Aida Arisya In D' House

Aida Arisya In D' House
Pada Yang Esa kupohon... agar apa saja yang kubicara, tidak menjadi racun untuk sesiapa, tetapi penawar hati dan budi. Pada Mu Tuhanku... kupohon kekuatan agar jejariku mampu untuk menghulurkan sesuatu, yang akan menjadi halwa minda buat yang membaca bisikan hatiku. Berbicara setulus kata. Berkata dari hearty yg indah berbahasa..~ Kata-kata bukan dusta tp, patah-patah yg puitis ikhlas dari jiwa yg ada!! BlOg ini memberi peluang insan yg kerdil menuturkan bicara seketika selagi ada dayanya!!~ SEUKIR SAYANG, SECANGKIR KASIH, & SEKELUMIT CHENTA!!~

Followers

CLICK ME!!!

There was an error in this gadget

~Everyone Connect~

on Friday, November 26, 2010


It's time to connect, communicate and collaborate!..fuhhh promote lak..ahaksss...Ahad baru ni xde buat apa2..so plan nk g layan event kat The Curve..nk2 pulak MC on that day Hunny Madu & Ben..lagi laa excited nk g...wlpun sabtu dah jmp..ahakss...smpi2 g singgah gerai kak fara jap..tp xde brg baru...terus g The Curve..lepaks Starbucks dulu,kebetulan voucher starbuks ku ada 2 kpng lg...so hbskn kat situ..lgpun voucher tu due ari tu jugak,so guna jer laa...alih2 kuar tu nmpk Hunny Madu, Ben & org Tm duk discuss kat situ jgk....hehehe..malu2 kucing lak me nk g tegur :P...so ku minum2 dulu...sempat borak2 ngan dia jap..dia ckp g jln2 dulu..start kul 3pm-7pm...diaorg dah lapar..nk cari nasik, so g makan kat mamak jap kat sebelah tesco..ku x lapar pulak...so minum jer :P...Lepas diaorg hbs makan g balik kat event tu..dah start pun....lps tu jmp Big Boss Seelan Paul...apa lagik..tuntut laa suh blnja...hahaha..last2 Boss blnja kami Starbucks...kali ke2 masuk Starbucks on that day..ahaksss...lps ni mesti dah muak kot tgk Starbucks...hahaha...TQ Mr Seelan..murah rezeki anda..hehehe...duk lepak2 smbil minum Mocha Ice Blanded..lps tu g mari g mari snap pict...Artis yg perform Bunkface jer...x smpt tggu Bunkface perform kami balik..hehehe..sblm tu jmp Hunny dulu infrm dah nk balik...dia ckp aikss x layan Bunkface dulu ker??hehehe me pun ckp "I dtng ni nk jmp u jer..bkn nk tgk Bunkface pun..."hehehe terharu dia..ahakss...sblm balik Hunny kasi baju...yeayyy tq my dear soul sister..i love u moreee laaa...



***I really2like this picture***

~Let's Shoutttttt~

on Thursday, November 25, 2010


Shoutttt...Adehh sakit telinga..ahaksss..tershouttttt kuat lak..btw last saturday all the way from my hometome i terus ker bukit jalil for shout award...giler laa..x smpt balik rumah kot...pick-up kawan2 & terus ke bukit jalil...smpikn zher ckp "u rock arr aida..from trg terus dtg shout..cayalahhh..i tabik u."hahaha yeye jer zher ni...

Nasib baik smpi awal gak...Dalam kul6 dah ada kat bkt jalil..ramai giler manusia...nasib baik dapat park kete port best..bertuah klu bawa kete kecik ni...aida kn yg bawa..mana ada yg mustahil beb..hahaha..klu x blh jd blh..kihkihkih...smpi2 usha2 tmpt dulu..jmp my dear sis Qistina..coz dia kerja on that time..
smtra tggu Echaz smpi nk kasi tiket, terjmp sis Daphnie Iking baru nk masuk...smpt amk gambar..ahaksss thanks kakak..still remember me :)
Kitaorg decide nk duk kat standing zone..fuhh skali masuk mak aii ramainyaa..ku redah jugak smpi ker tepi pagar dkt dgn tmpt duduk finalis ahakss..port paling best tuk shouttt & amk gambar :) Paling best skali yg me duk shouttt masa diaorg baru masuk nk amk tmpt duduk semua dtg dkt me..ahaksss terharuuu siottt :P tq to Zher,Hunny Madu,Nadia,Prem,Julie & also Tiz Zaqyah, suraya & syed faizal(hotfm), love u all laaa....

