Aida Arisya In D' House

Aida Arisya In D' House
Pada Yang Esa kupohon... agar apa saja yang kubicara, tidak menjadi racun untuk sesiapa, tetapi penawar hati dan budi. Pada Mu Tuhanku... kupohon kekuatan agar jejariku mampu untuk menghulurkan sesuatu, yang akan menjadi halwa minda buat yang membaca bisikan hatiku. Berbicara setulus kata. Berkata dari hearty yg indah berbahasa..~ Kata-kata bukan dusta tp, patah-patah yg puitis ikhlas dari jiwa yg ada!! BlOg ini memberi peluang insan yg kerdil menuturkan bicara seketika selagi ada dayanya!!~ SEUKIR SAYANG, SECANGKIR KASIH, & SEKELUMIT CHENTA!!~

Followers

CLICK ME!!!

There was an error in this gadget

~Sukan Sea Malaysia Vs Indonesia (Final)~

on Tuesday, November 29, 2011

Dalam tak plan apa-apa after kerja dengan berbaju kurung terus ke Sri Pentas untuk menyaksikan perlawanan akhir bola sepak antara Malaysia Vs Indonesia…. Go #HarimauMelaya..cewahh semangat ni…sampai Sri Pentas dalam kul7pm…lepak dalam kete jap…tido..hahaha..coz mmg ku ngantuk giler smlm tak cukup tido…lps tu my fren msg suh masuk & naik opis dia dulu…Bertembung ngan Kak Tini kat pintu masuk…siap borak2 & peril dia nari dlm iklan Huggies lagik..hahaha..marah dia…
Nak masuk lift bertembung ngan kak yong…borak2 jap ngan kak yong…lepas tu naik atas..game lambat lagi pun nk tunggu kat bawah..layan youtube & borak2 ngan diaorang kat atas…siap request Ila Damia nyanyi lagu “Untukmu” malu2 lak dia nk nyanyi..ishh….borak punya borak x sedar game dah mula…Indonesia dah dapat satu gol baru tersedar..cepat2 bergegas turun bawah..hahahha..kartun laa diaorang ni…sampai bawah ingat nak duk luar layan ramai-ramai..sekali penuh kat luar tu..so duk laa kat dalam layan kat skrin dalam tu…
Ingat kitaorang jer yang terlambat layan…sedar2 Cik Fafau pun lambat..hahaha tiba2 kat sebelah..dia x jadi duk luar gak…kitaorang layan kat dalam jer tuk 1st game..kelakar laa kak fara stress..smpi maigrain…habis semua dinding dia ketuk..nasib baik x baling pasu kat belakang tu..hahah…
2nd game baru kitaorang layan kat luar..sekali Nampak…ehh Kak Pooja ku (Fouziah Gous) anggunnyaa kak pooja tgk bola..pakai skirt lagi..dr jauh dia dah lambai2..heee Din JJ & Erry Putra pun ada…sempat laa borak2 ngan kak pooja jap..maklum laa lama x jmp..terubat rindu..hehehhe…giler meriah kat Sri Pentas..macam tengok live kat stadium…nak-nak ramai lak member yang d kenali..hee..mmg laa diaorang ada..dah diaorang kerja situ..hahaha…seronok lepak ramai2…seronok lompat & bersorak kemenangan..dah x sedar dah pakai baju kurung..hilang keayuan jap..muahahhaha

