Aida Arisya In D' House

Aida Arisya In D' House
Pada Yang Esa kupohon... agar apa saja yang kubicara, tidak menjadi racun untuk sesiapa, tetapi penawar hati dan budi. Pada Mu Tuhanku... kupohon kekuatan agar jejariku mampu untuk menghulurkan sesuatu, yang akan menjadi halwa minda buat yang membaca bisikan hatiku. Berbicara setulus kata. Berkata dari hearty yg indah berbahasa..~ Kata-kata bukan dusta tp, patah-patah yg puitis ikhlas dari jiwa yg ada!! BlOg ini memberi peluang insan yg kerdil menuturkan bicara seketika selagi ada dayanya!!~ SEUKIR SAYANG, SECANGKIR KASIH, & SEKELUMIT CHENTA!!~

Followers

CLICK ME!!!

There was an error in this gadget

~Sang Pemimpi~

on Friday, March 12, 2010

Entah kenapa tiba-tiba semalam saya mimpikan dia...mungkinkah itu dinamakan RINDU..tiba2 je muncul wajahnya dalam mimpiku.....Saya rindukan detik2 itu..rindukan suasana itu..rindukan kata-kata2nya...saat dan ketika ini..lagu nyayian Alyah dan Riz berkumandang di telingaku...Ku Pinjam Satu Bintang..."ku rindukan dia...ku mahu belaian manja..ku ingin selalu disisinya.." cuma satu yg saya nk bgtau...dalam setiap iringan doaku sentiasa mendoakan kebahgiaan dan kesejahteraan kamu...ketahuilah saya sentiasa ada untuk kamu...moga kebahgiaan sentiasa mengiringi kita..aminnnn...

~Masa Berlalu Begitu Pantas...~

on Thursday, March 4, 2010

Arghh…sedar tak sedar dah bulan march kan ??cepatnya masa berlalu…kerja tak cari lagi ni…bulan April ni kalu dah tak de halangan confirm office ni akan berpindah…bukannya apa..dah lama dah sebenarnya boss cakap nak pindah..tak jadi2…CS x lulus lagi katanya…dari sebulan ke sebulan tertangguh..dari tahun lepas lagi…kali ni confirm dah kot…tak tau laa kot2 ada halangan lg…hahaha…sebenarnya ok gak kalau lambat lagi..coz saya pun belum dapat kerja lain lagi ni…huhuhu…Malas betul bab2 cari kerja ni…leceh laa…kna amk cuti..g interview..isi boring itu ini…dll…but…wut to do!!nak tak nak mesti buat semua tu…dulu dah cakap kat boss tak nak ikut diaorang berpindah…lagipun jauh giler…Sekarang ni pun dah jauh…g & balik lebih kurang 1 jam jugak laa habis masa dalam kete..kalu pindah nanti kena tambah dalam 30 minit lagi kot…kalu sekarang 7.15 dah kuar rumah…nanti subuh2 ari dah kna kuar…waduhhh tak sanggup den…nak2 kalu jem…huhh..mana ngan petrol yg mahal skrg ni…& dengar2 bulan Mei ni naik lagi kan harga petrol…Lain arr klu boss nk kasi kaji tinggi..best jugak nk kerja sana lg…:P ni tak..ciputtt jek…boleh laa buat sara hidup di KL ni..cukup2 makan jek..& blh gak laa kasi skit tuk mak ayah kat kampong…nak berjoli lebih2 memamg tak dapettt la…hahahha…

Sedar tak sedar dah 3 tahun lebih saya kat office ni…huhh punya laa setia…kalu staff yg lama tu tahu saya masih di sini mesti dia gelakkan…hahaha..mana taknya..setia sangat..padahal tahu je laa perangai boss ni camne…kihkihkih…sape2 yg pernah kerja kat sini tahu laa camne perangainya…Orang2 yg penyabar je yg blh bertahan lama2 kat sini..kihkihkih…so saya ni blh diketegorikan camtu jugak laa kn??hahaha…PENYABAR laaa sangattt…tettttt…So sekarang ni kena sungguh2 cari kerja kalu x nak jd YB di rumah…kalu jadi YB bulan2 masyukkk takpe jugak kan …huh bestnyaa..kihkihkih….berangannn…:P sekarang ni bru apply 2 jawatan kat trg…kat KL tengah mencari ni…kalu ada sapa2 ada kerja kosong infrm ekk…& klu ada tau mana2 nk pakai orang ke…admin or account…x kisah laa apa2 pun..janji kerja & related ngan apa yg bljr dulu..akaun ke..admin ke..finance ke…tax ke..bank ke..HR ke…apa2 laa…

~Today Is The Day!!~

on Monday, March 1, 2010


1st March 2010..Wowww...everything seem so fast!!! Never thought that dis would happened early...pantasnya masa berlalu pergi...1st March 2009...start from that day...my life change...the sweet moment & memories that we can't forget it...Times running up!!Then the year continue...feels like we noe each other yeasterday...feels like we just sit & laugh together that day...hohoho..wut a life??Now see happy face everywhere (^_^) and we hopes that our relation still will be close till the end...

Teringat lg 1st time berjmp....after talk with phone before that...& after 1 week's u said to meet again...lps enjoy2..jln2..then u bring me to ur house..meet ur famly..sedangkn time tu kita bru je knl 1mingu kn...x sangka kita punya bnyk persamaan & citarasa yg sama..& paling x sangka kita berkongsi tarikh lahir yg sama....punya laa x caye siap tunjukkan ic lg...pecah ketawa time tu...that time mmg akan ku ingat smpi bila2...on the night lak..leka berborak smpi lewat pagi...time to laa sesi bercerita pengalaman lalu & apa2 yg related ngan kehidupan kami sekarang & dulu2..saling berkongsi cerita..kisah suka & duka...start that night..kami makin mengenali each other...& makin baik ngan famlynya...famlynya pun dah anggap ku spt keluarganya..I love them...alhamdullilah..Thanks GOD...give a good sister 4 me...& good famly 4 me menumpang kasih di kejauhan..ahakss..trima kasih Ibu & Ayah...terima diriku dalam famly kalian...blh dikatakan tiap kali hujung minggu laa spent time with them..nak2 kalu ibu balik...rindu masakan ibu :)

Hari berganti hari...minggu berganti minggu..& bulan berganti bulan..sekarang genap 1 year relationship kami...Dalam masa tu jugak laa...dialah teman..dialah kawan..dialah adik..dialah pendengar & pemberi kata2 smgt buatku..sentiasa ada saat suka & dukaku..trima kasih adikku..4 ur caring..4 ur love...& everything u do 4 me...really appreciate it...Itu lah dia..my dearest sister..Qistina...seorg adk yg kdng2 notty..tp mmg baik hati..kawan yg setia...sanggup pertahankn our friendship dr insan2 yg dengki....sangat2 menghargainya(thanks dik..sangat terharu...u do it 4 me..that why i love u more(^_^)..)hardworking..klu kerja x ingt makan...happy go lucky...caring...& cam2 lg laa..huhuhuhu

Semalam u buat akak rasa cam nk nangis...terharu sangat...thanks dik...tghri td pun..when i read ur sms...feel so happy....

To my dearest Qistina,
Having you in my life is a beautiful feeling...You make me smile & feel so special...with all that you say...and all that you do...Thanks sis...

© Copyright by Memori Tercipta | Template by BloggerTemplates | Blog Trick at Blog-HowToTricks