Aida Arisya In D' House

Aida Arisya In D' House
Pada Yang Esa kupohon... agar apa saja yang kubicara, tidak menjadi racun untuk sesiapa, tetapi penawar hati dan budi. Pada Mu Tuhanku... kupohon kekuatan agar jejariku mampu untuk menghulurkan sesuatu, yang akan menjadi halwa minda buat yang membaca bisikan hatiku. Berbicara setulus kata. Berkata dari hearty yg indah berbahasa..~ Kata-kata bukan dusta tp, patah-patah yg puitis ikhlas dari jiwa yg ada!! BlOg ini memberi peluang insan yg kerdil menuturkan bicara seketika selagi ada dayanya!!~ SEUKIR SAYANG, SECANGKIR KASIH, & SEKELUMIT CHENTA!!~

Followers

CLICK ME!!!

There was an error in this gadget

~Konsert Mini Cerita CINTA Rossa~

on Monday, June 29, 2009

Ok seperti yang dijanjikan...Peresented to you :)

***Firstly…thanks a lot to Mr Nicholas for the ticket & CD…***


Sabtu 27 Jun 2009 bertempat di KL Live @ Life Centre telah berlangsung konsert daripada diva yang didatangkan dari Indonesia iaitu Konsert Mini Cerita CINTA Rossa…saya juga tidak melepaskan peluang tuk menyaksikan konsert tersebut apabila mendapat offer tiket daripada Mr Nicholas from SRC …thanks a lot 4 the tiket yaa…..ooooo panggilan hangitzz yek…sabo je laa….nk suh blnja mkn je kn??oraittt no hal….nanti ekk nk belanja..set time & date je....hahahha…

Secara keseluruhannya konsert tersebut memang best & happening giler dengan pembukaan konsert oleh Dj Hotfm Anne & persembahan dari Kumpulan Sofaz....bab kata Rossa..”Kuala Lumpur luar biasa sekali”…best melayan dari awal lagu hingga lagu terakhir.. Rossa menyampaikan lagu-lagu dari album pertamanya Nada-Nada Cinta hingga lagu dalam album terbaru yang berjudul Rossa…nasib baik laa seminggu sblm konsert dah dapat CD terbaru Rossa & Ungu..sempat jugak laa menghafal sedikit sebanyak sebelum tu…thanks jugak 4 the CD2 tersebut Mr Nicholas  …part yg paling touching bila nyayi lagu Ayat2 Cinta, Takdir Cinta & lagu terbaru Rossa yang paling saya minat Hati Yang Kau Sakiti…hampir bergenang jugak laa air mataku..cengeng banget deh…hahhaha….ermmm 1st dgr lagu ni saya teringatkn kat Someone…hahhaha..dah bgtau dah kat someone tu pasal lagu ni cam ada kaitan ngan dia..rupanya dia pun dah perasan gak..hahhahaha… Ketika mendendangkan lagu Hati Yang Kau Sakiti, Rossa dilihat gagal menahan sebak dan mengalirkan airmata di penghujung lagu tersebut… Mungkin juga terlalu menghayati membuatkan Rossa juga tersentuh dengan bait-bait lagu itu, apatah lagi dengan situasi kemelut rumahtangganya yang mana Rossa sendiri telah akui baru-baru ini bahawa dia dan suaminya, Yoyo tidak lagi tinggal sebumbung sejak setahun lalu, walaupun mereka kini belum bercerai... Namun, Rossa bijak 'menukar' suasana cukup emosi itu dengan beraksi spontan meminta tisu daripada penonton dan meneruskan persembahan dengan sebuah lagu rancaknya yang kini semakin popular di negara ini, Hey Ladies...Sepanjang konsert tersebut Rossa juga tidak melepaskn peluang berkongsi perjalanan kisah2 cintanya & juga kisah cinta bersama mantan BF dia..hikhikhik…sapa tu??adakah Ahmad Dhani??jengjengjeng…tp Rossa menyangkal tekaan yg dibuat oleh salah seorg peminat yg berada di situ…banyak part2 yg mencuit hati…kecoh jugak laa Life Centre tu dengan bicara2 spontan dr Rossa…tp bagiku part yg paling best jugak antaranya bila Pasha masuk menggamatkn suasana dengan menyampaikan lagu duet bersama Rossa dengan cukup ’romantis’ menerusi lagu ”Tercipta Untukku & Terlanjur Cinta”.. Dan memang jika melihat kemesraan mereka di pentas, ramai yang pasti akan mengagak seperti wujudnya 'sesuatu' di antara mereka. Namun begitu, biar apapun tanggapan ramai, persembahan duet Rossa dan Pasha memang 'meletopsss'!..huhhh mmg terlanjur cinta laa dengan Pasha..hahahha..”Kerna Sekali Cinta Aku Tetap Cinta” hikhikhik…nasib baik petang tu sempat bergambar dengan Pasha..sporting jugak dia…dengan Rossa je x smpt bergambar :p tgk pict anak Rossa “Rizky Langit Ramadhan” dalam camera my sister..perghhh comel giler…rasa nk cubit2 jek….nanti nk mintak ngan adik gambar tu..hehehe…Antara artis yang turut hadir menyaksikan konsert tersebut yang saya jumpa antaranya Azizah Arrifin & Maria Tunku Sabri yang sepanjang konsert tersebut dilihat memang setia berdiri...wah semangat diaorang...Melissa(pelakon Cinta Untuk Ain) serta Norish Karman & Bf dia..hikhikhik...

