Aida Arisya In D' House

Aida Arisya In D' House
Pada Yang Esa kupohon... agar apa saja yang kubicara, tidak menjadi racun untuk sesiapa, tetapi penawar hati dan budi. Pada Mu Tuhanku... kupohon kekuatan agar jejariku mampu untuk menghulurkan sesuatu, yang akan menjadi halwa minda buat yang membaca bisikan hatiku. Berbicara setulus kata. Berkata dari hearty yg indah berbahasa..~ Kata-kata bukan dusta tp, patah-patah yg puitis ikhlas dari jiwa yg ada!! BlOg ini memberi peluang insan yg kerdil menuturkan bicara seketika selagi ada dayanya!!~ SEUKIR SAYANG, SECANGKIR KASIH, & SEKELUMIT CHENTA!!~

Followers

CLICK ME!!!

There was an error in this gadget

~The End Of December~

on Thursday, December 30, 2010

Assalamualaikum....(tak jawab dosa..jawab sayang..hahaha...maria i pinjam ayat u :P)

Hari ini tanggal 31 December 2010 adalah hari yang bakal merubah MASA DEPAN gue...broken home mungkin...hehehe

Hari-hari kemaren gua sempet nanya ke diri gua apa gua punya sahabat nggak selama ini, karena sepertinya orang-orang disekitar gua nggak ada yang terlalu deket , nggak ada yang ngerti, nggak ada yang peduli.

Tapi friends gua belajar friendship is about giving, waktu gua mulai menuntut maka persahabatan akan mulai hilang maknanya. Namanya giving berarti kita mau memberi telinga kita untuk mendengar, hati kita untuk mengerti, waktu kita untuk diam dan memperhatikan, pengalaman kita untuk di bagikan, dan hati & perasaan kita untuk memaafkan . Jadi To all my friendss and Who wants to be my friend, Thank You 4 Everything , and GBU.

Trimakasih Tuhan kau biarkan aku untuk dapat bangun dan bernapas pada hari ini, Trimakasih atas waktu yang kau berikan pada hari ini dan Trimaksasih Engkaupun menyertai aku pada saat aku menjalaninya, Trimakasih atas orang-orang di sekitarku,orang tua ku, teman-temanku, saudara-saudaraku, karena dari mereka aku belajar untuk mengasihi orang lain. Trimakasih juga atas orang yang mungkin kurang akrab dengan ku, karena dengan adanya mereka aku dapat lebih lagi mengkoreksi diri dan memberi hati. Trimakasih atas tantangan yang hadir hari ini, karena aku tau Kau tak pernah tinggalkan aku dan hal ini dapat mendewasakan ku. Terima kasih Ya Allah..yg Maha Mengasihi & Menyayangi hambanya .Amen

Disini gw mulai merasa , apakah bener dia nganggep gw sebagai sahabat? karena gw selama ini selalu nganggep dia sahabat dan gak pernah ada prasangka buruk. Jujur aja gw sedih banget

terima lah semua ini dengan berbesar hati, dewasa dan coba liat semuanya dari posisi org lain. percuma kalau terus di sesali, ngak ada yg bisa kamu dapat

and btw soal teman dekat.... kamu sadar nggak semua hal yang kamu kerjakan itu memiliki potensi yg sama besar untuk mendapatkan sakit hati seperti itu. punya teman dekat atau nggak akan mencegah kamu dari hal itu. satu satunya yang bisa mencegah hal itu adalah kamu sendiri. kedewasaan dan keberanian untuk berbuat dan bertindak dengan dasar kerendahan hatilah yang akan membuat kamu mampu mengatasi semua ini

stelah gua pikir2, keknya gua gak perlu berubah jadi orang lain deh. orang lain juga punya masalah mereka masing2 kok. dan setiap orang diciptakan dengan kelebihan dan kekurangan mereka masing2 so buat apa gua masih pen jadi mereka?

orang2 emang suka ngeremehin gua karena gua dianggap masih kecil. tapi seenggaknya masih banyak hal yang bisa dibanggain dari diri gua daripada gua kek mereka, seenaknya aja ngejudge orang lain tanpa ada buktinya. gua bersyukur banget jadi tachu yang selalu berpikiran baik sama orang..hehehe peace....

OK laa..sebenarnya gue mau listkn Resolution for 2011..but no idea to do that...so gue merapu laa jap..hehehe..nanti gue listkn dulu ya....So..I'm just hoping dat 2011 will gives more miracles & happiness...May God bless us...AMIN...Thanks to all people in my life dat had be wit me all off next year and this year...my mom, my dad, my bro, my sisters, my famly, my dearest sister qistina & famly, my bestfren, my fren and semua laa...terima kasih jugak buat insan2 yg baru hadir dalam hidupku tahun ni...u alwys make me smile..thnks for this friendship(you know who you are!!)..tq all fer make my day bright!!! I love u all sooo muchhhh...Now let's hope that our life will continue change beautifully through next year...Anyway start your new year with smlie not with tear's ok???...Say GOODBYE 2010....And HELLO 2011..

