Aida Arisya In D' House

Aida Arisya In D' House
Pada Yang Esa kupohon... agar apa saja yang kubicara, tidak menjadi racun untuk sesiapa, tetapi penawar hati dan budi. Pada Mu Tuhanku... kupohon kekuatan agar jejariku mampu untuk menghulurkan sesuatu, yang akan menjadi halwa minda buat yang membaca bisikan hatiku. Berbicara setulus kata. Berkata dari hearty yg indah berbahasa..~ Kata-kata bukan dusta tp, patah-patah yg puitis ikhlas dari jiwa yg ada!! BlOg ini memberi peluang insan yg kerdil menuturkan bicara seketika selagi ada dayanya!!~ SEUKIR SAYANG, SECANGKIR KASIH, & SEKELUMIT CHENTA!!~

Followers

CLICK ME!!!

There was an error in this gadget

~Dairi Ramadan AidaArisya Part XI~

on Thursday, August 16, 2012

Pagi-pagi kat opis received SMS dari someone…ajak berbuka sekali & main masak-masak…kitew tahu dia mesti nak masak-masak..maklumlaa rumah sekarang tak boleh masak...hehehe...siap cakap “awak datang awal tau tolong kitew masak…”on the spot terus jawab..mestilah nak…nak jumpa orang baru balik umrah…hehehe rinduuu kat awak tauu!!!....tup tup petang dia call pulak…tak jadi nak masak-masak…dia punya penat belum hilang…so kami decide beli kat bazar & makan kat rumah dia….SO untuk PERTAMA kalinya dalam bulan puasa kali ini MENGJEJAK KAKI ke BAZAR RAMADAN…after kerja terus ker Bazar TTDI..meet Kak Yan kat bazar..membeli belah sekali…huhh orang tu awal-awal dah pesan jangan beli banyak..jangan membazir..hahhaha..After beli barang yang di kirim terus ker rumah dia..Kak Yan lambat skit sampai coz dia park jauh skit..kena u-turn…

Sampai-sampai alahaii kesian tengok muka orang tu..betul-betul penat ni…sakit badan & pening kepala katanya…dah dua ari berkurung dalam rumah...ciann kakak kitew tau….So ku kemas dulu apa yang patut..kesian kat dia..dah laa baru balik umrah…Kak Yan sampai kami hidangkn makanan…lepas tu layan KAU YANG TERINDAH sementara tunggu Azan Maghrib…After berbuka..solat maghrib & layan tv sambil borak-borak...pukul 9pm Kak Yan mintak diri nak balik….baru nak balik jugak..sekali kena tahan tak boleh balik lagik…hahahaha…Sebelum Kak Yan balik dia kasi kami ole-ole dari Mekkah…terima kasih awak..

Tak jadik balik..so teman laa dia layan TV n borak-borak…lepas tu teman dia unpack & packing…nak travel lagik…ishh ishh ishhh..penat baru balik belum hilang dah travel lagik….sambil-sambil dia pack tu sempat lagik bagi itu ini kat kitew..mak aiii lama-lama penuh jugak paper bag ni…alahaiii baik sangat laa dia ni..macam-macam dia bagi…terharu kitew…nanti kitew pakai semua tu ok….kitew paling suka kasut tu..chantekkk sangat…thanks awak….dah penat packing sambung makan..hahahha..siap buat air nescafee lagik…pukul12am jugak laa baru balik..ahakss…hmmmm lepas tu salam-salam raya..coz dah tak jumpa dah..after raya baru jumpa…sedih pulak ati kitew wak…dia siap pesan..sebelum balik kampong call dia dulu…haiii sweet laa awak ni….btw thanks again for everything….what I love about you….awak tak pernah berubah..dari pertama kali kita jumpa & berkawan dengan awak..awak tetap sama…terima kasih awak..jadi KAWAN TERBAIK kitew…