Overall Shout Award this year lbh happening dr last year..walaupun sound system ada masalah skit..dr finalis, artis yg perfrm, penonton yg ramai, siap dapat lampu lg tuk memeriahkn lg suasana mlm tu..chantekk..mmg terbaekk laaa..
After show duk round2 kat luar..usha kot2 ada yg nk dijumpa lalu lalang nk balik....tp x muncul2...lps duk posing2 lps tu Cik Ina & the geng kuar dr Post Party..diaorg kasi pass post party..yeayyy..blh masuk..katanya yg ku cari ada kat dlm...apa lg...mmg nk sgt laa walaupun time tu kbnykn artis dah balik..xpe..jmp yg mana ado...yess yg ku nk jmp semua ada kat dlm time tu..apa lg x lepaskn peluang laa nk berbual mesra & bergambar..yuhuuuuu i loveeeee it...masuk2 jer jmp Abe(Hafiz Flyfm) take pict with him first...
lps tu masuk dlm jmp My Soul sister...x hbs2 buat ku terharu..hahaha..tq hunny..i love u more laa...w/pun u x menang u tetap menang kat hati I..ceewahhh ayat bodek :) ikhlas ni..insyaallah one day u get i babe..:)
Lepas tu borak ngan Nadia..she look like very sad coz x menang this year..All the best tuk akan dtg sis..don't be sad k..maybe next time rezeki u pulak..btw thankss to ur Bf Aaron for take pict with u from your camera..already see u on blog..ahakss..sweet laa u gf...alwyz be a good fren for u... lps tu jmp julie, ainul aishah & Henry Golding, take pict with them...



opsss sorg lg x jmp..ok sblm balik intai skali lg..last2 bru jmp my dear fren...Zher...hehehe..smpt borak2& bercerita about my holiday with zher...she love terengganu..that why laa klu ku balik trg mesti dia pesan smpikn salam :P

p/s : Love this pict..u so cute my soul sister

~AidilAdha Yang Bermakna~

on Thursday, November 18, 2010

Salam AidilAhda buat semua...

Alhamdulillah..Aidiladha kali ni dapat ku beraya d kampung kesayanganku..Terengganu...1 day before balik kg tuk beraya spent time from dinner till bfst with someone..lots of story we all share togther..bnyk cerita ku dpt..& ku tahu..tp biarkan ianya mjadi secret between us..x leh laa nk story kat sini...bab kata Dato' CT..biarlah rahsia...hehehe..btw tq for the time..really appreciate it..Pagi tu g kerja pun ada org hantar after bfst..smpi dpn pintu opis tu..hahaha..

Malam kul 10am gerak balik kg..sampai around kul5.30am..lmbt jugak smpi gara2 jemm...pagi raya kali ni x dapat nk g solat hari raya & mengziarahi pusara arwah abg..so sad..ku kirimkn doa d angin lalu moga dikau bahgia d sana..amin...

Persediaan raya kat rmh x meriah mana seperti sebelumnya..coz ptg tu my mom baru balik rumah with my lil bro yg masuk hospital 4-5 ari jugak laa dia kat hospital..tu pun mintak balik awal coz esknya nk raya..klu x maunya kna tahan lg..doktor cakap ahad ni dtg balik buat check up..but not serius..hopefully get well soon...kesian my mom asyik tdo hospital jer tahun ni..jga adik2...Ya Allah berikanlah kesihatan yg sempurna buatku & keluargaku aminnn....