~Tahniah Harimau Malaya~

on Wednesday, December 29, 2010


Semalam ku x lepaskan peluang untuk menyaksikan perlawanan Piala AFF Suzuki 2010 d Jakarta..ehh bukan ku tgk live d Jakarta..ku tgk live dpn skrin besar Restoran Idaman Mutiara Damansara bersama puluhan manusia berbaju kuning malam tu..smpikn dah x cam mana satu kawan2ku...

Ku terlambat skit coz dari opis...so terpaksa laa layan d kejauhan jer..nsb baik nmpk..lps tu jmp adikku..mula2 bdiri...skali abg kedai tu bawakn kerusi..yeayy blh duduk..mood ku tgk bola x sehebat mlm ku tgk bola kat rmh masa perlawanan kat bkt jalil..coz DBKL spoil mood ku...terus hilang mood nk bersuka ria tgk bola & makan2...kat sana pun x fokus mana tgk bola..tu yg ku kesini kemari..nasib baik adik ada..blh story morry hot story...smpt gak laa bergosip jap ngan adik..hahaha..i lurve it...lps tu kna bahan ngan geng2 dia...sengal diaorg ni..xpe2 sekurang2nya blh CHILLEX jap ngan diaorg..hilang stress ku...

Seperti yang diramalkan, Malaysia akhirnya berjaya menjulang Piala AFF Suzuki 2010 walaupun tewas 2-1 di Stadium Glora Bung Karno, Jakarta hari malam semalam. Walaupun tewas, skuad Harimau Malaya menang dengan agregat 4-2. Safee Sali sekali lagi menjadi wira Malaysia apabila menjaringkan gol pada minit ke-54.

Indonesia sebelum itu mempunyai peluang menjaringkan gol pada minit ke-15 tetapi sepakan penalti Firman Utina berjaya diselamatkan oleh penjaga gol Malaysia, Khairul Fahmi Che Mat. Indonesia akhirnya mendapat gol penyamaan pada minit ke-72 hasil jaringan Mohammad Nasuha. Pada minit ke 88, Indonesia mendapat gol kedua selepas sepakan Muhammad Ridwan terkena pertahanan Malaysia sebelum menerjah jaring.

Ku tabikkk laa kat keeper Malaysia Khairul Fahmi...dia mmg terbaekkkkk...suka tgk aksi dia kat padang..bola dtg camne pun ttp blh tangkap...syabas HARIMAU MALAYA..keep it up....

~For The Rest Of My Life~

on Sunday, December 26, 2010

Fuhhh cam tak percaya hari ni seharian ku duduk rumah tanpa keluar..jenguk luar tingkap pun tak..hahaha...hari mengkuarentinkn diri...sekali sekala best gak...lagipun sepanjang minggu ni dari ari isnin hingga sabtu(mlm td) mmg busy jer dr awal pg hingga lewat malam..kiranya dr pg sblm g kerja...lps tu kerja..balik kerja..mmg x rest laa..ada je agenda dia..full giler klu tgk planner...tp best...spnjng minggu ni mmg appy giler..

Isnin
Malam after kerja...g jmp my bf..sblm tu naik opis quickie jap amk tiket..turun balik kacau jaydee & hafiz tgk kerja..hehehe..lps tu g tgk movie..lepak2 mkn2..

Selasa
Pagi2 dah kuar sblm g opis g amk tiket teater...tp x jmp ngan yg nk djmp..coz dia pass kat kawan dia...dia blm smpi opis lg..hehehe

Rabu
After kerja g tengok teater "Siti D Alam Fantasi with my fren...

Khamis
Ari yg yg paling x leh lupa & ari paling best...pg khamis yg lawak..sronok..appy..semua ada..I LOVE YOU..mmg lawak giler...smpi masuk opis pun lmbat..gara2 ada org x kasi balik sbb suh bfst sama2..hahaha lawak arr...org dah ckp dtg kejap jer nk amk tiket..dia blh lak ajak lepak & mkn2..padahal dia pun kerja tu...x pasal2 ku masuk kerja lmbt..btw thanks a lots sbb blnja...love u more hehehe...mmg lawak giler..1-st gara2 penangan "Sayang" ku smpi tersilap pandang org...2 org lak tu..nsb baik x panggil kuat..klu x malu jer...hahaha...apa2 pun tq jugak "Sayangku" taking care urself k...2-ndtersesat turun naik lift d pg ari..hahaha...dah laa 4tingkat ku kata 5 tingkat..smpi abg tu ckp...ada ting 5..bumbung...hahaha..3-rdsbb yang x masuk akal yg spontan ku jawab bila Ary tanya (dailog x leh paparkn :P) hahaha..lps tu gelak x ingt dunia bila teringt jwpnku...:P sengalll dohh...4-thlarikan diri dr...dotttdottdott..huhh nasib baik :P dll lg laa yg lawak..:P malam lak after kerja mkn2 ngan opismate & boss kat Kenny Rogers...balik2 g singgah PWTC jap tgk reharsal...adehh ada pulak insiden meruntun hati..x pasal2 mood ku berubah lps tu...terus bersedih spjng ari..:(

Jumaat
After kerja g PWTC layan anugerah skrin...(yg ni nanti ku buat entry lain k tuk story) Event kali ni ku puas hati..coz dpt jmp ramai & masuk post party...

Sabtu
pg rest rmh...ptg baru kuar g sunway hgga mlm...