~Dairi Ramadan AidaArisya Part X~

on Wednesday, August 15, 2012

Gara-gara berfutsal & bersahur lewat pagi..after subuh baru tido..dalam kul7am jugak laa…sekali bangun kul 1.30pm…phewwww rugi masaku dengan tidor jer..hahahha…bangun bangun terus kemas apa yang patut..mendobi jap…After asar g pickup Syada untuk berbuka bersama..kali ni berbuka kat Maytower Hotel & Serviced Residences…perghh untuk puasa kali ni..Ini pertama kali makan buffet kat hotel…Alhamdulillah atas rezeki yang di berikan…giler sedap makanan-makanan ni…berbalaoiiii..so kitew suggest kalu korang nak cari BUFFET RAMADAN boleh laa datang sini…services terbaikkk…terima kasih yang belanja..ahaksss…

Lepas berbuka kami ker KLCC..movie time THE DARK KNIGHT RISES wif Aunty,Shahnaz,Shila & Syada..movie pukul 9.45pm…superbbb movie..like this movie..sampai tak berkelip mata tengok…5 bintang kitew kasik hehehe..dalam pukul 12am lebih-lebih gak laa habisnya…Thanks Canaz belanja tengok movie…
 After movie ker rumah Shila….aktiviti mengSURPRISEkn BESDAY GIRLSHILA AMZAH…sampai-sampai dah ramai yang menanti…Happy Besday to my lovely adik notty…moga panjang umur murah rezeki & bahgia selalu…Just remember one thing…walaupun raga kita terpisah jauh namun hati kita selalu dekat bila kau rindu pejamkan matamu dan rasakan aaaa aku (ehh ternyanyi lak hahahha)…ehh ok serius ni betul laa andai suatu saat nanti akak jauh..ingat satu perkara..doa akak sentiasa mengiringi setiap langkah perjalanan Shila…Akak tetap akan doakan Shila walau dari jauh..& terima kasih untuk segala-galanya..terima kasih dari HATI…thanks for your love, caring, & everything you have done for me….
Ermmm dah pukul2am majlis tak habis lagik…mataku pun memang dah ngantuk sangat-sangat…ku pun naik ke atas dulu untuk beradu…tuan rumah duk melayan tetamu..kitew dah ZZZzz dulu..hehehehe ampunn tuan rumah..ahaksss…Stokin teman kite tido...
Pukul3 lebih jugak diaorang balik katanya..huhh masa tu ku dah di ulit mimpi….bangun untuk sahur pagi tu bukan main liat lagi…last last ku minum air nescafe jer..dah tak larat nak makan..lepas sahur balik rumah & gi kerja..btw thanks aunty, uncle, Shila, Syada, Syafiq & Syahir..thanks jadikan kiter sebahgian dari ur famly…saya sayang kalian ketat-ketat…

