Aida Arisya In D' House

Aida Arisya In D' House
Pada Yang Esa kupohon... agar apa saja yang kubicara, tidak menjadi racun untuk sesiapa, tetapi penawar hati dan budi. Pada Mu Tuhanku... kupohon kekuatan agar jejariku mampu untuk menghulurkan sesuatu, yang akan menjadi halwa minda buat yang membaca bisikan hatiku. Berbicara setulus kata. Berkata dari hearty yg indah berbahasa..~ Kata-kata bukan dusta tp, patah-patah yg puitis ikhlas dari jiwa yg ada!! BlOg ini memberi peluang insan yg kerdil menuturkan bicara seketika selagi ada dayanya!!~ SEUKIR SAYANG, SECANGKIR KASIH, & SEKELUMIT CHENTA!!~

Followers

CLICK ME!!!

There was an error in this gadget

~Anugerah Terindah~

on Friday, February 17, 2012

CUTI 4 hari d KL jer…disebabkan baru balik Terengganu 2 minggu lepas..so decide tak balik tuk cut ini…sekali My Barbie Doll ker Terengganu lak..ada kerja d sana..uwaaa sedeyyy..dah laa dia siap cakap “kalau awak ada sini kan boleh gak bawak kitew jalan-jalan”..uhuksss sadisss..next time kita promise bawak awak jalan-jalan kat kampong kiteww k…dah 2 orang dah ni tuntut janji suh ku bawa balik kampong..tungguuu..saatnya akan tiba jua…cewahhh

After 4 day holiday…ari RABU back to work..cam biasa laa..dah cuti panjang lemauu lak nak g kerja…nak cargaskan diri..hari KHAMIS kitaorang plan main BADMINTON wif my girl’s frenz…After kerja terus ker TV3 meet my girl..after that kita orang menuju ker Tropicana Sport Badminton Academy at Sungai Buloh…Book court 2jam..duk main-main..after 1 hour prappppbergelapdalam court tu..melilau cari orang dalam gelap…giler laa..tengah-tengah main boleh blackout…lepas duduk laa dalam gelap sambil tunggu lampu menyala..macam-macam buat dalam gelap tu..siap menjeritt mogokkk pulangkan duit kami..hahaha..layan lak orang-orang yang duk buat lawak…sakit perut duk gelakk jer kerjanyaa…tunggu punya tunggu tak menyala jugak…so kami pun pulang..glepak mamak jerlaa

