Aida Arisya In D' House

Aida Arisya In D' House
Pada Yang Esa kupohon... agar apa saja yang kubicara, tidak menjadi racun untuk sesiapa, tetapi penawar hati dan budi. Pada Mu Tuhanku... kupohon kekuatan agar jejariku mampu untuk menghulurkan sesuatu, yang akan menjadi halwa minda buat yang membaca bisikan hatiku. Berbicara setulus kata. Berkata dari hearty yg indah berbahasa..~ Kata-kata bukan dusta tp, patah-patah yg puitis ikhlas dari jiwa yg ada!! BlOg ini memberi peluang insan yg kerdil menuturkan bicara seketika selagi ada dayanya!!~ SEUKIR SAYANG, SECANGKIR KASIH, & SEKELUMIT CHENTA!!~

Followers

CLICK ME!!!

There was an error in this gadget

~My First Birthday Cake~

on Tuesday, May 31, 2011

From the bottom of my heart...Thank you so much for making ONE of my wishes come true...i love u my sweet honey bunny :) you are da best...the best Red Velvet Cupcake i have...thanks a lot luangkn masa busy u semalam...i doakan moga u success tuk kerjaya u nanti k...i'm looking forward for ur new album next week..kudos xoxo...sayanggg awakkk banyakkk banyakkk :)

~Himpunan Sejuta Belia~

on Monday, May 30, 2011

Himpunan Sejuta Belia berlangsung selama tiga hari di Putrajaya bermula hari Jumaat, Sabtu & Ahad…saya Cuma berkesempatan ke sana pada hari ahad jer…tenghari jugak laa kami gerak..around kul 12pm…sampai2 putrajaya g makan2 dulu kat Taman Warisan Pertanian..lps tu baru ker destinasi seterusnya…besar giler kawasan dia..penat kot nk jalan dr hujung dunia ke hujung dunia..bayangkanlah dari Persint 2, 3 & 4..perghhhh..kurussss den klu camtu..dah laa cuaca dia panas…menguji kesabaran gak laa..hikhikhik…banyak giler orang jual barang2 & pakaian…booth2 pameran pun ada...akhirnya terbeli jugak…hahaha…beli skirt jer sehelai..ahaksss…klu ikutkn hati cam banyak jer lagi nak d beli..hahaha…semua cantik2 kot….
Lepas tu ke booth muzik aktif…Shylla Amzah ada perfrm kat situ..bnyk jugak dia nyanyi…hoyehhh saya suka..lps hbs dia perfrm round2 ngan diaorg jap…lps tu kitaorang gerak ke tapak Jom Heboh..misi mencari Leya…tp first2 sampai jmp group TIGA yang di anggotai oleh HANA, STEPH and FAZZ…nk tau detail pasal TIGA klik DISINI …yeayy dapat cd single diaorg..thanks Ash…lps tu baru gerak ke pentas Jom Heboh..nampak Leya & hubby dia dah nk balik..smpat jumpa & borak2 sekejap jer…xpe laa yg pnting dpt jmp…hehehe..

~FlyFm Campur Chart Gets Mashed…~

Pada 28th May 2011 ( Saturday) bertempat di Main Entrance, Pavilion, KL berlangsungnya FlyFm Campur Chart Gets Mashed..battle between genres R&B vs Rock/Alternative…Antara yang membuat persembahan pada malam tersebut James Baum, Paperplane Pursuit, Hunny Madu, Bittersweet, DJ Biggie and Hujan.
Bertuahnya siapa yang hadir malam tu berpeluang mendengar & menyaksikan 1st performance from Hunny Madu untuk album terbarunya yang berjudul “Pulau Janji”. This album will be launched 10th &11th June 2011…She sing four song from Pulau Janji AlbumShake, Pulau Janji, Bayangkanlah, And Out There(is the first single)…fuhhh bertuah yang datang dapat menjadi antara yang terawal dengar lagu beliau….i really like her song…Out there antara yang bakal hits I think…coz lagunya very Fun & enjoy…1st time dengar dah boleh ikut…Bayangkanlah is my pebret song actually…semua laa saya suka hehehe…kebanyakan lagu2nya ada jiwa gitu…so doakan moga perjalanan untuk album Pulau Janji berjalan lancar & success yaa…looking forward for that..all the best my soul sister…

