Aida Arisya In D' House

Aida Arisya In D' House
Pada Yang Esa kupohon... agar apa saja yang kubicara, tidak menjadi racun untuk sesiapa, tetapi penawar hati dan budi. Pada Mu Tuhanku... kupohon kekuatan agar jejariku mampu untuk menghulurkan sesuatu, yang akan menjadi halwa minda buat yang membaca bisikan hatiku. Berbicara setulus kata. Berkata dari hearty yg indah berbahasa..~ Kata-kata bukan dusta tp, patah-patah yg puitis ikhlas dari jiwa yg ada!! BlOg ini memberi peluang insan yg kerdil menuturkan bicara seketika selagi ada dayanya!!~ SEUKIR SAYANG, SECANGKIR KASIH, & SEKELUMIT CHENTA!!~

Followers

CLICK ME!!!

There was an error in this gadget

Anugerah Terindah

on Sunday, January 25, 2009

Terdetik rasa dihati tuk bersms bertanya kabar kpd seseorg awal pg td..dialah sahabat,kakak, teman bicara, teman mengadu suka duka & segala2nya bagi saya... perkenalan yg dah hampir lima tahun lebih ini semakin lama semakin utuh,semakin disirami kasih sayang & insyaallah berkekalan smpi bila2..sentiasa mekar dihati kami....perkenalan yg x pernah dijangka suatu masa dahulu terjalin sehingga kini.. begitu utuh sekali...walaupun ”statusnya” skrg dah berubah kpd not single.... hehehe...tp dia still cam dulu....pd awalnya just nk infrm I’m in hometown....(terimbas kembali detik pertama perkenalan dengannya..mmg melucukan...till kapan pun x kn kulupakan saat2 itu..hehehe)

Msg yang pada mulanya biasa-biasa...Tiba-tiba berubah...Mengundang rasa nun...jauh, ke lubuk hati...Terbit sudah rasa sayu...Tanpa sedar..ada air di alis mata...(cengeng benar saya)...terharu sangat...Rasa ingin pergi padanya...Seperti dulu... Menumpang bahu menangis...Menumpang kasih berbicara rahsia hati...Meminjam dirinya seketika untuk berkongsi cerita...Bergelak ketawa..walau lewat dinihari...

Kakak saya ini...
Amat dekat di hati saya...famly saya jugak mengenalinya... walaupun kami jarang berjumpa... (maklum laa masing2 busy..nak2 pula sejak saya merantau jauh ni..lagi laa ssh kami nk jmp..) tp saya appreciate sgt dia ni...klu nk dibandingkn dengannya. Siapa laa kita ni kn..dia pun bukan calang2 org..org yg dikenali jugak di sana...tp padanya itu semua tak penting..yg penting keikhlasan di dalam hati..kejujuran bersahabat...sbb itulah persahabatan kami alhamdulillah..smpi skrg masih cam dulu lagi...ku panjatkan syukur padaMu Ya Allah kerana anugerahkan ANUGERAH TERINDAH ini...tp sepeti yg dia cakapkn pada saya...walaupun jarang berjumpa as long as we can communicate even sms ;) ... sbb tu laa klu saya mendiamkan diri akan dtglah sms or calling dr my sis ni..dia tahu rasa hati saya...dia tau saya sedang bersedih or berduka...yg paling dia risau klu saya mendiamkan diri disebabkan dirinya...huhuhu.. sabarkn je laa...tp smpi skrg tak pernah pun kakaku ni mencalit kelukaan dihatiku.. bahkan dialah yg membuah kan ceria dihatiku walaupun kelukaan dr pihak lain.... thanks dear for being my sister...thanks for ur advice and concern...

