Aida Arisya In D' House

Aida Arisya In D' House
Pada Yang Esa kupohon... agar apa saja yang kubicara, tidak menjadi racun untuk sesiapa, tetapi penawar hati dan budi. Pada Mu Tuhanku... kupohon kekuatan agar jejariku mampu untuk menghulurkan sesuatu, yang akan menjadi halwa minda buat yang membaca bisikan hatiku. Berbicara setulus kata. Berkata dari hearty yg indah berbahasa..~ Kata-kata bukan dusta tp, patah-patah yg puitis ikhlas dari jiwa yg ada!! BlOg ini memberi peluang insan yg kerdil menuturkan bicara seketika selagi ada dayanya!!~ SEUKIR SAYANG, SECANGKIR KASIH, & SEKELUMIT CHENTA!!~

Followers

CLICK ME!!!

There was an error in this gadget

~Happy Depavalli~

on Wednesday, October 26, 2011

First of all nak wish HAPPY DEPAVALLI kepada semua yang menyambutnya...so di sebabkan cuti..plan asalnya joint Outing with all sisters dalam usrah Dr Har kat Taman Rimba Kiara TTDI...disebabkan my fren yang biasa g usrah sekali tu ada hal lain & tak dapat joint...saya pun tak jadi joint..segan punya pasal..coz tak kenal rapat lagi ngan sisters yang lain..ada kenal kakak tu pun dia pun tak datang sebab tengah pantang..insyaallah nanti dah selalu joint usrah Dr Har dah tak segan-segan dah nak joint aktiviti lain nanti...

Plan nak outing bertukar kepada jogging d waktu pagi...sesudah subuh..kul7am kuar rumah nak jogging kat Tasik Shah Alam..ahaksss jauh nooo...duk KL jogging kat Shah Alam...tau tak sebab apa??hahaha..sebabnya mamaku nak jogging situ..cik Fara Fauzana..so saje jer nak menyibukkan diri teman dia jogging...jenuh gak laa jogging..3 pusingan setengah gak laaa..dalam 6KM camtu laa ku jogging...tau tak kenapa jadi setengah tu??punya laa duk jogging tiba2 kat tepi tu ada orang poco-poco..apa lagi g menyibuk jap..hahahaha...last pusingan berlumba siapa yang sampai sebelum kak fara..yeahhh ku berjaya lawan kak fara..ahakss...habis jogging buat warmdown..lepas tu kak fara ajak main game...adoyaiii entah apa2 jer gamenya..ada 3 games...tiga-tiga game tu ku tak pernah main..kelakar lak..tapi FUN sangat..dapat ilmu baru..leh main kat kampung ni..hahaha
Thank Kak Fara, Aunty FJ & teman-teman...ari cuti yang menyeronokkkan walaupun kena bangun awal pagi di saat orang lain lena diulit tilam empuk (walaupun tak empuk sangat) hahahha...Sebelum balik breakfast dulu kat Shah Alam....
Diskusi..hahaha..nk balik pun sempat lagi  meeting mengadap tahi kucing..hahaha..sabar jer laa jumaat buat2 xtau jer...
After that terus menuju rumah Fifiey kat Kota Damansara..dia nak main masak-masak tuk lunch...hahaha..terror budak ni masak..sekejap jer siap Nasi Ayam dia..memang yummyehh laa.. Thanks Fifiey...terror masak..dah boleh kawin dah..hahahhaha
Lepas lunch kitaorang bergerak ke Arena Sport Datuk Lee Chong Wei kat Jalan Klang Lama untuk ber Badminton...ahakss..cargass kan ari ni..tak reti penat kot...