Hari JUMAAT as usual..after kerja main Futsal ngan my girlfrenz…disebabkan kerja dah tak banyak kat office boleh balik awal…balik awal g melepak kat Sri Pentas..After maghrib kitaorang kuar g dinner at One Utama sementara tunggu Futsal start..dah dekat sebulan duk main futsal..wah dah ada peningkatan semuanya…well done..diriku pun dah tak takut-takut nak tendang bola…rasa makin bersemangat pulak sekarang..cewahh…thanks buat semua teman-teman yang superb…love you all
Hari SABTU…cutiiiii..yeayyy arini awal-awal dah plan tak nak kemana-mana selagi tak habis cerita “KUCH KUCH HOTA HAI” dari pagi setia menanti kul 2pm tuk layan cerita ni…walaupun dah berpuluh-puluh kali dah layan movie ni..tetap setia nak tengok cam orang yang tak pernah tengok..hahaha..gigihkann?? Bila duk layan pulak..as usual laa..kalau tak nangis tak sah..bukan Aida Arisya namanya hahaha..banyak part gaklaa buat ku menangis dalam cerita ni…love this movie…dari dulu sampai sekarang…kul5pm dah habis feelling2 layan hindustant terus bersiap ker RASTA, TTDI…meet Dilla, Iela & Em ada bazar kat sana..Dilla punya kawan bukak booth..sajer g support kawan-kawan..hee…Lepas tu tiba-tiba “My Barbie Doll” call ajak lepak kat Ikea..so apa lagik..lepas lepak ngan my girlfrenz g lepak ngan kesayanganlak..Thanks awak..belanja kiteww dinner kat tempat pebret awak…siap kena paksa makan makanan berat..alih-alihku order sandwish roll jer..diet sangatkan..muahahahaha….diet tak diet gaklaa..sekali kena makan Spagethi dia..hahaha..order macam-macam lagik..sekali ku pulak yang kena tolong habiskan…mana tak kenyangnya..lepas order Mushroom dia order Spagethi lepastu Chocolat Moist Aiskrim lagik..aiyooo dasyatt laa awak ni..tapi kitew jugak yang tolong habiskan..walaupun tak habis jugakk..hahahha..thanks My Pretty Barbie Doll for the moment..thanks luangkan masa beharga awak tuk kitew..really2 appreciate that..love u more
Hari AHAD…pagi-pagi dah kuar rumah..badminton time wif my luv Mama “Fafau” & my frenz…aiyooo mama ku ni buat surprise lak katanya tak sihat..so kitaorang pun takdelaa meletakkan harapan tuk dia datang..kesihatan dia lebih penting dari segalanya..sekali tengah khusyuk bermain ada orang sedang memerhati…aiyooo MAMA..dengan muka yang tak sihatnya…ermmm kelu lidah tak terkata..terharu pun ya..sedih pun ada tengok muka dia camtu…siap kena bebel lagi asal x rehat kat rumah jer…kenapa datang…katanya nak mengeluarkan peluh..ermm appy & terharu dlm masa yang sama..thanks mama.. dalam keadaan kesihatan yang tak berapa nak ok pun sudi datang luangkan masa dengan kitaorang..tu namanya “NAK SERIBU DAYA TAKNAK SERIBU DALIH” ahakss…main lebih semangat dari biasa hari ni dengan kehadiran “Kesayangan” di sisi..cewah…thank..thank..thankss..x tau nak cakap camne..thanks for EVERYTHING…masa yang amat berharga buat kami…seonok dapat mengeluarkan peluh..borak-borak..sharing cerita ramai-ramai..

P/S : Thanks semuaa hadir & menceriakan perjalanan hidupku...luv u all...