~~~uitss jam dah menunjukkan pukul 1.45am...esk bnyk lagi agenda nk diselesaikan ni...mau masuk ke kamar beradu dulu laa..jmp lagik di lain entry ye...daaaa~~~

Wa’salam

Detik 12.40am

Huhhh jam dah menunjukkan pukul 12.40am….td baru je dengar bunyi mercun kat luar tu…maybe kaum2 cina sedang merayakan perayaan diorg…tika ini saya sedang berada di kampong..balik bercuti sempena perayaan Chinese New Year..spt yg saya perkatakn pd kawan saya..Kitakn masyarakat majmuk..kenala merayakan pelbagai perayaan..ahaksss..td baru g braya dgn unlce kedai perabut tu….hahaha..dapat pau limau je..kihkihkih..sebenarnya g temankn mak bli perabut..tu yg mengepau sekali..huhuhuhu…& dia kasi angpau RM10…hikhikhik

Sebenarnya tgh carik idea nk menulis je..semtara idea lain datang tulis yg ni dulu..yg satu lagik nanti dah siap bru upload…hehehe…ni selingan je untuk tatapan bersama…

Kembali

Wahai Tuhan yang Maha Pemurah
Terangilah ku dengan nur imanMu
Hanya Engkau tempat aku berserah
Mohon magfirah di dalam syahdu

Wahai Tuhan yang Maha Pengasih
Ampunilah segala dosaku
Laksana bumi di laut memutih
Hanyut ditelan gelombang nafsu
Hari hari yang telah aku lalui
Ingin ku tinggalkan terus bersemadi

Ingin aku kembali kepada fitrah insani
Tak sanggupku jelajahi rimba duniawi
Bebaskanlah diriku dari di belenggu
Dosa noda nafsu durjana
Terimalah taubatku Ya Allah
Bimbinglah daku ke jalan redhaMu
Moga sinarMu terangi hidupku
Didalam kegelapan

Aku kan kembali padaMu Rabbi
Menghadapmu Ya Rabbulizzati
Segala ketentuan ku pasrahkan
Di hujung penghayatan...

Bila Rindu Pejamkanlah Matamu..Ku Pasti Disisimu....

on Wednesday, January 21, 2009

Assalamu'alaykum wbt,
I had read an article about someone we love... Our family, friends, someone special etc...
Tapi malas nak cite kat sini...cume....ape yang saya nak tulis kat entry ni...just...

Never take the love or the care of someone you love for granted before it is
too late or it is lost from you. Appreciate those who care for you and love you,
as well as friends who think of you and shows concern for you.What you have
today : care, concern, love, friendship, understanding, trust&.all the good
and nice feelings, in your life today may not be there tomorrow.


Seringkali kita merujuk, mencari, menyendeng pada seseorang... demi KEPENTINGAN kite sendiri... Tapi sejauh mane pula kita MENGHARGAI dirinya? Keluarga, kawan2 kita dan dia yang setia bersama serta paling penting DIA yang MEMBERI NIKMAT DALAM SETIAP HELAAN NAFAS kepada kita tuk hidup di muka bumi ini. Tahukah kita setiap penderitaan yang mungkin dilaluinya kerana diri kita? Mengapa kita tidak cuba tuk berubah demi kebahagian bersama? Demi sebuah kehidupan yang harmoni... Demi mencari redhaNya dalam kehidupan duniawi yang tidak abadi... Mengapa pula sering kita lari dari semua itu hanya kerana kita tidak mahu die terus disakiti? Mengapa? Mengapa? dan Mengapa?

Hargailah yang sudi menghargai diri kita... Sayangilah mereka yang menyayangi kita... Berilah kebahagiaan kepada mereka yang telah memberi kebahagian kepada kita.
Usah sampai tiba satu hari... Kita bangun dari lena, tiada lagi dia yang telah banyak berkorban dan menghargai kehidupan kita. Ketika itu, seribu penyesalan tidak berguna. Atau, tiba suatu masa, dia bukan milik kita...usah salahkan dia andai dia pergi meninggalkan kita yang tidak menghargai kehidupannya setelah pengorbanan yang terlalu banyak hingga tidak mampu kita bayar padaNya tidak langsung pernah kita hargai.....
Fikirlah sejenak... Masihkah Punya Waktu Tuk Kita Jika Tidak Saat Ini?...


WaAllahualam....adios... salam................