Apa2 pun I’m happy sangat2 mlm tu…coz ada something yang tak boleh & tak kan saya lupakan…so sweet…u make me happy laa..hehehe…Only you know what I mean...hikhikhik....


***Host For The Konsert ~ Anne***

***Pasha ~ Kerna Sekali Cinta Aku Tetap Cinta...***

***Wif My Sister***

~Jacobs Walk Of Life ~

on Sunday, June 28, 2009

Ahad – 21/06/2009
***Jacobs Walk Of Life @ Taman Layang-layang Kepong***
Subuh2 ari bangun trus bersiap…dlm 6.30 kuar rmh..g amk iejat & kak zai….nk g WOL….lmbt gak kitaorg gerak..lps tu dgn sesatnya lagik…last2 smpi mana enth…bhnti laa stesen minyak tnyakn jln….akhrnya jmp jgk..hahaha...smpi2 mak aii parking..penuh..bab kata kak lina “dah smpi damansara ke parking?”hahahhahaha…dpt bju saiz besar…huhhh lmbt ngat smpi…saiz kecik dah hbs…jmp dak2 fun corner..tp bila dah nk start tu x jmp dah mana diorg semua..maklum laa semua baju sama je…lps tu sorg2 trus g kat tempat permulaan…bru laa nmpk dayah....lps tu nmpk kak mar & abg fahmy(lama x jmp abg fahmy..kesiann dia demam..huhuhu)…g jmp diorg dulu sblm jln…lps tu kitaorg berjln…akhrnya sepanjang perjalanan tu duk main kejar2 ngan kak fara..hahhaha…dia pintas kita pintas balik….wahh tahun ni berjaya hbskn 5 KM dgn jayanya tanpa main tipu2…kihkihkih…klu dulu siap shortcut lg..hahhaha..tahun ni bjaya smpi ke garisan penamat bersama tuan putri..siap dia sound lagi…”wah aida 1st time tgk aida kat depan”….cesss hampehh..ada je dia nk myakat…lps FF balik kitaorg gerak balik…g minum dulu coz kak mar dah kasi duit suh g minum2…org mintak aiskrim jek..alih2 dia ckp balance g minum2 ngan kawan2…anyway thanks kak mar…luv u laa…luv jugak tuk org tu & FF..hahhaha tp org tu luv lbh skit..kihkihkih…lps tu g antr kawan2….balik rmh mandi2..solat..basuh baju..tp x tdo pun..hahha..beriya je nk tdo konon2…x blh tdo sbb tgh tggu someone..dia ckp nk datang…..



***Kak Fara bawa diri sorg2 sbb makan hati tgk aida disamping BFnya..kihkihkih***

***Yessss akhirnya smpi ke garisan penamat beriringan dgn FF...Kak Fara ckp 1st time tgk aida jln dpn....huhhh sabo je laa makcik ni***


Psst : Next entry nk bercerita pasal Konsert Mini CERITA CINTA Rossa lak... :)

~Pesta Malam Indonesia 3 & Konsert Inspirasi TV3 ~

Baru berkesempatan nk update blog…ermm ni nak cerita skit pasal apa yg terjadi minggu lepas…dua ari yg agak memenatkan…tp best & happening giler...