Ohh sorry coz saya tak terangkn pasal persembahan yg lain..coz tak ingt lagu apa yang diaorg perfrm…hikhikhik..nmpk sgt kn g nk tgk hunny madu jer…ahakssss…whatever janji saya dtg tau meramaikn lg majlis dan support..hikhikhik…ampunnn semuaaa..peace no war :P

Antara announcer yang ada malam tu selain Hunny Madu ialah Nadia, Prem & Jaydee..Boss pun turun padang tau..Kak Nida & Kak Zue  terbaekkk..
Ohh lupa nk cakap..sebelum layan FlyFm Campur Chart sampai2 Pavilion jumpa Shila, Syada & aunty dulu..Diaorg datang Pavi nak amk baju tuk shila perfrm kat situ 31hb ni kalu x silap..Diaorng tahu I pun nak ke Pavi tu yang diaorg call ajak jump jap…melepak laa kat tangga sambil tengok orang lalu lalang…hahaha

~{ALBUM} TIGA - Lelaki Tak Guna~

on Sunday, May 29, 2011

Satu Dua dan TIGA..okey memperkenalkan bakat baru dari KRU Studio…kumpulan wanita yang muncul dengan konsep Funk Pop..TIGA, THREE Girls, THREE Styles, and ONE SOUND!!
An all-girl group that loves rocking the dance floor and mics with fresh vibes all the way! Following their motto, " It's all about the attitude," the girls believe in the freedom to express just that through the deliverance of their music!!!

TIGA consists of: Fazz, Hana and Steph, offering an urban-edgy-street group style concept with songs produced by KRU STUDIOS..... Mixing and matching with previous experiences from theaters, choreographing, television ads, magazines and video clips to name a few, TIGA will keep on pushing to fulfill their dreams in conquering the music industry...With God's will...
Sekarang telah muncul dengan first single yang berjudul "Lelaki Tak Guna" yang sedang berkumandang d corong2 radio stesen..hope u guys support this group k…very talented & energetic..good luck for u girls..my support with u :)
GIRLS POWER!!!!jyeahhhh

~Fenomena Nur Kasih The Movie~

Assalamualaikum….yeahh sape yang dah tengok Nur Kasih The Movie angkat tangan….Pastinya Nur Kasih The Movie ni menjadi satu fenomena di Malaysia sekarang ni kan…kesinambungan dari Drama Nur Kasih yang mendapat sambutan yang menggalakkan dari penonton…

Punya laa semangat sampai 3 kali saya pergi tonton movie ni...memang terbaekk laa..antara filem melayu yang terbaekk yang pernah saya tonton..kalu x terbaik takkan sampai 3 kali tengok..ye dak??hikhikhik...well done all the team & cast...

First - Pergi tengok 9hb May 2011 masa malam Gala Nite Nur Kasih The Movie boleh baca kat entry ni http://aidaarisya.blogspot.com/2011/05/gala-night-nur-kasih-movie.html

Second - Pergi tengok pada 20 May 2011 bersama2 Fiz Fairuzz & dia punya famly & Fan...ramai jugak laa yg g tengok..rasanya dia booking satu hall tu kot..bayaran RM30 diberi tiket,mkn minum & goodies bag...time kali ke2 tengok ni dailog2 & lagu2 dia dh boleh hafal dah..hikhikhik...& part mana yg akn nangis dh tau dah :)
Third - Movie Day Out 24 May 2011 bersama Shylla Amzah...yang ni lagi best..3 bulan sebelum kot kitaorang dh plan nk tgk movie ni...giler laa punya semangat..bulan march lg kitaorg dah rancang...nasib baik laa tiba waktunya apa yang dirancang menjadi kan..hahaha..28 orang semuanya yang joint..blh tahan ramai gak...termasuk orang media hiburan...cover tuk majalah dia kot...yang paling best skali boleh tengok Shila nangis tersedu2...perghhh gila touching dia ni tgk movie..betul2 menghayati watak ni..sedih2 saya ada lg yg lbh sedih..hahaha...org kat dlm jer nangis..dia dah kuar pun nangis lg..hikhikhik..kelakarrr okeyyy..tp comey...ahakss...opsss ampunnn adikku...terbongkar rahsia lak..hikhikhik..dasyat  penangan NKTM ni..ada sorg ni dia cakap dia x pernah tgk drama Nur Kasih..tp dia tgk NKTM ni dia blh rasai keseedihan dlm cite ni...
So disarankan sape-sape yang belum tengok baik g tgk..bawa mak ayah..atuk nenek..adik abang kakak pakcik macik..pendek kata satu kampung laa pergi tengok..memang tak ruginyaa...best jalan cerita ni..penuh emosi..air mata & panduan buat kita semua...Hanya di pawagam...cewahh cam iklan lak...walaupun tak d bayar royalti..sebagai rakyat malaysia..yeahh saya berbangga promote filem tempatan..hikhikhik...

