Aida Arisya In D' House

Aida Arisya In D' House
Pada Yang Esa kupohon... agar apa saja yang kubicara, tidak menjadi racun untuk sesiapa, tetapi penawar hati dan budi. Pada Mu Tuhanku... kupohon kekuatan agar jejariku mampu untuk menghulurkan sesuatu, yang akan menjadi halwa minda buat yang membaca bisikan hatiku. Berbicara setulus kata. Berkata dari hearty yg indah berbahasa..~ Kata-kata bukan dusta tp, patah-patah yg puitis ikhlas dari jiwa yg ada!! BlOg ini memberi peluang insan yg kerdil menuturkan bicara seketika selagi ada dayanya!!~ SEUKIR SAYANG, SECANGKIR KASIH, & SEKELUMIT CHENTA!!~

Followers

CLICK ME!!!

There was an error in this gadget

~Private Listening Party Hunny Madu Album "Pulau Janji"~

on Monday, March 28, 2011

Hani Farhana binti Mohd Hatim (born April 1, 1984) or commercially known as Hunny Madu is a radio deejay, TV host, actress, singer and songwrite.

This young lady is dabbling in the world of music. The world of singer songwriters to be exact. Hunny Madu first stepped into the scene with a hip hop group, Admonition in Hitz.TV’s Blast Off season one. They came in third place. Since then, she went on her own to start her music career but only recently became more active...She's have beautiful voice & bila perform on stage pasti ramai yg terpukau dengan energy & gerak tari yg di persembahkan..
EP
Year 2009, the lady released her debut EP, which features four original tunes described by Hunny as hip hop jazz. Bila Dunia, That Way, Suara and Don't You Play adalah antara lagu-lagu yang terkandung dalam EP beliau...Early 2010, keluar dengan single yang berjudul "Miss Strong" yang kerap di mainkan di stesen-stesen radio terutamanya FlyFM & HotFM..

Semestinya tahun 2011 akan lebih memberi sinar kejayaan buat insan yang berbakat dan serba boleh ini...Mempunyai vokal yang mantap & merdu pasti lontaran suaranya bisa memikat hati peminat-peminat yang mendengarnya...
Hunny With The Bloggers
Pada hari sabtu yang lepas, 26hb Mac 2011, bertempat di Rafikoncept Studio TTDI berlangsungnya "Private Listening Party for Bloggers" untuk memperdengarkan lagu-lagu yang bakal dimuatkan dalam album terbarunya yang berjudul "Pulau Janji" yang bakal di pasarkan pada akhir Mei ini.

Pulau Janji, the album you must have this year, sebuah album yang memberi kelainan untuk anda pencinta-pencinta muzik..Album ini blh d ketegorikan dalam genre R&B Pop...Setelah mendengar kesemua lagu-lagu yang terkandung dalam track album ini..memang tidak dinafikan..setiap lagu mempunyai keunikan dan lirik yang sangat menarik & menyentuh hati...Pasti bila sekali mendengarnya u all akan re-play that song...esp lagu Hey R, Dari Masa Hadapan & Kisah Kita...i'm feel in love with this song..touchingggg & melekat kat hati...nampak sangat i ni jiwang kan??hahaha..actually bukan 3 lagu ni jer yang menjadi pebret list i tuk album ni..boleh di katakan kesemua lagu dalam ni laa..great job sis Hunny...dah lama i menantikan your album...akhirnya bakal menjadi kenyataan tak lama lagi & i feel in love with all your song...
Mengandungi 11 buah lagu yang berlainan genre dan dua bahasa (English & Malay) dalam satu album..Antaranya ialah :

1 - 3 Perkara
2 - Shake
3 - Hey R feat Najwa
4 - Dari Masa Hadapan
5 - Miss Strong
6 - Kisah Kita feat Anuar Zain
7 - Bayangkanlah
8 - Ting Ting
9 - Pulau
10- Luxe Life
11- Berlari (Tolstoy)
Thanks Sis Hunny for this cupcake..sangat shedappp
Sesi mendengar komentar dr blogger
Nice Smile
Hunny with Mr Manager-Bro Ayie
Maria Elena & Bro Rafik
Kisah Kita By Hunny Madu
Hunny with The Scarflets
Hunny With The Boys
Hunny With The Girls
The Funny & "Crazy" Cazen
With Maria Elena
With My Dear Soul Sister Hunny Madu..Thanks loveee
Presented to you Kisah Kita by Hunny Madu

p/s : I love all ur song..hope u will be a good singer..good songwriter...& this album will be success..so to you guys out there don't be miss...Coming soon May 2011..HEART YOU HUNNY MADU