Sabtu - 20/06/2009
Pesta Malam Indonesia 3 @ Bukit Jalil & Konsert Inspirasi TV3 @ Dataran Merdeka..
Pagi2 bangun trus bersiap..kul9 lbh dah g dataran...g park kete je..hahhaa..lps tu naik train g bkt jalil....smpi2 x start pun lg..adoyaiii lari planning..budget kul12 dah nak lari balik dataran..sbb dah janji ngan adik nk lunch sama2..ni kul12.30 bru start prgm..huhhh... :'( :'(badan kat bkt jalil..tp hati dah kat dataran...wakakaka...sbb dah janji tu yg nk kna g awal tu...tu pun dah lmbt...sbb ckp kat adik nk g awal...lps tu tggu lmbt sgt....dlm kul2 lbh dah cauu g dataran...sbb adik msg balik nak solat sama2....nak lunch dah lambat dah...so dia lunch dulu...sbb nanti dia dah busy....sorry yek sis...but ok kn..lg pun saja je kasi chance korg g dating..wakakakaa...dlm kul 3 smpi dataran trus g jmp adik...mmg dia dah tggu rupnya..sorry again I’m late…lps tu teman dia buat kerja jap..bru g cari tmpt solat...

Mula2 ingat nk layan konsert...tp semua org ptg tu dah nk balik..klu layan kn nanti kna balik sorg2...tanya adik...dia pun x sure gak...dia suh tnya someone tu...klu dia nk layan..adk pun layan laa jugak....tp tgk masa tugas td adik cam dah penat jek...so lps diskus2 dengan someone tu dia ckp x jd layan...dia ckp apa kata kita kuar g somewhere & mkn2 je..lg pun semua dah kepenatan...hehehe...dlm kul 8 gerak dr dataran trus ke damansara..park kete..then naik satu kete jek.....trus g lepak & mkn2… tq again 4 both of you..semua muka kepenatan..hahhaha..ingt nk g jmp Ibu..tp cam dah lmbt..x jd laa…smpi2 rmh dlm kul10 lbh gak..lps tu ZZzzzzz

*tp dua2 konsert tu x g layan pun..hahahha..just g support FF & event hotfm jek...lps tu balik..kihkihkih..nama je g konsert :p....lgpun mlm2 layan konsert terbuka camni bahaya gak...nak2 klu PMI tu..paham2 je laa bila melibatkan band dr indonesia ni...yg dtg pun mestilaa kenbanyakn org2 dia yg kerja kat sini...so tuk langkah keselamtan baik layan je kat rmh...hahhahaha*

Ni ada sedikit picture PMI 3 & Konsert Inspirasi TV3...so layannnn kn je laa yek :)
~PMI3 @ Bukit Jalil~




~Aniversarry TV 3 ke 25~
***Happy 25th Aniversarry TV3***
***FuN CorNer***


***Wif Fara Fauzana(ermmm asal FFni x puas hati je nmpk..huhuhu)***

***My Sister~jauh termenung dik..ingt org jauh ke org dkt ni??hikhikhik***




~Ku Pinjam Satu Bintang~

on Monday, June 22, 2009

Ini lagu pebret kami tuk masa sekarang...*wink*wink*
KU PINJAM SATU BINTANG

Alyah:
Kurindukan Dia
Kumahu Belaian Manja
Ku Ingin Selalu.....Disisinya
Riz :
Hooo Huuoo
Inikah Bahgia
Inikah Kasih Asmara
Bernyanyi Lah Hatiku Dengan Cinta

Riz & Alyah :
Ku Tak Ingin Lagi Berjauhan
Usah Kau Hampiri Perpisahan
Seharusnya
Kau Mengerti Kasih
Hanya Engkau Dihatiku
Andai Mampuku Menyentuh Awan
Akan Kupinjamkan Satu Bintang
Dan
Ku Pancar Seriang Gemilang

Itu Kasih Kewajahmu

Riz:
Kuberjanji Sayang
Alyah:
Ku Menunggu Dikau Pulang hei..hei
Riz:
Membawa Cintamu Yang Terindah

Dengarlah Kata Hati hoo..huooo
Riz: Kurindukan Kasih Dia
Alyah:
Kumahu Belaian Manja
Riz: Takkan Kulupa Cinta Pertama
Alyah:
Cinta.
Riz & Alyah:


Ku Tak Ingin Lagi Berjauhan
Usah Kau Hampiri Perpisahan
Seharusnya Kau Mengerti Kasih
Hanya Engkau Dihatiku
Andai Mampuku Menyentuh Awan
Akan Kupinjamkan Satu Bintang
Dan
Ku Pancar Seriang Gemilang
Itu Kasih Kewajahmu?.houooo
Riz:
Kuberjanji Sayang
Alyah:

Ku Menunggu Dikau Pulang
Riz & alyah:

Membawa Cintamu Yg Terindah
Alyah:
Dengarlah Kata Hati
Riz:

Dengarkanlah Kata Hati

Dengarkanlah Bicaraku

~Sudahlah Jangan Menangis Lagi....~

on Wednesday, June 17, 2009

Dear, i know you're strong dear. awk sgt kuat....tabahkan hati tuk lalui ujian yg mendatang..Jangan jadikan peristiwa lalu sebagai satu igauan,namun jadikan ia sebagai satu tauladan.We learn from what happened yesterday,we plan for what we want to be for tommorow, but we live our life at present...So, do your best...hope you take a right choice....jgn buat perkara2 yang menghampakan ur parents...
percayalah…You can get thru all dis…its just part of life. lgpn, i can see there's so many people love and care for you out there……
ur famly, Si dia, and friends.
and so do I…. I always care for you dear. but seriously i want to see you happy.
think of ur loved ones. just dun give a damn pasal manusia2 yg buat you sakit hati mcm tu…...buat apa kan nak fikir byk2 psl dorg….buat sakit kepala jee. buat xtau je lantak dorg lah…i'll pray dat u sentiasa happy2 and berjaya dlm apa pun yg u ceburi.
smile, and be happy. remember, there's still so many people care for u. love ya. ♥

Dear….
dalam hidup ni... tlalu byk bnda yang pedihnya, cuma tuhan yang tau... cinta, mmg sgt buta... buta, pekak, bisu... bila kita dah cintakan someone, mata kita buta untuk lihat kesilapan dia, telinga kita pekak untuk dengar kata org tentang dia n mulut kita bisu bila berhadapan dgn dia... yes syg...... i tau you sangat terluka tp you pendam n berusaha padamkan smua tu... sabarla ye syg... apepn yg jadi, i'll always be by ur side wheneva u nid me... promise!... i doakan kita2 smua dpt lelaki yang baik... for now, lupakan dia... enjoy our life first..lgpun u still young...masih bnyk benda yg blh u plajari dlm hidup ni.... kumbang bkn seekor... satu yang i percaya, i percaya there wil b a better guy for u... u deserve someone better..setelah segala kepahitan yg di alami & lalui..pasti ada sinar kebahgiaan yg menanti..remember that!!..biarlah matahari terus bersinar bersama sinar kegembiraan dan kebahagiaan....i luv u syg... mwax! (;

~I Love My Holiday~

on Saturday, June 13, 2009

I duno why but today, i feel like i love my holidays so much. and dun feel like goin anywhere. i love my chenta hatiku, tilam, bantal dan segala2nya dlm bilik saya. and the best feeling is when i'm totally out from my busy work at office. hooyeeeiiiiii i'm enjoying myself.

Ari ni nk habiskn masa tuk berdampingan dgn ”Chenta Hatiku”...ehemm jgn salah anggap ok...what I mean ”My laptop kesygnku”....hahhaha..ermmm enth laa..tba2 xde mood nk kuar..rasa nk menulis je ari ni....nak memBLOGkn diri..hehehe...tgk je laa blog yg bertalu2 ni akan masuk yek...lg pun dengan cuaca yg x berapa elok skrg ni kita digalakkan duk rmh jek..hahaha...alasan jek ni kn..tp alhamdulillah jerebu x laa tahap kritikal lagii.....nanti klu dah boring mlepak sorg2 kat rmh ni bru nk menjengah dunia luar jap...mana tau nk g jmp in someone ke..hahahhaa..ermm klu rmh dulu ari mggu ramai jek housemate kat rmh sbb diorg jarang kuar jenjalan...ni kat rmh baru ni sabtu & ahad mmg confirm xde org kat rmh tiap2 mggu sbbnya housemate baru ni jenis kerja ari mmgu...maghrib baru diorg balik..mmg agak membosankn laa jugak duk rmh sorg2....