~Kisah Hidupku~

on Saturday, February 11, 2012

FEBRUARY…bulan yang tak berapa busy..kerja dah makin slow dah..tapi bosan pulak bila dah kurang kerja ni..sampai tak tau nak buat apa dah..ermm susah gak camni ekk..hahaha…
SELASA : 31 hb Jan after kerja g layan pre-screning Haywire with my twin, Iela, IlaDamia, Hana, Adi Mentor, Kalai & Eone…fuhh tajuk cam gempak..ada babak gaduh2…sekali makaiii..so boringggg..ngan background muzik yang entah apa2 jer…tak sampai 30 minit kitaorang semuaaa cauuuu cinnn cauuu..hahahha..lembab giler cite ni…so kita org kuar g lepak mamak..lagi best..hahahha
RABU : 1 February 2012.. Setiap tahun pada 1 February di isytiharkan “Public Holiday” sempena “HARI WILAYAH” tapi untuk yang bekerja di KUALA LUMPUR sahaja laa..hehhehehe termasuklaa saya…So disebabkan beberapa arini asyik aktiviti luar…guna kan peluang yang ada tuk bersihkan rumah & membasuh…Petangnya kuar ker TV3  meet my twin..almaklum laa dia bekerja…hahaha kesiann diaorang…g sana saje nak jeleskan diaorang yang bekerja…ahakss…After ker TV3 ker Giant Kota Damansara beli barang dapur..acehhh cam masak jer kan..hahaha
KHAMIS : After kerja terus ker Mid Valley meet my “Barbie Doll”Alyah…hee..tiba2 dia inform nak g Mid Valley & ajak jumpa…nak cari barang katanya..ku apa lagi…habis jer kerja bergegas kesana..nasib baik laa Mid Valley tu tak jauh dari opis ni…tapi kalau jauh pun sanggup…semua hanyalah #untukmu laa katakan..hahaha…ingat nak cari something tuk dia…tapi memandangkan dah berkali-kali dia call tanya kat mana takberkesempatan nak membeli belah..terus ker DOME…dia dah setia menanti ngan kawandia…Thanks awakk..belanja kiteww & kasi present kat kitew..terharu jap sampai tak terkata..sepatutnya kiteww yang kasi awak hadiah..huhuhu...seronok lepak-lepak & bersembang ngan my Barbie doll…walaupun suara dia nak kuar tak nak gara-gara hilang suara after AJL..bilaku diam dia ajak sembang..kiteww kesiankan dia nak ajak sembang banyak-banyak…seksa mendengarnya…dalam tak de suara sempat dia tunaikan permintaan ku tuk buat video wish besday kepada KakFafau…thanksss awak..u so sweet..Thanks for da moment-moment indah bersamamu walaupun hanya beberapa jam..awak buat kiter rasa bahgia sangat…thanks for da friendship..heart u my Barbie doll
JUMAAT  :After kerja g One Utama meet my kembar & da geng..g Dinner & after that kitaorg berFutsal..yuhuuuu…seronok lak tiap-tiap minggu bersukan ni..ada jugak aktiviti mengeluarkan peluh…kali ni ramai lak join..so xde laa semput sangat..hahaha..rata-rata semua staff media prima…thanks my girl’s..you all rock my day…semua sporting & thanks laa tunjuk ajarku sifu..terror2 laa diaorang ni main..maklum laa pemain futsal tv3 semuanya..ok see u guy’s next week k..maju la sukan tuk wanita seluruh dunia…hahhaha
SABTU :Petang meet my Girl’s Iela, Em, Sazz & IlaDamiaa…layan karoks..walaupunku cam biasa..jadi pemerhati jer..sampai sudah diaorang paksa suh karoks ku buat tak tau jer…hahahaha..After karoks g dinner lak..Park kete kat TV3 then g satu kete jer ke Kampung Baru..Restoren Castle..tak penah-penah g makan sini..boleh tahan laa masakan dia…sedappp…
AHAD :Hari ni 12 RabiulAwal 1433Hijrah..Hari kebesaran junjungan besar NABI MUHAMMAD SAW…Selawat & Salam ke atas junjungan besar kita..Pagi-pagi ari dah bangun..kul8am ker Pasar Tani Shah Alam..dari kul8-11am..habis satu pasar g round..kaki lenguh duit pun melayang..hahahaha..After pasar tani kita orang ker Low Yatt lak..haa ni lagi satu tempat menghabiskan duit…gilerlaa..tak pasal-pasal beli “Barang Baru” muhahahaha sekali shopping nah kauuu….habis gaji..x sedar ni baru awal bulan..nampaknya after this makan meggi jer laa cik aida oiiii….tu arr shopping x beringat lagi..kan dah terpaksa makan meggi…nasib badan…saat ni laa terasa lambatnyaa claim OT nak masuk..hahahaha..tak habis setakat tu…after Low Yatt ker Uptown Kota Damansara…nasib baik kat sini memang g nak beli satu barang tu jer..so takde laa tergoda nak beli benda lain..walauuupunnnn kuat giler godaan syaitannn yg menghasut beli itu ini..hahahaha..nasib baik boleh d kawal…
ISNIN : Public Holiday lagi sempena Keputeraan Nabi Muhammad SAW semalam…So arini bangun pagi-pagi g main badminton ngan geged’s at Arena Sport Lee Chong Wei…After badminton layan cendol kedai sebelah…
Lepas tu tanpa plan kitaorang ker Subang main Roller Skating..fuhh beria awal-awal ku tak nak main..sekali dah terror main tak nak balikkk pulakkk..hahahha..korang laa ni bawa masuk sini..now dah merindu nak g sana lagi..muahhahaha…
Balik kitaorang lepak makan-makan kat pantai dalam sampil pangkah undi..gerak gempur..semangattt takk??hahahha
SELASA : Holiday lagi sempena Thaipusam..haiyoo banyak tul holiday bulan ni…tapi holiday ku tak bermakna ari ni seandainya duduk d rumah sahaja..giler laa seharian tak kuar rumah..jadi suri rumah Berjaya gara-gara dah banyak menghabiskan duit..hahaha..duk rumah muhasabah diri jap..gitewwww

~Happy Besday To My Love Mama "Fara Fauzana"~

on Tuesday, February 7, 2012

Today 7 Feb 2012...Special day for someone special in my heart..Today is Fara Fauzana Besday...she's someone special for me...so  i write this special entry just for you for your special day...