Andaikan Ku Bisa Lebih Adil

on Sunday, January 18, 2009



huhuhu....tiba2 sedih lak dgr lagu ni...emo skit pagi2 ari ni...layannn kn je laa..hhehehe

Takdir Cinta

ku tutup mataku
dari semua pandanganku
bila melihat matamu
ku yakin ada cinta
ketulusan hati
yang mengalir lembut

pengusa alam
tolonglah pegangi aku
biar ku tak jatuh
pada sumur dosa
yang terkutuk
dan menyesatkan cintaku

andaikan ku bisa lebih adil
pada cinta kau dan dia
aku bukan nabi yang bisa sempurna
ku tak luput dari dosa

biarlah ku hidup seperti ini
takdir cinta harus begini
ada kau dan dia bukan ku yang mahu
oh tuhan kuburlah hatiku


emm..this poem is very touching...sesuatu yang terpaksa dilepaskan demi kebahagiaan seseorang kerana tidak dapat menanggung sesuatu yang tak tertanggung...sesuatu yang memang bukan milik kita walaupun kita mmg ingin memilikkinya dan pernah memilikkinya...tp semuanya adalah takdir..mesti ada baik dan buruknya...cuma kita ja yang tak tahu...yang penting kecekalan hati dan diri perlu untuk menempuhi semua ini...yang terjadi biarkan saja terjadi...hidup mesti tetap diteruskan...

Bila Hati Terdetik

on Thursday, January 15, 2009

Pelbagai peristiwa dilalui kebelakangan ini..
Ada yang INDAH
Ada yang PENAT
Ada yang SEDIH
dan ada yang PILU..

Namun itulah kehidupan..
Kehidupan yang buat saya lebih matang,
lebih berdisplin, lebih bijak dan lebih dihargai..

Syukur,
Syukur kerana diberi ruang dan peluang untuk mengecapi semua ini

...hari ini bukan semudah semalam untuk bergelar seorang manusia yg sempurna..banyak yg perlu dikorbankan,banyak juga yang terpaksa dilepaskan...sekali langkah tersadung,rebah menyembah n terasa sakitnya..sekali langkah gagah,tersenyum.. bersyukur, bahagia n ceria...tetapi semua itu memerlukan pengorbanan..menuntut kesabaran dan airmata..Selagi prinsip hidup berada di atas landasan yg betul,usah gusar pada "anugerah Ilahi"..anggaplah bila sesekali di duga n di uji,itu hanya sekadar untuk mematangkan dan mengajar kita bangun untuk menjadi sesempurna insan....

Buatmu sahabat n saudaraku seislam..jga buat semua yg membaca..ingatlah..

"Jika Syurga menjadi idaman, jalannya seluas mata memandang..Jika keampunan yang didamba,gerbangnya setia menanti..Usah gusar dugaan dihadapan..andai hati nekad mengejar Cinta Ilahi..."

wallahua'lam..

Kesayangan ku - pakTAM














duk tgk gmbr2 lama ni terjmp lak pict ni..yg di copy dr aizuemi punya fotopages - thanks aizuemi mengedit gmbr kete saya..hehehe

ni dia (pak TAM) kete kesayangan saya...gambar ni diambil time otw nk g berkhelah di Kalumpang...dlm 2 tahun lbh jgk laa pak TAM ni berkhidmat tuk saya....susah senang bsama laa...ingt lagi saat ptama tgk kete ni kna calar..adehh cam hati ni turut tercalar....siap menangis sepnjng jln balik kerja..hahaha....sapa x syng kete kn??huhuhu...tp spnjng pakai pak TAM ni..alhamdulillah x de apa2 lagi..calar pun skit2 akbt org lain punya kerja....insyaallah nanti nk cat balik kete ni..colour pink..hahaha..nk modified skit2 kasi cantik lgik...huhuhuhu....tp lmbt lagik kot..tgk budget dulu..hahahaha

3G - Gerak Gempur Gaza

on Tuesday, January 13, 2009
















Ya, kebelakangan ini jiwa saya, minda saya dan naluri saya sentiasa membawa diri ke Palestin. Andai aku di sana.. Kuatkah aku. ? Beranikah aku.? [insaf]..Kelmarin, hati saya terdetik lagi.Dalam perjalanan ke pejabat, penyampai radio ada beritahu, semua collection derma tabung2 masjid akan disatukan dan diserahkan ke dana Palestin..Mudah-mudahan usaha murni pihak kerajaan itu mendatangkan manfaat kepada Islam sejagat hendaknya.

