Aida Arisya In D' House

Aida Arisya In D' House
Pada Yang Esa kupohon... agar apa saja yang kubicara, tidak menjadi racun untuk sesiapa, tetapi penawar hati dan budi. Pada Mu Tuhanku... kupohon kekuatan agar jejariku mampu untuk menghulurkan sesuatu, yang akan menjadi halwa minda buat yang membaca bisikan hatiku. Berbicara setulus kata. Berkata dari hearty yg indah berbahasa..~ Kata-kata bukan dusta tp, patah-patah yg puitis ikhlas dari jiwa yg ada!! BlOg ini memberi peluang insan yg kerdil menuturkan bicara seketika selagi ada dayanya!!~ SEUKIR SAYANG, SECANGKIR KASIH, & SEKELUMIT CHENTA!!~

Followers

CLICK ME!!!

There was an error in this gadget

~Andai Ku Dapat Memilikinya...~

on Wednesday, July 15, 2009


Tiba2 ari ni rasa nk update gambo ni....huhuhu seandainya ku dapat memilikinya..alangkah bahgianya hidupku....sebenarnya dah sekian lama dah nk memiliki PSP nie...tp x mampu lg buat masa skrg..huhuhu...ermmm...sapa laa yg baik hati nk kasi gua PSP ni kn???ermmm ada ke org yg nk kasi..huhuhu..???impian tinggal impian je laa nampaknya..uhukssssss...x pe laa...ada duit gua angkut lu...huhuhu...tp xtau laa brp abad lg bru dapat ni..ahakss..

setiap kali pergi mana2 klu ternampak benda ni..mataku x kn terlepas duk usha...dlm hati terdetik..bila laa kau akan jd milikku...mungkin orang akan cakap, lupakan saja yang bukan milik kita, jangan diangankan kalu rasa x mampu nk miliki tapi, sukar untukku lupakan sbb saya mmg dah jatuh hati padanya...huhuhu...dlm hati berdetik lagi...insyaallah...suatu saat akan tiba..kau pasti ku miliki... :)

~Stress~

on Tuesday, July 14, 2009

Ermm cam dah lama tak update blog kan???...sorry laa ye teman2..lately ni busy skit..dengan cam2 urusan duniawi...macam2 benda nk dipikirkan...masalah kerja lg laa sangat...tensen jek bila pikirkn semuanya...ermmm what to do kn...life must go on....Saya tidak menafikan yg saya berada dlm keadaan yg agak tertekan dan stress kebelakangan ini. lebih baik saya mengakui satu perkara, saya rasa begitu sukar untuk sentiasa berada di trek yg betul kebelakangan ini. kadangkala, saya mampu untuk terus utuh di landasan saya, namun kadangkala saya tersasar dan kehilangan diri sendiri.

Tapi mungkin satu kelebihan, saya mampu menyembunyikan apa yg saya rasa melalui senyuman dan gelak tawa. hanya yg benar2 mengenali saya, they can sense what i feel. but very few of my friends can actually detect it. tak mengapa. bukan salah anda.

Saya hampir2 meletup beberapa hari lepas. hendak mengadu pada mereka yg rapat, saya takut mengganggu mereka. yelah, mereka pun busy. mereka pun tension. bukan masalah saya sahaja harus mereka fikirkan…thanks 4 someone yg sentiasa concern pada saya….

Setenang2 air di laut..kadang2 ada juga badai melanda…cam kita jugak ..kadangkala kita diduga dengan dugaan yg tak pernah kita sangka & fikirkan...sebenarnya bagus jugak dugaan itu datang...mungkin ia nk menguji kita..uji tahap kesabaran kita & bagaimana cara kita nk mengatasinya...kadangkala dugaan jugak yg makin menguatkn ikatan itu...alhamdullilah...dugaan itu jugak laa yg makin menguatkan kami...kami semakin utuh berdiri atas kaki kami sendiri...biarpun apa org lain nk cakap tentang kita...tp yg penting kita tahu apa yg kita buat kn??....thnks coz alway be wif me…& remember!!! I always be wif u too when u need someone to talk…
Apa yg saya fikirkan, Allah takkan menduga di luar kemampuan umatnya. maka saya percaya ujian yg diberikan kepada kita sekarang setimpal dgn kekuatan yg kita ada. dan saya percaya, semakin byk ujian dari-Nya, bermakna DIA sgt menyayangi kita..rihgt??. alhamdulillah.

Banyak perkara dlm hidup berlaku tanpa kita kehendaki. tapi saya ada pandangan yg berbeza. tak semua benda akan berlaku seperti yg kita mahukan. sometimes, kita berada selesa di tampuk tertinggi, dan kadangkala, kita terjatuh tanpa sempat menyediakan back up. itulah hidup. bersyukur jika kita dapat apa yg kita mahukan tapi sekiranya kita gagal, sujudlah kepada yg maha esa. itu mungkin bukan rezeki kita. tuhan telah menyediakan sesuatu yg lebih baik di masa akan dtg.