But..ok gak sebenarnya sekali skala duk rmh je kn....blh laa berjimat skit...lgpun klu kuar je sah2 bnyk hbs duit...lg pun bru je hbskn duit gaji shopping baju raya tuk adik2 kat kg...ni shopping kali ke2 tuk diaorg...adehh diorg dah 2 pasang sorg dpt..kakak dia x bli lagik ni...asalnya nk jalan2 je..tp terpaut lak beberapa pasang baju tuk adik2...hahaha ni laa KAKAK..g mana2 mesti teringt nk bli baju tuk adik2 kn...smpikn tuk diri sendiri pun x bli....ermm lps ni kna shopping tuk diri sendiri laa pulak....dah aim dah beberapa psng baju..Cuma belum terbeli lg....hehehe

OOOoo lupa..smlm tgk Olala...best laa tgk diorg...afiq mmg power laa I think he can be a winner...very telented boy...Dan anak Andy pun ok gak...cute jek..smlm dia nyayi lagu kasih sayang..cam best lak lagu ni..jom layannn

~I Dedicate This Song To Someone I Love~

on Wednesday, June 10, 2009

uitss smlm janji nk update satu blog baru kn..tp tba2 dtg opis ari ni duk layan lagu2 dlm pc ni terpaut lak pd satu lagu ni..so I posting lagu ni dulu yek...lgu ni dr HANNAH MONTANA THE MOVIE yg bertajuk EVERYTHING I WANT by STEVE RUSHTON...ulang punya ulang dgr lagu ni..rasa serasi dgn jiwa...tersentuh dgn lirik2 dia yg semestinya membawa makna yg tersendiri dlm diriku...so I decide nk posting lagu ni kat blog tuk seseorg...because YOU'RE everything I want...When i'm with you i overheard and stop....YOU'RE anything that fits my love...And i'll never replace you....'Cause i'll never find love so true....hahaha...tba2 jiwang kn..entah apa2 aida nih..hikhikhik..layankn je laa..sbb saya mmg suka dgr lagu2 jiwang...ahaksss...


Lyrics | Steve Rushton - Everything I Want lyrics
You started up first day
At Seven or maybe Eight
You crashed into my life with a boom
You came over as a guest
I said I like you and I confess
About ten o'clock I was making fun of you
You stayed for a while
Then left with a Smile
But at least i made you happy
You made me happy too
Its kinda cheezy to say but

YOU'RE everything I want
When i'm with you i overheard and stop
YOU'RE anything that fits my love
And i'll never replace you
'Cause i'll never find love so true

Its only been three days
You're playing the waiting game
And acting cool when we're not together
I drove you hame from school
When I'm with you i feel so tool
I wish this feeeling would last forever
And I stare into space
My heart starts to race
At least i've got your picture
You gave me yesterday
Its kinda cheezy to say but

CHORUS (scroll back up if you have to)

Looking back at us
Two years and we're going strong
They say time flys when you're having fun
I never wanna be alone AGAIN no no
No, you're everything I want
When I'm with you I overheard and stop
YOU'RE anything that fits my love
No, you're everything I want
YOU'RE everything I want
And I'll never replace you
'Cause I'll never find love that's so true

~Hatiku Berbisik~

Dah lewat mlm....tgh rajin nk update blog lak…sebenarnya ni tgh taip blog baru…smtara ditapis2 oleh FINAS dulu (heheheh yoyo ooo jeee)…posting blog yg ni dulu yek….yg tu siap nanti I posting K….

Di celahan kasih itu...ku akui diri ini sebenarnya amat bahagia...bahagia mewarnai hidup dengan lukisanku sendiri...walaupun warna itu hanya hitam dah kelabu....namun di mataku ianya amat indah...terlalu indah seumpama indahanya sebuah pelangi....

Di celahan kasih itu juga....saya tegar menatap wajahku sendiri di cerminan hidup yang amat sukar saya hadapi...sepanjang perjalananku..sepanjang kedewasaanku...sepanjang saya mengenali erti luka...saya masih mampu menelan segalanya dan menjadikannya kenangan yang paling indah....paling indah...seperti senja yang berlabuh..walaupun sepi...

Di celahan kasih itu....saya mampu melihat kehidupan dengan alunan bayu gembira yang menembusi tiap dukaku...menyapa lembut ke jiwaku...walaupun sesekali berlagu resah...tapi tidak mengapalah selagi saya masih berada dipelukan celahan kasih itu...