Tentera Israel dan pejuang Palestin bertempur sengit di jalan-jalan raya Gaza awal hari ini ketika angka korban meningkat kepada 930 orang dengan 4,200 lagi cedera dalam serangan rejim Yahudi yang masuk hari ke-18.

BISMILLAHIRRAHMANIRRAHIM...

Ya Allah,

Sesungguhnya kami meletakkan -Mu di batang-batang leher musuh-musuh kami,

Dan kami berlindung dengan-Mu dari kejahatan-kejahatan mereka,

Ya Allah,

Leburkanlah kumpulan-kumpulan mereka,

Pecah belahkanlah dan kacau bilaukanlah persatuan persatuan mereka pakatan mereka ,

Goncangkanlah pendirian mereka dan hantarkanlah anjing-anjing Kamu ke atas mereka,

Wahai Tuhan Yang Gagah Perkasa,

Wahai Tuhan Yang Maha menghukum,

Wahai Tuhan Yang Bersifat Murka,

Ya Allah, Ya Allah, Ya Allah,

Wahai Tuhan yang menurunkan kitab,

Wahai Tuhan yang mengarakan awan,

Wahai Tuhan yang menewaskan bala tentera al- ahzab,

kalahkan mereka Ya Allah,

Kalahkan mereka Ya Allah,

Kalahkan mereka Ya Allah

Dan menangkanlah kami ke atas mereka..

Amiin..

Boikot israel!!!

Below are some from a list of brands that found out to DONATE money to ISRAEL ARMY.

So..WE NEED TO STOP BUYING from them in order to CRIPPLE the ISRAELI ECONOMY.

It may seem like a small thing to do and maybe it seem like not doing and effect anything..

BUT it is a start..

  • COCA COLA
  • HUGGIES
  • RIVER ISLAND
  • MC DONALDS
  • CLINIQUE
  • DISNEY
  • DONNA KARAN
  • STARBUCKS
  • GAP
  • GARNIER
  • PERRIER
  • KOTEX
  • SANEX
  • JO MALONE
  • LANCOME
  • LIBBYS
  • TCHIBO
  • LOREAL
  • MARKS & SPENCER
  • KLEENEX
  • MAYBELLINE
  • NESTLE
  • VITTEL
  • REVLON
  • WONDERBRA

Untuk Renungan Bersama

Hari ini sebelum kita mengatakan kata-kata yang tidak baik,
Fikirkan tentang seseorang yang tidak dapat berkata-kata sama sekali.

Sebelum kita mengeluh tentang rasa dari makanan,
Fikirkan tentang seseorang yang tidak punya apapun untuk dimakan.

Sebelum anda mengeluh tidak punya apa-apa,
Fikirkan tentang seseorang yang meminta-minta dijalanan.

Sebelum kita mengeluh bahawa kita buruk,
Fikirkan tentang seseorang yang berada pada keadaan yang terburuk di dalam hidupnya.

Sebelum mengeluh tentang suami atau isteri anda,
Fikirkan tentang seseorang yang memohon kepada Tuhan untuk diberikan teman hidup.

Hari ini sebelum kita mengeluh tentang hidup,
Fikirkan tentang seseorang yang meninggal terlalu cepat.

Sebelum kita mengeluh tentang anak-anak kita,
Fikirkan tentang seseorang yang sangat ingin mempunyai anak tetapi dirinya mandul.

Sebelum kita mengeluh tentang rumah yang kotor kerana pembantu tidak mengerjakan tugasnya,
Fikirkan tentang orang-orang yang tinggal dijalanan.