Raya tahun ni agak ceria tuk seluruh keluaga besarku..ala2 gethring gitu...coz my cazen dr new zealand baru balik..dah 4 tahun x balik malaysia..ni katanya cuti 3 minggu...after this balik ke sana balik..makin kurus dia...balik2 selsema..maklum laa perubahan cuaca...yg bestnya Ayah Da ku asyik menyakat Cik Da jer..katanya "x tgk muka Cik Da tu...senyum sampai telinga jer spjng minggu ni...happy ank bujang balik..smpi husbnd sndiri x dapat layanan special cam tu"hahaha..biasa laa dah 4tahun x balik tu..balik2 mesti laa dpt layanan special..nanti dah g balik entah bila nk balik sini lg tu..btw all the best my beloved cazen...good luck...see u when i see u..after this kita jmp d muka buku je laa ye...nasib baik ku jd balik raya haji ni...dapat ku jmp dia..klu x hmmm enth bila xtau laa...

Sempena raya haji ni ku cuti pnjng trus...dr ari rabu smpi ahad..but sabtu dah nk balik KL..ada aktiviti nk d buat..ahakss..but i'm happy spent my holiday with my love famly...

~Cry~

on Saturday, November 13, 2010

Orang cakap kalu kita terlalu bergembira & ketawa..at the end of the day kita akan menangis...that true..selalu jadi camni...so setiap apa yg kita buat kna selalu beringt..jgan terlalu bergembira..nk bergembira & berhibur tuk hiburkn hati blh..tp kena seiring...ari ni bnyk sgt ku gelak kot..last2 ku yg menangis...tiba2 dapat bad news dr kg...adik lelakiku masuk hospital...kna tahan ward..dpt jer brita trus call ayah...nasib baik diorg belum tdo...nk cakap ngan my mom xde..jaga adik kat hospital..so borak ngan ayah tnya keadaan adik...risau takut serius...alhamdulillah ayah cakap xde yg serius mana..tp doktor tahan kat ward dulu 2-3 ari kot nk check darah...kna masukkn air...hope everything will be ok...pray for him...kesian kat ma...terpaksa tdo hospital..tahun ni jer dah brp kali my mom tdo hospital..dr adk yg accdnt bln6 ari tu...Ya Allah...tabahkn hati ku & keluargaku menerima ujian & dugaan drMu...Berikan kesihatan tuk keluargaku...Jika saya d beri peluang tuk mengantikn tempat my mom tuk jaga adik kat hospital :(...tp apakan daya..ku jauh mencari rezeki d sini...

Tiba2 termenangis bila ada seseorg yg begitu concern memberi kata2 nasihat & semangat...this is what i need now...d saat ku bersedih..ada org yg bertnyakn kabar..ada org yg mberi kata2 perangsang & semangat..THAT IS WHAT FRIEND FOR...always there for me when i'm happy & sad..time tu kita tahu mana satu sahabat mana satu kawan..di saat ku baca kata2 nya blh buat ke menangis terharu...

Tiba2 ku terpikir...kadang2 org yg x brp rapat ngan kita lebih concern ngan kita..wlpun x selalu bersama..tp selalu bertnya kabar...skrg zaman dah canggih..hp ada internet ada..fb..twitter..bbm(wlpun ku xde BB :P)...sms...dunia tanpa sempadan..mana2 pun blh...kata org walaupun x bersua muka tp sentiasa rasa dekat..bab kata TV9 dekat d hati...kita akan rasa lebih menghargai jika ada org yg tau menghargai sesebuah RELATIONSHIP tu...

p/s: sahabat adalah yg sentiasa bersama saya d saat saya sedih & gembira...anda adalah sahabat saya yg terbaekk yg pernh saya ada..

~Suka Dalam Duka~

on Wednesday, November 10, 2010

Herlowwww kawan2...