Di celahan kasih itu...saya nampak kamu....ada bahgia yang menyinari...ada rindu yg bertaut...ada kasih sayang yang terjalin...jauh tapi seakan dekat dihati...

Coretan Rasa Ukiran Jiwa....

on Tuesday, June 9, 2009

Anda mahu tahu impian saya. saya mahu mengecapi dua perkara dalam hidup. Saya mahu BERJAYA dan BAHAGIA. Menggapai bintang-bintang di langit tanpa perlu menoleh ke belakang. Saya mahu berjaya di atas kaki saya sendiri. Dengan usaha saya. dan saya mahu bahagia sehingga ke hari tua saya dengan orang yg saya sayang dan cintai. Itu sahaja. Saya takkan minta lebih dari itu. Mcm cerita dongeng yang selalu diperdengarkan kepada kanak2 kan? Saya mahu jadi sebahagian daripada kisah dongeng itu. Saya tak mahu ‘berjaya tetapi tak bahagia’, dan saya tak mahu ‘bahagia tapi tak berjaya’. Saya mahu KEDUA-DUANYA. Bunyinya agak tamak tapi hidup saya, suka hati sayalah.

Kadang2, saya rasa saya belum sepenuhnya mengenali diri saya. siapakah "SAYA" yang sebenar? Mungkin saya tafsir diri saya sebagai serba serbi kekurangan. Entah. Kadangkala saya tertanya2 bagaimanakah saya di mata mereka yg mengenali saya. Jahatkah saya? atau terlalu nakalkah? Byk persoalan bermain di minda tapi tiada satupun yang menemui jawapan. Cuma saya tahu, saya tak sempurna. Itu yang pasti!

Dulu, saya pernah bercita-cita nak jadi seorang Guru. Sbb saya suka sangat mendampingi kanak2 & mendidik mereka..maybe jugak saya ni nk mewarisi bakat ayah.... Tapi skrg dah jauh menyimpang. Saya pernah bagitau teman2 saya yang saya nk sangt2 mjadi seorg warga pendidik.... Tapi sampai skrg tak dapat peluang tu lagi. Byk kan impian saya? itulah. Budak kecik. Banyak berangan. Tapi harapannya satu hari nanti jadi kenyataan...hahaha..blh ke lg ni dlm masa & keadaan skrg nih nk tukar profession..tp skrg2nya suatu masa dulu saya pernah & sempat juga merasai tuk jadi seorg PENDIDIK...walaupun tuk ari2 mggu...ternyata i'm happy with my job on that day...disebabkn terpaksa merantau jauh tuk further study & kerjaya yg lebih terjamin..saya terpaksa tinggalkan semuanya...but when I'm back in my hometown..saya takkan lupa tuk menjengah tempt yg pernah buat cita2ku tuk mjadi guru tu tercapai..walaupun saban tahun anak2 muridku dah ramai yg meninggalkn tmpt tu...& ramai plajar baru yg datang....but i'm happy bila balik kg terjmp di mana2..ank didikku masih mgenaliku....tiba2 miss saat2 indah itu...dr saya blajar disitu smpikn saya pula yg mencurahkn ilmu yg saya pelajari tu kpd adk2 yg lain di situ...happy sgt bila apa yg kita plajari tu dpt dikongsikn dgn org lain...mmg x dpt dilupakan...rindu teman2 sama2 bljar dulu...kitaorg batch paling best & sempoi...keakraban ukhuwwah antara kami mmg x dapat dinafikan....i luv u all...Ukhwahfillah abadan abada..insyaAllah...

Mungkin ada benarnya. Saya suka menulis. Dan saya boleh menulis tanpa henti. Maksud saya menaip.Sebab tu time mood rajin tu dtg bertalu2 blog yg diupdate... Segala apa yang berlegar di fikiran saya, saya corakkan dlm bentuk ayat. Dan saya boleh menaip tanpa henti. Hanya kepada perkara yg saya sendiri tak tahu dari sel otak mana datangnya idea itu. Otak, ciptaan Allah yang maha agung.Ya ALLAH..terima kasih atas kurniaanMu yg tiada tandingan...