Dan di saat kita letih dan mengeluh tentang pekerjaan,
Fikirkan tentang pengangguran, orang-orang cacat yang berharap mereka mempunyai pekerjaan seperti kita.

Sebelum kita menunjukkan jari dan menyalahkan orang lain,
Ingatlah bahawa tidak ada seorangpun yang tidak berdosa.

Dan ketika kita sedang bersedih dan hidup dalam kesusahan,
Tersenyum dan berterima kasihlah kepada Tuhan bahawa kita masih hidup !

Hiduplah seperti lilin menerangi orang lain,janganlah hidup seperti duri dan menyakiti orang lain

Azam 2009

on Monday, January 12, 2009

Huhhh lama x update blog…ari tu beria nk buat blog…tp malas nk update lak..camne tu??hehehhe...sbnrnya yg ni dah lama taip..Cuma x smpt nk upload je...ni pun dah edit skit sbb ada yg dah tercapai..hehehehe

Antara list2 azam terawal 2009 yg perlu dicapai ;

1. (Done)Beli MP3 – mula2 nk bli satu je..last2 result PMR dah kuar kna bli 2 lak..1 tuk diri sendiri & 1lg tuk adk yg baru lps PMR…ari tu dah jnji dapat result cemerlang dapat MP3…huhhh nasib baik tahun ni sorg je yg ada exam besar….klu x pokai kakak dia..hahahha…ingtkn nk bli tu adk je dulu…kakaknya xpe..akhir tahun ke baru bli..huhuhu ….tp azam ni dah tercapai 2mggu lps…hahaha….dah g bli pun tuk adk…tuk diri sendiri pun dapat..hikhikhik…tq2…buat susah2 je....

2. Further study – Insyaallah klu xde aral tahun ni ingt nk further study..famly pun dah bising tnya bila nk further study lagik…

3. Beli laptop – ni insyaallah klu cukup budget bru blh beli…tp klu jadik further study nak tak nak kna bli jgk la…bila dah further study dah jadi satu keperluan tuk sorg student….nk bli vaio rasanya x cukup budget….bestnya klu ada org kasi laptop vaio(hahhaha…berangan je laa…sapa enth nk kasi..kihkihkih..)…nmpknya bli laptop biasa je laa…klu dpt yg cam kak fara tu best gak..kecik je..senang nk bawa kemana2…

4. Diet lagik – huhhhh azam tahun lps dah tercapai tuk kurus….alhamdulillah….tp mmg ramai terkejut tgk perubahan diriku skrg,samaada rakan2 skrg,rakan2 dulu yg time study,sanak saudara & lect masa study dulu….smpikn baru ni jmp mak matun masa kenduri matun terkejut tgk….ingtkn dia dah x knl..maklum laa dah bertahun2 x jmp…last jmp masa g penang semesta 4 dulu…uitss nmpknya berhasil jgk azam tahun lps…tp tahun n ink turunkn skit lagik berat badan…hahhahah…(ni mesti ada yg kna sound ni)…hahhahaha…

5. PSP – ni dr tahun lps lagik ni….smpi skrg x dapat2…ada org janji nk kasi…tp smpi skrg x dapat lagik..uhuksss….nk jugak nk jugak..hikhikhik

6. Perubahan – rasa cam ada sesuatu dlm diriku yg perlu ada perubahan...tettttt....biarlah rahsia....insyaallah i’m try my best...betul laa kn semua org nkkn perubahan yg baik dlm hidup mereka..begitu jugak saya sama ada dr segi kerjaya,kehidupan,psahabatan dll….Ku doakn moga tahun ni lebih baik dr sebelum2nya…

7. Persahabatan – ku berdoa pda Yang Maha Esa smoga memperkukuhkn ikatan ukwah antara ku & sahabat2 ku…semoga persahabatan kami berkekalan…dijauh kn dr insan2 yg penuh kepura-puraan…mean depan ckp lain blkng ckp lain…senang cite …terima diriku seadanya..baik or buruk…. biarlah ikhlas menyayangi diriku & mencintai kekuranganku…apa2pun terima kasih buat semua teman2 yg ada dlm hidupku sepanjng pjalanan ku di muka bumi ini yg penuh berliku..terima kasih buat teman2 yg sentiasa di sisi tiap2 masa & ketika…

8. ….tettt….

