Aida Arisya In D' House

Aida Arisya In D' House
Pada Yang Esa kupohon... agar apa saja yang kubicara, tidak menjadi racun untuk sesiapa, tetapi penawar hati dan budi. Pada Mu Tuhanku... kupohon kekuatan agar jejariku mampu untuk menghulurkan sesuatu, yang akan menjadi halwa minda buat yang membaca bisikan hatiku. Berbicara setulus kata. Berkata dari hearty yg indah berbahasa..~ Kata-kata bukan dusta tp, patah-patah yg puitis ikhlas dari jiwa yg ada!! BlOg ini memberi peluang insan yg kerdil menuturkan bicara seketika selagi ada dayanya!!~ SEUKIR SAYANG, SECANGKIR KASIH, & SEKELUMIT CHENTA!!~

Followers

CLICK ME!!!

There was an error in this gadget

Me & Cook???

on Wednesday, August 25, 2010

Me??? Cook???Ohhh tidakkkk...not me laa..hahaha...camne nk kawin ni masak pun x pndai...actually ada laa someone ni...dr dulu lg duk tnya "Aida, do you cook???" hahaha..mmg no laa jwbnya...i said..i can cook meggi only...hahaha..blh laa dia ckp.."meggi pun ok..as long as air tangan you...hahaha hadoiiii...sogan den nk masak tuk org...dah laa x pndai...stakat tuk mkn sendiri blh laa...so nk djadikan storynya baru ni ada laa kasi cookies skit kat dia...beria pulak dia tnya "u buat sendiri ek??" opsss sorry..no laa dear...frust dia..dia ingtkn ku buat sendiri...adehhh mmg dia suh ku masak sendiri tuk dia nmpknya ni..ermmm so x nk menghampakn dia i said "ok..next time i cook for you k..nanti i antr..tp amk masa skit laa..not dlm masa terdekat ni..kna kursus masak dulu...hahaha"...skrg dah ada yg nk ajar masak..cuma nk cari time jer..yesss ada yg nk mbantu...tq..so blh laa i tunaikn permintaan tu after that k...as usual..when i promise something i pasti akan tunaikan...cuma lmbt atau cepat jer....wait for that k...i masak special for u nanti...btw thnks invite me & tgk u kerja baru ni (1st time tgk u kerja live...i told u already u did a good work babe...)1st time tau masuk dlm tu...tq also coz mention my name berkali2...hahaha..nk tergelak dgr...tp yg x bestnya blh lak i lupa nk take pict with u...hadoiii...nasib baik u take pict with ur BB..tq dear 4 the pict...

~Hanya Kerana Cinta~

Dah lama layan lagu ni..sejak 1st time kuar kat hotfm mmg dah terus meresap dlm jiwa..cewahh..biasa laa..kasi lagu jiwang2 skit mmg cpt je nk ingt...mmg touching layan lagu ni..jom karok sama2...this song remind me to Anne Hotfm...Gonna Miss You...

Tajuk : Hanya Kerana Cinta
Artis : Hafiz, Aril,Ayu, Tini & Anne

Keadaan kita memang sukar
Bukan kerna cinta yang menghalang
Walaupun terpaksa kita terpisah
Namun hanya untuk seketika saja

Tak pernah lepas dari cobaan
Dalam perjalanan percintaan
Tapi ku relakan cintaku untuk mu
Yakin pada tulusnya kasihmu

Hanya kerana cinta ku melangkah jauh
Sanggup menyepi mencari ilham ku
Tak ada yang lebih dari itu

Hanya kerana cinta ku bersujud pasrah
Mengharapkan belas maaf dari mu
Tak ada yang lebih
Tak ada yang lebih dari itu

Bawalah aku ke dalam mimpi mu
Agar ku dapat bersama mu
Walaupun hanya sementara
Sentuhanmu indah