Ahad
ni laa..duk rmh...

~Teater Siti Di Alam Fantasi~

on Thursday, December 23, 2010

Persembahan : 22-31 Dec 2010 ( 8.30 malam)
Tempat : Panggung Sari, Istana Budaya
Sinopsis : SITI DI ALAM FANTASI

Siti di Alam Fantasi mengisahkan tentang seorang budak perempuan yang kaya raya, cantik dan manja tetapi sombong, degil serta angkuh. Bapa Siti, Tuan Malim meraikan harijadi Siti di satu majlis yang meriah, tetapi satu bayang besar dengan secara tiba-tiba mencuri geliga keturunan Siti. Rumah Tuan Malim dan semua tetamu tenggelam ke dalam tanah tetapi Siti berjaya diselamatkan Mamat, anak tukang kebun dan Andan. Gergasi Batu membuka rahsia: kekayaan datang dari tuah geliga, jika tidak dicari geliga yang dicuri, kelak papa kedana tujuh keturunan. Gergasi Batu menelan Siti, Mamat dan Andan dan dari situlah bermula pengembaraan Siti mencari geliga milik keturunannya.
Akhirnya, rumah yang tenggelam, timbul semula seperti sedia kala. Pengalaman pengembaraan mengajar Siti berhati mulia, kesetiaan pengikutnya dan pengorbanan binatang lain melunturkan kesombongannya. Akhirnya Siti menyedarinya bahawa “selalu berkasih sayang, sepanjang hayat akan dikenang, kaya bukan angkuh meraja, miskin bukan hamba selama”.


Ok first of all thanks a lot to yg beri tiket ni...i love u more..hehehe...after kerja pickup my fren...den terus ker Istana Budaya...fulamakk awal smpi rupanya..ingtkn dah lewat..coz ku kuar opis kul7..hehehe..nsb baik gak smpi kul8...so round2 dulu sekitar IB smtra tggu kul8.30pm...for ur information this is second time I tgk teater..1st teater yg ku tgk "Cuci The Musikal" tu pun ada org kasi jugak..hehehe...ni 2nd time...tp kali ni panggung x penuh cam tgk Cuci The Musikal..mybe ari 1st kot...lgpun ari kerja kn...

~Meet The Parents : Little Fockers~

on Tuesday, December 21, 2010

Dah lama x review pasal movie....nk kata me ni kaki wayang mmg x laa kot...coz tgk kadang2 jer..ikut mood...hatta dpt invitation free pun blm tentu ku g tgk..ahakss..so berlaku laa pembaziran...hahaha..tp x pe..lps ni klu dapat tiket free dah tau nk donate kat sape..hihihi..ramai yg nk rupanya...

Kisahnyaa...smlm ku dapat "Premiere Screening Invitation" movie "Meet The Parents : Little Fockers" daripada 8TV Quickie kat Cathay Cineplex e@Curve...so ku ajak laa my fren ni g tgk...sblm tu g Sri Pentas jap...sempat gak g kacau JayDee & Hafiz yg tgh konti...kacau dr luar konti jer..Zher ajak masuk dalam tp x mau laa...segan..(hahaha sejak bila segan enth :P) duk borak2 ngan Zher..duk tilik2 Iphone baru dia..mak aii semestinyaa ku jelesss bangettt deh dgn iphone tu...bnyk gak function dlm iphone tu..dah siap amk pict siap dia suh pilih nk guna theme apa..hahaha..org teruja bru dapat Iphone kn..patut laa skrg rajin upload pict kat FB...hahaha...bestnyaa klu ada org kasi hadiah Iphone kat ku kn??x dapat Iphone Blackberry pun jd..klu ada yg kasi mmg ku sayang dia lebih laa..x pandang org lain dah..hahaha..harapannn jer laa :P

Pukul8.30pm gerak ker e@curve..coz movie kul 9pm...ramai yg tgk cerita ni rupanya...invitation dr RedFM pun ada..coz nmpk crew2 RedFM..patut penuh jer...blh tahan laa cerita ni...funny...mmg pecah perut laa duk gelak jer...hilang stress kot...

Lepas movie kami g mkn2 dulu...dah borak2 mkn2 kenyang baru balik..hehehe..enjoy da day..tq my fren..balik2 x blh tido...so ku online smpi 3pg..hahaha bangun g kerja esknya mula laa ngantuk..

*Plot Details*
The test of wills between Jack Byrnes (Robert De Niro) and Greg Focker (Ben Stiller) escalates to new heights of comedy in the third installment of the blockbuster series — Little Fockers. Laura Dern, Jessica Alba and Harvey Keitel join the returning all-star cast for a new chapter of the worldwide hit franchise.

It has taken 10 years, two little Fockers with wife Pam (Polo) and countless hurdles for Greg to finally get “in” with his tightly wound father-in-law, Jack. After the cash-strapped dad takes a job moonlighting for a drug company, however, Jack’s suspicions about his favorite male nurse come roaring back.

When Greg and Pam’s entire clan — including Pam’s lovelorn ex, Kevin (Owen Wilson) — descends for the twins’ birthday party, Greg must prove to the skeptical Jack that he’s fully capable as the man of the house. But with all the misunderstandings, spying and covert missions, will Greg pass Jack’s final test and become the family’s next patriarch…or will the circle of trust be broken for good?