~Tizzy’s Purple Belated Birthday Bash~

Bertempat di NewBox Karaoke USJ19 Mall, Tiz Zaqyah Razak Fan Club (TZRFC) telah mengadakan Besday Celebration for my dear sweet comey Cik Tiz Zaqyah…hikhikhik..bermula jam 2pm till 6pm…tp as usual laa..berlanjutan sampai kul7pm…hehehe
Dah laa sesat..jemmm…pakai baju x ikut tema..adusss panic & kelam kabut jadinya…Alhamdulillah sampai gak tempat yang di tuju...hampir kul3pm…Nasib baik Besday Gurlz belum sampai lagi…cuak jugak awalnya takut dia sampai dulu..heee..sampai-sampai terus makan…nanti bila Tiz dah sampai kenyang pulak nak makan..biasa laa klu tuan badan depan mata semua kenyang..hahaha
Setibanya Tiz di lokasi, di sambut mesra oleh peminat-peminatnya…fuhhh lega..Tiz pun tak ikut tema..selamat ku dari di bahan..hahaha…tapi tak selamat jugak laa..sampai2 jer me dah kena bahan..duk syokk ku layan lagu dia duk perhatikan sambil gelak-gelak..siap cakap “bila lagi nak tengok Aida nyanyi goyang2 kepala.” Uwaaaaaaaaaa..hadoyaiii xde kerja betul laa dia ni….
Selepas Tiz & Cik Tipa menjamu selera..kami main game…adehh kena lagi..kami dipilih oleh tiz tuk main 1st game…saje tau Tiz ni amik kesempatan nak kenakan kami..tengah main mula dia duk kacau kaki kami suh jatuh…dengkiii betul…dia dah laa kalah awal-awal..walaupun banyak halangan..nak-nak Tiz kacau…kami tetap juara hokeyyyy…dapat hamper lagi..hahahahha….
Lepas main game, upacara seterusnya dimulakan..sambil selingan dengan cabutan bertuah…Acara berikutnya…Karaoke..hahaha..apa lagi..paksa Tiz nyanyi laa…Ni my turn lak kenakan dia…dipaksa nyanyi lagu Agnes Monica (Tak Ada Logika)…hamboiii nyanyi malu-malu lak..sabar jer laa…lepas dia syok duk nyanyi macam tak puas lak..terus dia datang request lagu Nicky Astria (Mengapa)…fulamakkk semuaaa terpegunn dengan lontaran vocal Tiz…tak sangka boleh nyanyi sebaik itu…fuhhh meremangg bulu romaku..hehehehe
Upacara seterusnya..potong kek…JENGGGG JENGG JENGGG…ni betul-betul surprise ni..bukan setakat Tiz yang terkejut…ku pun turut terkejut dengan kehadiran pembawa kek Cik Fara Fauzana…gilerrr boleh ku tak cam..siap Tanya “Siapa tu??” hahaha…bila Tiz sebut…ehhh kak Fafauuuu (sambil tgn kat mulut & muka blurr dia tu..hahah tomeyy)…baru laa ku tersedar sambil sengih-sengih kat kak fara…hahahha…
Ku pulak yang surprise cik fafau datang..hikhikhik..sayaaa sukeeeee…tiba-tiba hati berbunga riang…terlebih excited pulakkk…Cik Fafau lak as usual laaa..bila jumpa orang yang dia minat mesti malu-malu kucingg gak…dia punya excited sampai berkali kali kata..”comeyynyaaa Tiz..comenyaaa Tiz” hahahaha dari datang sampai balik duk cakap ayat tu..hahaha..lepas tu ku cakap “akak…saya faham perasaan akak…”hahahha sengehh jer dia..hikhikhik

After habis event kat USJ 19, terus gerak ker Equotarial Hotel Bangi…jumpa adik nottyku Shila Amzah..dia ada Dinner Show…Ingat pergi nak amik Dress jer..sekali diaorang ajak layan sekali show tu sampai habis…nampaknya lambat laa akak nak antar dress ni kalu layan habis show ni..sabar jer laa...tapi ok gak layan pun..tak pernah tengok dia perform dinner tuk show..fuhhh dasyattt adikku..tabikk spring laa..persembahan dia kat mana-mana event pun tak pernah mengecewakan….Syada pun nyanyi duet with Sha lagu Love You Like A Love Song..Fizo Omar jadi MC time dinner ni...kelakarr jugak Fizo ni..
Today is my day..i’m the lucky one have you all in my life….supper dupper happy…thanks God
Di sini jua MEMORI TERCIPTA walau seketika terjalin kasih kita....Thankss everyone for making my day lots of SMILE & FUN...

~Semi Final Muzik-Muzik~

on Monday, November 28, 2011

After kerja terus ker Seri Pentas…coz janji ngan Iela nak g tengok Separuh Akhir Muzik-Muzik sama-sama kat Sri Pentas 2, Shah Alam…kitaorang bertiga (Me, Iela & Hana)…persembahan yang kami nak tengok semestinya 3 suara…& Alyah..hehehe..confrm dua-dua ni masuk final..ahakss…

