Aida Arisya In D' House

Aida Arisya In D' House
Pada Yang Esa kupohon... agar apa saja yang kubicara, tidak menjadi racun untuk sesiapa, tetapi penawar hati dan budi. Pada Mu Tuhanku... kupohon kekuatan agar jejariku mampu untuk menghulurkan sesuatu, yang akan menjadi halwa minda buat yang membaca bisikan hatiku. Berbicara setulus kata. Berkata dari hearty yg indah berbahasa..~ Kata-kata bukan dusta tp, patah-patah yg puitis ikhlas dari jiwa yg ada!! BlOg ini memberi peluang insan yg kerdil menuturkan bicara seketika selagi ada dayanya!!~ SEUKIR SAYANG, SECANGKIR KASIH, & SEKELUMIT CHENTA!!~

Followers

CLICK ME!!!

There was an error in this gadget

~Trip to my hometown wif my luv sisters~

on Monday, June 25, 2012

Plan punya plan Alhamdulillah..semua berjalan lancar…Awal bulan haritu kitew balik kampong wif my grils..kitew memang suka bawa kawan-kawan balik kampong..kami balik berenam.. Kak Yan, Cuya, Eyqa, Zue & Tieqa..ada orang tu dari dulu kata nak ikut kitew balik kampong..tapi sedihnya dia busy pulak..dia kata next time nampaknya…Cuma pesanan dia jer mengiringi perjalanan kitew malam tersebut…sweet sangat pesanan dia…thanks awak..next time kitew baawak awak balik kampong kitew k..Oh ya otw balik kampong bergayut ngan KEMBAR kitew..dia kata suara kitew teruk giler..cam burung kakak tua dia kata..hahaha…ada gak kawan-kawan kata cam itik laa angsa laa..huhuhu pity me kn??batuk punya pasal..
Kami gerak ari jumaat malam kul11.30…Dengan kesihatan kitew pada masa tu memang agak teruk laa..tengah demam & batuk…haruuu betul kali ni balik kampong tak sihat..kesian kawan-kawan…sorry girls kalau ada kekurangan layanan & services sepanjang trip tersebut…kitew cuba kuatkan diri tuk bawa kawan-kawan berjalan-jalan..
Alhamdulillah tiba d kampong halaman dalam kul5am…kitew cam biasa bila sampai takde maknanya tido…duk borak-borak ngan mom..walaupun suara dah serak giler time tu…paginya borak-borak ngan adik kena gelak kat adik pulak..dia kata xde suara sibuk nak borak..hahaha..Tengahari  bawa kawan-kawan ker rumah my uncle coz pagi-pagi my mom dah ke sana..ada meetin famly..tenghari tu my uncle buat makan besar..hehehe..lepas g rumah my uncle kitaorang ke Kuala Terengganu..mula-mula nak g KT aria had..tapi tukar plan last minit…disebabkan tengahari baru gerak ke KT so agak limited skit tempat yang nak di tuju..sampai-sampai jer terus serang Pasar Payang..diaorang nak memborong kain batik,kain pelikat,keropok dan lain-lain. After that kami ker Pantai Batu Buruk sementara nak tunggu Zul & Ain HotfmGanu…terima kasih Zul & Ain belanja kami & bawa kami jalan-jalan…lepas makan kitaorg ker Masjid Kristal..dah lewat petang baru balik Dungun..
Malam tu demam ku makin teruk..siap maigrain lagik…dah tak dapat nak buat apa-apa..tido awal..tak sempat nak borak-borak ngan kawan-kawan…my bad..sorry girls malam tu tak dapat nak layan korang…
Esoknya dalam pukul11am jugak laa gerak balik KL…masa tu flat giler dah..my mom siap suh sambung amik MC..tapi apakan daya..datang bawa kawan-kawan so balik laa jugak walaupun kesihatan makin teruk…kepala asyik berdenyut jer..sepanjang perjalanan tu memang tak borak mana…mesti korang rasa tak best kan ikut kitew balik kampong…sorry again…layanan kitew tak sempurna…Apa-apapun thanks coz korang sudi ikut kitew balik kampong…hope korang tak serik datang kampong kite lagik k..luv u all…now I miss them :(