Last Saturday mmg super dupper busy..kuar awal pg balik pun pg jugak..mmg giler kentang laa...biasa laa bangun lps subuh klu ada plan pg mmg dah x tdo laa..klu tdo terlajak lak..so lps subuh mgadap laptop sambil tggu kul9am nk kuar...cam biasa pickup kawan2 dulu...sblm ke icity kami singgah e-curve dulu..shopping time..tp brng yg ku nk semua xde lg....yg tak tersenarai lak yg ku beli...cap putih yg sngt chantekkk...tq kak fara...cap x pnh pakai tu..harga pun ada..espirit lg...giler murah jual berbanding ngan harga asal..i likeeee it...lps hbs kawan2 memborong kami ker icity tuk Nite jem...dlm tghri gak laa..tp xde pape pun lg..dah laa panas..baik duk shpng kat e-curve..hehehe..

Smtara tu kitaorg g mkn dulu laa kat seksyen7...duk mkn tiba2 syada call tnya kat mana...ku ingtkn dia dah smpi....rupanya otw..cess...lps mkn bru ker icity balik..tp x lama..ku terus ke KL tuk layan Flyniversarry lak...msg Syada & Shylla infrm kuar ke KL jap...ptg nanti dtg balik...smpi KL Life ngam2 kul 4..amk tiket dulu...bertembung ngan Hunny Madu kat tangga..smpt hye2 bye2 jer..ingtkn dia nk g salin baju tuk buat Champur Chart...alih2 tggu smpi sudah xmuncul...rupanya Hafiz yg buat campur Chart..arghhh tensen gwe...klu tau ku amk gambr terus td...Akmal cakap Hunny balik hotel rest tuk mlm ni...mgrb kot dia dtg balik..uwaaa melepassss...Akmal siap merajuk dgnku...dia ckp cesss dtg nk jmp Hunny Madu jer bukan nk jmp dia...hahaha..sabar je laa mamat ni sorg...blh lak nk merajuk dgnku :P..Jmp kak nida duk sembang2 ngan dia jer kat sana...kak nida ckp dia g Nite Jem dlm 8lbh...huhh kak nida ckp hunny perfrm kul 8.20pm...ermmm nk jer ku g lps Hunny perform..tp diorg nk balik awal...nk layan nite jem..ku PASRAH jer....smpt borak2 & bergambar ngan Hafiz..yg bestnya awal2 dah ckp kat Hafiz.."I think JayDeee will be ur partner on nightflight...dia tnya knp...i said "coz she's better than other..suara dia cam nadia...hehehe" dia ckp ok wait & see mlm ni..sape yg juara :P tgh2 duk lepak2 kat luar tiba2 nmpk seseorg naik tangga...yeayyyy dia datang...dr bawah dia dah tersengeh...i love her smile..sangat manis...Zher i love u...nasib baik dtg awal..klu x i x leh jmp u..dia tnya smpi mlm ker??ku ckp nope..nk gerak awal..tp dia suh tggu smpi opening....dia siap ckp lg..nape u nk g nite jem ker..hahaha..terkejut ku dibuatnyaa..mana pulak dia tau ni..rasanya x pnh cerita kat dia pasal ku ni die hard fan hotfm...hahaha..dasyatttt...siap luahkn rasa x puas hati kat dia lg..hehehe..lps borak2 ngan zher..tunggu punya tggu yg lain x muncul2...terpaksa ke Icity lak....aduss frust x dpt jmp & bergambar ngan Hunny & Nadia :( sangat FRUSTATED coz ku dah lama plan nk layan Flyniversarry....


Me & My Bodyguard (Hafiz & da geng) ~p/s tq abe carikn me bodyguard..hehehe

You Smile I Smile

Giler laju bawa kete balik ke Shah Alam..cam drift lak hehehe...smpt jmp ngan Shylla jap yg duk lepak2 kat oldtown ptg tu sblm Maghrib..coz Konsert start mlm...fuhhh penatt duk berjamming...artis2 blh tahan laa....tp fikiranku masih melayan ker flyfm...hahahacamne laa event kat sana..x sabar nk tgk video...dah laa x smpt layan Hunny Madu perform...sadis bangettt seh...lps hbs nite jem lepak lak ngan tuan put3 jap...ahakss dia ada laa..wahh riangnyaa bertemu lagi bagaikn bunga api d hati...hahaha gedik seh :P xde pape laa saje jer..tp blh tahan gak laa ku kena sakat..at the end of the day appy jugak akhirnya walaupun pd awalnya sedih & frust...yg paling x blh lupa mlm tu pesanan tuan put3...siap ngan memek muka..gaya lg kasi pesanan..fuhhh mkn dalam tu klu yg makan cili..tp rasanya ramai yg terkena ngan kata2 tuan putri tu...ahakss.."Dunia tu berputar...suatu hari akan berubah...blaablaablaa..."hehehe...saya sokong kata2 tuan put3...ingt ye kawan2..yg penting SETIA....hahaha