~Happy Besday To My Dear Twins~

on Monday, October 24, 2011

Actually ari sabtu tu ada TV3 Kids Parade & Cake Day kat TV3...so me pun bercadang laa nak kesana ngan Fifiey with anak buah dia Qaseh Qistina & kakak ipar dia..saje bawa Qaseh ni jalan-jalan..nak jumpa Upin & Ipin katanya..
Tapi malangnya Upin & Ipin xde..dia ada kat tempat lain..yang ada hanyalag BoiBoiBoi...pun jadilaa kan Qaseh?...hikhikhik
Bukan main seronok Qaseh ni yaa..heeee
Comel giler kek-kek yang diaorang buat..nak makan pun sayang..hikhikhik..yg ku paling tertarik Cake Angry Birds...ahaksss
Si kecik Mia Sara ni busy menjual cupcake dia..tak sempat nak borak-borak..takpe laa nanti aunty datang rumah mia k..tak sempat aunty datang rumah after habis event ari tu...rindu lak kat amani...
Sempat jumpa Afiq..ahakss syada mesti jeles ni kan???
Dah lewat petang..event pun dah nak habis..dengan tak de preparation pape pun...xde plan..buat SURPRISE BIRTHDAY kat my kembar iela ni..coz esoknya dia punya besday..nasib baik laa kat situ ada jual cake..beli kat situ jer..hahaha
Haaa surprise x u??hahaha sorry laa tak sempat prepare betul-betul..i takut tak sempat nak celebrate besday u nanti...maklum laa u kan asyik busy outstation...ahakss....so i beli cake kat situ & celebrate kat situ gak..
Kelakar sehh tengok u terkejut & nebes...kalut sampai gigil-gigil tangan pegang cake kan??hahaha cute laa....
Surprise pertama..tadaaaaa ni laa cake yang di beli last minit tanpa pisau & lilin..hahaha..kelakarr kn???
Surprise kedua taraaaa tomey tak bebear ni...ni i belikan tuk teman wiwin..hikhikhik

Surprise ketiga wish from Shila Amzah...we love u iela!!!!
Akhirnya kebas pisau tv3 punya..hahaha...#apapuntakbolehhh...
Sessi suap-suap kek pulak..hahahaha
Muka orang yang terpaksa habiskan satu slice cake...hahaha
Happy besday to my twins iela....May you achieve all your goals & see your wishes coming true....Thank God that you came to planet earth to be my besty..you are the best fren i have..thanks 4 everything xoxo

~Shila Amzah Jamming at Konti KLFM~

on Sunday, October 23, 2011

Minggu yang agak relaks & banyak cuti..cuti interview & cuti opis xde letrik..hahaha...kiranya dalam minggu ni g kerja 2 hari setengah jer...fuhhh kerlashh kau jah...hikhikhik...Hari Rabu cuti pergi interview...Hari Khamis opis xde letrik..so kami di benarkan pulang awal..coz xde pape pun boleh d buat kat opis..malam dinner with my BFF Aliah & Meklaa serta my lovely senior Kak Sa kat Oldtown Bangsar South..lama giler x lepak-lepak ngan diaorang..habis keluar semua story pasal study dulu2...seronok giler lepak ngan diaorang...x puas lagi sembang..rasa sekejap jer masa berlalu..hmm insyaallah next time andai ada jodoh kita ketemu lagi..

Hari Jumaat petangnya ada interview...interview paling kelakar ku pernah hadiri...habis semua soklan yang tak berkaitan pun ditanya..ahakss...after interview g Giant jap..cari barang dapur...malamnya teman Shila Amzah Onair kat Radio KLFM kul9.30pm till 11pm...
Best giler...lawak lak sorang caller tu..tergelak kami dalam konti..Sha sampai merah padam muka tahan gelak..hahaha..kelakar seh...kami ni cover2 jer laa gelak duk dalam tu...kan x pasal2 kuar suara..hahaha
Yang tak boleh blaaanyaa boleh lak dia duk mengata ku kat radio..hampehh betul adik notty ku sorang ni..siap promote lagi kakak dia ni masih single..cesss amik peluang nak mengata akak nampak..xpe..xpe..siap nanti...
Thanks adik nottyku...

~A Weeks with Shila Amzah~

on Friday, October 21, 2011

Minggu ni kerap skit jumpa adikku Shila Amzah..ahakss..Kebetulan SELASA tu ku cuti sebab nak g interview..after interview balik rumah terus..tiba-tiba Sha twitt ajak lepak riang-riang..katanya nk g tempah baju kat area situ..so apa lagik..turun balik...teman dia g tempah baju jap..