~Dairi Ramadan AidaArisya Part IX~

on Monday, August 13, 2012

After kerja konon-konon nak balik kerja terus…memandangkan lalu lintas tak mengizinkan & mood nak redah jem takdak..so buat keputusan tuk berbuka d rumah member di Kota Damansara & berterawikh di Masjid Al-Mukarammah Bandar Sri Damansara..keadaan jalan pun jem jugak..so lambat skit sampai rumah member…lepas berbuka kami terus menuju ker Bandar Sri Damansara…sesampai di perkarangan Masjid ku jadi teruja sambil berkata “subhanallah…Indahnyaa rumah Allah yang tersergam indah di depanku saat ini”…sebenarnya ari ni ada berterawikh bersama penyampai hotfm di masjid berkenaan…kitew ni memang suka bertukar-tukar masjid tiap kali terawih…so amik peluang tuk try berterawikh di sana…After terawikh sempat jumpa Kak Su, Leya, Kak Fara & staff hotfm yang lain…sempat laa bermanja-manja ngan mama ku sekejap..ahakss..terubat rindu, lama giler kot tak jumpa…kak sue lagi laa siap ajak chatime..hahaha..plan punya plan skali after raya pulak…
Esoknya pagi-pagi dah kuar gi shopping ngan adik…dari pukul10am sampai 4.30pm…penat tawaff jalan TAR & Sogo, ramainyaa umat manusia…phewwww…
Lepas balik terus ker Lemon PJ berbuka wif papaku..pheww makin encem..sebab dah kurus…sampai tengok semua berbaju kurung..hahhaha segan jap…disebabkan papa dah ajak g jugak tunjuk muka…lepas berbuka gi jumpa papa nak bergambo..lepas tu trus pulang…
Balik-balik konon nak tido..sekali duk buat itu ini dah lewat untuk berbadminton wif my fren..pukul 10pm gerak ke Kota Damansara..pukul 11pm dah start main badminton..tengah tengah main tiba-tiba mama sampai dengan keadaan yang ngantuk..katanya jem sangat sampai ngantuk…so dia tido sekejap sementara kami bermain…lepas mama bangun terus aktif nak berbadminton…
Dah pukul 2am nak sambung game seterusnya datang laa si Afiq, Yaya & Icha..mak aii kanak-kanak ni semua belum tido…seronok bermain lak tu..nak-nak afiq..main taknak berhenti….dah pukul 3am..so kami pun bersahur laa terus..kat Bawal Power…dah habis sahur baru balik..have FUN today wif them..terima kasih untuk satu lagi Memori yang Tercipta...

~Dairi Ramadan AidaArisya Part VIII~

on Sunday, August 12, 2012

Salam berhujung minggu....Ari ni nak sambung story Dairi Ramadan AidaArisya....Baru-baru ni sempat Iftar wif Kak Yan…After kerja gi curve..lama betul tak jumpa..dalam 2bulan lebih jugak laa…ni Iftar sekali jejak kasih gitew hahaha…sampai-sampai gi cari tempat tuk berbuka dulu..pusing punya pusing akhirnya Vivo menjadi pilihan..ahakss..

Dah order kuar balik g jalan-jalan dulu…dah dekat nak berbuka baru ke Vivo balik…tadaaa ni laa menu kitew tuk iftar kali ni....
Dah habis berbuka..nak turun..sekali tengok bawah..fulamakkk panjang nya orang beratur..sekali diaorang beratur tuk dapatkan Baskin Robbins FREE…phewww gigih kan??Oh..btw thanks kakak for the iftar…terima kasih sudi berbuka bersama :) next time jumpa lagi…sekali lagik..TERIMA KASIH DARI HATI :)

Sebelum balik sempat jumpa Dilla,Anis,Almy,Deqno & Nabila kat depan e-curve..diaorang nak layan movie..patutnya join diaorang gak..tapi disebabkan dah janji ngan kakakku nak iftar sama-sama so tak jadi join…jumpa borak-borak kat bawah tu je sekejap sambil makan aiskrim McD hahaha…
Esoknya tak kerja…dah g klinik, g KWSP, pejabat pos…lepas tu ker Sri Pentas meet my twin & rakan-rakan …amboiii dah cam opis ke2 ku dah hahahaha..dari tengahari sampai ker lewat petang bertapa kat sana..ada Bazar Terbaik Raya..ramai celebrity jugak yang menjual kat bazar-bazar tu..Ada Mimie Haris, Tasha Shila, Karl Shafeq, Fouziah Gous, Iqram Dinzly, Nadia Mustapha, DeanDaud, Danny Xfactor dan ramai lagik..round-round booth ngan iela n maria…ingat nak balik awal..tapi Shila Amzah tak sampai lagi..cakap kat aunty nak balik dulu sekali dia marah…hahahha…dia suh tunggu..so tunggu laa ketibaan Datin tu dulu….Tengah geram ngan Tasha Shila ni..boleh lak dia cakap ku makin gemuk…terus cakap kat di anak diet sekarang..hahaha..notty laa dia ni..
Dah habis event Shila ajak berbuka sama-sama kat OU…Bangkok restoren…yummyhhh sedap makanan dia…thanks Aunty, Shila & Shahnaz belanja Iftar..& thanks gak Shahnaz antar ke kereta hikhikhik…iftar ni xde pict di sebabkan hp dah xde bateri..hehehe sekian terima kasih