~Bussy Weekend~

on Monday, August 23, 2010

HUhh weekend baru ni pack betul..kalah a-re-tis..hahaha...Bermula ari jumaat...kul2pg joint event Hotfm sahur with Kak Fara & Abg Faizal at One Worl Hotel...thanks a lot kak zai coz jmpt joint skali...kitaorg smpi awal..staff hotfm x nmpk sorg pun lg..so g berposing dlm dewan tu dulu..hahaha...kul3.30pg kot baru majlis start...cam2 macam menu ada..tp kuey teow gak jd pilihan...x leh mkn berat2 pg2 ari..ahakss..rasa segar semacam...cam bukan event kul3pg...hahaha..rasa cam event buka puasa pun ada...dr awal prgm hgga hbs..x rasa ngantuk pun..mana xnya..duk melayan game & lawak2 spontan dr abg faizal & kak fara..terus segar biji mata...yg paling best ramai dak Fun Corner joint..rasa cam Sahur bersama Fun Corner lak..ahakss...dlm kul6 gak laa hbs majlis...balik2 on9 jap...lps tu terus Zzzzzzz...smpi kul 10pg...3jam jer kot tdo..hahaha...

Petang tu lak kul2ptg da kuar balik...layan Bazar Ramadhan Hotfm kat AEON AU2, Setiawangsa...huhhh giler x penat...dah laa bulan pose...WALAUPUN....hahahaha... xpe..demi sokongan pd Hotfm..ahaksss..lautan api sanggup ku renangi..hahaha..cam biasa ayat power dariku :P ...saya lebih cargasss dr biasa walaupun hanya tdo 3 jam..so apa lagi..ke sana ke mari duk SNAPP SNAPP SNAPP pitcha...dlm kul4 kot start jualan..tp sblm kul6 dah hbs jualan..kak fara lg hebat..dlm 4.30 dah licin..fulamakkk...cayaalahhh..tu laa penangan fafau kata org :P smtra tggu berbuka tu lama laa jugak duk melepak...buat hal masing2...kawan2 yg lain dah tggu kat food court...saya lak bosan2 tggu kuar balik..g merayap kat bazar td..lepak2 with my sis & the geng..lps tu diorg ajak jln2 kat dalam lak..window shopping katanya..hahaha..lps berbuka..aktiviti wajib...take pict with fafau..hahaha..lps tu baru balik..dlm kul9mlm gak kot kitaorg balik...lps mandi2 kuar balik..hahaha..xde kerja namanya ni...bkn xde kerja laa..memenuhi jemputan :)
With Kak Suraya
With Tomok
With Boss Hotfm Kak Nida
With Anna
Muka org penat berkerja 24jam..hikhikhik
Afiq the notty boy...blh lak ajak ku main ossommm
Echa

~Will Gonna Miss You Kak ANNE~

on Thursday, August 19, 2010

20hb September 2010...ari yg di war2kn dah tiba...today is a last day kak anne ke udara d HOTFM..pagi2 dah keudara d AM CREW...diorg pula pasang lagu sedih2..uhuksss..mmg ari penuh syahdu laa ari ni..Malam pulak Kak Anne berkonti sorg diri kat konti...tgh bosan2 sorg2 blh pulak dia duk susun gambar2 rakan2 dia kat dlm konti tu mengadap kak anne tgh kerja..konon2 kawan2 temankan dia onair laa kn...hahaha saico sendiri kn kak anne??but so sweet...i feel u sis...Dalam masa yg sama kak anne xtau yg rakan2 hot yg lain tgh plan tu hijac dia kat konti...mmg sweet sgt they all...smpi kak anne menangis tu kali ke3...notty kn diaorg..what fren for kn sis??diorg nk myakat..lps ni da x blh..ahaksss..lepas ni saya pasti akan merindui "Awak"...ingt tau..keep in touch k..jgn lupa ur promise..klu x kami akn antr email panjng2 nk ingtkn akak...hahaha...selamat berangkat 25hb ni...semoga selamat semuanya...bosan2 kat sana balik sini ye..nati kita g shopping The Garden...ahakss..

