Aida Arisya In D' House

Aida Arisya In D' House
Pada Yang Esa kupohon... agar apa saja yang kubicara, tidak menjadi racun untuk sesiapa, tetapi penawar hati dan budi. Pada Mu Tuhanku... kupohon kekuatan agar jejariku mampu untuk menghulurkan sesuatu, yang akan menjadi halwa minda buat yang membaca bisikan hatiku. Berbicara setulus kata. Berkata dari hearty yg indah berbahasa..~ Kata-kata bukan dusta tp, patah-patah yg puitis ikhlas dari jiwa yg ada!! BlOg ini memberi peluang insan yg kerdil menuturkan bicara seketika selagi ada dayanya!!~ SEUKIR SAYANG, SECANGKIR KASIH, & SEKELUMIT CHENTA!!~

Followers

CLICK ME!!!

There was an error in this gadget

~Futsal & Movie Day Out~

on Monday, December 26, 2011

After kerja meet my girls (Iela, Hana, Em & Dilla) kat Sri Pentas…Lepas tu kitaorang gerak ker One Utama tuk main Futsal…alamakk segan..ku sorang jer rupanya bukan dari media prima..ekekeke..nasib baik laa kebanyakannyaa dah kenal…so xde laa segan mana..ahaksss…giler dah bertahun tak main futsal..dah lupa camne nak tendang bola..ekekeke…Semput gak laa after 1st game..hahaha…
Best gak sekali-sekala main futsal ni..asyk menternak lemak jer..sekali sekala ada aktiviti membakar lemak camni kan bagus…lepas main tu kitaorang decide nak buat tiap-tiap minggu…cukupkan team futsal & terus proceed tuk aktiviti seterusnya pada minggu-minggu akan datang…Korang semua cool laa..jumpa next futsal k…onething i love about this year...tahun ni bukan saje saya makin busy ngan kerja..saya ada masa untuk kawan-kawan & ada masa tuk bersukan....xde laa duk buat kerja yang x berfaedah jer..kurang-kurangnya saya ada masa tuk buat semua benda di samping luangkan masa bersama insan-insan tercayang....yeahhhh I LOVE MYSELF hahahaha...kata orang "sayangi diri sendiri sebelum anda menyayanggi orang lain" renung-renungkan & selamat beramal....

After Futsal mula ingat nak g makan dulu..tapi dsebabkan nak layan Ombak Rindu with FARA FAUZANA, FAZURA & MAYA KARIN cam dah lambat sangat pulak…diaorang cakap masuk jer..xpe lambat pun..so me apa lagi…lupakan niat nak g makan terus ker Cineleisure..giler laa..lagi 30minit movie nak habis baru ku masuk..hahaha..memang tak pernah di buat orang..hahaha..xpe orang tak buat saya buat..ahaksss masuk-masuk duk tercegat depan pintu & tangga sampai laa movie habis…hahaha..segan nk cross..nanti semua tau ku lambat..nak2 tuan put3..kikiki x pasal-pasal kna peril nanti :P
Sempat laa layan kejap..tapi tak sempat nak feel & mengalirkan air mata laa..hahahha..boleh kira KENTAL gak ker agak-agaknya??hahahaha
Habis movie cam biasa laa..kalau x bergambar x sah..ahakss..so kitaorang bergambar…lepas tu konon2 nk balik..tiba2 dapat call ada orang ajak lepak minum2..ahakss..nasib baik belum balik..ampunkann patikkk tuan put3 sebab cakap kuat kat phone..x dengar..ingtkan sape..kihkihkih..habiss lepas ni kena reject jd girlfren bestfren dia..hahaha…kalau tau tuan put3 td dah cakap sopan santun..ahaksss…
Sambil makan & story..macam-macam cerita kuar…And again…thanks a lots tuan put3 kerana blanja dinner & movie…I lebiuuuuu more laa…

~Konsert Inspirasi TV3~

on Saturday, December 24, 2011

Pukul7pm after balik dari Gathering FUN CORNER kat Bukit Cherakah Shah Alam terus gerak ker Bukit Kiara Equestrian tuk menyaksikan KONSERT INSPIRASI TV3..pergi sana pun bukan sebab nak layan konsert sangat..hikhikhik..g pun sebab nak tengok Shila Amzah (cewahh cam lama tak tengok kan??? :P) & meet my kembar Iela serta nak support kawan-kawan berniaga…At least datang jugak kan..heee..saje datang support kawan-kawan…becoz I LOVE YOU laa katakan…