P/S : Thanks dayah for all the pict

~BELICIOUS BOUTIQUE Re-Opening~

on Saturday, May 28, 2011

Semalam balik dari beli basikal kat Klang berkesempatan singgah ke Butik Belicious milik "Kakak Nottyku" Betty Rahmad di Hartamas..heee..sebelum ini butik ini pernah beroperasi di Damansara Perdana...Korang harus datang..memang price reasonable dan banyak pilihan...Dari tepi jalan dah nmpk butik tertarik menarik kau memang dabomb ni...hikhikhik..seriusss nk cakap...dr design luaran...dalaman butik ni..susun atur pakaian & barang2..sanggat menarik...dah laa lokasi dia memang strategik laa..atas Starbucks & hujung jalan..sampai2 Hartamas memang nampak ini dulu....well done kak bett...jangan korang x tau..susun atur & design semua kak bett yg buat..hebat kan kakaku..hikhikhik....satu lagi saya suka kat sini...banyak pilihan pakaian yang cantik-cantik...semalam saya sempat jugak laa membeli sehelai kemeja...ohh memang tak di nafikan lagi..saya memang kaki shopping...kalu singgah tak membeli memang bukan aida namanya....Ok back to da topic secara jujurnya nk cakap citarasa kak bett memang urban & fashionable...pakaian-pakaian kat sini semua stylish...terbaekkk laa kak bett...banyak yang berkenan..tp satu-satu laa bli.kan beli2 tak pakai lagi..rasanya yg bli ngan hsmte ari tu blm pakai lagi..hahahaha....nanti adik nakalmu ini akan pergi ceroboh butik kakak lagi yaa....btw thanks kakak atas layanan yang best smlm walaupun saya asyik kena buli..hukhukhuk...saya doakan agar kakak terus maju dalam biz kakak...aishiteru kakak...lebiuuuu...lupa nk amk pict design kat dalam..so letak pict ni jer laa..ekekeke
Aishiteru
yeayy i buy this
Ini kakak saya yg nakal :P
so korang..apa lagi..untuk kelihatan fashionista boleh laa singgah dan shopping di sini
SHOWROOM
22-1 1st Floor,
Jalan 25/70A
Desa Sri Hartamas,
50480 Petaling Jaya, Selangor.
(On top of Stabucks n opposite Nasi Kandar Pelita)

OPERATION HOURS
Tuesday - Friday : 11am-9pm
Sunday : 11am- 6pm

Kalau korang nak shooping online pun boleh layari http://www.beliciousboutique.com/

Happy Shopping!!!!

~From The Bottom Of My Heart...TQ~

on Wednesday, May 25, 2011

I am really too touched today with the innumbereable wishes you all have sent. Be it on phone,sms,FB and twitter. You all made this birthday of mine really a memorable one. Big thanks to you all for taking time out from your lives remembering me!!

Thank you so so much!!! I pray you all would keep me in your hearts forever and carry on showering same love good wishes.