Antaranya lagu ni :

Hingga akhir nanti
kau tetap jadi pujaan walau seribu tahun
walau seribu zaman kutetap menanti

Hingga akhir nanti kau saja idaman hati
segala rasa cinta segala rasa sayang
hanyalah untukmu
hingga akhir nanti

Bulan takkan terang tanpa seri wajahmu
hati takkan tenang tanpa kehadiranmu
rindu dalam sepi rindu dalam mimpi
kutetap menanti
hingga akhir nanti

Datanglah kekasih datanglah padaku
kesetiaan diriku janganlah kau ragu
betapa kukasih betapa kurindu
seandainya kau tahu benarnya cintaku

First time jumpa

Wif Anne & Fiq (Nampaknya Kak Anne pula meninggalkan hot after fiq :()

Mengikut husband ke Doha after kawin...(abg nik..take care kak anne kat sana ye)

Kak Anne berwajah baru after kawin...alhamdulillah :) happy for u sis


Kak Anne..
Mengenalipmu adalah satu ANUGERAH YANG TERINDAH...Saat kau hadir dalam hidupku terasa indah..Hope kak anne akan berbahgia dgn kehidupan baru d sana nanti...jgn lupakan kami d sini...terima kasih atas segalanya kak...semestinya kenangan2 terindah itu sentiasa d ingatan...gonna miss u sis :( "THANKS 4 THE LOVE"

~Ahlan' Wasahlan Ya Ramadhan~

on Tuesday, August 10, 2010


Allahu Rabbi.... terima kasih kerana memberi rahmat dan nikmat-Mu kepada umurku, tenagaku, kesihatan tubuh badanku, kecerdasan minda dan jiwaku, keselesaan persekitaranku, untuk menyambut, melalui dan mendapatkan ramadhan-Mu. Untuk mengejar nikmat ganjaran yang telah Kau janjikan di dalamnya Ya Allah. Keredhaan-Mu jua yang aku pohon Ya Allah

Wahai teman semua... Dengan rendah diri "SAYA MOHON KEAMPUNAN DARIPADA KALIAN JIKA MASIH ADA RASA BENCI, MARAH, SAKIT HATI, DENDAM ATAU RASA YANG TIDAK SELESA KALIAN TERHADAP DIRIKU!. BENAR DAN BERSUNGGUH SAYA MEMOHON MAAF…AMPUN & MAAF DIPOHON JIKA SAYA ADA BERBUAT KESALAHAN SAMA ADA SEDAR ATAU TIDAK DAN MOHON DIHALALKAN SEMUANYA SAMA ADA TERLEBIH OR TERKURANG".

Dan, saya ikhlas memaafkan segala salah silap kalian yang pernah buat saya terasa, terluka, kecewa, sedih, pedih dan segala rasa yang tidak selesa itu.

Telah lama saya buangkan rasa-rasa yang tidak selesa itu, saya hanya inginkan rasa BAHAGIA, TENANG dan TENTERAM.

Sebagaimana saya mahukan rasa-rasa itu, saya juga mohon agar Allah anugerahkan juga rasa-rasa itu kepada kalian. Dalam gundah ada bahagia, dalam resah ada tenang, dalam gelisah ada tenteram... KERANA YAKIN BAHAWA ALLAH ADA BERSAMA KITA... SENTIASA...

Semoga sahaja Ibadah Ramadhan ini dapat kita jalani dengan sempurna, selesa, bahagia dan mendapat keredhaan dan keberkatan dari Yang Maha Esa. Amiin..

"Ya Allah Ya Rahman.. Ya Rahiim.. Berkatilah ibadat kami. Berikan petunjuk dan hidayah-Mu kepada kami, sekalian hamba-hamba-Mu ini.. dan jangan Kau bolak-balikkan hati kami lalu menyimpang dari jalan agama suci Islam ini. Tetapkanlah iman kami dan tujuan ibadah kami hanya untuk mencari dan memperoleh redha dan keberkatan-Mu Ya Allah.. "