Release Date: December 22, 2010
Studio: Universal Pictures
Genre: Comedy, Sequel
Director: Paul Weitz
Screenwriter: John Hamburg, Larry Stuckey
Official Website: LittleFockers.net
Starring: Robert De Niro, Ben Stiller, Owen Wilson, Blythe Danner, Jessica Alba, Laura Dern, Harvey Keitel, Teri Polo, Barbra Streisand, Dustin Hoffman
Running Time: 1 hr. 38 min.
MPAA Rating: (PG-13) for mature sexual humor throughout, language and some drug content.

P/S : Thankss a lot 8TV Quickie for the ticket invitation

~Bingit VS Fun Fearless Fabulous(FFF)

on Tuesday, December 14, 2010

TAKKK SUKE klu dalam satu hari ada beberapa event serentak...so x pasal ku kna buat pilihan antara dua..dalam hidup ni tak semua benda yg kita nak kita akan dapat...ada yg benda kena kita lepaskan & ada benda yg kita kena rebut...tu laa lumrah kehidupan...

So ku decide ptg g layan bingit siaran luar jap..w/pun x smpt layan konsert mlm...dah laa ada Sis Nina ku..huhuhu...yg tahan x kasi balik pun ramai...kak nida,selaan,abg FBI,AG,kak zura,deen...lawaknya kak nida ckp "x yah laa g cosmo tu..tp x blh kn??awak dah janji ngan leya" hahaha ni mesti gara2 dia baca my twit ngan leya ni...hehehe..lgpun awal2 dpt invitation dr cosmo mmg ku dah nekad nk layan cosmo..coz event camtu ku x pnh layan lg...maaf ye hotfm & team..x smpt nk bersuka ria ngan korang lama2...next event k...

First of all thanks to Cosmopolitan team for the invitation..tanpa invite dr korang x merasa laa ku majlis yg penuh gemilang ni...actually me tak pernah pun pergi private function camni (majlis yg jemputan terhad tp meriah)..kabarnya hanya 40 orang pembaca yg bertuah sahaja yg di jemput...alhamdulillah Me salah seorgnya...TQ COSMOPOLITAN...x sia2 ku undi melalui keratan majalah & undi via sms...sbb ku mmg teringin nk g majlis ni pun..x penah merasa lg majlis camnni...tu yg beria undi tu :) Tau ada majlis ni terus ku beli cosmopolitan & vote..coz tuk kali ni ramai insan2 kesayangan ku tercalon..ahakss...tu yg nk g sangat tu..hehehe..

***Keputusan Penuh Anugerah Cosmopolitan Fun Fearless Fabulous 2010***
1 - The Ultimate FFF --> Azrina Jane Abdullah
2 - FFF Personaliti Radio --> Leya (HotFM)
3 - FFF Personaliti TV --> Fara Fauzana (Melodi)
4 - FFF Pelakon --> Diana Danielle
5 - FFF Penyanyi --> Yuna
6 - FFF Jejaka Terhangat --> Shaheizy Sam
7 - FFF Senyuman Menawan --> Awal Ashaari
8 - FFF Pereka Muda --> Khairi Sufi
9 - FFF Pasangan Serasi --> Vanidah Imran & Rashidi Ishak

Yg Hangat...
*Kak Fara menang Kategori FFF Personaliti TV wlpun kak fara xde..sorry kak x smpt nk tunaikn janji naik pentas(padahal mmg malu giler..so kak tini jer yg wakilkn kami..hehehe)
*Kak Leya menang Kategori FFF Personaliti Radio - u deserved it kak...
*Me & Dayah digelar pom pom gurlz oleh Sabhi Saidi coz spnjng majlis tu kami berdua paling bising...dia duk semeja ngan kami lak tu..tu yg asyk kna sakat :P
*Papa akak Der smpt meraikan detik manis kemenangan bersama kami melayan kementalan & kesawanan kami...dayah sorg jer yg sawan kot :P hahaha thanks papa..love u :) yg part amin doa tu paling lawak giler babang..mmg x leh lupa laa...hehehe

Yang Tak Hangat...
*Sis Nadia from Fly x dtg...alaaa ckp nk dtg..x dpt jmp :(
*My fren - Zher balik awal...alaa x smpt jmp u before balik...ada brg u dlm kete x smpt nk kasi..besar sgt nk angkut naik atas :P...nsb baik hadiah besday u i bawa dlm beg..smpt kasi...brg tu next time k...nanti kita jmp lg...
*tak pasal2 ku dapat gelaran WISEL...pak guard tu punya pasal laa...dah jd bahan :P ehh tp mmg salah ku pun..hahaha g masuk jln 1 way tu sape suruh :P sokay parking sini je laa...lalalala(cam biasa dgn muka x bersalah) hahaha lawak pulak bila dipikir...