Sampai rumah dah lewat...lps tu duk online hingga 6pagi...giler laa...berjaga seharian...dah laa bangun awal...lps subuh baru tdo..tu pun tdo 4-5jam jer :P apa2 pun balik tu btambah happy lps Hunny Madu & Zher tegur kat twittt..yeayy nsb baik diaorg x merajuk ku x tggu hbs..hehehe..Sis Nadia jer senyap lg ni...Apa2 pun Tq Hunny tag me on ur video...dapat jugak akhirnya tgk u perfrm walapun x dpt tgk live :( apa2 pun u mmg superb..Love ur show & dance...

p/s : tq kak huda & kak eza for the pict..pict ni dr camera diaorg hehehe

~Love Life~

on Friday, November 5, 2010

today, leaving me so much spaces for my ownself to breath. i have so much time to think about everything. yes yes EVERYTHING! bout past, now and future. bout myself, my famly, friends and yada yada. bout wut i've did and wut i'm gona do..

i've been caught into a long thought. thinking of my past and wut gona happen to me in future. semua org nakkan yg terbaik dlm hidup masing2. same goes to me. setelah begitu byk pahit dan manis, saya pastinya ingin mengukir sebuah kejayaan yg membanggakan. sebuah tapak yg boleh membuatkan saya bangga dgn diri saya dan yg penting, saya mahukan kejayaan dari keringat saya sendiri. bukan dgn bantuan org lain. tapi saya mula berfikir, cukupkah usaha saya skrg ini?

dan saya turut berfikir, hidup di bumi ini, cukupkah ibadat saya kepada Allah s.w.t? saya akui saya bukanlah terlalu baik dan alim tapi seperti umat Islam yg lain, tentunya saya inginkan keredhaan dan keberkatan hidup daripadaNya. siapa tak mahukan syurga kan kwn2. bila tgk pejuang2 Gaza yg mati syahid, subhanallah tmpt mereka tentunya yg tertinggi di sisi Allah s.w.t. saya sendiri kagum melihatkan semangat juang mereka. dan air mata saya menitis tatkala melihat kanak2 mati, ibu2 dan wanita terkorban tanpa kita ketahui apa dosa mereka. tak mengapalah. akhirat ada. tuhan melihat dari atas sana.

di saat tgn ini terus menaip, saya terfikir terlalu byk impian saya tapi byk yg tak mungkin jadi kenyataan. mungkin blh menjadi kenyataan di dlm khayalan shj. takpe aida takpe. itulah hidup.

setiap insan ada kelebihan dan kelemahan. dan saya nak cungkil kelemahan saya satu persatu dari orang2 di sekeliling saya. i don't mean to be perfect but saya terima kritikan membina. kadang2 dalam hidup kita, kita boleh detect ppl's mistakes tapi jarang kita nmpk kelemahan kita. kenalilah kelemahan kita melalui orang2 di sekeliling kita. mereka kritik tak bermaksud mereka tak sygkan kita, tapi lebih menyayangi kita. um! so kalau anda ada rasa apa2 yg perlu anda comment psl saya, just come to me and tell me wut is it about. ;)

do ur best dalam apa pun yg anda lakukan. sometimes, we can be so tensed up sbb byk perkara tapi buatlah sesuatu kerana diri kita inginkannya. bukan kerana org lain. sbb kalau anda buat kerana org lain, satu hari anda akan meletup sbb terlalu tension. betulll sumpah tak tipu. saya pernah kena. tapi bila kita sendiri nak buat sesuatu tu atas niat utk kita dan org2 yg kita sayang, god will make an easier way for u to achieve it. um um!

anddddddd saya rasa saya perlu lebih byk cuti utk fikiran yg lebih sempurna wakakakak! nak cuti lagi bolehhhh? boleh tak nak cuti lama lamaaaaa sikit? haha haha! rasa selesa lah cuti ni. hikhik. saya syg cuti saya. taknak pegi kerja rasanya. bahahaha! maaflah ye nampaknya saya semakin mencintai cuti saya. bye bye darlings. mwuahhh!

