Aida Arisya In D' House

Aida Arisya In D' House
Pada Yang Esa kupohon... agar apa saja yang kubicara, tidak menjadi racun untuk sesiapa, tetapi penawar hati dan budi. Pada Mu Tuhanku... kupohon kekuatan agar jejariku mampu untuk menghulurkan sesuatu, yang akan menjadi halwa minda buat yang membaca bisikan hatiku. Berbicara setulus kata. Berkata dari hearty yg indah berbahasa..~ Kata-kata bukan dusta tp, patah-patah yg puitis ikhlas dari jiwa yg ada!! BlOg ini memberi peluang insan yg kerdil menuturkan bicara seketika selagi ada dayanya!!~ SEUKIR SAYANG, SECANGKIR KASIH, & SEKELUMIT CHENTA!!~

Followers

CLICK ME!!!

There was an error in this gadget

~End of June~

on Thursday, June 30, 2011

ERmmm cepat betul masa berlalu kan...now dah pertengahan tahun...ermm camne perjalanan hidup korang sepanjng tahun ni...hope kita sama2 dapat merealisasikan apa yang kita rencanakan di awal tahun dulu...Bersyukur kehadrat Ilahi dengan limpah kurnianya kita masih bernafas...masih diberi kesempatan tuk mencorakkan perjalanan hidup kita di bumi yang fana ini untuk bekalan perjalanan hidup kita di dunia yang kekal abadi nanti...

ooppss…intro yg over pule

no la

I really want to thank God for making my ‘1′ wish come true these few days..

even if I’m still not sure and sometime I just want to let my hope down..

But in the end

in the very end…

I’ll STILL get it..

Thank you Allah for granting my wish~

I dont want to be greed and ask for more

Its enough for just once a day

I dont want to let myself cross the borderline that I have created all these while

why?

because its ME

I’m always stay at my comfort zone

Afraid of doing something out of ordinary~

Hopefully one day I will erase those ‘border’ that I have created and become someone new

I know those day will come

It will!

~I Finally Had A HEALTHY Weekend~

on Monday, June 27, 2011

Who doesn’t love the weekend?? ada ker??hahaha...The weekend is a time to let loose, have fun and take a break from your weeklong routine…I just wanted to say to all you “Weekend Warriors” out there, have a happy, safe and healthy weekend! Enjoy your families and friends responsibly and make sure u get out there and do something that you have been wanting to do all week long.
I start my daily weekend with a productive days..every morning going to “Tasik” for jogging..tak perlu laa aktiviti-aktiviti berat sangat pun sebenarya…just beberapa jam setiap pagi g jogging pun dah cukup…so anda akan rasa bersemangat tuk jalani ari2 minggu anda..cewah cam perunding kesihatan lak..hahaha...akhir-akhir ni rajin skit saya g jogging tiap2 pagi sabtu and ahad...yang bestnya tiap2 minggu mesti berlainan lokasi tasik..heee...best kot...jogging sambil menikmati udara segar kat tasik...
Jogging2 pun sempat lagi nk berposing..muahahaha..sambil menyelam minum air orang kata...chantekk kot tempat ni..cam rugi kalu x bergambar..lgpun pagi tu ramai gak tgk photographer duk amk gambar pasangan2 yg nk kawin kot...terus berangan nk photoshoot kat sini jugak..hahahaha
Lepas selesai aktiviti menyihatkan badan di pagi hari...petangnyaa baru laa aktiviti hang out with my frenz..kebetulan sabtu ada street market kat jaya one...plan asalnya pagi tu lps jogging nk ke sana...tp tengah2 duk jogging shila SMS ajak g petang...nak g jugak rupanya makcik nih....so terpaksa ku tukar plan asal...lps jogging balik rumah dulu..petang baru kuar...tq shila for ur time...
Dah xde idea nk pose camne...
Tq Photogrpher hebat Mr Jet for da nice capture
Adikku yang best
Syada
Lepas lepak2 ngan shila malamnya pulak g meredah malam ke Kajang..jmp budak baru balik dr Dublin..cam2 dugaan jadi..akhirnya ramalanku benar belaka..hahaha..jmp jugak tempat yang d janjikan..Tq FiFiey for da coklat yang sangat best & for satey....

STAY HEALTH MY FRIENDS

{FILEM} KL GANGSTER

on Sunday, June 26, 2011

Terima kasih Kak Long Hunny & Kak Long Fafau coz dengan baik hatinya belanja tengok KL Gangster...