#FFF Personaliti TV Fara Fauzana (Tuan put3 xde so berposing ngan trofi dia pun jd :P) Congrattt kakak

#FFF Pasangan Paling Serasi & sweet ~ I Love this pict#

#FFF Personaliti Radio Sis Leya#

#FFF Jejaka Terhangat Shaheizy Sam#

#FFF Penyanyi - Yuna#

#Zher Antara Finalist FFF Pengacara TV (Quickie) - Happy to see u my dear fren#

#Atilia Antara Finalist FFF Penyanyi#

#Shahz Jaszle Antara Finalist FFF Jejaka Terhangat#

#Sabhi Saddi Antara Finalist FFF Jejaka Terhangat#

#Yasmin Hani Pengacara Majlis of da nite#

#Persembahan Penutup Dari Dayang Nurfaizah#

p/s : TQ Cosmopolitan, Shiseido, Jaspal & Adidas for the awsome door gift..i LOVE it..

Credit pict from Dayah & Ina..tq..tq..tq

~Titipan Insan Biasa~

on Monday, December 13, 2010

Saat ni, saya terasa diri ni lemah sngt..tak pastilah kenapa..mgkn perjalanan hidup ni terlalu meletihkan buat insan biasa sepertiku..Saya terpaksa mengakui yg saya juga kadang kala tewas dan hilang keyakinan..sbb saya hanya insan biasa..punya hati dan perasaan..punya batas dan keinginan..ada waktu keikhlasan dan kesabaran aku mampu tewas berdepan ranjau kehidupan..

Walau apa yg berlaku, kehidupan perlukan kita belajar dari kesilapan dan membina bahagia dari kekecewaan..tiada insan yg sempurna namun setiap insan dikurniakan peluang untuk menyempurnakan hidup.. kebahagiaan hanya untuk mereka yg percaya tentangnya..

jauh di sudut hati, aku mula mengenali seseorg yg semakin bermakna buat aku.. seseorg yg senyumannya jauh lebih bermakna dr kehidupanku.. pengalaman ku, sahabat yg setia mengajar aku tentang jiwa dan hatiku.. hidup bermula dengan mengenal diri.. jalan hidup tak selalunya mudah.. andai aku sendiri, itu takdirku.. andai aku sedih, itu nasibku.. andai aku jatuh, itu ujianku.. andai aku tersisih, itu duniaku.

ada harapan yg tak termakbul, ada impian yg tak tercapai, ada kata2 yg salah tafsiran, ada pengadilan yg tersilap.. segalanya lumrah hidup..

dlm hidup, kita mampu memilih jalan yg ingin kita lalui.. namun jalan itu tak semestinya akan membawa kita kpd apa yg kita inginkan.. kesilapan akan ada di mana2 namun satu keyakinan yg tertanam pada ku, jalan yg kita pilih itu adalah ketentuan tuhan untuk menemukan kita dgn apa yg kita perlukan.. sejauh mana pn kita cuba lari dari kenyataan kita tetap tak mampu mencapai apa yg kita harapkan tanpa mengerti hakikat sbg teman setia yg memandu jalan hidup kita..

apa yg terjadi pada ku sudah cukup utk membuktikan betapa peritnya hakikat cuba mengajar ku tentang kehidupan.. jauh sudah kebagiaan meninggalkan ku, namun bg ku itu hanya ilusi yg perlu aku hilangkan utk kembali yakin meneruskan hidup..

~December Come~

on Sunday, December 12, 2010

HeY HeY....Assalamualaikum...

wahh december dah datang..
skjp jer kn masa berlalu...
rasa baru jer kita sambut new year..
pejam celik pejam celik dah december balik..'
but..seriusly...i love this december..
bukan x sabar nk menjenguk tahun baru...
coz this december give me lots happinest...
ramai buat ME ceria..
i'm happy coz person like..youuu..youuu...youuu & youuu alwys there for me...

Now dah nk masuk minggu ke3 bulan december..
bnyk bnda dah berlaku dalam masa tu jugak..
nanti ME akn cerita apa yg dah dilalui bulan ni k....
i'm happy dpt buat org2 yg Me sayang happy...
ok laa ME sebenarnya nk update blog...tiba2 buntu....
so me merepek laa dulu sbg intro...
esk2 if me Free me upbdate story k...

p/s : sebenarnya nk wish Happy Besday to my dear fren...Zher Peen on 10 December 2010..happy besday my fren...have a great one....YOU SMILE I SMILE :) xoxo

~Everyone Connect~

on Friday, November 26, 2010


It's time to connect, communicate and collaborate!..fuhhh promote lak..ahaksss...Ahad baru ni xde buat apa2..so plan nk g layan event kat The Curve..nk2 pulak MC on that day Hunny Madu & Ben..lagi laa excited nk g...wlpun sabtu dah jmp..ahakss...smpi2 g singgah gerai kak fara jap..tp xde brg baru...terus g The Curve..lepaks Starbucks dulu,kebetulan voucher starbuks ku ada 2 kpng lg...so hbskn kat situ..lgpun voucher tu due ari tu jugak,so guna jer laa...alih2 kuar tu nmpk Hunny Madu, Ben & org Tm duk discuss kat situ jgk....hehehe..malu2 kucing lak me nk g tegur :P...so ku minum2 dulu...sempat borak2 ngan dia jap..dia ckp g jln2 dulu..start kul 3pm-7pm...diaorg dah lapar..nk cari nasik, so g makan kat mamak jap kat sebelah tesco..ku x lapar pulak...so minum jer :P...Lepas diaorg hbs makan g balik kat event tu..dah start pun....lps tu jmp Big Boss Seelan Paul...apa lagik..tuntut laa suh blnja...hahaha..last2 Boss blnja kami Starbucks...kali ke2 masuk Starbucks on that day..ahaksss...lps ni mesti dah muak kot tgk Starbucks...hahaha...TQ Mr Seelan..murah rezeki anda..hehehe...duk lepak2 smbil minum Mocha Ice Blanded..lps tu g mari g mari snap pict...Artis yg perform Bunkface jer...x smpt tggu Bunkface perform kami balik..hehehe..sblm tu jmp Hunny dulu infrm dah nk balik...dia ckp aikss x layan Bunkface dulu ker??hehehe me pun ckp "I dtng ni nk jmp u jer..bkn nk tgk Bunkface pun..."hehehe terharu dia..ahakss...sblm balik Hunny kasi baju...yeayyy tq my dear soul sister..i love u moreee laaa...