~Dairi Ramadan AidaArisya Part VII~

on Wednesday, August 8, 2012

Salam 20 Ramadan...Alhamdulillah masih di beri kesempatan tuk ku jalani ari di bulan Ramadan...tetiba kitew rindukan orang yang pergi kat tempat di atas ni....Apa kabar dia sekarang..hope sihat hendakNya..di bawah limpahan rahmat dan kasi sayangNya...Moga dia dapat menjalani ibadat sesempurna mungkin..doa kita sentiasa bersama awak...Seronok bila dapat perkhabaran dari dia...Alhamdulillah dia sihat & happy kat sana..itu yang kite nak...setiap pesanan dia buat kite terharu....hmm seriusss kitew rindukan kakak :(
Bestnya orang-orang kerja kat Selangor dapat cuti isnin baru ni sempena Nuzul Quran…kitew jugak yang terpaksa kerja..uhuksss….bertabahlah….After kerja g berbuka ngan my #Gegeds fren…lama tak lepak ramai-ramai ngan diaorang..tapi kali ni tak ramai pun..last minit plan…mana-mana yang free je…Iftar kali ni kat kedai Kak Yana di Cheras..menu semua dah pesan awal..berbuka puasa sambil layan KAU YANG TERINDAH...hmmm sedap lagu ni...giler tak sedap kakak kitew yang nyanyi tau..dengan penuh persaan..ahakss..1st time dia bagi kitew dengar lagu ni dah tacing dah...After berbuka naik solat kat rumah kak yana..lepas tu sambung borak-borak..dalam pukul 10pm jugak laa balik...thanks to all my fren..akhirnya sempat juga berbuka bersama..insyaallah andai d panjangkan usia..ada rezeki kita iftar lagik before raya ni...

~Dairi Ramadan AidaArisya Part VI~

on Tuesday, August 7, 2012

Pejam celik pejam celik dah hujung minggu lagi..plan asalnya nak ker rumah Ibu di Klang…tapi my aunty datang dari Terenggannu ajak berbuka puasa bersama my sis & my cazen…So pagi-pagi ari kuar ngan my sis & my cazen g shopping dulu…Mak aiii kali ni memang giler..banyak shopping tuk diri sendiri memandangkan before puasa ari tu dah shopping tuk adik-adik & anak buah…yang pastinya tak pernah ku habiskn duit sebanyak ni tuk diri sendiri..ni semua pengaruh adikku….uitssss jangan godaiku tuk bershopping….phewwww…After shopping kat Kenangan Mall g Kampung Baru jap..lepas tu terus ke Jalan Tar & Sogo…dah habis shopping baru meet my aunty yang baru sampai kat Kampung Sungai Pusu, Gombak…rumah kawan my aunty…so makan ala-ala kampung laa pulak…duk bersila…seronok jugak makan ramai-ramai sambil melayan si kecil…cute laa layan telatah budak-budak yang berceloteh ni…Dalam kul9.30pm baru gerak balik..hantar my cazen & my sis dulu…sampai rumah kepenatan lalu tertido….sambil tunggu seseorang tu respond…sekali nahhkauuu tertdo sampai pagi….sahur???hmmm terlepas lagik…