Manisnya Bila Berukhuwwah Kerana Allah

on Sunday, June 7, 2009

Bahagianya.indahnya…terasakan segala yang ada di sekitar kita terlalu berharga dan bermakna. tatkala, diri kita disayangi seadanya. pernahkah kita rasa begitu bersemangat apabila bangkit dari lena, bebola mata membesar dengan penuh yakin, cerianya wajah seakan beraroma menyatakan pada dunia aku bahagia dan gembira.lantas bibir tidak pernah miskin untuk menghadiahkan senyuman paling manis pada dunia. pernahkan?itu berlaku pada diri kita?…nescaya kita lah insan yang paling berbangga menjadi makhluk Allah. ini semua kerana kita tahu diri kita ada yang menyayangi dan disayangi……:)Terima kasih Tuhan...kerana izinkn diriku menikmati secebis kasih sayang dr insan yg betul2 menghargai kehadiranku disisinya....Terima kasih jugak buat SESEORANG yg telah hadir...mewarnai perjalanan hidupku di muka bumi ini...Thanks 4 ur care...4 ur love...& 4 everything...

Buat setiap teman yang pernah hadir dalam perjalanan hidupku.. terima kasih kerana menghargaiku.. maafkanku walau apa jua salah dan silapku pada kalian semua.. terima kasih kerana sudi mewarnai dan membantu ku mencorakkan kehidupanku...

trm kasih ya Allah..kerana mempertemukan kami di jalan-Mu... wlw jarak dn masa makin memisahkan, namun hati2 kami sentiasa merasa dekat... krn Engkau Yg Maha Jami'..yg menganugerahkan rasa 'kebersamaan' yg indah ini ke dalam hati2 kami....

izinkan kami sama-sama menempuh usia muda, dan di atas perjuangan itu juga izinkan kami meniti usia matang dan dewasa. Semuanya atas janji yang pernah dilafazkan dulu, bahawa solat dan ibadah yang mengiringnya, hidup dan matinya, adalah untuk Allah, Tuhan semesta alam.

Kami sedang hidup dengan Taqwa, dan kami mahu mati di atas jalan yang sama.

Agar selepas berkasih sayang di dunia perjuangan, kami terus berkasih sayang di Akhirat negeri pembalasan.

Kerana sesungguhnya Allah SWT telah berfirman:

Pada hari itu sahabat-sahabat karib setengahnya akan menjadi musuh kepada setengahnya yang lain, kecuali orang-orang yang persahabatannya berdasarkan Taqwa (43: 67)

jadikanlah kami para akhilla'mu, shbt2 yg saling mencintai krn Allah...dn berjuang di jalan-Mu shgga keakhirnya... Ameen...

bersahabat bukan seperti bermain bola sepak,dikejar bila tiada tapi ditendang bila dimilki....tapi bersahabatlah seperti bermain ragbi,dikejar bila berjauhan dan dijaga bila disisi....(-,-)

Let's Dance..Boom Boom Clap...

on Thursday, June 4, 2009

Ni dah demam HANNAH MONTANA...hahaha...tba2 teringt time joint budak2 3R tu menari..tp step ni best skit laa..hahhaha..best lak tgk diorg ni nari2...jom try..hahahaha...(I love this song (Hoedown Throwdown), The Best Of Both Worlds & The Climb...Overall crite ni mmg best laa..lagu2 dia pun best2....x rugi klu tgk...tp ada gak org tu ckp x best..hahahaha...dia ckp Syurga Cinta lg best...saya jwb : mmg laa Syurga Cinta best sbb dia bermain dgn hati & perasaan..smpikn 2 kali tgk dua2 kali blh nangis....hahahha..tp cite ni pun best gak...sbb ada banyak lagu2 best....hikhikhik..tp depand pd seseorg laa..maybe bg lelaki dia x suka cite yg cam ni kot....lebih kpd santai..perjalanan seorg top star..tp ada gak part2 yg lucu..nk2 part Tyra gaduh ngan Miely sbb nk rebutkn kasut..hahaha....but to me..i like this movie :P...)

Let's dance together...hikhikhik


ni klu nk bljr step2 dia satu persatu....


SELAMAT MENCUBA...hahhahaha

p/s:- smlm dpt wishes belated besday dr seseorg..tp yg bestnya bila suh teka yg ke brp..dia jwb 20..kihkihkih..muda banget deh..hahahaha....

© Copyright by Memori Tercipta | Template by BloggerTemplates | Blog Trick at Blog-HowToTricks