***I really2like this picture***

~Let's Shoutttttt~

on Thursday, November 25, 2010


Shoutttt...Adehh sakit telinga..ahaksss..tershouttttt kuat lak..btw last saturday all the way from my hometome i terus ker bukit jalil for shout award...giler laa..x smpt balik rumah kot...pick-up kawan2 & terus ke bukit jalil...smpikn zher ckp "u rock arr aida..from trg terus dtg shout..cayalahhh..i tabik u."hahaha yeye jer zher ni...

Nasib baik smpi awal gak...Dalam kul6 dah ada kat bkt jalil..ramai giler manusia...nasib baik dapat park kete port best..bertuah klu bawa kete kecik ni...aida kn yg bawa..mana ada yg mustahil beb..hahaha..klu x blh jd blh..kihkihkih...smpi2 usha2 tmpt dulu..jmp my dear sis Qistina..coz dia kerja on that time..
smtra tggu Echaz smpi nk kasi tiket, terjmp sis Daphnie Iking baru nk masuk...smpt amk gambar..ahaksss thanks kakak..still remember me :)
Kitaorg decide nk duk kat standing zone..fuhh skali masuk mak aii ramainyaa..ku redah jugak smpi ker tepi pagar dkt dgn tmpt duduk finalis ahakss..port paling best tuk shouttt & amk gambar :) Paling best skali yg me duk shouttt masa diaorg baru masuk nk amk tmpt duduk semua dtg dkt me..ahaksss terharuuu siottt :P tq to Zher,Hunny Madu,Nadia,Prem,Julie & also Tiz Zaqyah, suraya & syed faizal(hotfm), love u all laaa....

Overall Shout Award this year lbh happening dr last year..walaupun sound system ada masalah skit..dr finalis, artis yg perfrm, penonton yg ramai, siap dapat lampu lg tuk memeriahkn lg suasana mlm tu..chantekk..mmg terbaekk laaa..
After show duk round2 kat luar..usha kot2 ada yg nk dijumpa lalu lalang nk balik....tp x muncul2...lps duk posing2 lps tu Cik Ina & the geng kuar dr Post Party..diaorg kasi pass post party..yeayyy..blh masuk..katanya yg ku cari ada kat dlm...apa lg...mmg nk sgt laa walaupun time tu kbnykn artis dah balik..xpe..jmp yg mana ado...yess yg ku nk jmp semua ada kat dlm time tu..apa lg x lepaskn peluang laa nk berbual mesra & bergambar..yuhuuuuu i loveeeee it...masuk2 jer jmp Abe(Hafiz Flyfm) take pict with him first...
lps tu masuk dlm jmp My Soul sister...x hbs2 buat ku terharu..hahaha..tq hunny..i love u more laa...w/pun u x menang u tetap menang kat hati I..ceewahhh ayat bodek :) ikhlas ni..insyaallah one day u get i babe..:)
Lepas tu borak ngan Nadia..she look like very sad coz x menang this year..All the best tuk akan dtg sis..don't be sad k..maybe next time rezeki u pulak..btw thankss to ur Bf Aaron for take pict with u from your camera..already see u on blog..ahakss..sweet laa u gf...alwyz be a good fren for u... lps tu jmp julie, ainul aishah & Henry Golding, take pict with them...



opsss sorg lg x jmp..ok sblm balik intai skali lg..last2 bru jmp my dear fren...Zher...hehehe..smpt borak2& bercerita about my holiday with zher...she love terengganu..that why laa klu ku balik trg mesti dia pesan smpikn salam :P

p/s : Love this pict..u so cute my soul sister

~AidilAdha Yang Bermakna~

on Thursday, November 18, 2010

Salam AidilAhda buat semua...

Alhamdulillah..Aidiladha kali ni dapat ku beraya d kampung kesayanganku..Terengganu...1 day before balik kg tuk beraya spent time from dinner till bfst with someone..lots of story we all share togther..bnyk cerita ku dpt..& ku tahu..tp biarkan ianya mjadi secret between us..x leh laa nk story kat sini...bab kata Dato' CT..biarlah rahsia...hehehe..btw tq for the time..really appreciate it..Pagi tu g kerja pun ada org hantar after bfst..smpi dpn pintu opis tu..hahaha..