Esoknya bangun pagi-pagi tengok HP…ada pesanan dari dia…hehehe…ampunnn..kiteww tertdo :( …ari ni agak bosan skit..tak de apa nak di buat..so kerjanya update FB,Twitter & blog…hahaha….Petang ni baru kuar…Ada Iftar bersama FBI at Hot Pindang Kitchen Seksyen 10 Shah Alam…Dalam pukul 5pm gerak ke Shah Alam..sampai awal pulak…layan badminton dulu kat kedai tu sementara tunggu yang lain-lain..
Dalam pukul 7pm gak abg Faizal & famly tiba…phewww lamanya tak jumpa Keyna,Khalish & Kak Lina…Khalish dah besar dah…Keyna cam biasa..kurusss betul dia ni…Last jumpa diaorang masa Majlis Akikah Khalish kat Rawang..rumah mak mertua abang Faizal…
Dah azan semua layan menu yang terhidang..sedapppp menu2nya..Thanks Abang Faizal & Famly belanja Iftar…moga sentiasa murah rezeki….After berbuka naik atas solat maghrib..lepas maghrib turun balik layan badminton..Lin Dan Vs Datuk Lee Chong Weii…stress tengok…but I’m proud of DLCW…good game..After game baru kami pulang…
Again..thanks Abang Faizal, Kak Lina, Keyna & Khalish for the iftar…

~Dairi Ramadan AidaArisya Part V~

on Saturday, August 4, 2012

Ermmm bersahur dan berbuka dengan FAMLY di kampung sudah…bersahur ngan SHILA pun sudah, berbuka je belum hehehe..bersahur & berbuka ngan ALYAH pun sudah beberapa kali..ahakss…berbuka wif HUNNY pun sudah…now time berbuka ngan GORGEOUS fren

Baru-baru ni dah berbuka sekali..tapi tak cukup korum…now berbuka lagi sekali…tapi masih tak cukup korum…hahaha..takpe tak cukup korum pun yang penting happy hehehe..kali ni kami berbuka di Muhibbah Seafood Kampung Sungai Penchala…After kerja terus ker tempat berbuka..mencari jugak laa..ingatkan kat mana..rupanya dekat ngan rumah si Apish…hahaha
Sampai-sampai terus mencari kelibat rakan-rakan..antara yang dah sampai Deqno,AlmyNadia, Dilla & rakan-rakan…sementara yang lain-lain sampai cam biasa laa..sesi berphoto-photo..
Almy pulak asyik duk busy mewarna..maklumlaa orang ada hobi baru…mengalahkan Princess dah kitew tengok..khusyukk bebeno..hahaha…
Dah dekat nak azan muncul laa kelibat iela, sazz, syamim & hana …baru complete…makanan pun dah terhidang…Azan maghrib berkumandang so semua get ready nak berbuka…jangan lupa doa makan dulu..hehehe
After makan break jap g solat Maghrib..lepas tu di teruskan ngan upacara mengenakan besday girl “deqno”..hahaha habis kena paksa makan kek coklat walaupun dia tak suke…ekekekeke…lepas tu sebelum balik cam biasa laa..famly photo ahaksss..kesian abg kat kedai tu jadi mangsa tukang amik pict kitaorg….BTW thanks Deqno belanja makan..moga murah rezeki…ada pulak besdaygirl yang belanja…kitaorang nak bayar tak kasi…ermmmm…apa-apa pun moga panjang umur murah rezeki & bahgia selalu…jangan notty2 & duk sakat orang sangat yaaaa :P
Everytime with them I’m so happy..walaupun ada yang baru kenal…semuanya best, sporting & baik….luv my gojesss sangat-sangat…merekalah antra kawan-kawan yang sentiasa mengerti perasaanku, caring & luvly fren..that why laa kalau tak sihat lepak ngan diaorang terus sihat… #friendshippppppp (sambiltangankedepan)

~Dairi Ramadan AidaArisya Part IV~

on Thursday, August 2, 2012

Sedar tak sedar dah 14 Ramadan…Alhamdulillah masih di panjangkan usia kite untuk menikmati indahnya kurniaan Allah & menggapai kemanisan Ramadan…Puasa tahun ni banyak berbuka kat luar sebab banyak invitation…terima kasih kepada yang sudi ajak berbuka..at least ada jugak teman..takde laa berbuka sorang-sorang kan..heee