Happy besday to my love mama...Fara Fauzana..moga di panjangkan usia, dipercepatkan jodoh, bahgia selalu & sentiasa dalam limpahan rahmat & kasih sayangNya..Moga carier cik Fafau terus berkembang...mengenalimu adalah ANUGERAH TERINDAH dalam hidupku..ku panjatkan syukur padaMu Ya Allah kerana anugerahkan ANUGERAH TERINDAH ini..thanks for ur love & care..
This video for you...Thanks Alyah sudi layan permintaan saya nak buat wish tuk Kak Fara..walaupun suara dah takde gara-gara persembahan AJL baru-baru ini..tetap gigih nyanyi lagu besday..



~Coret-Coret Anugerah Juara Lagu 26~

on Friday, February 3, 2012

Hamalakkk terbangun lambat..giler laa..tak pernah-pernah bangun lambat camni…matahari dah terik d kepala baru nak bangun…apa laa anak dara sorang ni…Ni pun terjaga gara-gara dapat SMS dari Alyah…dia mintak maaf coz balik terus semalam & tak sempat jumpa..habis jer semalam terus g hospital..hadoyaii makcik ni..kiteww tau laa keadaan awak..jangan nak mintak maaf sangatlah…Dia kata thanks doa kan dia..awak jagan risau..kiteww dah ok..kitew akan buat yang terbaik malam ni…untuk #KisahHati kiteewww…

Petang after Asar terus ker Stadium Putra Bukit Jalil tuk menyaksikan Siaran Langsung Anugerah Juara Lagu 26…Thanks a lot my twin teman bawa I layan AJL walaupun u tak kerja hehehe…u are my besty ever… kalau tak confirm I tengok kat rumah jer…Around 6pm gak laa baru kuar rumah g Bukit Jalil..Nasib baik tak jem..Sementara tunggu my twin round-round dulu kacau orang hahaha..jumpa anak Fauzi Nawawi, borak-borak jap…adehh dia ni jumpa jer cari Syada…chatting jer cari Syada…tapi bila dua2 jumpa asyik gaduh jer….hahhaha
Wif Tasha Shila
Mia Sara Nasuha
Wif Suraya Hotfm
Penyampai Hotfm
AmCrew
Lepas maghrib naik balik ker stadium..Layan blue carpet sambil usha-usha yang dikenali sementara tunggu cik iela…lepas tu lepak ngan kak sue..adoyaii penat gaduh ngan dia…mesti dia menang punya..ada jer ayat dia…hahahha…jumpa gak laa beberapa orang yang dikenali & teringin nak jumpa termasuk “MAMA” yuhuuu dia siap cakap lagi “ehhh cik aida..sama baju kitew arini..merah” ahaksss I likeeee…”ehh kan kitew sama-sama nak support “KISAH HATI” mesti laa pakai merah…” hahaha…borak-borak jap & amik gambo dulu..
Dalam banyak2 ni "ARAS TIGA" menjadi pilihan hati
Bila my twin sampai teruuusss masuk dalam..duk “Aras Tiga” betul-betul sebelah kiri stage..gilerrrlaa..port paling baik..jelas & terang kalau duk menjeri dari situ…tq teman2 tv3 yang carikan port..heee…
Overall sangat berpuas hati dengan persembahan finalis..semuanya all out…Dari awalku aim persembahan KisahHati, BeribuSesalan & Awan Nano untuk mendapat award malam ni…finally apa yang ku teka betul…congrattt semua..especially to my “Barbie Doll” & my notty sister…u deserved it..I’m proud for both of you..
After habis..ku ker post party…masuk bukan nak makan..nak cari orang..puas ku cari AdikNotty & Barbie Doll..tak jumpa..sampai artis-artis lain kat depan mata semuaku tak hirau…peliknyaa kat post party ramai pelakon..Ada Fizz fairuz, Liyana Jasmay, Mia Sara, Dynaz, Daphne, Fouziah Gous, Ainul Aishah, Nora Danish, Safinaz, Fathia, Erry Putra, Spider, Lisdawati,Tasha Shila dan ramai lagi laa..dah lupa nama pun ada..hahaha…Tak jumpa yang dicari kat Post Party turun ker tempat PC…alih-alih ada suara memanggil “aidaaa!!!” ku sangkakan siapa..aunty rupanya..Adik Notty meluru kearahku “Kakakkkk” teruss dia datang peluk..hahaha cam xnak lepas..tau arr rinduu..kihkihkih..borak-borak ngan diaorang jap…siap kena marah sebab lama tak datang rumah diaorang..
Cari kelibat Alyah kat PC takde..aunty kata dah balik kott..hampa jap..SMS dia..rupanya-rupanya dia dah naik atas..Nasib baik sempat jumpa…yeayy tq awak..u are my Barbie Doll tonite…comel gilerr awak..Awakkk kiteww nak nangis bila awak naik pentas semalam..walaupun sangkaan kitew lebih dari apa yg awak dapat..tapi kitew syukur sangat coz awak memang dah berjaya memukau seluruh stadium ngan persembahan awak..bila kiteww dengar sorakan peminat yang bertalu-talu..kitew yakin awak dah menang di hati kami…Ini merupakan tilik permulaan yang bagus untuk awak terus berjaya..kiteww tahu sepanjang 12 tahun awak bergelar penyanyi ni awak dah lalui macam-macam..alhamdulillah sekarang bintang awak makin menyerlah….moga terus success awak..kiteww doakan yang terbaik buat awak…AND last but not least…single terbaru awak berjudul “PESANANMU” yang baru nak kuar ni sesuai dengan keadaan awak sekarang..love u my barbie doll…kiteww nak Music Box Kisah Hati tu boleh..buat teman kitew tido..hehehe
Wif Ainul Aishah
Wif Kak Pooja
INFO
  • Juara Lagu 26 – Awan Nano (Hafiz)
  • Tempat Kedua – Beribu Sesalan (3 Suara-Jac, Shila & Ning)
  • Tempat Ketiga – Karma (Faizal Tahir)
  • Vokal Terbaik – Awan Nano (Hafiz)
  • Persembahan Terbaik – Kisah Hati (Alyah)
My Barbie Doll
My Luv Sista