Apa yang saya nk tekankan di sini saya BENCI manusia yg pandang semacam kat org lain….bak kata someone, kami tak kacau hidup korang, tapi korg kacau hidup kami. masalah2... takpelah. buatlah apa yang korang suka. kami terima. i'll take it from a postive side. asalkan hidup anda bahagia. tapi ingat, kegembiraan di atas kesedihan orang lain hanyalah bersifat sementara….apa yang penting KERJASAMA…ehh silap2..apa yg penting kami tau apa yg kami buat…kami bahgia dengan apa yg kami lalui sekarang..huhuhuhu…so apapun korang cakap “Kami tak gentar & kami x kesah…apa yang penting..kami HAPPY….wonderpets…hahhahaha”…Alhamdulillah..syukur ke hadrat Illahi..kerna memberikan kami SERIBU KEMANISAN dalam kami menjalani titian-titian perjalanan di dunia yang fana ini…di atas RahmatNya & di atas Kasih SayangNya kami bisa laluinya bersama…

So, sekiranya ada orang take advantage of you, put your chin up and smile. Sabar dan redha atas kejadian itu kerana tak lama lagi, anda akan mendapat pulangan yang berkali-kali ganda! Yezzaa!

dan, jika kalian rasa sesuatu perlakuan saya itu perlu diperbetulkan, dtg kpd saya and talk to me nicely and tell me what i did wrong. kalian dtg with a polite way, i'll treat u politely. tapi jika kalian tikam saya dari belakang, saya takkan maafkan kalian…. saya jenis yg boleh dibawa berbincang. dan jangan risau. saya tak pernah makan org :p …..

~You Are Not Alone~

on Tuesday, July 7, 2009

ermmm can't describe what i feel right now...just same wif this song...so layan kn je laa lagu ni yek :(...ari ni berulang kali duk putar lagu ni..huhuhuhu

Another day has gone
I'm still all alone
How could this be
You're not here with me
You never said goodbye
Someone tell me why
Did you have to go
And leave my world so cold
Everyday I sit and ask myself
How did love slip away
Something whispers in my ear and says
That you are not alone
For I am here with you
Though you're far away
I am here to stay

But you are not alone
For I am here with you
Though we're far apart
You're always in my heart
But you are not alone

All alone,
'Why, oh

Just the other night
I thought I heard you cry
Asking me to come
And hold you in my arms
I can hear your prayers
Your burdens I will bear
But first I need your hand
Then forever can begin

Everyday I sit and ask myself
How did love slip away

Something whispers in my ear and says
That you are not alone
For I am here with you
Though you're far away
I am here to stay

For you are not alone
For I am here with you
Though we're far apart
You're always in my heart
For you are not alone

Whisper three words and I'll come runnin'
And girl you know that I'll be there
I'll be there

You are not alone
For I am here with you
Though you're far away
I am here to stay
For you are not alone
For I am here with you
Though we're far apart
You're always in my heart

For you are not alone
For I am here with you
Though you're far away
I am here to stay

For you are not alone
For I am here with you
Though we're far apart
You're always in my heart

For you are not alone.

~Spent Time With My BFF (Best Friend Forever)~

on Saturday, July 4, 2009

Ari ni duk rmh…sementara tunggu famly datang mybe ptg kot bru diorang sampai dari Johor…

Semalam seharian berjalan dengan my bestfren(Aliah)..dari pagi hingga mlm spent time dengan dia…Laa balik kampong..kalau tak leh jalan ramai2..lagipun dah lama tak hangout dengan diorg…maklumlaa semua busy..lgpun Aliah dah kawin…tu yg susah skit nak lepak2 cam dulu…ni kebetulan husband dia ONCALL…tu yg kitaorg merayap sakan…(ni laa klu kawin ngan doctor kn..kerja x menentu..slalu kna tggl…tp ok gak…kawan ku yg penakut ni dulu dah terpksa tggl sndiri time husband oncall….huhuhu)…tengahari pergi kenduri kawin sedara Aliah kat Putrajaya…Faizul(husband Aliah) pun datang lunch skali kat situ..coz dia kerja kat Hospital Putrajaya…dekat je area situ..lama jugak x jmp Faizul..ingatkn makin kurus sebab Aliah ni malas masak..hahahaha…rupanya makin sihat sekarang…dia cakap makanan kat area putrajaya tu best2…mana x sihatnya….hahahahah….tapi yang x tahan nya smpi2 dia ckp…”aiii Fairy???x busy ke ari ni??”hahaha..sebenarnya dia ni saja menyakat..Aliah ckp Faizul suka tgk page saya coz tiap kali gambar mesti ada gambar ngan artis…lepas tu dia tnya “Fairy ni kerja apa sebenarnya??hahahaha….tu yang dia tanya x busy ke ari ni…hampeh tull diorg ni….lepas mkn2 lepak2 & borak2 jap..Faizul pun g Hospital balik..sambung kerja..kitaorang duk tunggu situ lagi…duk makan makanan2 yang best..hahahaa…mmg 1st class laa catering yang diorg amk tu…semua lauk2 mmg best..pencuci mulut pun banyk & sedap2….lupa lak amk card nama catering tu…bab kata Aliah nanti nk kawin leh tempah yg ni..hahhaha..sabo je laa….
*We are here!!!*