Kami g lambat skit..ada orang tu asyik call jer takut me tak datang..hahaha..don’t worry..for YOU pasti datang k..Cuma lambat jer skit…hikhikhik..saje jer datang lambat..ahakss…sampai-sampai ngam-ngam dah nak start..kami berdiri jer kat tepi..ramai giler kot yang datang tengok..ramai yang x dapat duduk..
We are twins :)
After habis show lepak luar jap…jmp kak jue & famly, dah lama tak jumpa diaorang.alalalala tomey si mamat ni..makin encemm…nasib baik masa kak jue call, tiket ada lagi…terus reserve tuk diaorang skali tiket tu…sembang-sembang jap ngan diaorang…sementara tunggu yang di tunggu tak kuar lagi, gi kacau dak2 Sofazr jap…ada orang janji nak belanja ku makan ayam golek..dah 3 kali puasa..3 kali raya dah..takde pun..hampehh dot commm si ONE ni…
Lambat lak makcik ni kuar…call Alyah dia tengah PC lagik…Sha pun sama…so tunggu dulu laa jap..bila nampak dah ramai yang kuar & kena serbu..kesian lak tengok..so me nak pass barang terus masuk jer dalam..lagipun kitaorang dah nak balik..malas nak tunggu..hehehe..jumpa kat dalam laa senang..nak pass keropok & barang kat Shila & Alyah…excited Alyah tengok keropok dia..ampehh tul laa dia ni..keropok yang dia tanya dulu..sabar jer laaa…xpe laa..as long as dia appy..suka tgk orang appy2 ni..ahakss..yehaa jgn lupa yaa wakk…awak promise nk blnja kitewww keepchiii kn???hehehe..kiteww tunggu awak call kiteww tauu…
Lepas Alyah turun baru Shila turun..dari atas dengar suara Sha cakap..cam dengar suara kat aida jer..hahahaa..memeyyy laaa…borak-borak & bergambar ngan sha dulu..lepas tu terus chowwww :) Thanksss my twin iela & hana…seronok layan sama-sama sampai hilang suara yaa..beriaa kannnn duk menjerit & menyanyi....

~Sukan Sea Malaysia Vs Indonesia (Separuh Akhir)~

After kerja terus ker Sri Pentas tuk menyaksikan perlawanan bola sepak Malaysia menentang Indonesia…nasib baik laa office ni dekat ngan Sri Pentas..tanpa plan pun belasah jer g…nasib baik Fifiey, Jumaat, Adeqbun & Diah pun joint…so ada member laa layan nanti…xde laa segan sangat..acehh cam x biasa lak.hahahah..tiba2…
Stress laa g Sri Pentas ni..asyik kena buli jer..tiba2 dak2 zoomerz ni duk peril nak bergambar..ngokkngekk diaorang ni…rupa-rupanya diaorang tengok MyTv3 punya program..patut beria memBAHAN ku..siap ulang dailogku lagi dalam tu..yang korang xde kerja hafal dialog tu nape..hadoyaiii macam-macam lahh diaorang ni..ku pun tak ingat apa yang ku cakapkan..hahahha
Meet Leya, Zura,Chad, Deen & semestinya my “mama” cik Fafau..hikhikhik..giler kurus laa leya sekarang…seronok layan bola sama-sama sambil bersorak…yehaaa demi #HarimauMelaya
After layan bola Kak Fara ajak lepak kat kedai belakang Pasar TTDI...lama duk borak-borak,sembang-sembang..mentang-mentang dia tak kerja esok..lepak tak ingat dunia laa..hahaha..kitaorang gak yang gigih balik lambat & kena bangun awal..tapi it's okeyyy...untukmu Fafau...hikhikhik..tak habis lagi sesi membahanku kat Sri Pentas..bersambung kat gerai makan lak..Fafau lak sibuk nak amik gambar ku & autogrph..ku ni blurr laa mula-mula..sekali dia duk sebut pasal yang kuar TV ngan Shila Amzah...dia panggilku Artis...adoyaiii dia pun layan jugak My TV3 yang 30minit tu jer..ishhhh...asal Jumaat tak kena...ku jugak yang kena kauu kauu...dah laa dia introduce kat kawan Zul ku ni girlfren BFF dia...ishhh sengall tau...apa2 pun saya tetap sayang KAKAK hehehe

~Anugerah Industri Muzik ke-18~

on Saturday, November 26, 2011

Hari Jumaat after kerja member ajak teman g rehearsal AIM18 kat Stadium Putra Bukit Jalil..g pun sekejap jer..tak tunggu habis…g amik barang…layan 2-3 persembahan terus balik…MEET Najwa Mahiaddin…yehaaa..rinduuu gilerr kat dia…ingatkan dia dah x kenal..ahaksss…nasib baik dia kenal lagi..sempat borak-borak gak laa ngan dia..dia cuti 1 week jer..lepas tu Fly ker Boston balik..x habis study lagi…