{LAGU} PesananMu by Alyah

on Thursday, February 2, 2012


Pesanan Mu by Alyah
Lagu : Azlan Abu Hassan
Lirik : Habsah Hassan

Huuuu
Aku akan senantiasa berpegang pada pesanan
Tiap kali melangkah biar jelas arah dan tujuan
Mengalami jatuh bangun dan terluka soal biasa
Kata Mu ku harus tabah
Usah mudah mengaku kalah

Pesanan Mu azimat di jiwa...Sayang

Oleh bimbingan dan dorongan yang kau berikan
Ku tiba jua di garisan kemenangan
Ingin ku lihat di mata Mu
Rasa bangga atas kejayaan ku
Namun Kau menghilang begitu saja tiada berita

Masih terdengar-dengar pesanan Mu di saat ini
Bila di puncak nanti usah lupakan rumput di bumi
Kata Mu hidup ini bagai roda terus berputaran
Yang disayangi bukan milik kekal sekadar pinjaman

Pesanan Mu azimat di jiwa...Sayang

Oleh bimbingan dan dorongan yang kau berikan
Ku tiba jua di garisan kemenangan
Ingin ku lihat di mata Mu
Rasa bangga atas kejayaan ku
Namun Kau menghilang begitu saja tiada berita

Pesanan Mu azimat di jiwa..Sayang

(Korus)
Oleh bimbingan dan dorongan yang kau berikan
Ku tiba jua di garisan kemenangan
Ingin ku lihat di mata Mu
Rasa bangga atas kejayaan ku
Namun Kau menghilang begitu saja tiada berita

© Copyright by Memori Tercipta | Template by BloggerTemplates | Blog Trick at Blog-HowToTricks