It just words, well maybe it just a simple word.
But for me it not just a word. It something more than that.
THANK YOU, from the bottom of my heart.
Yeah really Thankful
Yer sangat berterima kasih
Allah s.w.t , masih memberi saya peluang untuk hidup dan berubah.
Family , support me in every single way especially ma & baba sayaaaa. Sayang mereka,rindu mereka, cinta mereka.
My dearest sis qis , walaupun kite jauh on that day, susah sgt nak jumpe, tapi u alwys in my heart.Thx for everything,i love u, no word can describe it.
Shylla Amzah , thank you adikku for the sweet video besday wish tepat kul12am on my besday…I love u more laa baby…u touch my heart..*hug*
Hunny Madu , thank u for doa & wish..you know what??u are the first person wish me via phone tgh2 mlm..hikhikhik…u are so sweet soul sister I have…Sayang awak banyak2 coz u laa satu2nya yg wish via phone, FB & twitter…I heart u sayanggg…(p/s: u promise something for me kn…yeayy)
Leya Hotfm , thx for the besday song u sing onair for me kat hotfm on my besday…Ucapan yang sgt indah untuk seorg kawan. Terharuuuu nk nangisss rase…tq darling..u make me smile.
Tiz Zaqyah , tq for the wish..wotttt wottt 1st time tiz wish besdayku rasa nk lompat2 cam kanak2 rebina lak...tq to dayah sbb bgtau tiz…hahaha
Maria Elena Zarul , baru nk sedih coz ingtkn u lupa my besday..akhirnya tersenyum balik after dapat SMS you…thanksss my dearest fren…thnks for doa & wish…tq for da friendship..*much love*
Betty Rahmad , walaupun kakak lambat wish 2jam lebih from my besday…apa2 pun tq kakakku sayang coz dlm busy2 pun smpt wish…I love u kakak gojes…
Melda Ahmad , Thanksss a lot adikku..still ingt my besday...thanks for the wish....
Kawan2 bagi wish through message. U guys awesome sebab sudi habiskan kredit untuk message saya. :)

Kawan2 fb & twitter, thx for all the wish. U guys awesome jugak. jenuh membalas but sangat happy sebab masih ade yang ingat. (walaupun ade mention kat fb tu ehek).

Dari hati seorang hamba Allah dengan rendah dirinya, saya ucapkan TERIMA KASIH atas semua ucapan2 yang telah dilampirkan. Anda semua hebat. Betul neh. :) Semoga hidup anda semua lebih diberkati oleh Allah s.w.t. aminn.. :)

Last But Not Least nak wish besday to my dearest sister Qistina..same besday with me..You are so dear to me in so many ways…I’m wishing you the best on this special day..wish you blissful, bountiful and healthy life as you walk through your journey..Just keep on smiling and keep believing urself..Stay as young,healthy sexy and as wealthy as you can..GOD BLESS

This year birthday I did not celebrate partying or get together. Becoz of …… malas nk story…hahahaha….Alhamdulillah, still breathing and enjoying life..

Thank u Allah

OK just chill ur day to watch this awesome video from my adik...Shylla Amzah

~Girls PLEASE Beware!!~

on Thursday, May 19, 2011

Sekarang ni tengah kecoh hal mat asid splasher tu kan? Apa sebenarnya motif mereka membuat perkara keji macam nie yea? dan kenapa motif sasarannya cuma wanita? adakah motif dendam atau saje suka-suka melihat mangsa mengerang kesakitan? ngeriii pulak rasanya nak berjalan-jalan di sekitar Kuala Lumpur nie, minta dijauhkan dari kita, sama-sama kita sentiasa beringat. Dari Bangsar, Pudu, Wangsamaju, Serdang, Bangi..semalam dengar2 yang terbaru dekat Summit & Shah Alam...so dekat mana2 pun kita berada please extra carefull k...