Sampai-sampai lepak kat booth TV3 kat depan tu…Jumpa Tasha Shila..hadoyaiii dia ni boleh pulak kata conpiuss laa u ni ngan Ina…sabar jer laa..siap bertekak ngan dia kat depan tu…Orang lain berpusu-pusu masuk dalam kitaorang relaks jer duk lepak luar..tengok telatah diaorang berniaga…siap buat konsert tu kat booth luar..hahaha..#kerlashhh gitu…seronok tengok aksi diaorang…thanks to my dear twin sebab simpankan apam yang best tu tuk saya..heee..thanks gak kat Diela, Em & Hana sebab melayanku kat booth & sediakan makanan..hehehe….
Masuk-masuk pun bila Shila nak perform..after Shila perform terus kuar balik..hahaha..dah sebab tujuan asal datang nak support dia jer pun & jumpa kawan-kawan…so lepas Shila habis perform kuar laa..ekekeke…dah nak balik jumpa Shila..dah bergambo segala bagai terus balik..iela & the geng pun balik awal jugak…so what for kat situ lagi kan.."saya tak suka layan2 konsert yg entah apa2 ni" kikiki (hakktuihhh) ..baik balik sambung tido..hahaha…Apa2 pun thanks semuaaa…u are my soul...

~Gathering Fun Corner~

on Tuesday, December 20, 2011

Kul7.30am dah kuar rumah g antar budak kecik tu balik Hulu Langat..kesiann dia seharian tanpa mak ayah..nasib baik tak nangis..hahahaha…enth kul berapa dia tdo semalam duk on9…ku dah lena awal..patut laa susah giler kejut bangun pagi..hahaha…sampai-sampai duk borak-borak ngan mama jap…si kakak cam biasa laa kalau waktu camni memang tengah lena di ulit mimpi..hahaha…siap dapat hadiah lagi..ahaks…TQ darlingsss….lepas tu terus gerak ker tempat berkumpul..LRT Universiti untuk ke tempat PIKNIK..asalnya Syada pun nak ikut..tapi dia gatal tido lambat semalam & ngantuk..so sampai-sampai rumah dia sambung tdo..hahahahaha

Around kul9am gak laa sampai ker Bukit Cherakah, Shah Alam..Sessi GATHERING FUN CORNER with tuan Put3 FARA FAUZANA…sampai-sampai cam biasa…apa yang penting KERJASAMA…sama-sama setting tempat BBQ, khemah, makan & macam-macam laa..bab kata tuan pu3 “BERAT SAMA DIJINJING..BERAT LAGI MATA MEMANDANG” hahahaha…
Jadi “Teksi” bergerak jap kuar masuk amik kawan-kawan..sampai ada laa IBU MENGANDUNG tu kena bebel sebab dia gigih jalan kaki masuk dalam….hahaha..x pasal-pasal ku jadi mak nenek duk bebel…kikiki…sementara tunggu tuan pu3 sampai kitaorang start dulu ngan aktiviti bakar-bakar, main-main..mandi manda…FUN sangat..& kawan kawan bagi kerjasama yang memberangsangkan…thanks guys..u all da best laaa..sporting & Cool…
Around 3pm muncul laa kelibat TUAN PUT3 FARA FAUZANA yang di tunggu-tunggu…sampai-sampai tuan put3 beramah mesra ngan FUN CORNER dulu..maklum laa ada muka-muka baru..heee..seronok dia tengok ada wajah-wajah baru…lepas tu kitaorang suh tuan put3 menjamu selera dulu sebelum agenda seterusnya di jalankan…
Aktiviti seterusnya..game bersama tuan put3..fulamakkk dia pulak yg excited lebih..hahaha..thanks to “OUR LOVE” Tuan Put3 negeri jajahan FUN CORNER kerana sudi meluangkan masa-masa berharga beliau bersama-sama kami…EVERYTHING WAS FUN WHEN EVERYTIME AROUND YOU

~Girls To Girls Party~

on Sunday, December 18, 2011

Pagi-pagi bangun g jumpa pakar kat Hospital Pantai…awal giler kuar..hospital bukak jerk u dah tercegat depan pintu…maklum laa semalam lewat malam ada laa budak kecik sorang ni duk sms mintak teman dia g show..heee…ku cakap after balik hospital free & boleh teman…So disebabkan tak ramai orang kat hospital..awal laa settle urusan ngan doctor..perghhhh terkejut tgk BIL…habis duit nak bayar kete ku buat bayar bil hospital..hahaha…PASRAH ITU MENYERAH…insyaallah ada rezeki kot lain nanti…yang penting kesihatan kita..betul x???hikhikhik
Dalam pukul 10am terus ker Hulu Langat…arghh budak kecik ni belum mandi lagi…so tunggu laa dia bersiap sambil borak-borak ngan ABAH..abah story pasal “KES” baru-baru ni..kesian abahku sorang ni..tabahkan hati yaa abah..nanti pasang bodyguard k…lepas tu layan abah duk nyanyi sambil main guitar…hamboiiii mamanya bukan main nyanyi…sedap gak suara..hahaha..rugi x record…tp awal2 dia warning “aida jgn record..exclusive ni tuk aida” hahaha..sabar jer laa…