KL GANGSTER
Sebuah lagi filem Aksi terbitan Skop Production Sdn Bhd yang berjudul KL Gangster arahan pengarah muda yang berbakat Syamsul Yusof. Antara pelakon yang membintangi filen ini ialah Malek(Aaron Aziz), Jai(Adi Putra), Shark(Syamsul Yusof), King(Ridzuan Hashim), Ajib(Soffi Jikan), Sheera (Zati), Adam Corrie(Dragon) dan abang Long Fadil(Zizan Raja Lawak)…Ada lagi watak lain tapi yang ni lebih menonjol.

Bagi saya filem KL Gangster ni kekuatan dia pada aksi lawan.Watak Jai dan Malek memang nampak cool. Tahniah pada Adi Putra dan Aaron Aziz kerana berjaya menghidupkan watak.Dan tak lupa pada Zizan sebab menyebabkan cerita ni tidak terlalu serius.

Mungkin filem ini akan lebih menarik jika dikurang sedikit dialog-dialog yang “agak kasar" bunyinya tu di ulang-ulang..maklum laa pengaruh filem ni kuat..nak2 buat remaja & pelajar…semestinya jadi ikutan dalam perbualan diaorang nanti…yang saya suka dalam filem ni ada menerapkan unsur kekeluargaan.Seorang abang yang ingin melindung keluarga daripada kesesatan hidup adik-adik dia. Begitu juga hubungan anak dengan mak. Ada juga menunjukkan sifat belas kasihan seorang manusia walaupun mempunyai hati yang keras seperti Jai tapi tetap bersimpati bila melihat anak-anak yang merempat…

Sinopsis
Mengisahkan dua beradik yang telah terjebak di dalam dunia gangster, seorang bernama Malek dan seorang lagi Jai. Si abang iaitu Malek telah dipenjarakan selama 5 tahun akibat dikhianati oleh kumpulannya sendiri yang didalangi oleh Shark anak tiri kepada King, iaitu ketua kongsi gelap yang paling berpengaruh di KL. Bagi Malek setelah dibebaskan beliau ingin mengubah persepsi kehidupan serta menjauhkan diri dari kehidupan hitam sebagai ahli kongsi gelap.

Menjalani rutin kehidupan biasa sambil menjaga ibunya yang dah tua tapi sebagai bekas banduan yang dipandang serong oleh masyarakat adalah agak sukar dia menjalani kehidupan seperti biasa. Beliau sering diganggu oleh gangster-gangster lain yang masih berdendam dengan beliau sehingga King tampil menghulurkan bantuan untuk Malek memulakan kehidupan baru. King mengarahkan orangorangnya supaya tidak menganggu kawasan Malek dan ini amat tidak disenangi oleh anak tirinya Shark yang ingin menjadi “Raja” di KL ini. Berlainan pula dengan kehidupan adiknya yang masih hanyut dibuai kemewahan hidup di dalam dunia gangster.

Bagi Jai kemewahan hidup adalah segalanya dan ini hanya boleh dicapai dengan dunia hitam yang diceburinya sekarang. Dia sanggup melakukan apa saja demi wang dan kuasa. Jai antaraorang kuat Shark dalam apa saja misi yang Shark lakukan. Jai lah orangnya yang akan tampil ke depan untuk merealisasikan apa jua yang diarahkan Shark. Sayap Shark semakin berkembang. Tapi dengan kemunculan Malek, Shark terasa semakin tergugat. Beliau terasa tercabar. Berbagai cara dilakukan untuk menjatuhkan Malek tetapi sentiasa dipatahkan oleh ayah tirinya King yang sering membela Malek yang dianggap sebagai sahabat.

King kurang senang dengan karenah Shark yang sentiasa mencetuskan perbalahan yang membabitkan kumpulan-kumpulan gelap yang lain. Ini membuatkan hubungan anak beranak ini semakin dingin. Kerana tamakan kuasa Shark mula berdendam dengan ayahnya beserta Malek. bagi Shark, Maleklah punca segalanya. Dengan itu, Shark mengarahkan Jai untuk menghapuskan abangnya. Disinilah bermula konflik diantara saudara dan kesetiaan keluarga dan kumpulan… Nyawa atau harga diri. Dimanakah penghujung pertempuran mereka…segala-galanya akan terjawab dalam “KL GANGSTER”.
{sinemamalaya.com.my}
Kak Long Fafau
Kak Long Hani
"gua x kira u abg long ker saper ker..jangan berani masuk line gua...jgn berani nk sentuh kakak2 gua ni yaa..." muahahahahaha

{FILEM} Sekali Lagi...Cinta itu milik kita!!!

on Friday, June 24, 2011

Melihat situasi penonton ke pawagam yang lebih memilih filem-filem berkualiti, membuatkan Metrowealth bersikap selektif, memilih skrip untuk difilemkan. Sekali Lagi…setelah diteliti, mempunyai keistimewaan dan kelainan tersendiri dalam menarik penonton ke pawagam.