~Perfect Friend~

on Wednesday, March 23, 2011

Recently one friend ask me,’Do you ever think that u’re a perfect friend?’
And I think the perfect answer is :’NO’
cz nobody is perfect.EASY~

But when I think more about it,I’m really not a good friend.
To a person who know me,I’m not a friend who REALLY care + know all the thing my friends did.YES,actually I dont really care if its a good thing but when its not,Im not happy either but its just I dont know how to express my opinion directly to them.For me friend is very general,when u say close/best friend,u usually share everything with them (erm..maybe not everything?).Casual friend is normally a friend u used to hang out with but ur level of trust towards them is lower than best buds.I do have few of best friend but I dont know in which categories I’m in for them.

But this is a true fact of friendship that me myself can agree, sometimes u need to be ‘fake’ with ur friend. Keep pretending that u know nothing and wait for them to tell u the truth that u already knew for lets say…1 year maybe…(tu bergantung pd situasi semasa jgk laa)

I have 1 policy that I held onto for a long time.’When your friend doesn’t tell you anything,that means they are not ready.If u’re an understanding friend,U just have to wait for a moment it came out of their mouth.’

So,for anybody who dont really know me, Im actually a person who shoot less or maybe ‘no’ question to my friend..If they want to share,they will but If they dont,its their right.U just need to respect them.Easy right?

Ok,thats it.I know this post sounds quite emotional right?I just want to show how emotional I am now :P

~{ALBUM} Dia...Misha~

on Monday, March 21, 2011

This morning i received this parcel.....Thanks kak misha & sony music

Samihah Binti Omar atau nama komersialnya Misha Omar, 29, yang lahir pada 6hb Januari 1982. Beliau berasal dar Machang, Kelantan dan mula menceburi bidang seni suara sejak berusia 20 tahun setelah menyertai pertandingan Bintang RTM 2001. Populariti beliau memuncak setelah meraih pelbagai anugerah pada tahun pertamanya sebagai artis, dan terus bertahan popular hingga setanding dengan populariti penyanyi wanita lain seperti Datuk Siti Nurhaliza, Dayang Nurfaizah, Liza Hanim dan Jaclyn Victor.

Sejak mula menjadi artis rakaman pada 2002, Misha hanya merakam 3 buah album penuh merangkumi 32 buah lagu yang mana 7 daripadanya bergelar juara carta.Antara album beliau adalah Misha (2002), Aksara (2004) dan Misha Omar (2008)

Sekarang Misha muncul dengan sebuah album kompilasi yang berjudul Dia...Misha dimana ia memuatkan lagu-lagu popularnya serta 3 buah lagu baru berjudul Berlalu & Detik Antara Waktu serta sebuah lagu nyanyian asal kugiran Alleycats ciptaan sifu Misha sendiri, M.Nasir yang berjudul Kerana. Album ini yang antara lain memuatkan kesemua 8 buah lagu single penyanyi ini yang pernah menginjak tangga pertama carta-carta muzik Malaysia sejak tahun debut pada 2002. Juga memuatkan beberapa buah lagu popular Misha yang lain. Antaranya Bunga-Bunga Cinta, Nafas Cahaya, Cinta Adam & Hawa, Pulangkan, Ku Seru, Dedebu Cinta, Tiada Lagi Tangisan, Riwayat Cinta, Sampai Di Sini, Halaman Cinta, Lilitan Asmara, Jawapanmu, dan Sembunyi.
Dia... Misha
Genre : Pop
Label : Sony Music Entertainment Malaysia Sdn Bhd
Penerbit : Ramli MS
Dia Misha...Sebuah lukisan rasa, sebuah perjalanan seni yang memotret riwayat hidup seorang insan yang berdiri di pentas hiburan untuk berkongsi cinta, tawa, resah, gelisah dan kecewa menerusi nada dan lagu.