~I Believe I Can FLY Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ~

on Thursday, November 4, 2010

I believe i can FLY..hehehe..Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄ƷƸ̵̡Ӝ̵̨̄ƷƸ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ

Sebelum tu..appy Depavali pd semua yg menyambutnyaa...yuhuuuuu esok cuti...i lolikeee...so mlm ni tdo lmbt laa..esk ada beberp urusan nk d buat...

Ari sabtu ni nmpknya ari kelam kabut buatku..sape ada sayap...nk pinjam...nvm, i believe i can fly...hehehe...FLY laa sgt kn :P ni gara2 ada 2 event yg nk dtuju dalam masa yang sama...perghhh..HotFM Nite Jem & 5th FLYniversarry Party...dua2 ni event besar..syng lak miss salah satu...so ku decide nk g dua2..hahaha giler x..tgk jer laa camne ku ke sana ke mari..satu kat Shah Alam satu kat tgh2 KL...hadoiii..asal laa diorg buat event ni serentak...padahal d bawah satu pihak pengurusan..huhh pening ku skjp...nk tolak salah satu x leh sbbnya..ermmm mmg sukar laa..ahakss...dua2 ku sayang & ada insan2 kesayangan dlm tu...xoxo...Actually 1st iklan Flyfm yg kuar dulu sebulan awal..minggu pertama iklan isyarat menang vip kuar, ku pun cuba nasib nk menang VIP ticket...before this ada someone promise nk kasi..tp nk try gak menang sendiri..hehehe...segan lak nk mintak dr dia walaupun dia dah offer :P i kn pemalu..huhuhu...ari ke2 keudara isyarat memanggil tu ku menang vip tiket with pg show...yeahhh tq Sis Nadia..LOVE u more :) makin bersemangat ku nk pergi...nk sgt tgk my dear sis hunny madu perform lagu baru...

After 1 week menang tiket tu tiba2 terdengar iklan HOTFM Nite Jem...alamakkk pd tarikh yg sama..OMG...waktu pun lbh kurang jgk...frust jap...x pasal2 ku DALAM DILEMA...tp setelah kupikir2 ku decide tuk g dua2...because i love FLYFM & HOTFM..hehehe...xpe ku usahakn tuk..hope dpt jmp ngan org2 yg nk ku jumpa d dua2 event..sorry laa dua2 x smpt nk layan habis nmpknya...ku akn bhgikn waktu tuk g dua2..ahakss..as long a i will be there..Anniversary FLYFM sblm menang tiket lg dah prmse ngan someone tu nk dtg..tu yg beria nk menang tiket...nsb baik dpt..ahakss...Apa2 pun hope enjoy your weekend ye kawan2..daaaa

~Senyum Jer~

on Tuesday, November 2, 2010

Senyum jer x perlu kata apa2 yer…(^_^)…Ari minggu yg pd awalnya agak membosankn…xde benda nk dibuat…tp berakhir dengan senyuman..spjng balik rasanya duk tersenyum :P