SABTU lak ingat mula-mula malas nk ker Halal Fest kat PWTC..coz dah tahu..mesti penuh orang, malas nak berasak-asak...pikir punya pikir..bosan duk rumah pergi laa jugak..tu pun g semata-mata nak jumpa Shila..ahakss..tak round booth lain pun..malas nk berasak-asak ngan ramai orang...g semata2 tengok dia perform & g booth safi serta tinge..ahakss...kerlashh kau jah.....jumpa naim suriafm, dia bertugas jugak..terkejut dia tengok ku pun ada...lama giler tak jumpa dia...thanks bro..ahakss..penat pujuk :P..kat booth tinge jmp Edi lak dak 8unit..dia memang uruskan hal Shila & tinge...lama giler tak jumpa dia ni..last jumpa kat Urbanscape kot..panjang lak sembang...after that dia ajak gi makan..banyak benda tak habis story..so kitaorang gi makan nasi kukus...
 Lepas tu kitaorang ke RTM..Shila ada game show untuk program Aktif 5..live kat TV 2 malam tu jugak..pukul 9...giler kelakar seh game show ni...sakit perut duk gelak...
Nilah antara peserta-peserta nya....cuba korang tengok perempuan yang duduk tu..cam iela kan??hahaha serius dia senyum sebijik..Syada pun cakap camtu..
With adikku yang kadang-kadang tingtong jugak laa...
Haa ni dia..Syada, Ain(cam ielaa kan??) & Me..baik hati x kami bagi markah :)
AHAD pula ker Roadshow AIM 18 kat Jusco Aeon AU2 Keramat...tu pun g lambat..ingatkan dah tak jadi gi dah sebab awalnya ingat sha tak jadi perform..nasib baik dia jadi..kelam kabut bergegas ke sana..ahakss...
Pengacara of da day...Azza & Fahrin Ahmad...kecoh satu JJ
With Syada
My lovely sister Shila Amzah
After habis show shila kat JJ AU2 Keramat g singgah rumah member makan-makan..thanks my fren hidangkan banyak menu yg sedap2...siap blh tapau buat balik..alhamdulillah..kenyang..yang kelakarnya x sempat lagi sampai rumah HP asyk berbunyi call masuk & sms..ni mesti gara2 MyTV3 ni..adehh...habis senir lama masa study pun call..sabar kn je laa...
Patah Seribu

Di Mana Di Mana - 3 Suara

~Tour AIM 18 at Plaza Alam Sentral~

on Friday, October 14, 2011

Ari Ahad yang lepas sempat singgah ker Plaza Alam Sentral Shah Alam tengok show my dearest sister Shila Amzah untuk RoadShow AIM 18...rinduu lak kat dak notty ni..padahal baru seminggu tak jumpa..hikhikhik..sampai2 g minum-minum dulu..jumpa lak ngan member2 team Siti Saleha..borak2 ngan diaorang jap..

Yeayy suka..Sal masih mengenaliku..ahakss..kesiann dia kena serbu..manager dia abg ayie xde time ni..dia ada hal famly kat singapore...adik dia Hana & ayah dia yg teman time ni...sempat laa melayan kesengalan Sal jap masa culik dia ke dpn pintu masuk tuk bergambar..."jgn nk sayangNess sangatlaa" katanya :P...tak pasal-pasal kena serbu kat situ..adehh...siap ajar Hana lagik suh tarik jer Sal masuk dalam....hahaha
Lepas habis show kat Plaza Alam Sentral kami lepak jap ngan Shila kat SACC Mall..sempat laa borak-borak & makan-makan jap...thanks my sweet sister for your time...seronok sangat dapat lepak ramai2 kan...
Nak masuk lift ker parking tiba2 bertembung ngan Fahrin Ahmad..apa lagi automatik cakap "ehhh abg fahrin...tadi x sempat nk bergambar..apa kata kita amk gambar sekarang" hahaha satu napas jer cakap..sengal jer..

p/s : gambar ngan shila, kak nora & voices of ummi ada dalam camera member...belum dapat itu gambar..so nanti me masukkn balik k...heee jom layan video ni dulu
Shila Amzah - Patah Seribu