~Rindu yang terubat~

on Sunday, March 20, 2011

Pertemuan singkat itu cukup menggembirakan aku
Mengubat rindu di hati akan sebuah pertemuan dgnmu
Walaupun bukan sebuah pertemuan di alam nyata
Namun ku tahu ia bakal menjadi suatu realiti
Dengan izin Allah Yang Maha Mengetahui

Saat itu menjadikan hatiku yg hiba ini terasa lapang dan tenang
Kerana merasakan tempat itulah yang terbaik dihadiahkan buatmu
Kita bertemu di sebuah taman indah dihiasi bunga2
Yang tak tergambar indahnya
Bunga2 yang kembang mekar menjalar tinggi hingga ke langit
Menghiasi taman itu
Kilauan cahaya memancar di setiap sudut itu
Nuur yang sentiasa mengelilingi tempat indahmu itu
Bagaikan kilauan permata yang mempesona
Kau tersenyum melihatkan aku dan usrah kita
Terlalu kagum dan bagai tidak percaya akan semua itu
Kau bawa kami ke tempat seindah itu
Kau mahu kami tahu kau terlalu bahagia, tenang dan gembira
Dengan kehidupan baru yang tak tergambar oleh kata2
Wajah kau samar di pandanganku
Namun tetap menampakkan ketenangan dan senyuman manis
Kau bahagia dan gembira hidup di sana

Ingin aku khabarkan pada semua akan pertemuan itu
Ingin aku beritahu pada semua yang kau berada di tempat itu
Yang kau gembira dan bahagia di sana

Ingin aku kongsi kegembiraanku akan pertemuan itu
Akanku sampaikan berita itu pada ma dan baba
Agar mereka turut gembira akan ketenanganmu itu
Terima kasih Allah atas pertemuan itu
Cukuplah sekadar aku mengetahui yang dia bahagia di sampingMu di sana

Persoalan2 aku terjawablah sudah
Pertemuan itu meyakinkan aku kau tenang di sana

Terima kasih Allah kerana memberi aku peluang untuk melihat senyumannya
Mengalir airmata ini tanda syukur
Do’aku ingin melihat dia di alam mimpi telah Kau kabulkan
Walaupun sebentar cuma

Kau umpama mengkhabarkan padaku
Do’a2 kami agar menjadikan liang lahadnya sbg salah satu taman2 indah di syurga telah Kau kotakan
Itu janjiMu yang pasti Kau kotakan buat hamba2Mu yang terpilih
Peliharalah dia Ya Allah di bawah naungan kasih sayangMu
Berterusan hingga ke Jannatul Firdaus

Semoga pertemuan itu akan menjadi realiti buat kami sekeluarga
Apabila tiba masa yg ditentukan olehMu kelak
Hati yang rindukan Ibrahim, Alfatihah...semoga abgku bahgia d sana..walaupun x bersama kami saat ini..Iee sentiasa d hati kami...

Ingatan padanya xpernah luput malah semakin segar dan menjadikan aku seorang yg sgt merindukan pertemuan dgn Tuhan. Semoga setiap langkah kakiku di dunia ini sentiasa diredhai Allah agar bila kematian menjemputku, aku benar2 telah bersedia.
Ya Allah, pimpinlah hati ini agar sentiasa berada dlm redhaMu..

~{ALBUM} Najwa - Innocent Soul Album Showcase~

on Thursday, March 17, 2011

 
 Innocent Soul
Selepas menghabiskan penerbitan dan rakaman album beliau, Najwa menetapkan 17 Mac 2011 sebagai tarikh untuk melancarkan album terbarunya, Innocent Soul. Album ini diterbitkan bersama Widi Puradiredja, "nadi" untuk kumpulan Maliq & D'Essentials, kumpulan "urban soul" dari Indonesia.

Kebanyakan lagu-lagu dari album ini telah diterbitkan di Jakarta bersama pemuzik-pemuzik yang tersohor dari benua ini menjanjikan bahawa album ini akan menjadi satu album "must-have" tahun 2011.
Pada pukul 8 malam, bertempat di ECOBA, B-G-02, Level 1, Menara Bata (Tower B), PJ Trade Centre 8, Jalan PJU 8/8a, Damansara Perdana, 47820 Petaling Jaya, Selangor…Showcase tersebut berjalan dengan lancar dengan sambutan di luar jangkaan oleh peminat-peminat, keluarga dan rakan-rakan artis yg turut sama hadir memberi sokongan memenuhkan segenap ruang legar ECOBA…Pujian & sekalung tahniah buat Najwa…you did a great job…