Sabtu :
Ada tiket movie Cuti2 Cinta..ajak yg ni tgk movie yg ni busy..ajak yg tu ada hal…ajak yg sana yg sana pun ada urusan..so kesudahannyaa ku x tgk pun..tp nsb baik laa me ni bukan kaki wayang..klu x tenguk pun x ralat sgt..nak2 tiket pun org kasi..ku ni bukan suka sgt tgk wayang sbrnya…klu dpt tiket free bru g..tu pun klu rasa nk g tgk & ada org teman..tp kebiasaannya tiket2 wayang yg ku dpt duk terselit jer dlm dashboard kete tu smpi expired..dah leh wat album kot tiket2 tu bnyk sgt…hahaha smpikn bila diaorg offer kasi tiket ku ckp terus x nk..hehehe..melainkn yg offer tu yg ajak g skali..bru ku layan..x kn nk layan movie sorg2 kn..giler ke apa??..hahahaha..dah hbs ku deco rumah…duk tampal2 cermin kat almari baju (giler xde kerja ku kumpul cermin yg bedak compact tu…skli tjmp balik..ku cabut cermin dr bedak yg dah hbs tu ku tampal kat almari…hahaha..dah x der kerja susun cermin bulat2 tu kat pntu almari…bila siap…wah chantekk jugak…senang ku nk tilik muka…hahaha giler perasan..klu aliah & mekla tau mesti diorg gelakkn ni…kalah diorg yg suka duk tilik muka kat cermin…klu masa study dulu bilik pling bnyk cermin aliah laa..setiap sudut ada :P) hp lak xde crdt nk bersms…malas nk turun semata2 bli topup..tggu laa klu2 nk turun ptg2 nanti…so lps hbs buat kerja giler dlm bilik ku sambung chit chat..lps tu kak huda ajak joint lepak with kak eita & na…apa lg ptg tu jgk terus bersiap kul5 gak laa bru kuar rmh..mmg ku dah bosan tahap Dewa19 dah….wlpun nk g mkn jer…sanggup ku turun dr KL ke Klang..hehehe..xpe as long as buat perkara yg berfaedah…leh jmp kawan2…leh jmp Miq yg makin encem..ya allah geram ku tgk budak ni..nk cubit2 jer…..KakEita nk sewa Miq 1 hari..hehehe…bila nk ada ank ni…ehh me slalu ckp camni kn..bila nk ada ank..masalhnya kawin pun x lg LOL :P tq all my fren sudi lepak sama2 :) balik mkn2 kat Nandos tu ingtkn nk g rmh adk kat klang..jmp ibu..call adk dia bru hbs kerja...tnya ibu balik tak??katanya ibu x balik mgu ni..x jd laa lepak Klang..this week adk suh dtg jmp ibu :) miss them...

Ahad:
Klu xde apa2 program jer confrm ku bangun lmbat…hehehe..ishh camne nk kawin ni :P bangun2 on tv tiba2 tgk iklan lintasan dr TV3..ada Mia Sara laa..pengacara tu si Hafiz ckp semua blh dtg..apa lg xde kerja kn nk dibuat..jom laa buat kerja giler…msg yg paling dkt jer laa ajak g..coz plan last minit nk ajak yg jauh2 takut lg lmbt..sbb ptg dah plan nk ke sg wang..taku g lmbt x smpt lak..nk2 takut si mia ni balik awal…xde respon lak…xpe laa..nekad nk g ushar sorg2 jer…hehehe..tiba2 bru nk siap2 kemas tmpt tdo nk g mandi mostz msg tnya ptg ni nk g kul brp…apa lg terus ckp kat dia now nk ke TV3 dulu..balik tu bru g sg wang…skali dia kata nk ikut…apa lg ada geng..dia ckp leh smpi dlm masa 30 minit..smpt ku mandi & bsiap..ok set…g skli…nsb baik smpt jmp mia..budak2 jer ramai..ehh nama pun Kids & Cake Day kn..mmg tuk budak2 jer pun..me jer yg g menyibuk skli..hehehe..leh lak terjmp Ina Mohd & kwn dia kat TV3 jugak..hahaha duduk dekat..tp xtau pun dia g situ jugak..klu tau leh g skali :P…konon nk balik kul4..skli jmp illa dia ckp Shila pun ada..tp blm smpi…dia perfrm kul4.30…mak aiii…xtau pun..terus msg Shila…dia ckp dlm kul3 smpi..ku pun tggu laa dia..x jd balik awal…xpe event sg wang kul5.30..hehehe…smpt layan shila jap..minum2 & lepak2 kat café tv3..lps Shila perfrm terus kitaorg cauu..gerak ke Sg Wang..deal ngan Dayah & Ina jmp kat KL Sentral..nk g Sg Wang sbb nk amk tiket Shout Award jer…Alhamdulillah…dapat apa yg kami kejar..hehehe…paling best dpt jmp Julie Woon & Dephnie Iking :) mmg sporting giler 2 org ni…julie tu mmg sedia maklum dia mmg giler2…hahaha…dia ngan Zher satu kepala laa tu…yg paling best diaorg buat ku tersenyum sepanjng balik tu…hahaha..lawak laa kakak2 ku itu…TQ hot momma Dephnie Iking & Sis Julie Woon..you all make my day..:) love u laa…Sis Dephnie I love u more..hehehe…you know why??ada laa..kihkihkih…
::AT TV3 ~ TV3 KIDS & CAKE DAY::