9. ..tettt…

10. …tetttt….(hehehehe...bnyk lagik..nanti laa sambung..hahahaha)

Happy New Year 2009

on Thursday, January 1, 2009

Hurmmmm…well… pejam celik pejam celik kita dah masuk tahun 2009..dan jugak baru beberapa hari kita menyambut tahun baru hijrah 1430H…sekejap je masa berlalu pergi…umur kita pun dah bertambah setahun lagik…..pada kawan2 yg dah merealisasikn azam tahun 2008 dia dgn jayanya…tahniah..well done…ermmm saya punya azam???ermmm blh dikatakn 70% tercapai kot…ada lagi yg blm terlaksana…hehehee

Well 2008 gave a lots of memories to me…and i think you all pun sama right???..each of us had sweet & sour of 2008…rasa cam sedih pun ada..ye laa cam2 perkara yg berlaku dlm setahun tu…ada suka & duka,tawa & tangis…semuanya bakal menjadi kenangan dlm lipatan hidupku…biasalah lumrah kehidupan…kadang2 kita diuji dgn kegembiraan..kadang2 kita diuji dgn kesedihan…kadang2 kita diatas kadang2 kita dibawah…semuanya lumrah pjalanan hidup yg harus kita tempuhi…well…life must go on…yg lepas..biarkan ia berlalu pergi…kita bukak kamus baru yg bakal menceriakn hidup kita..INSYAALLAH…

Ermmm…cam biasa lah…bila tiba tahun baru je mesti masing-masing sibuk-sibuk nk tanam azam baru kn?tak terkecuali jugak saya..tahun ni mcm2 azam saya nk buat,termasuklah merealisasikan azam tahun lepas yg belum tertunai lagi tu…huhuhuhu…ermmm satu lagi soalan yg biasa diajukan bila tiba tahun baru….(tp soalan ni bagi yg masih singgle la kn)..jeng..jeng..jeng…mesti korang dapat agak kn….apa lagi bab kawin la…hahahahaa…kalu yg dah kawin tu mesti laaa org sibuk2 tanya bila lagik nk dapat baby???dah ada baby ditnya pulak bila lagik nk tambah??lps tu bila lagik nk dpt menantu?then bila lak nk dapat cucu…hahhahaa…camtu laa lumrah…penuh dgn persoalan…ermmm kawin???Me???ishhhh belum tiba masanya lagi laa…bab kata org blm smpi seru lagi..…hahaha…yg tu lambat lagi…kihkihkih….so tak termasuk dalam diari tahun ni lagi agenda kawin tu…Enjoying myself & mylife first..hahaha…Tp saya x menolak andai tiba-tiba muncul MR RIGHT..he say "Would U marry me?"….(acehhh berangan je kn….tettttttt…..hahahha)..sebab benda2 tu kn lumrah kehidupan…but saya cuma nk seseorg yg ikhlas menyayangi diriku & mencintai kekuranganku…senang cite terima diri ini seadanya…baik or buruk…Saya minta pada Yang Esa agar dijauhkan dari insan yang berpura-pura baik…I mean depan cakap sayang tp belakang….hmmm(tau2 sendiri laa ekk)…

Tahun lepas macam2 perkara dah berlaku…samaada dalam hidupku or hidup orang yg ada connection dgnku..buat kawan2 yg dah kawin or bertunang tu…Congratulation!!..Saya doakan korang berbahgia sampai ke syurga & cepat2 dapat baby…AMIN…(p/s buat matun & aliah :...ehemmm apa lagik...cepat2 dapat baby ekk..x sabar nk jadi aunty..hikhikhik....)x lupa jugak buat yg kecewa tu,harap korang tabah menghadapi dugaan hidup…saya tahu,bukan mudah nk menghadapinya bersendirian…tp nak tak nk kena jugak hadapi…Jangan rasa korang bersendirian dalam hidup ini,lagi ramai insan2 yang menyanyangi korang…Friends,famly..keep your life goin k…..(fuhhh pndai pulak nasihat kn org ni…x de laa..skaligus menasihati diri sendiri jugak ni…hehehehe)..Segala macam bentuk peristiwa @ kenangan pahit sepanjang 2008 dah buang jauh2 dlm hidupku..semua tu x perlu nk ingat2 lagi...(tp kesannya tetap ada..kelukaan hati sukar tuk diubati)…tp segala mcm peristiwa @ kenangan2 manis dalam hidupku sepanjang 2008 akn terus kuabadikan dlm ingatanku…saya amat berterima kasih to all my frenz coz diaorg yg banyak support ku..diorg ada ada time I need someone…time saya gembira,dia turut bergembira melihat kegembiraanku…time saya bersedih dia dtg menghiburknku…time saya sakit dia bertanyakn kabarku…thanks a lot to all my frenz yg sentiasa buat diriku happy, yg sentiasa menghargai kehadiranku disisinya...thanks dear...