Berikut sumber dari Facebook Polis Diraja Malaysia
- Sejak bulan Februari 2011 sehingga 27 Mac 2011 terdapat (18) kes kejadian simbah “asid” yang berlaku di Kuala Lumpur. (18 okeh!!!)
- Kejadian ini reda buat seketika dan berulang kembali pada 6 hingga 7 Mei 2011 dengan (2) kejadian masing-masing yang berlaku di Sentul dan Dang Wangi.
- Kebanyakan mangsa adalah daripada kalangan wanita yang sedang dalam perjalanan pergi dan balik berkerja, terdapat juga kejadian serangan berhampiran sekolah di sekitar Bangsar dan Brickfields pada satu ketika.
- Suspek dipercayai (1) atau (2) lelaki India, bermotosikal datang dari arah belakang mangsa dan menyimbah sejenis cecair dipercayai ‘Alkaline-based’ atau ‘Oxidizing Agent’ ke arah muka atau badan mangsa. Cecair ini akan memberi kesan irritasi kepada mangsa apabila terkena kulit tetapi tidak mengakibatkan melecur.
- Di dalam kebanyakan kes serangan, saspek akan bertindak ketika mangsa bersendirian atau ketika mangsa berjalan di tepi jalan yang tidak sesak menuju ke kawasan parkir kereta atau stesyen LRT.
- Lokasi yang kerap menjadi sasaran mangsa adalah di tepi jalan sekitar kawasan sekolah, tepi jalan berhampiran tempat parkir atau tepi jalan berhampiran stesyen LRT atau pondok menunggu bas.

Orang ramai diminta menyalurkan maklumat kepada pihak polis dan mangsa dinasihatkan supaya melaporkan kepada polis dengan cara memanggil hotline 03-21159999 dengan kadar segera supaya tindakan susulan dapat diambil untuk mengesan serta menangkap penjenayah ini.
Melalui maklumat diterima daripada sumber boleh dipercayai, kenderaan menggunakan nombor penaftaran terbabit WPV 4963 BUKAN motosikal Honda EX-5 tetapi kereta Proton Iswara 1.3 berwarna perak. Pemilik kenderaan terbabit beralamat di Kota Damansara, Petaling Jaya, Selangor dan berbangsa Melayu. Berikutan itu saya percaya suspek menggunakan nombor pendaftaran palsu untuk mengaburi mata pihak berkuasa. – MazidulAkmal
Okey ni ade orang bagitahu  serba sikit persediaan utk diri sendiri. Dan saya share kan terutamanya utk gadis2 perempuan2 wanita2 yang duduk area KL. Tak kira lah korang ni pemegang black belt dlm Karate-Do atau pon Taekwon-Do atau pon silat cekak/silat gayung atau pon pengikut Ong bak. Sebab mangsa tak kire orang puteh ke org gelap ke sume die nk simbah. Ape ke manusia la mcm tu?

Gadis2 perempuan2 wanita2 KL sila tgk dan ikut ni :

1.BERJALAN BERTENTANGAN LALU LINTAS :
so mat asid ni xkan menyerang dr depan korang pon bleh nmpak sape yg ade depan korang kn? so kalau korg jln tu , bleh la nmpak ape2 yg mencuriga kn hati korg tu :) terus la blah je

2.JANGAN BERJALAN DITEPI SIPI2 JALAN :
maksudnya pinggir jalan la.. mcm la korg xbleh jln ketengah sikit kn.? n kalau boleh jalan tempat yang ramai2 orang .. ok.? Kl jalan ramai nnt bleh la buat mat Asid tu terkonfius atau pon ragu2 nk simbah kn.. :) satu lagi smtara tunggu bus tu jgn tunggu tepi2 jalan..duk laa jauh2 skit skat blkng stesen bus ker jauh2 skit dr jln...jgn nk syok2 termenung tepi jln usha org lalu lalang....

3.SELALU BAWAK PAYUNG :
memangla mcm x cool je bwk payung kn..? tapi korg mesti ade bawak jugak kn.? beg bsar2 tu selain letak bekal makan tgh hari n botol air 1liter korg mesti ada lagi space utk letak payung kn.? xkire lah panas ke ujan ke mendung ke..korg yg tgh jalan tu , pkai la payung senang jd protection utk korg..kalu ade org tegur.. 'dik .. x ujan pon' korg jwb je 'xpe pakcik sy mmg suke pakai payung nmpak RANGGI' sambil org senyum paling maniss kt pakcik tu.. :) confirm esk die pon tiru korg pkai payung sbb nk nmpk RANGGI jugak.. :) .. n kalau ade lg yang memerli korg pkai payung tu , kalau korg dah berapi sgt.. tutup payung tu n hayun je kt org yg mengata tu.. :)