Voices Of  Ummi - Pedoman

Voices Of Ummi - Erti Al Fatihah

~Sweet October~

on Monday, October 10, 2011

Assalamualaikum...
Bermula laa episod si pencari kerja..hikhikhik...sampai opis ari isnin tu gigih hantar resume...ari khamisnya ada 2 interview...amik cuti..1st interview di Sri Hartamas..alhamdulillah semua berjalan lancar...ku tak meletakkan harapan yang terlalu tinggi untuk setiap interview..takut tak dapat nanti frust pulak..satu kerja nk pulihkan semangat balik..hehehe..after interview kat sri hartamas g lunch ngan My Fren kat OU...lepas tu boleh lak ajak dia round-round dalam OU tu..hahaha..nasib baik laa dia cakap x pe masuk lambat opis...ramai pulak bertembung ngan staff media prima yg di kenali..jumpa kak zura..perghh terperanjat tengok dia dah pregnant..alhamdulillah...lepas tu jumpa lak ngan BEN..dia siap tnya camne interview ku td...hee dia tau dari twitterku laa ni...lepas lunch & jalan antar my fren ke sri pentas..lepas tu ku terus ker lokasi ke2 interview..kota damansara..ni on spot punya interview..call jer terus g..hahaha...balik tu singgah rumah fifiey kat kota damansara..dia cakap dia masak...apa lagik..g makan laa..walaupun dah kenyang mkn tengahari td kat OU...pandai budak ni masak..sedap weh...klu tengah lapar dah bertambah dah tu :P

Ari jumaat g kerja cam biasa...dapat call tuk interview ngan kak erma fatima kat office dia ari sabtu..kecut perut jap..duk terbayang muka kak erma garang..tapi yang call tu cakap dia yang interview..so beranikan diri g interview..Sabtu petang terus ker wangsamaju Rumah Karya Citra, masuk-masuk dah ada sorang candidate...dia kata orang tu cakap tunggu Kak Erma..belum sampai lagi...Glurpppp tertelan air liur jap..adehh kak erma datang jugak..fuhhh cuakkk terus...tiba2 dengar orang bukak pintu & bagi salam..terus mengelabah tengok kak erma masuk..hikhikhik...tp bab kata org "don't judge a book by its cover"...masa masuk bilik kak erma duk sembang2 interview ok jer..best laa interview ngan kak erma ni..lain dari yang lain..hikhikhik..thanks tuk pengalaman berharga tu kak erma :)

After interview g wangsa walk..fuhh terapi paling bagus bagi orang yang tengah stress & sedih camku..bukan apa..pagi tu sebelum interview entah camne ku sensitive sangat...nangis jer memanjang..nasib baik laa g interview tu ada kekuatan setelah kawan ku bagi semangat...bagus dia ni...tp habis jugak laa duitku g shopping wangsawalk tu. terbeli satu handbag hikhikhik..ishh x leh g laa kalau tengah bersedih..bankrupsi jap lagi kalu camni selalu...tengah duk shopping tiba-tiba dapat sms..ada misi nk kena selesaikan...misi mencari d mana joe jambul..hikhikhik

Malam pulak kawan2 ajak g Kajang..makan satey....pebret den tu...sebenarnya dah kenyang giler makan nasi petang tu...tp g jugak laa sebab dah janji..lagipun me x pernah katakan TIDAK pada SATAY hahahaha..
Ya Allah... kau limpahkan rezeki mu seluas2nya kepadaku dengan penuh KEBERKATANMU, Ya Allah......jika rezekiku dilangit Kau turunkan, Ya Allah..... jika rezeki ku dibumi Kau keluarkanlah, Ya Allah..... jika rezeki ku jauh Kau dekatkanlah, Ya Allah.... jika rezeki ku sukar Kau permudahkanlah, Ya Allah......jika rezeki ku haram kau bersihkanlah, Ya Allah.... jika rezeki kecil kau besarkanlah

© Copyright by Memori Tercipta | Template by BloggerTemplates | Blog Trick at Blog-HowToTricks