Aida Arisya In D' House

Aida Arisya In D' House
Pada Yang Esa kupohon... agar apa saja yang kubicara, tidak menjadi racun untuk sesiapa, tetapi penawar hati dan budi. Pada Mu Tuhanku... kupohon kekuatan agar jejariku mampu untuk menghulurkan sesuatu, yang akan menjadi halwa minda buat yang membaca bisikan hatiku. Berbicara setulus kata. Berkata dari hearty yg indah berbahasa..~ Kata-kata bukan dusta tp, patah-patah yg puitis ikhlas dari jiwa yg ada!! BlOg ini memberi peluang insan yg kerdil menuturkan bicara seketika selagi ada dayanya!!~ SEUKIR SAYANG, SECANGKIR KASIH, & SEKELUMIT CHENTA!!~

Followers

CLICK ME!!!

There was an error in this gadget

Bad Day

on Monday, June 28, 2010

sad story laa this month..that why laa lama x updte..lps satu berita & satu berita yg didgr dari kg...

saya berhenti kerja on 17hb june 2010(Khamis)...ni berhenti dgn rela hati tau..coz my offce nk berpindah..lg jauh..so I decide x nk ikut diorg...lps tu mula laa mcari kerja baru..bermula episod seorg penganggur..hahaha

mula2 pasal..tutttt(x blh nk story lbh..biarlah kami satu fmly..nenek..makcik2.pakcik2..cazen2 je yg tahu) biar ianya mjadi rahsia keluarga besar kami...sad2 story ni buat apa nk heboh2 kn..ye dak???hahaha..lgpun kami semua malas nk pikir...biar ianya berlalu..& akhrnya lenyap begitu saje...tp lenyap ker...huhuhu..whatever laa...mat salleh ckp "wait & see after this :P"

1 day after dgr kabar berita td..esknya(ari ahad) my dad call..my sis pulak accdnt..teruk jugak laaa..patah tulang peha & betis patah tiga...nauzubillah...ingt lps dpt brita tu nk balik trus..tp my dad suh g interview dulu isnin tu..after interview baru balik kg...ada hikmah gak I berhenti kerja agaknya..so bermakna ada lbh waktu nk mbantu adk & famly kat kg... alhamdulillah intervw tu berjaya..but i decide tuk start awal july..coz nk tolong famly kat kg dulu...boss pun sporting..betul kata org "Yang Pahit Akan Manis Jua Akhirnya" semua yg jd ada hikmahnya..mungkin Allah nk menduga kita sebagai umatnya...so lps settle semuanya saya balik kg..perjalanan selmt...smpi2 je uruskn segala rutin harian kat rmh smtara adk2 siap nk ke sekolah..tghri masak...ingt nk g hospital pagi..adk2 nk ikut...kna tggu diorg balik skool...ptg smpi hosptl..huhh tgk keadaan adk teruk jurak..darah pun bnyk lg kat dia punya balutan....ngeri...hope everything will be ok...mak mjaga adk d hosptal sepanjng adk d ward..dlm 1week gak kat sana...lps tu balik rmh..tiba2 adk perempuan yg sorg lg pengsan..huh macam2...macam tradisi lak..yg perempuan start ngan mak selalu pengsan..saya pun pnh pensang mengejut 2 kali before this..lps tu adk yg accdnt ni dah brp kali pengsan..dulu smpi bjahit kat kepala...ni yg accdnt gara2 nk pitam jugak masa bawa moto...lps tu yg ni baru kuar hsptl..adk yg bawah dia nk lak yg pengsan...Ya Allah..berikan kesihatan yg baik buat ku..ibu ayah & famlyku terkasih....sepanjang 2 minggu kat kg mmg x cukup rest...ulang alik g hsptl...buat itu ini...tp i'm happy...sekurang2nya saya d sana masa famly perlukan....sedikt sebanyak dpt ringankn beban my famly...yg paling x sangka kat kg dpt jugak jmp my sis & kawan2 dia...tp syngnya diorg x dpt naik hsptl coz lps hbs kerja diorg da kul 7lbh..hospital da tutup....smpt bawa adk yg bongsu je jmp diorg...apa2pun thanks guys 4 ur concern & pray...& terima kasih jugak kat teman2 yg doakn kesihatan my sis via fb, tweet & sms....hanya tuhan saja yg mampu membalasnya

~Welcome To Youth'10~

on Tuesday, June 1, 2010


Yeahhh..seperti yang dijanjikan..event last week...now i want talk about youth'10...on 28th May 2010 to 30th May 2010 at PWTC..