Sekali Lagi…adalah karya romantik komedi terbaru yang akan difilemkan Metrowealth. Filem ini juga diarahkan oleh seorang lagi pengarah muda dalam Skim 10 Pengarah Muda MIG iaitu Hashim Rejab, yang sebelum ini terlibat dalam pengarahan drama juga penolong pengarah filem di MIG. Melihat potensi yang ada dalam dirinya, MIG memberikan kesempatan untuk membuktikan kemahiran mengarah filem pula.

Selain itu, filem ini juga menyaksikan gabungan dua pelakon pujaan ramai, Lisa Surihani dan Shaheizy Sam, dan dibintangi adik Mia Sara Nasuha, yang sebelum ini terlibat dalam drama Adamaya dan Epilog Syurga Cinta. Selain itu, Kartina Aziz, Bront Palarae dan Bob Lokman, turut terlibat dalam Sekali Lagi…

Sinopsis
Selama ini, ARMAN percaya bahawa dirinya merupakan seorang pengidap autisme. Namun realiti sebenarnya bakal berubah dalam sekelip mata, ketika dirinya semakin menghampiri hari perkahwinannya. Untuk sebab yang tidak diketahuinya, Arman mendapat mimpi yang menyuruhnya agar tidak meneruskan perkahwinan dengan FARINA. Hubungan Arman dan Farina juga semakin bermasalah. Malah, dalam satu salah faham, Farina telah bergaduh dengan Arman dan meninggalkannya seorang diri di tepi jalan. Dalam perjalanan pulang itu, Arman hampir menjadi mangsa ragut samseng.

Mujurlah, AMY, seorang kanak-kanak kecil yang berada di situ, memekik dengan kuat, dan sekaligus memaksa menyelamatkan Arman. Sungguhpun Amy hanya berusia 5 tahun, Arman dapati kanak-kanak itu amat pintar dan berdikari sekali, malah lebih pintar dan berdikari berbanding dirinya sendiri. Persahabatan terbentuk di antara mereka, dan Arman banyak berkongsi masalah dan pengalaman dengan Amy.

Berdasarkan pengalaman hidupnya sendiri, Amy memberikan banyak idea dan nasihat kepada Arman. Apabila Arman menyatakan rasa ragu-ragunya untuk meneruskan perkahwinan, Amy mencadangkan kepada Arman agar bertanya beberapa siri soalan kepada Farina dan juga ahli keluarganya. Secara beransur-ansur, Farina dan ibu Arman mula merasai perubahan Arman. Dalam masa yang sama, ibu Amy sendiri, iaitu SHIELA, turut merasai perubahan yang berlaku pada Amy. Amy nampak lebih ceria berbanding dahulu. Shiela merasakan dirinya terhutang budi pada HARIS, si duda baik hati, yang sanggup menjaga Amy ketika Shiela pergi bekerja sebagai kerani pada waktu siangnya. Sebagai balasannya, Shiela akan membantu Haris membasuh pinggan mangkuk di warungnya selepas waktu kerjanya itu. Selama ini, Haris sememangnya jatuh hati pada Shiela, tetapi Shiela cuba berdalih kerana dia sendiri sedang terkurung dalam sejarah hitam yang tidak diketahui sesiapa, termasuk Haris. Ibu bapa Haris di kampung sudah bertemu calon isteri yang sesuai untuk Haris. Apabila wanita itu bertindak datang berjumpa Haris di Kuala Lumpur, Shiela tahu bahawa sudah tiba masanya untuk dia membuat keputusan. Amy amat sukakan Haris dan mahu Shiela bersetuju sahaja dengan perkahwinan itu. Demi anaknya itu, Shiela akhirnya bersetuju menerima lamaran Haris. Segalanya sepatutnya menggembirakan, namun, dalam sekelip mata, hidup Shiela juga bagaikan berubah, apabila dia bertemu Amy bersama Arman.