2009 adalah tahun yg baru,so saya nk ada satu perubahan dlm diriku..nk jadi seseorg yg baru..seseorg yg kuat,tabah,matang,berdikari…(ermm blh ke ni..kuikuikui)…ok i’m try…sape lagi yg nk ubah perangai & hidup saya ni melainkan diri saya sendiri…saya akui sebelum ni saya seorg yg lemah semgt..cepat mgalah..terlalu sensitive…so saya harapkn tahun ni saya dapat ubah perangai2 yg negative yg ada dlm diri saya…akn cuba ku lalui hidupku yg mendatang ini dgn penuh keceriaan & kegembiraan..I’m try to be the best among the best..hopefully so…

Sekarang tengah belajar camne nk manage kewanganku tahun ni dengan jayanya tanpa kesulitan,yelah,setakat ni tak pernah lagik sampai jatuh muflis..hahahhaa..tp saya kena jugak manage supaya simpanan saya nanti cukup untuk kenduri kendara sok2…hehehhe..kita kna pikir masa depan gak.ye x?ahakssss…tak perlah doakan yg terbaik…anyway..hope this year akn kasi sinar baru dlm hidupku & orang2 yg saya sayang…(ermm x pe lah klu dia x syg kite pun…kite ttp berdoa yg terbaik utk dirinya…smga happy dgn apa yg dia buat skrg…wlaupun pd dasarnya ada yg terluka…)ermm ok lah don’t noty2 & nangis2 lagi..kata kn nk happy..ok kita enjoy…..

So, I juz hopping that 2009 will give more miracle…May God bless us..Amin…Thanks to all of people in my life that had be with me all of previous & this year….my mum,my dad,brother & sister,all my famly,my friends whatever where you are right now & all person yg ada connection dgn ku….oklah now..let’s hope that our life will continue and change beautifully through this year..yeah..yeah…!!!

Anyway start your New Year with SMILE ;), Not with TEARS :(ok…Say GOOD BYE 2008…. and HELLO 2009…

Salam Seribu Kemanisan Buat Semua

Assalamualaikum….

Ini dia pembuka tirai 2009…seperti yg pernah diwar-warkan sebelum ni…konon2nya azam 2009 nk buat blogspot…tp rajin menulis ke tak tu kita wait & see je laa nanti..hehehehe..salam taaruff pembuka bicara buat semua blogger & teman2 yg sudi meluangkan masa2 berharga kalian untuk mbaca (ada ke yg mbaca..ahaksss) ;);)

Insyaallah saya akan cuba rajin2kn tangan ini tuk mencoretkan serba sedikit bingkisan tuk tatapan sahabat2 ku semua...mungkin ianya berupa dairi hidupku/pjalanan hidup,hiburan,isu semasa or what everlah yg dirasakan perlu...hehehehe...so jom kita enjoy!!!!

© Copyright by Memori Tercipta | Template by BloggerTemplates | Blog Trick at Blog-HowToTricks