*Pasangan Bahgia-Aliah & Faizul*

*Wif My Bestfriend*

Lepas kekenyangan kitaorg balik…otw nk balik tu Aliah ckp cam bosan lak balik awal…xde orang gak kat rmh…lps tu dia ajak g Kedai Ariani…nk cari tudung..kitaorg pun g laa Jln TAR…x pasal2 Aliah jadi model dlm tu…hahaha sbb pengurus dia nk ajar cara pakai yg baru…hbs semua yg ada dlm kedai tu tgk…kihkihkih…saya pun cakap kat Aliah “Lepas ni U ganti Eikin laa yek”hikhikhik…lagi pun masa awal2 masuk situ cashier kat situ cakap ngan kawan dia “ehh cam model laa dia ni”…hahhaha..lps tu kitaorg kat sebelah terperanjat trus pandang diorg…diorg pun ngan malu2 cakap “ehhh terkuat lak cakap”..hahahahaha…sabo je laa…
*Ni gambor selepas Aliah kna jadi model Ariani..wakakak-Ni laa kerja dia sepnjng perjalanan..org sibuk drive dia sibuk ambil gambar :) *




Lepas penat2 jalan2 kat jln TAR tu..kitaorg pun balik…otw nk g rmh Aliah terpandang signboard Pameran Kerja Kawin kat Kompleks Kraf…apa lagi…Aliah pun trus ajak g sana lak..hahhaha…lgpun dekat area situ gak…hikhikhik…tgk2 jap sekitar pameran tu…lps penat baru balik…lepak2 rumah Aliah dulu…lgpun Faizul x balik malam ni..dia Oncall hingga pg….Aliah ajak tdo sana..tp x bawak barang2 & baju lak…x jadi laa tdo…just lepak2 & terpaksa jd model tuk Aliah makeover wajahku…hahahha…ni laa kerja dia dari dulu..suka sangat makeup kn saya…time nk balik lak tu..hahhaa…orang lain nk g jalan2 baru makeup..kita dah nk balik baru makeup..lps tu mula laa nanti budak2 rmh pun tegur..lawanyaa..g mana ni??hahhahaa…dah berapa kali balik rmh dlm wajah yg dimakeup oleh Aliah…hahaha..dia cakap dah lama nk makeupkn orang…nk makeup kn faizul dia marah…sabo je laa…blh lak nk suh Faizul tu jd model dia…
*Tarrraaa..ni laa hasilnya setelah di makeover oleh Aliah...huhh sabo je laa.*




Seronok lak jalan2 walaupun penat…Aliah cakap next time if Faizul oncall lg leh ajak g jalan2 lagik…ohhh lupa…next year..maybe bln Mei Aliah akan berpindah ke Kelantan…hubsband dia nk further study buat Master kat HUSM for 3 years…dia pun terpaksa ikut kesana & cari kerja kat sana laa pulak….uhuksss sedeynyaa…tp dia ckp 3 years je kot..lps Faizul dah hbs study balik KL balik…

Ehh korang..bila nk dapat baby ni??x sabar nk jadi aunty….Matun end of December ni dah due…Kak Long pun early December due…korang ni yg kawin dulu x teringin nk timang baby lg ke??dah2 laa tu asyk honeymoon 2 org je…hahhaha…Babah & Mama dah x sabar nk timang cucu tu  Baby pun mesti dah x sabar nk jd Maksu kn baby…

~Durian Oh Durian~

on Friday, July 3, 2009

Ermmm xtau nk cerita apa ni..saja nk menyemak jap..hahahah….
Huhhh musim DURIAN kembali lagi..ehh dah nk habis musim pun kan??heheheh…adoyaii klu kat kg ni mesti duk melantak durian bnyk2 ni….kempunannyaa nk mkn durian kg…bru ni housemate ada bawak balik durian…siap dia ckp lg “nah aida..ur pebret”..hahahha..tp x puas mkn..skit jek..huhuhu…sbb biasa klu kat kampung berbiji durian habis ku sapu…hahahha…tp bersyukur dgn apa yg dapat..ahaksss..sekurang2nya hilang kempunan skit walaupun rasanya x sesedap durian kampong…nak bli durian kat sini x pandai laa..ari tu dah bli…tp x kena citarasa lak..tak berapa sedap….tapi yang bestnya baru ni dapat makan durian dari kampong adik..ibu bawak….walahhhhh..tip topppp….mmg best giler..isinya kuning keemasan…walaupun x dapat mkn banyak sekurang2nya berbaloiii sbb mmg sedap laa..hikhkhik…hilang kempunan jap…tp cam x puas jek lagik mkn durian…rasa nk serang kampong adik je..nk g serang kebun durian..hahhaha…apa2 pun thanks adik & ibu 4 durian ari tu…betul kata adik..durian tu memang tip top…huhhh….

Lupa lak…ari tu teringin nk makan kek Secret Resepi..akhirnya baru ni dah dapat makan jugak..hahahaha..thanks a lot coz blnja kek 

© Copyright by Memori Tercipta | Template by BloggerTemplates | Blog Trick at Blog-HowToTricks