 
Dah lama tak berjumpa my soul sister sorang ni..last jumpa masa kat Sunway Pyramid akhir bulan April yang lalu…phewwww sekarang dah awal bulan Ogos…lama giler kan???Nasib baik laa kami selalu berhubung melalui Whatssap..terubat jugak laa rindunyaa…lebih lebih lagi sejak tau dia dah berbadan dua..lagi laa excited nak jumpa..dari ari ke hari minggu ke minggu..now dah smpi tiga bulan tunggu waktunya..akhirnyaaa impian kite menjadi kenyataan nak tengok mummy to be ni…hahaha macam program SEJUTA IMPIAN lak..kikiki…
First of all..thanks sis for the invitation berbuka puasa at your house …thanks jugak Abe, Ami, Aunty & Liyana atas layanan yang diberikan… segan pulak kitew tiba-tiba ada famly u sekali..ahakss..teruss kaku tak terkata..sampai awal pulak tu…sampai-sampai bertembung ngan Abe & Liyana kat lift…so masuk sekali ngan diaorang…Ami & Mamanya pun dah sampai…Nice house…swimming pool dia cantik…yang bestnya dekat ngan rumah Alyah hahahahaha…nanti boleh ajak lepak sama-sama ngan Alyah ..dia pun kata nanti leh ajak Alyah makan-makan kat rumah dia..hahahah..bagus laa tu dua-dua rajin masak… Kitew tukang makan k…hehehe
Ok back to the topic…sesampainyaa rumah dia aunty cakap..lamanyaaa tak jumpa…hehehe..memang lama pun kan :) mula-mula segan gak..tapi nasib baik memang dah kenal ngan semua…so ada modal jugak laa nak borak-borak..walaupun banyak berdiam…sampaikan Abe dari awal hingga lepas berbuka soalan dia..”Aida, are u ok takk??” hahahaha sampai Hunny pun notice Abe duk tanya tu jer dari tadi..hahahha…Sementara berbuka posing dulu…as usual laa famly diaorang suka buat crazy face…hahahaha
Menu berbuka ari ni di sajikan oleh Fatty Crab..perghhh sedap giler menu yang terhidang..masing-masing dah tak sabar….
 Lepas azan maghrib berbuka ngan air & kurma…lepas tu kami solat maghrib dulu…baru laa start makan..baru boleh nak feel lama-lama mengerjakan ketam yang 1kati dibeli Abe…banyak giler..cam nak kenduri dah…yumyyyy sedap giler ketam tu….udang dia pun best…sampai menjilat jari….ada orang tu siap buat makan dengan roti pulak sos ketam yang pedas tu…hahhaha sabar je laaa…
Lepas berbuka sessi group photo..hahaha aunty memang suka bergambar….tunggu kemunculan gambar kat FB aunty…lepas tu duk sembang sembang..arround 10 jugak laa baru balik…mula-mula nak balik awal..tapi kena tahan..hahaha…aunty kata turun sekali je laa nanti…Lagipun kesian pulak tuan rumah…tak sempat nak borak lama-lama…kata lama tak jumpa kan..so duk bersembang laa sekejap ngan Hunnyku sambil minum the tarik & kuih raya..hahaha awal giler hiding kuih raya…Oh ya…mamanya invite ker wedding Abe di Kelantan nanti…Insyaallah andai ada kelapangan datang laa saya…lagi pun Terengganu & Kelantan tak jauh mana pun..heee
Terima kasih banyak-banyak tuan rumah atas layanan istimewa yang diberikan….sampai kitew nak tolong kat dapur pun dia tak kasi…ishh…kitew tak sampai hati tengok dia buat banyak kerja dalam keadaan camtu…Ibu mengandung kena banyak rest..tak boleh kerja berat….Insyaallah my soul sister akan bersalin dalam bulan December ni….I’m happy for her, after 3 years menanti..tak sabar nak jadi aunty untuk baby Hunny…Doakan yang terbaik tuk mereka okey….

© Copyright by Memori Tercipta | Template by BloggerTemplates | Blog Trick at Blog-HowToTricks