SELAMAT MENYAMBUT RAMADHAN AL-MUBARAK 1431H

~Bad Day...~

on Monday, August 9, 2010

HUhhh betul kata sesetgh org..kdng2 tuhan bg kita kebahgiaan..kdng2 dia bagi ujian & musibah..semua tuk tuk menduga tahap keimanan & kesabaran kita...tuk kita sentiasa beringat di saat gembira & berduka..Ari sabtu saya appy sgt2..tiba2 ari ahad ada happy ada duka...appy dapt bersama kawan2...menikmati macam2 pengalaman bersama...LURVE u all FUN CORNER..Dan sebelum sesi travel & sesat2 bersama Fun Corner saya g jmp someone dulu pagi2 ari...kitaorg mmg ada plan nk jmp cuma x berkesempatan jer..kbtln dia ada event pg tu..jmp dia jap..ahakss..lurve u ZHER..akhrnya kita berjumpa...1 lg yg i promise ngan u..nanti i tunaikan k...hikhikhik...


yg dukanya smpi2 kat kuang kuang kuang...2 kali ku kemalangan kecil...1st masa awal2 sampai...ku park kete condong...x pasal2 pintu kereta terhempap d kakiku..perghhh menjerit kesakitan kjp...giler kuat..balik2 tgk kaki da lebam...yg 2nd nya masa turun ank tangga yg last tiba2 terpeleot..dummm tumpang den kat lantai..hadoiii yaiii..kaki yg sama lak tu yg kna hempap pntu kete td...tuhan saje yg tahu sakitnya..tp blh lak ku gelak sakan masa jatuh tu..hahaha..cover sakit beb..xkn nk nangis laa..x macho arr..hahahha..apa2 pun ku tetap happy bersama2 mereka yg sentiasa mberi kegembiraan buatku..thnksss all...i love u all...



~I'm So Happy Today~

on Saturday, August 7, 2010


Selamat malam..ehh da pagi da pun...ahakss...dah kul 1am...huhh tgk..bila mood ada cepat jer nk share storry kn???klu x 1 posting sbln pun susah..ahakss..ada org buat saya gembira ari ni...thanks babe....so saya nk share kegembiraan saya d sini...sape2 dia meluat baca jgn baca..saya x suh baca pun...hahaha :P ku sedaya upaya nk mengupload pict ni..coz ckp kat dia mlm ni gak i upload..tp tenet ni lembab...tu yg duk tulis blog ni...

Sebenarnya dah lama rasa x jmp..teringin sgt nk jmp..tp blh lak td dia ckp "bkn baru jmp ker??last month...hahaha..ku x ingt laa...:P....mula plan nk kuar pg2 g bli brg kat Bukit Bintang..tgh siap2..duk on9 jap...tba2 tbaca status hunny ckp dia ada event kat OU tghri ni..apa lg..tukar plan..kuar lmbt skit...g OU dulu..hahaha..lps g OU bru bkt bntng...smpi2 x nmpk dia lg..lepak2 dulu kat situ...lama tu dia pun melintas...hahaha blh lak terkejut tgk ku ada d situ...siap ckp lg "hye aida..apa u buat kat sini..shopping ye???"hahaha...i told..."xde laa..i dtg sini mmg nk jmp you...da lama x jmp"...alaa terharu dia..trus hug hug...lps borak2 dia masuk jmp org yg organize event...lps hbs tu (x hbs betul2 sbnrnya..coz masa nk balik dia ada lg kat situ..tpksa balik awal nk g BB lak)..cam biasa laa pkara wajib...bergambar..ahakss..slalu pesan nk suh buat posing lain dr biasa...huh...whatever laa babe..as long as i dpt tngkp gambar ngan u...:P lps tu dia knlkn ngan manager dia...yg buat ku terharu dia tau my pebret song...siap dia kata i know that ur pebret song kn???hahaha...i likeeee..katanya selalu tgk my twitt & fb...omg..so chweeetttt..i love u more laa hunn's...

alamakk pict ni ku tgk camera manager hunny...alaaa..please give me that pict bro...