4.PAKAI BAJU LEBIH :
ye, saya paham cuaca kt KL skg ni kdg2 ok,kdg2 panas tapi try la pkai cardi ke vest ke kot ke sweater ke (ini betul2 insane pkai sweater tgh2 hari) pkai la waktu pagi waktu g keje or g kelas.. Atleast take time la asid tu nk kene kt kulit korg. :)

5.JANGAN KELUAR SAMA SEKALI :
ini memang yg plg ekstrim .. lebih selamat kn.? tak kan smpai semua wanita x yah g kerja..ye dak...ishh x blh jadi ni...ok kalu rase mcm xcool laa duk rumah jer....ok blh kuar tp make sure x kuar rumah sorang2..Jangan nak mengada-ngada. Sementara penyimbah tu tak kena
tangkap lagi, bawa la kawan, jiran, ibu dan ayah serta rukun tetangga keluar bersama
..walaupon g kedai stakat nk beli bawang dan belacan bialah berteman.. :) DAN jgn sesekali jadikan ini sebagai alasan pada bos korang utk xnk dtg kerja.. woi..! ini melampau la kn..

6.GUNAKAN AIR SEBANYAK MUNGKIN :
ini saya sokong sgt.. :) dgn jumlah air yang banyak mampu mencair kan asid yang menghakis tu. Kalau asid terkena dekat muka atau mana-mana bahagian, cepat2 simbah ke tempat yang terkena untuk mengurangkan kemoralan asid. Masa blajar sains dulu pun cikgu slalu ckp kan kat lab..kna asid cepat2 g basuh tangan....

kesimpulannya : mulai saat ni, dlm beg korg kne ada payung ngan air botol ye :) sama2 lah kite doa mat asid spalsher tu die beri petunjuk.. jgn la buat keje2 gile ni.. fobia org nk kua umh.. kesian kt bdk2 skolah.. :(

Dalam orang duk kecoh2 pasal asid man ni dkejutkn berita one of my fren pun jadi mangsa diaorang..my fren mangsa ke 23 yg terkena simbahan cecair ni d area wangsamaju..my fren dalam kereta time tu nk hantar kawan dia g kerja..sedihnyaa..hope dia cepat sihat seperti biasa...sama2 laa kita doakan org x bertanggungjawab ni kna tangkap segera supaya x de laa lebih ramai lg wanita yg jd mangsa diaorang..

Harap entri kali ni bg manfaat kt korg :)
~Insyaallah~

~Wild Animal In The Zoo - Volunteer Zoo Negara~

on Tuesday, May 17, 2011

Last Sunday (15th Mei 2011) was spent in an extraordinary way. My housmate, beberapa kenalan & i go to Zoo Negara for Khidmat Masyarakat...Seawal 7am kami ke sana..that was Fun be a part of them..macam-macam perkara yang kami buat..bersihkan kandang, pameran, sediakan makanan & kasi makan haiwan...walaupun penat & berpeluh tapi besttt sangat..hope next time ada masa lg nk buat semua ni...yang penting satu zoo kami dapat jelajah..tu laa best jd volunteer kat sini...so dari ari minggu tu korang duk melepak jer kat rmh buat kerja2 yg x berfaedah baik dtg zoo..dapat gak ilmu, excercise, pengalaman..yg penting makin menyayangi haiwan...seharian kami kat sana..pukul 6pm baru balik...heee..actually...during working hour can't take any picture ...time rest, lunch & after kerja je boleh amk gambar & jalan2 :)
Ok, good thing about our new duty was the ability to walk all around the zoo. Honestly, there was not much trash anyway so we enjoyed observing the animals and took some photos instead.
Wild-Wild Animal In The Zoo
*Additional Info*
Zoo Negara not only accepts group volunteers but also individual volunteers and it could be done not only during weekends but also weekdays. If interested, call 03-4108 3422 to set an appointment or you could just walk-in. Make sure you come before 8:00 am because voluntary works need to start early before the zoo opens at 9:00 am daily
Finished Our Duty yeayyy

© Copyright by Memori Tercipta | Template by BloggerTemplates | Blog Trick at Blog-HowToTricks