Duk sembang-sembang ada laa sorang baru turun…busyukkkkkk baru bangun tdo…ciann tgk muka dia..x sihat..lemah jugak ku yang tgk…alahaii ciann adikku sorang ni…dah ceramah dah pagi-pagi kat dia suh makan ubat…tiba2 dia panggil..”kakak meh sini tengok ni”…ingat kana pa laa dia suh tengok..rupa-rupanya “GULA” sugar gilder dia…homaiiigaddddd tomeyyy gilerrr..dah lama ku impikan nak memiliki Sugar Glider ni…sejak Tiz Zaqyah duk jaja Sugar Glider dia kat twitter dulu2 kala..hahaha..and one of my fren pun ada bela..tengok dia duk story & twittt pasal sugarglider diaorang jadi cam nak bela jugak…dulu-dulu pernah g servey nak beli..tapi cam mahal pulak..so ku beli jer Hamster..hahaha…

Ok back to da topic…dak kecik sorang tu dah bersiap so dalam kul 12pm gak laa kami gerak ker Bukit Jelutong..sebelum tu antar si abang ker Tasik Shah ALam…ada photoshoot katanya..sampai-sampai Bukit Jelutong nasib baik laaa event x start lagik..ingatkan dah lambat...

Oh rupanya event Girls To Girls Party & Peringkat Akhir Pencarian Gadis Bintang Kecil…Syada kena perform coz dia bukan “Bintang Kecil” lagik…hahaha..MC on the day Fimie Don…Ana Rafali lak jadi juri & perform jugak..selain tu Wanie Kamilah Bintang pun ada perform….
Lama gak event ni..sampai lewat petang..so me merangkap pengasuh dak kecik tu setia laa menanti sampai habis event..hikhikhik..amanah mama & abah katanya..jaga Syada lekklokk :)
Lepas habis event terus ker Pantai Dalam..makan-makan..sambil tunggu nak jumpa kawan-kawan…Syada pun joint sekali laa disebabkan Mama & Kakaknya ada event kat Istana…Lepas makan bawa Syada balik…coz mamanya blm habis event..disebabkan event kakaknya habis lewat malam sangat kali ni giliran ku pulak "Culik" syada..hahahha..esok paginya baru antar syada pulang :)

~Annual Dinner 2011~

Kul12 g klinik coz ada appointment ngan doctor..sekali doctor kasi MC & suh g hospital jumpa pakar..adeh dah half day..malas laa nak MC..lagipun nanti kena patah balik datang opis coz dah janji ngan member opis nak g ANNUAL DINNER ngan dia…so burn jer laa MC tu..esok baru g Hospital jumpa pakar hehehe..tu pun dah ada orang marah sebab ku degil x nak g jmp pakar :P

Ari ni dapat balik awal..pukul 4.30pm dah boleh balik..coz semua nak bersiap g dinner..maklum laa ari jumaat..kalau lambat confirm jer..nak-nak area Ampang tu…g bersiap rumah kakak opis ni..before 7pm dah sampai Corus Hotel
First time g Annual Dinner camni…tema dia Hollywood Night..Fun, Cool & Funny moment…giler best & sporting laa staff2 ni..meriah giler..semua ramah mesra x kira kaum..melayu, cina & india…1Malaysia sangat :P …
Macam-macam acara di buat…siap ada game tuk setiap table..berpuluh-puluh cabutan bertuah ada..dari sekecil-kecil nilai sampai cincin emas RM1,800.00..perghh bertuah yg dapat tu…perempuan lak tu…rezeki dia..heee
Menu pulak kebanyakan seafood..hadoiii dah laa sekarang ni x boleh nak makan seafood...tp sedap sangat ku belasah jer..lagipun diaorang kata "esok kan nak g jumpa pakar..so ari ni bantai laa semua..esk dah x leh makan.." hahahha ye tak yer jugak kan :P
Disebabkan photographer yang patutnya datang tak datang so me amik tugas sebagai jurugambar yang pada asalnya amik gambar tuk diri sendiri..amik delete amik delete kalau tak berkenan…mana laa tau diaorang suruh amik & share…sekali bila semua mintak rasa menyesal pulak delete..hahahhaa..tapi ok laa dari takde..ada dalam 200lbh gak laa ku snap..ok laa tuk tatapan diaorang..hehehe
THE BEST MOMENT ever…rasa HAPPY sangat kerja kat sini..dapat lak opismate yang cool2…walaupun banyak kerja..tapi feel dia rasa lain..tak rasa terbeban ngan kerja yang berlambak-lambak…I LOVE MY JOB

© Copyright by Memori Tercipta | Template by BloggerTemplates | Blog Trick at Blog-HowToTricks