Sebelum balik ku kna buli ngan Sha & Mama dia malam tu..hampehh tul…suka2 ati jer bagi team kat kitaorang..3 Rasa laa..3 cute laa..apa2 pun kami memang cuteee pun..jangan jelesss hahahha
Hari Sabtu..pagi-pagi kuar rumah cari Pejabat Pendaftaran…nak buat IC baru..dari Petaling Jaya ker Kota Damansara semua tutup..alih-alih ker WangsaMaju..nasib baik bukak..tapi masalah pulak..2 minggu baru siap..adehh jd warga negara asing laa nanti…ku cakap nak guna cepat punya pasal diaorang suh amik kat Putrajaya esk..hee..dah settle urusan IC balik rumah bersiap tuk g AIM18…dah janji g ngan my kembar (Iela)…kebetulan adik notty call nak g sekali..dia kena tinggal ngan kakak & mamanya..ciann dak tu…hahaha..so gi Hulu Langat pickup Syada..sementara tunggu Iela sampai lepak-lepak dulu kat rumah dia..kesian kembarku..rushing kot..dah laaa dia dari Ipoh…
Yeayy dapat hadiah dari my kembar..thanks my dear fren..i lolikeeee it….#haiyebiuuu laa....Iela dah sampai kitaorang terus gerak ker Bukit Jalil tuk menyaksikan AIM18 sama-sama…fuhhh dasyattt makcikk ni bawa kete..cekap & pantas..hahahha...FUN sangat tengok ramai-ramai..siap nyanyi sama2 lagi sampai hilang suara…hahaha…lewat gak kami balik..dah habis duk lepak depan stadium tu borak-borak lak..maklum laa lama tak story..hehehe..lepas tu terus balik..hantar Syada dulu..diaorang ajak tdo sana..tapi kali ni tak boleh laa..coz esknya nk ker Putrajaya amik IC..hee ampunnnn..next time k…rindu nk pillow talk sama-sama lagi :) sebelum tido…rinduuuu nak main masak sama-sama kat dapur sambil layan youtube lagu pendam..hahaha...sampaikan lagu tu dah stuck dalam kepalaku...

~1st Day Work at New Place~

Alhamdulillah rezeki tak putus…cepat dapat kerja…syukurr sangat…Hope kerja baru ni memberi IMPAK yang luar biasa dalam diriku…INSYAALLAH….
1st day kerja..sampai-sampai sessi brieffing bersama beberapa lagi staff baru oleh HR…besar gak office ni..jenuh duk kenalkan ngan semua department..bukan ku boleh ingat pun nama sorang2..hahahhaa..xpe slow2…

BTW untuk pengetahuan korang…company ni adalah 1st tempat yang saya g interview after dah hantar notice resign that day…After interview tu langkah jer kuar dari office terus terdetik dalam hati…”hmmm alangkah indah andai ku dapat kerja kat sini..environment dia best…hopefully..” someone know how I really need this job…ahaksss....after interview tu terus ku bgtau dia…dia cakap insyaallah klu dah rezeki awak kat sana..ada jalannyaaa..FINALLY…saya dapat kerja ni…After dapat jer offer ni terus bgtau dia..coz dia x putus2 bg sokongan sepanjang ku cari kerja…thanks very2 much my fren…heart you hihihihi..dia jugak banyak membantu ku buat pilihan yang terbaik nak pilih kerja mana satu..coz dalam masa yang sama ku terima 3 lagi offer dari company lain yg ku dah g interview…Hope keputusan yang ku ambil ni tepat…moga Tuhan permudahkan segalanya…amin…

2nd day kerja…dah terasa kebusyannyaaa..fuhhhlamakkk blh tahan mencabar minda & emosi laa kerja kat sini…but I’m loving it….kat sini ku lebih focus ngan kerjaku..takde masa nk pikir benda lain…masuk kul9 start kerja till balik..sometime SMS & Call pun x smpt nak tengok…after kerja baru laa terhegeh2 nk reply & call balik..sorry yaa teman2ku sekalian kalau dalam saya bkerja kat sini lambat respond call & SMS..tuntutan kerja membataskan segalanya..cewahhh…. After kerja g melawat my BFF matun kat rumah mak mertua dia kat Klang with Aliah & Laa…nasib baik sempat g jmp matun & anak2nya (Nisa’ & Amna) sebelum diaorang balik Penang esoknya..
3rd day kerja…as usual..busy ngan kerja..sampaikan dak notty & mama nya duk membebel call asyik x berjawab jer skrg..kalah dia..hahahaa…ampunnn kan patik..patik busy ngan tugasan harian..ahaksss..tp takpernah x call balik kn??hehehehe…after kerja sekali lagi..dinner with my BFF..Aliah & Laa…seronok lepak ngan diaorang ni..suka cerita zaman2 study dulu…

© Copyright by Memori Tercipta | Template by BloggerTemplates | Blog Trick at Blog-HowToTricks