~HOTFM BIG JEM at Dataran ShahBandar Kuala Terengganu~


Tetiba baru teringat kitew belum update story ni lagi…hahaha maafkan saya (versi zizan)…punya laa lama…dah basi kot cite ni…tapi kitew tetap nak story jugak walaupun dah basi….aritu..kami buat trip 2 kereta ker ganu untuk hotfm bigjem…dari KL ke Kuala Terengganu…Ok jom kita mengimbau kenangan jap…
Jumaat after kerja konon-konon nak balik tido..coz kul2pagi nak jalan jauh..sekali ada orang call ajak datang rumah dia…ni dah kes PAKSA RELA dah ni…hahaha...Ajak makan-makan katanya dia dah masak…so apa lagik…after kerja terus ker Hulu Langat…dalam kata nak singgah sekejap takde maknanya..bila dah sampai  rumah dia dah tak sekejap laa jawabnya…lepas makan borak-borak aktiviti terbaru…dalam kul 10 lebih jugak laa baru balik..kelam kabut balik coz tak habis packing lagik..hikhikhik..so tak tido laa jawabnya…
Kul2am terus gerak ker kuala terengganu..drive tanpa henti…berhenti pun dah Subuh tuk solat..hikhikhik..alhamdulillah perjalanan kami lancar…. selamat sampai tempat yang di tuju kul7am..Nak check-in tak dapat lagik..so terus g Dataran..sarapan jap..lepas tu round-round dulu sementara boleh masuk hotel…sambil-sambil tu duk kacau Mama & My Barbie Doll… Dah laa datang tak bagitau..nak surprise gitewww..sekali kacau diaorg nah kauuu..mama cakap ku “Saico”…hahaha ok wait & see u kata kat mama…hmmm tak caye ekk…
Dah kacau mama kacau my Barbie doll lak..ajak breakfast nasi dagang..sekali dia cakap “propa jer awak ni…ok kita nk g soundcheck” hadoiiiii dua-dua tak percaya ni…ku jawab balik..ok laa nanti awak jangan terperanjat tengok kta depan stage…hahaha…lepas round-round g Dataran balik..misi nak surprisekn my Barbie doll…tengah-tengah dia duk soundcheck atas pentas..steady jer ku duk memerhati dari bawah payung kat sebelah stage..dia tak perasan pun..sekali tengah-tengah nyanyi dia terpandang & terkejut..haaaa dah lari key dah…boleh lak tengah nanyi duk cekik pinggang & tergelak pandang ke arahku…hahaha comeyyy muka terkejut & geram awak tuh…kihkihkih…Lepas dia habis perform dia tarikku ker backstage….marah betul dia ku tak bagitau awal-awal..mati0mati dia ingat saya main-main..heee..tapi dia suka sebenarnya ku datang..nampak muka excited dia…dia tak bagi ku check in hotel…dia suh duk ngan dia..tapi ku cakap datang ngan kawan-kawan ni..diaorang nak g check-in dulu..kita datang bilik awak nanti k :)
Dah kul12tghri masa tuk check in…balik hotel rest jap..mandi-mandi tuk bersedia nak berjamming petangnya…pukul 2lbh gerak ke Dataran balik..layan makan nasi dagang Opah & Sapura bawak..tq Opah & Sapura….lepas tu layan siaran luar..hee jumpa my fren..Zul..tapi busy beno dia tu..maklum laa producer…nak borak pun tak berkesempatan…boran ngan Ain jer laa..Rata-rata boss & penyampai KL memang terharu ngan kedatangan kami dari jauh…cewahhh perasaan jap..ahakss…ehh betul laa ni..saya bagitau apa yang diaorang cakap jer..theeeee…
Kul4pm KONSERT bermula..my Barbie Doll pun perform petang..gigih berjemur tengah panas terik…konsert petang dari kul4-7pm…yeayy dari atas stage mama dah nampak kami…dia tabik spring kea rah kami…yuhuu semangattt jap…lepas habis sesi petang  balik hotel balik…sekali my Barbie doll bagitau suh datang backstage…patah balik g dataran..sekali makk aiii ramainyaaa manusia..tak sanggup rempuh ker depan..sambil menantikan feedback dia jalan-jalan gerai-gerai kat tepi tu mencari cenderahati skit..hikhikhik..sempat laa grap beberapa barang…lepas tu dia kata tunggu kat hotel la..ramai sangat orang..so terus ker hotel..then kitaorg g makn-makan kat batu buruk..lama gak lepak..siap g rumah kawan dia….balik-balik makan g dataran balik jumpa mama & kawan yang lain…lepas tu g makan-makan ngan Mama lak..kesian mama dia dah kelaparan…macam-macam dia order..kami jugak laa yang kena habiskan…apa-apa pun thanks mama for ur time….you rock our day..mamalah ratu hatiku…jantungku..nadiku…kekuatanku & semangatku….
Dah lewat malam semua dah kepenatan…ku lagi laa dengan tak cukup rest & tido…sampai-sampai hotel..mandi terus tido…esoknya sebelum balik bawa diaorang ke Pasar Payang, Pantai Batu Buruk, beli keropok lekor & baru gerak balik KL…alhamdulillah perjalanan lancer pergi & balik…lots of FUN wif them..they are part of my life..thanks tuk semuanya…

~Bintang Di Langit~

on Sunday, June 24, 2012

Tanggal 21 June 2012 (Khamis) tepat pukul 12.44pm bersamaan 1 Syaaban 1433H lahir seorang puteri sulong untuk abangku & kakak..Merupakan anak buah pertama kitew & cucu pertama buat Ma & Baba kitew jugak…Alhamdulillah bayi seberat 2.8kg selamat dilahirkan secara caesar..

Nama belum di berikan lagi..so kitew panggil dia bintang di langit..sebabnya status BBM abang kitew asyik tulis “Bintang Di Langit” hahaha motifff??kitew pun tak tau..hahaha..semoga kehadirannya menyerikan kehidupan kami sekeluarga ibarat gemerlapan bintang di langit menyinari kegelapan malam…

Welcome to our famly princess..moga menjadi mujahidah solehah kebanggaan keluarga, agama & Negara…Mak Ngah coming & see u soon…dah banyak dah belikan barang-barang tuk baby ni..tak sabar nak bagi baby pakai…

© Copyright by Memori Tercipta | Template by BloggerTemplates | Blog Trick at Blog-HowToTricks