Malam kul 10am gerak balik kg..sampai around kul5.30am..lmbt jugak smpi gara2 jemm...pagi raya kali ni x dapat nk g solat hari raya & mengziarahi pusara arwah abg..so sad..ku kirimkn doa d angin lalu moga dikau bahgia d sana..amin...

Persediaan raya kat rmh x meriah mana seperti sebelumnya..coz ptg tu my mom baru balik rumah with my lil bro yg masuk hospital 4-5 ari jugak laa dia kat hospital..tu pun mintak balik awal coz esknya nk raya..klu x maunya kna tahan lg..doktor cakap ahad ni dtg balik buat check up..but not serius..hopefully get well soon...kesian my mom asyik tdo hospital jer tahun ni..jga adik2...Ya Allah berikanlah kesihatan yg sempurna buatku & keluargaku aminnn....

Raya tahun ni agak ceria tuk seluruh keluaga besarku..ala2 gethring gitu...coz my cazen dr new zealand baru balik..dah 4 tahun x balik malaysia..ni katanya cuti 3 minggu...after this balik ke sana balik..makin kurus dia...balik2 selsema..maklum laa perubahan cuaca...yg bestnya Ayah Da ku asyik menyakat Cik Da jer..katanya "x tgk muka Cik Da tu...senyum sampai telinga jer spjng minggu ni...happy ank bujang balik..smpi husbnd sndiri x dapat layanan special cam tu"hahaha..biasa laa dah 4tahun x balik tu..balik2 mesti laa dpt layanan special..nanti dah g balik entah bila nk balik sini lg tu..btw all the best my beloved cazen...good luck...see u when i see u..after this kita jmp d muka buku je laa ye...nasib baik ku jd balik raya haji ni...dapat ku jmp dia..klu x hmmm enth bila xtau laa...

Sempena raya haji ni ku cuti pnjng trus...dr ari rabu smpi ahad..but sabtu dah nk balik KL..ada aktiviti nk d buat..ahakss..but i'm happy spent my holiday with my love famly...

~Cry~

on Saturday, November 13, 2010

Orang cakap kalu kita terlalu bergembira & ketawa..at the end of the day kita akan menangis...that true..selalu jadi camni...so setiap apa yg kita buat kna selalu beringt..jgan terlalu bergembira..nk bergembira & berhibur tuk hiburkn hati blh..tp kena seiring...ari ni bnyk sgt ku gelak kot..last2 ku yg menangis...tiba2 dapat bad news dr kg...adik lelakiku masuk hospital...kna tahan ward..dpt jer brita trus call ayah...nasib baik diorg belum tdo...nk cakap ngan my mom xde..jaga adik kat hospital..so borak ngan ayah tnya keadaan adik...risau takut serius...alhamdulillah ayah cakap xde yg serius mana..tp doktor tahan kat ward dulu 2-3 ari kot nk check darah...kna masukkn air...hope everything will be ok...pray for him...kesian kat ma...terpaksa tdo hospital..tahun ni jer dah brp kali my mom tdo hospital..dr adk yg accdnt bln6 ari tu...Ya Allah...tabahkn hati ku & keluargaku menerima ujian & dugaan drMu...Berikan kesihatan tuk keluargaku...Jika saya d beri peluang tuk mengantikn tempat my mom tuk jaga adik kat hospital :(...tp apakan daya..ku jauh mencari rezeki d sini...

Tiba2 termenangis bila ada seseorg yg begitu concern memberi kata2 nasihat & semangat...this is what i need now...d saat ku bersedih..ada org yg bertnyakn kabar..ada org yg mberi kata2 perangsang & semangat..THAT IS WHAT FRIEND FOR...always there for me when i'm happy & sad..time tu kita tahu mana satu sahabat mana satu kawan..di saat ku baca kata2 nya blh buat ke menangis terharu...

Tiba2 ku terpikir...kadang2 org yg x brp rapat ngan kita lebih concern ngan kita..wlpun x selalu bersama..tp selalu bertnya kabar...skrg zaman dah canggih..hp ada internet ada..fb..twitter..bbm(wlpun ku xde BB :P)...sms...dunia tanpa sempadan..mana2 pun blh...kata org walaupun x bersua muka tp sentiasa rasa dekat..bab kata TV9 dekat d hati...kita akan rasa lebih menghargai jika ada org yg tau menghargai sesebuah RELATIONSHIP tu...

p/s: sahabat adalah yg sentiasa bersama saya d saat saya sedih & gembira...anda adalah sahabat saya yg terbaekk yg pernh saya ada..

~Suka Dalam Duka~

on Wednesday, November 10, 2010

Herlowwww kawan2...

Last Saturday mmg super dupper busy..kuar awal pg balik pun pg jugak..mmg giler kentang laa...biasa laa bangun lps subuh klu ada plan pg mmg dah x tdo laa..klu tdo terlajak lak..so lps subuh mgadap laptop sambil tggu kul9am nk kuar...cam biasa pickup kawan2 dulu...sblm ke icity kami singgah e-curve dulu..shopping time..tp brng yg ku nk semua xde lg....yg tak tersenarai lak yg ku beli...cap putih yg sngt chantekkk...tq kak fara...cap x pnh pakai tu..harga pun ada..espirit lg...giler murah jual berbanding ngan harga asal..i likeeee it...lps hbs kawan2 memborong kami ker icity tuk Nite jem...dlm tghri gak laa..tp xde pape pun lg..dah laa panas..baik duk shpng kat e-curve..hehehe..