28th May 2010 (Jumaat)
Pergi dalam pukul12 tghri...ari ni ramai dak2 fun corner datang coz Kak Fara ada buat talk kul5..so sblm tu kitaorg jalan2 dulu intai2 lokasi & gerai2 yg patut.....shila pun ada..mula2 ckp kul2..alih2 kul4 jugak laa kot bru dia dtg...yg paling best shila dedicate lagu "To Belong With Me" & wish besday for me..ahakss terharuu sat..thankies babeh...lps layan show shila layan talk FF(thanks jugak kak fara wish my besday)...lps tu kelam kabut g jmp shila lps tu rushing ke Kg baru lepak2 wif fafau...time tu jugak laa terserempak org tu org ni...ahahaha..lawak bila pikir balik...jmp yeng laa kish laa lenny laa ariff laa...smpt lagi diorg wish belated besday...btw thanks 4 the wish... thanks kak fara & famly blnja nasi lemak kat kg baru..lama jugak laa kitaorg lepak2 & sembang2..mcm2 cerita kuar..tp yg tak tahamnya blh lak tiba2 saya kna bahan..giler laa si Zaei ni..ada lak pnggilku dia majuk....nalu den..dpn fafau lak tu..hampehh..along lak leh caya ngan gossip diorg ni... :P"


29th May 2010 (Sabtu)
Pagi kerja cam biasa laa..half day..lps kerja g travel jln baru..hahaha..ke kepong..tu namanya xde kerja..lps tu g singgah PWTC jap..huh nasib baik smpt jmp Kak Anne..tu pun kat bawah..dia dah nk balik..kihkihkih..alang2 da datang masuk je laa..layan youth'10 jap..dah ckp kat hafiz nk dtg tgk showdown..tp tgk dr jauh je..jmp dia x say hai pun..kihkihkih..lps tu trus cabutt..x smpt hbs pun showdown...jln sorang2 ni bosan lak aiii....balik rmh layan tweet lg bagus..kihkihkih

30th May 2010(Ahad)
Wah pagi2 ari da bangun di ari minggu...tu pun terlmbt skit..kul8am dah kuar rmh..g Setia Alam..majlis cukur jambul Rayyan...kul12 lbh lps mkn2 trus ke PWTC dr Setia Alam..tu pun dah lambat sebenarnya...Coz janji ngan Sis Nadia Flyfm nk jmp dia kat Youth'10 thgri tu...lagi kelam kabut bila Aten bgtau Sis Nadia dah smpi...alamkk sempat x ni....bawa kete cam apa enth xtau laa...akhirnya smpi gak PWTC ngan selamatnya...kelam kabut masuk dalam coz takut Sis Nadia dah balik...last2 terserempak ngan dia & 2 org dak troopers jln2 tgk booth...trus panggil...Sis Nadia said "hye dr td I cari U kat booth...i tot u x dtg???"hahaha..lps tu ckp "sorry sis i'm late...ada majlis td..nsb baik smpt jmp u kn??lps tu dia ajak pi booth fly..yeahh dpt notebook flyfm...thanks sis...patutnya dia punya part dah hbs..disebabkan dia dah xtau nk kemana dia pun layan je laa main2 kuiz & game kat booth tu...lama jugak duk sembang ngan dia kat booth...lps dia balik tu baru laa kami merayap ke booth lain..lps tu dtg balik booth media prima radio...kali ni dapat wish besday & hadiah dr jow lak..ahakss...tq jow...smtra tggu hunny madu x smpi2 layan laa DJ lain yg dtg..abg faizal & famly pun ada...tnya Sis Nadia dia ckp Hunny dtg kul5..tggu punya tggu x dtg..lps tu Allisson ckp kul7 lak..tggu2 kat booth x dtg...lepak kat pntu masuk je laa..mana tau klu dia masuk kot tu...smpi kul7lbh x muncul2...Aten ckp kawan dia bgtau Hunny lalu kot pntu bawah...dah ada sane..mak aiii penat tggu kat atas..lps tu turun ballik..berlari2 ngan Aten...smpi tmpt concert tu org x ramai lg coz awl lf..Hunny pun x nmpk..mybe kat blkng kot..frust jap..nk intai kat pntu blkng tu ada yg jaga..so duk lepak jap situ...tba2perut meragam..baru bangun nk g toilet tba2 nmpk Hunny bru jln menuju stage ngan Alisson...laa ingtkn dah kat dlm..nsb baik x g toilet lg..klu x melepas...nmpk je trus panggil Hunny..tak sempt nk ckp apa lg Hunny dah ckp "Hye Miss Aida..Thanks 4 coming, dtg jugak u ye...BTW appy belated besday ya??"wahh terharuu lagi..Hunny ingt my besday..thanks babeh...ckp kat dia "akhirnya jmp gak..penat tau I tunggu U dr ptg td..ingtkn dah x jmp.."hahahha..terharu dia...dia suh tggu till the end of show..but i tell her can't stay...cian lak dia...wat muka sedih...NVM babeh..next time hope to see u again...

Balik dr PWTC lps g antr Kak Huda ke Klang lps tu rushing balik KL layan Showcase Adrenalin Faizal Tahir jap (x plan pun nk g sini..hahaha..ni btl2 last minit...mlm tu jgk org ajak g..kihkihkih)btw thnks 4 the ticket ya...


© Copyright by Memori Tercipta | Template by BloggerTemplates | Blog Trick at Blog-HowToTricks