Pengarah
Hashim Rejab

Lakonan
Shaheizy Sam, Lisa Surihani, Mia Sara Nasuha, Bront Palarae, Kartina Aziz, Shasha, Zul Handyblack, Ana Dahlia dan Bob Lokman

Tarikh Tayangan– 30 Jun 2011
Aiksss camne boleh pose sama lak ni hekhekhek
My Papa Sam da best...
Terubat rindu aunty kat Mia (Kalau ada jodoh kita jumpa lg - Mia)

{ALBUM} Pulau Janji - Hunny Madu

on Tuesday, June 21, 2011

Nukilan rasa luahan hati yang di simpulkan menjadi sebuah lagu dan irama untuk di selami, di dalami & di hayati..Anda pasti terhibur

Pulau Janji has 12 songs; 7 malay tracks and the rest in English. Hunny Madu wrote all the song and collaborated with a few producers for the project: Rafikoncept, Bo Amir Iqram, Mohd Hazri Shihabuddin and Selvam Gana.
Artis HUNNY MADU
Album PULAU JANJI
Label MTERTAIN SDN BHD
Edaran oleh LAGUNA MUSIC

Lagu-lagu yang terkandung dalam Pulau Janji;
  1. 3 PERKARA
  2. BAYANGKANLAH
  3. OUT THERE
  4. HEY R - Duet With Najwa
  5. TING TING
  6. DARI MASA HADAPAN
  7. SHAKE
  8. KISAH KITA - Duet With Anuar Zain
  9. MISS STRONG
  10. PULAU
  11. BERLARI (TOLSTOY)
  12. LUXE LIFE
Hunny Madu Pulau Janji album now selling online...only RM29.90...just klik this link Laguna Music
Out There

Dari Masa Hadapan

~My Pinky Gedget~

on Friday, June 17, 2011

I can't imagine what my life would be without this 3 thing;
My Lovely Laptop, Hp & PSP
This is an ongoing series of blog posts where I will feature an item or collection in my life that is important to me. These are the items that I can’t see myself downsizing, the ones that I love and that would make it through even the most stringent minimalist downsizing. This entry almost seemed to obvious to make, but that only shows how much this item has affected my life...

{First} My Laptop
Without my lapy i can't live a single moment...now its my best friend...Kemana saja mesti bawa...even kna tinggal beberapa jam..bila balik rumah benda pertama saya buka adalah my lapy...hahaha...My lapy is, in many ways, the center of my world. It's where I write, where I blog, where I journal, store my photo and where I communicate with friends. I play games on it, watch TV on it, and read the news on it. And also I read book on my lapy, look at art on my lapy, listen to music from my lapy, I pay bills from my lapy, manage checking and savings on my lapy...
If I'm not shopping for groceries, I'm probably shopping online..but tak boleh d amalkan selalu..hehehe...sometime bahaya jugak shopping online ni..ye laa apa yang kita lihat d dalam gambar tak seindah yang real...kadangkala laa kan...bab kata orang indah kabar dari rupa..hee..melainkan blog shopping yang kita dah familiar & dah tau kesahihan kewujudan dia..baru boleh percaya 100%..am I ryte???
Choppp lawa x background desktop lapy saya...heee
The truth is, I can't imagine my life without laptop...I can (and do) ignore it, sometimes even for a day or two, but it's always there when I come back...waiting...I will always have a lapy, and that is the truth. And just a that is true, it is gradually harder for me to imagine life without a laptop...

{Two} My Handphone
Handphone today is definitely more than just a phone. It is also an organizer, clock, camera, recorder, alarm, note pad, reminder, radio, mp3, video, mobile tv, entertainment, news update sources, internet access and more than you can imagine... Handphone indeed play an important role in our life. Some people can live without it, some cant...It depends on how much you depend on your handphone..Handphone is very useful especially during emergency. For people who stay far away from their family (like me!!), handphone is a good way to keep in touch..

For me I don't mind not having a phone for a while. I'm not really a heavy user so i guess it's okay for me, and there's always the internet to communicate with people!! unless I'm outside and it's an emergency or if i need to contact people then i might need a phone..