Smtara tu kitaorg g mkn dulu laa kat seksyen7...duk mkn tiba2 syada call tnya kat mana...ku ingtkn dia dah smpi....rupanya otw..cess...lps mkn bru ker icity balik..tp x lama..ku terus ke KL tuk layan Flyniversarry lak...msg Syada & Shylla infrm kuar ke KL jap...ptg nanti dtg balik...smpi KL Life ngam2 kul 4..amk tiket dulu...bertembung ngan Hunny Madu kat tangga..smpt hye2 bye2 jer..ingtkn dia nk g salin baju tuk buat Champur Chart...alih2 tggu smpi sudah xmuncul...rupanya Hafiz yg buat campur Chart..arghhh tensen gwe...klu tau ku amk gambr terus td...Akmal cakap Hunny balik hotel rest tuk mlm ni...mgrb kot dia dtg balik..uwaaa melepassss...Akmal siap merajuk dgnku...dia ckp cesss dtg nk jmp Hunny Madu jer bukan nk jmp dia...hahaha..sabar je laa mamat ni sorg...blh lak nk merajuk dgnku :P..Jmp kak nida duk sembang2 ngan dia jer kat sana...kak nida ckp dia g Nite Jem dlm 8lbh...huhh kak nida ckp hunny perfrm kul 8.20pm...ermmm nk jer ku g lps Hunny perform..tp diorg nk balik awal...nk layan nite jem..ku PASRAH jer....smpt borak2 & bergambar ngan Hafiz..yg bestnya awal2 dah ckp kat Hafiz.."I think JayDeee will be ur partner on nightflight...dia tnya knp...i said "coz she's better than other..suara dia cam nadia...hehehe" dia ckp ok wait & see mlm ni..sape yg juara :P tgh2 duk lepak2 kat luar tiba2 nmpk seseorg naik tangga...yeayyyy dia datang...dr bawah dia dah tersengeh...i love her smile..sangat manis...Zher i love u...nasib baik dtg awal..klu x i x leh jmp u..dia tnya smpi mlm ker??ku ckp nope..nk gerak awal..tp dia suh tggu smpi opening....dia siap ckp lg..nape u nk g nite jem ker..hahaha..terkejut ku dibuatnyaa..mana pulak dia tau ni..rasanya x pnh cerita kat dia pasal ku ni die hard fan hotfm...hahaha..dasyatttt...siap luahkn rasa x puas hati kat dia lg..hehehe..lps borak2 ngan zher..tunggu punya tggu yg lain x muncul2...terpaksa ke Icity lak....aduss frust x dpt jmp & bergambar ngan Hunny & Nadia :( sangat FRUSTATED coz ku dah lama plan nk layan Flyniversarry....


Me & My Bodyguard (Hafiz & da geng) ~p/s tq abe carikn me bodyguard..hehehe

You Smile I Smile

Giler laju bawa kete balik ke Shah Alam..cam drift lak hehehe...smpt jmp ngan Shylla jap yg duk lepak2 kat oldtown ptg tu sblm Maghrib..coz Konsert start mlm...fuhhh penatt duk berjamming...artis2 blh tahan laa....tp fikiranku masih melayan ker flyfm...hahahacamne laa event kat sana..x sabar nk tgk video...dah laa x smpt layan Hunny Madu perform...sadis bangettt seh...lps hbs nite jem lepak lak ngan tuan put3 jap...ahakss dia ada laa..wahh riangnyaa bertemu lagi bagaikn bunga api d hati...hahaha gedik seh :P xde pape laa saje jer..tp blh tahan gak laa ku kena sakat..at the end of the day appy jugak akhirnya walaupun pd awalnya sedih & frust...yg paling x blh lupa mlm tu pesanan tuan put3...siap ngan memek muka..gaya lg kasi pesanan..fuhhh mkn dalam tu klu yg makan cili..tp rasanya ramai yg terkena ngan kata2 tuan putri tu...ahakss.."Dunia tu berputar...suatu hari akan berubah...blaablaablaa..."hehehe...saya sokong kata2 tuan put3...ingt ye kawan2..yg penting SETIA....hahaha


Sampai rumah dah lewat...lps tu duk online hingga 6pagi...giler laa...berjaga seharian...dah laa bangun awal...lps subuh baru tdo..tu pun tdo 4-5jam jer :P apa2 pun balik tu btambah happy lps Hunny Madu & Zher tegur kat twittt..yeayy nsb baik diaorg x merajuk ku x tggu hbs..hehehe..Sis Nadia jer senyap lg ni...Apa2 pun Tq Hunny tag me on ur video...dapat jugak akhirnya tgk u perfrm walapun x dpt tgk live :( apa2 pun u mmg superb..Love ur show & dance...

p/s : tq kak huda & kak eza for the pict..pict ni dr camera diaorg hehehe

© Copyright by Memori Tercipta | Template by BloggerTemplates | Blog Trick at Blog-HowToTricks