Lewat gak gerak ke BB..masuk BTS dulu lps tu baru g BB..BTS tu "Berjaya Times Square" ye kak sue..hahaha..blh lak dia tnya BTS tu apa..hadoiiii..lawak arr...smpi2 BB jmp my sis...windu kat dia...muka penat..asyk kerja jer..cian dia...kerja2 jugak ye sis..kesihatan jgn lupa tau...u know kn..i really love u..so that i x blh tgk u sakit...please take care urself 4 me k....smpi jer terus kna sakat kat yeng...mmg sengal dr dulu yeng ni...malas nk layan :P...kak sue tnya.."berdua jer??" jwb balik "a'aa berdua je laa..dayah ckp td nk dtg after kerja..tp xtau laa pukul brp.."x bestnya kat situ x dpt jmp ex bf ku...awal..ahakss..tgk dr jauh jer laa...yg paling best dpt bgambr ngan Yuna...sporting dia ni..kitaorg panggil terus dtg...i likeee u...camni laa bru betul..x sombong...weee...ramainyaa umat kat BB tu..pening pale..mmg meriah laa..suka tgk masa belon d lepaskan...




P/S : last but not least..thanks kak huda coz sudi temankn jalan2 & amk pict ari ni..klu x ku jln sorg2 je laa jwbnya...uhuksss :(

~Salam Kerinduan Buat Adik2ku~

on Thursday, August 5, 2010

Assalamualaikum teman2ku...
Rasanya sudah agak lama saya tak titipkn bicara & kata2 di ruangan ini..ampun & maaf dipinta..bukan melupakan..tp xde idea & xde mood nk update..ahakss..i'm promise if i dont have anything i will update soon...

Ari ni tergerak hati nk update pasal adik2 ku di Rumah Solehah Cheras...gonna miss u all...rasa sudah agak lama x jmp kalian..bukan melupakn..alwys in my mind...i'm promise 1 day akak datang melawat kalian d sana..

Tiba2 baru2 ni ku terajin membelek2 pict lama2...terjmp pict masa study kat segi dulu..kami buat charity day tuk ank2 dr Rumah Solehah Cheras.

Those kids are great and their will to have fun despite sometimes feeling very sick is something we adults should learn from.Kanak2 tersebut sangat manja & ceria..bila nmpk kita pasti diorg datang & peluk kita..sometime kita x terfikir pun yg diorg sakit...seronok melayan telatah diorg..ada yg hyper..ada yg aktif & ada yg x brp nk aktif...Ada sorg adk ni yg kitaorg panggil Angah...cute je budaknya..aktif & pandai...x nmpk cam dia ni sakit..bila buat persembahan lagu oh fatimah & panggil adk2 ni menari...wahhh..x sangka..diorg pun pandai...yg paling menyerlah tariannya Angah ni laa...tersenyum kami melihatnya..ada lg video tu saya simpan smpi skrg...bahgia tgk adk2 ni appy...ya allah begitu berat dugaan yg adk2 ni tanggung..walaupun kbnykn antara mereka masih x mengerti apa yg diorg alami...

I pray that Allah give them good health and happiness. An though i felt sad on that day when seeing them play knowing they may not have too much time on this earth, I remember now that if they pass away without reaching adulthood, we shouldn't be sad for they have been given free tickets to Heaven. There they will have all the joy they need and no sickness will be known to them. Alhamdulillah (All Praise to God)

I hope 1 day dapat tgk diaorg lg jika diberikan kesempatan...love u all so much....ni da dekat nk puasa..terasa cam nk g jmp diaorg..enth camne keadaan adk2 ku d sana..harap2 semuanya masih sihat & bertahan ke saat ini...sabar adk2 ku...ini mmg bukan yg kalian inginkan..kalian semua x berdosa...tp kalian semua pasti dijanjikan tempat yg istimewa di SANA..insyaallah...akak pun x setabah adik2 semua...

Kenangan Bersama Adik2 ku yg Istimewa ~miss u all~

~Angah - always miss u sayang..u are cute & smart girl..kakak masih ingt janji kakak pada Angah...kakak akn tunaikan..for u my dear :(please take care ur self 4 me k..kakak sayang Angah sangat2..~


© Copyright by Memori Tercipta | Template by BloggerTemplates | Blog Trick at Blog-HowToTricks