Aida Arisya In D' House

Aida Arisya In D' House
Pada Yang Esa kupohon... agar apa saja yang kubicara, tidak menjadi racun untuk sesiapa, tetapi penawar hati dan budi. Pada Mu Tuhanku... kupohon kekuatan agar jejariku mampu untuk menghulurkan sesuatu, yang akan menjadi halwa minda buat yang membaca bisikan hatiku. Berbicara setulus kata. Berkata dari hearty yg indah berbahasa..~ Kata-kata bukan dusta tp, patah-patah yg puitis ikhlas dari jiwa yg ada!! BlOg ini memberi peluang insan yg kerdil menuturkan bicara seketika selagi ada dayanya!!~ SEUKIR SAYANG, SECANGKIR KASIH, & SEKELUMIT CHENTA!!~

Followers

CLICK ME!!!

There was an error in this gadget

~Menyepi Tanpa Berita~

on Thursday, January 28, 2010

Dah agak lama saya menyepi seketika dr ruangan bloger ni...dah akhir bulan 1 baru satu posting tuk tahun 2010 ni kn??ishhh how come like that....by the way..sebenarnya nk kata busy tu...xde laa sangat..cuma sejak akhir2 ni xde masa nk berblogging.....bnyk perkara terjadi & bnyk perkara nk kna selesaikan...ada benda penting yg perlu saya utamakan...untuk melihat insan2 disekelilingku BERBAHGIA....saya tak blh nk bersuka ria jika pd waktu tu org yg paling dekat dgn saya berada dalam situasi yg tak berapa nk happy...tu sbb saya banyak menyepi...sepiku bukan bererti menghilngkn diri...sepiku cuma untuk memastikan orang2 disekelilingku HAPPY...tuk mengubat jiwa yg lara...cewahhh bermadah pulak dia ni..hikhikhik...

Jika kamu memancing ikan....
Setelah ikan itu terlekat di mata kail, hendaklah kamu mengambil ikan itu....
Janganlah sesekali kamu LEPASKAN ia semula ke dalam air begitu saja....
Kerana ia akan SAKIT oleh kerana bisanya ketajaman mata kailmu dan mungkin ia akan MENDERITA selagi ia masih hidup.

Begitulah juga ........

Setelah kamu memberi banyak PENGHARAPAN kepada seseorang...
Setelah ia mulai MENYAYANGIMU hendaklah kamu MENJAGA hatinya....
Janganlah sesekali kamu meninggalkannya begitu saja....
Kerana dia akan TERLUKA oleh kenangan bersamamu dan mungkin TIDAK dapat MELUPAKAN segalanya selagi dia mengingatmu....

Jika kamu menadah air biarlah berpada, jangan terlalu mengharap pada takungannya dan janganlah menganggap ia begitu teguh....
cukuplah sekadar KEPERLUANmu...
Apabila sekali ia retak....
tentu sukar untuk kamu menampalnya semula.....
Akhirnya ia dibuang....
Sedangkan jika kamu cuba memperbaikinya mungkin ia masih dapat dipergunakan lagi....

Begitu juga jika kamu memiliki seseorang, TERIMALAH seadanya....
Janganlah kamu terlalu mengaguminya dan janganlah kamu menganggapnya begitu ISTIMEWA....
Anggaplah dia manusia biasa. Apabila sekali dia melakukan KESILAPAN bukan mudah bagi kamu untuk menerimanya....
akhirnya kamu KECEWA dan meninggalkannya.

Sedangkan jika kamu MEMAAFKANNYA boleh jadi hubungan kamu akan TERUS hingga ke akhirnya....

Jika kamu telah memiliki sepinggan nasi...
yang kamu pasti baik untuk dirimu.Mengenyangkan. Berkhasiat. Mengapa kamu berlengah, cuba mencari makanan yang lain..
Terlalu ingin mengejar kelazatan. Kelak, nasi itu akan basi dan kamu tidak boleh memakannya. Kamu akan MENYESAL.

Begitu juga jika kamu telah bertemu dengan seorang insan.....
yang pasti membawa KEBAIKAN kepada dirimu.MENYAYANGIMU... MENGASIHIMU...
Mengapa kamu berlengah, cuba MEMBANDINGKANNYA dengan yang lain.
Terlalu mengejar KESEMPUNAAN.
Kelak, kamu akan KEHILANGANNYA apabila dia menjadi milik orang lain..

Kamu juga yang akan MENYESAL....

~1st Posting ON Year 2010~

on Monday, January 11, 2010

Dear Dairy...

ERmm...I can't believe dat now i'm standing on year 2010...walhal masuk ari ni dah 12 hari kita berada dlm tahun 2010...yadehhh..sudah laa bermimpi ye cik aida...2009 is over...everything seem so fast..2009 give me a lots of memories...alhamdulillah...tahun yg mengembirakan bagiku...knp??hahaha..hanya mereka2 yang tertentu je tahu...macam apa yang orang selalu cakapkan??sekali gagal tak bererti gagal selama-lamanya...DAN kegagalan itulah yang akan buat kita akan berusaha bersunguh-sunguh untuk perbaiki segala kekurangan...Thanks God...tuhan bantu aku tuk laluinya...

Life is not as easy as we think right?? But nevermindlah...I start to look forward and choose what true the best for my future and I gain knowledge so much about life...just to succeed..i've learnt many new things from what happend to me before this.. and at the same time I judge which is BAD or GOOD...I'm verry open but yet, I know how to guard myself and I know where is the limits...fuhhh memang grown uplah..hahaha..but there a lot more thing I need to discoverkan...And this is so amazing..It's time to start a new life...wahh totally different from who i am before this...Everything change after i know someone..someone yg sentiasa appreciate I...terima diri ini seadanya..thanks a lot my dear...

Well in this year..I hope will give more miracle..More happinest...more health..to me..also to org2 yg ada connection dgnku...:) buat teman2 yg dah ada famly hope korang berbahgia dgn hidup korang serta husband & ank2...buat yg dah tunang tu..semoga ikatan itu berkekalan & cepat2 mkn nasi minyak..hikhikhik...x lupa juga buat yg kecewa tu...harap korang tabah menghadapi dugaan hidup..I know..bukan mudah nak menghadapinya bersendirian..tapi nak tak nak kena jugak hadapinya...Jangan rasa korang bersendirian dalam hidup ni...lagi ramai insan2 yang menyayangi korang...Friend..Famly..And also me..remember saya sentiasa ada utk kamu....keep your life goin k!!!

Sekarang ni tengah belajar camne nak manage kewanganku tahun ni dengan jayanya tanpa kesulitan, yelah setakat ni tak pernah lagi sampai jatuh muflis..hahaha..tapi saya perlu manage jugak supaya simpananku nanti cukup untuk kenduri kendara esok2..hehehe..kita kena pikir masa depan gak...ye tak???ahaksss..x pe laa..doakan yg terbaik...

© Copyright by Memori Tercipta | Template by BloggerTemplates | Blog Trick at Blog-HowToTricks