{Three} My PSP
And this is one gadget i really2 love (ni someone hadiahkan sempena my besday :) i'm loving it!!)...dulu saya ni kaki game jugak laaa..habis semua game di masukkn..x muat satu memory card bli lagi satu..now dah ada 2 memory..semua game penuh :P...kiranya dulu mana2 pun mesti bawa benda alah ni...now dah jarang main...busy ngan macam-macam hal sampai tak sempat nak main..sometime tak tau pun PSP tu tak de batery..hahaha..tp kalu time2 tension & bosan2 main jugak laa..nk hilangkn tension bab kata orang..nak2 game kereta...game paling ku minat..hehehe

~Presented to you Luna & Ryan~

on Wednesday, June 15, 2011

Presented to you LUNA & RYAN
Baru berkesempatan nk memperkenalkan the cute hamster i have...yang hitam banyak tu boy..namanya Ryan..yang putih skit tu girl...namanya Luna...sebenarnya saya beli dua2 ni last 2 month..lps tgk cerita CUN..tu yg terlekat nama Luna & Ryan..alaaa Luna Latisya (Marsha) and Ryan Hidayat (Jehan Miskin) dalam CUN tu..hahaha
Ini rumah kami..bersih kan??tu pun sbb lps tuan kami ni bersihkn kami...tu yg dia rajin amik pict..kalau x haremmm..kahkahkah..opsss mengadu lak..sorry tuan tanah :P (mesti lps ni dia x nk masukkn kami dlm blog dia :( uhukss)
Ini yang kami makan...tuan kami sblm tidur & g kerja akan pastikan makanan ni sentiasa ada dlm bekas ni...baik kn tuan kami :P
Nama Saya Ryan
Nama Saya Luna

~TAHNIAH - Penyu Tak Menangis lagi~

on Monday, June 13, 2011

KUALA LUMPUR 12 Jun — Kejayaan Terengganu meraih gelaran juara pada perlawanan akhir Piala FA, setelah menumpaskan Kelantan 2-1 di Stadium Nasional Bukit Jalil malam tadi, dianggap sebagai hadiah untuk seluruh rakyat Terengganu setelah 11 tahun menanti kemarau menjulang piala itu. Terengganu juga mencatat sejarah sendiri apabila menjadi pasukan terakhir yang menjulang trofi tersebut yang berakhir tahun ini.

Jurulatih Terengganu, Irfan Bakti Abu Salim berkata, beliau merasa gembira kerana akhirnya berjaya mengatasi kemarau dengan membawa Terengganu sebagai juara edisi terakhir Piala FA. "Kejayaan ini adalah hadiah buat seluruh rakyat Terengganu dan saya merasa bangga dengan kejayaan yang dicapai oleh pasukanya pada malam ini. Sebelum perlawanan saya ada beri kata-kata motivasi untuk anak didik saya agar tidak mengalas selagi pengadil meniupkan wisel penamat,” katanya kepada pemberita.
Irfan Bakti berkata, kejayaan malam tadi juga adalah usaha bersungguh-sungguh yang telah dilakukan oleh setiap pemain Terengganu dan beliau harap ia akan berkekalan hingga sepanjang musim ini.

Beliau berkata selepas ini pemainnya perlu berehat sebentar sebelum menghadapi baki dua perlawanan lagi dalam saingan Liga Super. "Apa-apa boleh berlaku dalam Liga Super namun saya yakin bahawa pasukan Terengganu mampu meraih satu lagi kejayaan,” katanya.

Jurulatih Kelantan, Datuk M.Karathu berkata, beliau menerima kekalahan pada malam ini walaupun yakin akan memenangi perlawanan sebelum ini. "Kita mengakui bahawa ini adalah kesilapan pasukan namun saya perlu membina kembali motivasi pemain yang sudah pasti menurun. Saya akan ambil masa dua hari untuk membina kembali keyakinan semua pemain untuk mereka kembali bersemangat untuk merebut gelaran juara dalam saingan Liga Super,” katanya. Karathu berkata beliau tidak menyalahkan mana-mana pemain kerana mereka telah berusaha dengan bersungguh-sungguh. - Bernama
Inilah yang kita mahukan dalam bola sepak tempatan. Walaupun hakikatnya amat perit buat peminat yang pasukannya mengalami kekalahan. Itulah adat permainan, ada menang ada ketikanya kalah...

SAYA BANGGA MENJATI ANAK JATI TERENGGANU....TAHNIAH!!!!

© Copyright by Memori Tercipta | Template by BloggerTemplates | Blog Trick at Blog-HowToTricks