Yeahhh ini laa yg ku cari...lil princess Mia Sara

Tiba2 mak cik ni pun ada...Shylla..dah laa x ckp awal2 :P lama x jmp :)

::AT SUNGAI WANG ~ SHOUT AWARD 2010 ROADSHOW::
With Julie Woon

With my hot momma Dephnie Iking & My Lil Cute Princess Isobel~LOVE u all

~Ada Apa Dengan REVOLUSI~

on Monday, November 1, 2010

Salam NOVEMBER!!!

Ada apa dengan REVOLUSI...adehh boss ku ni(ni bukan Boss Besar..Team Leader kitaorg punya kerja)...HOTFM sibuk REVOLUSI dia pun sibuk REVOLUSI...First2 smpi opis awal2...tup2 FB, Youtube,segala bentuk laman chat & laman web social & mcm2 laman tuk download2 tu laa kna block..citttt...adehhh hilang arahku xleh nk realese tension...radio pun ku bukak pakai HP jer..kn bising2 kat situ kna marah lak :P bru masuk dah buat peraturan baru..hbs semua dia ubah...huhuhuhu...padahal ku masuk dulu pd dia...lps tu petang td ada meeting lg...lps briefing dak2 baru panggil yg lama masuk...now bukan setakat type of works jer yg berubah...dr akaun g buat marketing...dah laa ku x minat marketing...waktu kerja pun di ubahnyaa..nk jer ku bangkang td..dah semua diam pulak...ku pun terdiam jua laaa..huhuhu..pasrah jer laa masuk kerja kul10...giler laa..ku nk buat apa pg2 kat rmh...ku suka g kerja awalcoz blh balik awal..sbb mmg lps bangun subuh dah x tdo..dr duk saje jer baik g kerja...ni dia ubah waktu g kerja kul 10..mak aii dr subuh nk ker kul 10 tu lama tu...cam2 blh buat...blh masak lgtu..hmmm esk nk buat bfst laa..nk masak nasi goreng..sape nk bfst jom dtg sini..hahaha..now nk start cari kerja lain..x suka REVOLUSI kat opis ni...

BUT i LIKE REVOLUSI kat Hotfm...Hotfm AMCrew(Fara,Faizal & AG) onair 5 jam dr kul 6am-11am, Menu Muzik Hotfm (Leya) Onair dari kul 11am-3pm, Hotfm Jem (Kieran,Ikhwan & Suraya) Onair dari kul 3pm-7pm, Refleksi Hotfm (tiada penyampai, hanya lagu2 nasyid/dakwah/ketuhanan) dari jam 7pm-8pm & last sekali kemunculan DJ2 baru dalam Hotfm Zon (Chad & Dean) Onair dari jam 8pm-12am...but sedihnya x de lg suara Kak Tini..dah serap ke bahagian Pengurusan Muzik katanya..ganti tempat Kak Zura kot..Kak zura boss lg tinggi laa jwtn dia nmpknya..hehehehe..kak zura ganti kak nida..kak nida ganti Selan..dah tu SElan nk ganti sape..hahaha...suka2 ati jer ku buat andaian sendiri...apa2 pun good job & all the best tuk HOTFM..moga terus maju...

© Copyright by Memori Tercipta | Template by BloggerTemplates | Blog Trick at Blog-HowToTricks