Najwa
Najwa Mahiaddin, 25, penyanyi yang membawa muzik soul yang mempunyai suara yang power sedang naik dengan pantas. Lantunan suaranya mencabar banyak minda untuk mencari siapa pemilik nama ringkas ini. Dia hadir pada waktu yang tepat iaitu ketika umum sedang meneliti dan menghargai bakat baru yang punyai identiti tersendiri. Najwa yang kini sedang sibuk menghabiskan pengajian beliau di Berklee College of Music, Boston, Massachusetts, Amerika Syarikat berjaya melahirkan album sulung yang berjudul Innocent Soul. Pernah berduet bersama Malique Too Phat menerusi lagu “Kau Yang Punya" yang sentiasa bermain di stesen2 radio tempatan. Menerusi lagu "Got To Go" yang semakin mendapat sambutan dan mendapat tempat d hati peminatnya dan juga menjadi ranking teratas dalam carta stesen-stesen radio terutamanya Flyfm Campur Chart.

Menyebut nama-nama hebat seperti Ella Fritzgerald, Jill Scott dan Erykah Badu sebagai penghembus inspirasi dan nadi telinganya, kita tahu yang Najwa bukan datang dengan bakat dan jiwa yang kosong. Berakar umbikan nama seperti itu sudah cukup meyakinkan bahawa minat yang mengalir mempunyai pengisian yang benar.

Malah inspirasi lagu dan fesyen yang berjalan seiring menampakkan gadis ini mempunyai originaliti yang tidak dibuat-buat. Realitinya, dalam aliran pengetahuan Najwa kini terkandung dua subjek yang berbeza.

You must have “Innocent Soul” diterbitkan Nada Biru Muzik Sdn Bhd edaran Warner Music
Antara lagu-lagu yang dimuatkan dalam album ini :
1- Got To Go
2- Sweet October
3- Go ‘Head
4- Jealousy
5- I’ve Got The…
6- Monday Blues
7- How Long Must I Wait
8- Ain’t That A Shame
9- Innocent Soul
10- Your Love ‘05

Facebook : Facebook.com/najwamusics
Najwa " I hope this album touches your heart, make you smile, brings tears to your eyes, makes you want to fall in love, gives you hope and strength and heals your soul"
Note : I'm waiting Hunny Madu Album coming this May...yeahhh...wahh ada tugasan nmpaknya ni...okey "Janji tetap janji" i work hard for that sista...i try my best..everything for you..hikhikhik

 

~Kisah Rumput Dan Orang Yang Disayangi~

on Tuesday, March 15, 2011

Pada suatu pagi di satu sekolah menengah, ada seorang pelajar bertanya pada seorang guru yang sedang mengajar. Ketika itu, guru tersebut sedang menyentuh mengenai kasih dan sayang secara am. Dialog di antara pelajar dan guru tersebut berbunyi begini :

Pelajar : Cikgu, macam mana kita nak pilih seseorang yang terbaik sebagai orang paling kita sayang?. Macam mana juga kasih sayang itu nak berkekalan?

Cikgu : Oh, awak nak tahu ke?.Emmm…baiklah, sekarang kamu buat apa yang saya suruh. Ikut je ye... mungkin kamu akan dapat apa jawapannya.

Pelajar : Baiklah…apa yang saya harus buat?

Cikgu : Kamu pergi ke padang sekolah yang berada di luar kelas sekarang juga. Kamu berjalan di atas rumput di situ dan sambil memandang rumput di depan kamu, pilih mana yang PALING cantik tanpa menoleh ke belakang lagi walaupun sekali. Dan kamu petiklah rumput yang PALING cantik yang berada di depan kamu tersebut dan selepas itu bawa balik ke kelas.

Pelajar : Ok. Saya pergi sekarang dan buat apa yang cikgu suruh.

Apabila pelajar tersebut balik semula ke kelas, tiada pun rumput yang berada di tangannya. Maka cikgu pun bertanya kepada pelajar tersebut.

Cikgu : Mana rumput yang cikgu suruh petik?

Pelajar : Alaaaa, tadi saya berjalan di atas rumput dan sambil memandang rumput yang berada di situ, saya carilah rumput yang paling cantik. Memang ada banyak yang cantik tapi cikgu kata petik yang paling cantik maka saya pun terus berjalan ke depan sambil mencari yang paling cantik tanpa menoleh ke belakang lagi. Tapi sampai di penghujung padang, saya tak jumpa pun yang paling cantik. Mungkin ada di antara yang di belakang saya sebelum itu tapi dah cikgu cakap tak boleh menoleh ke belakang semula, jadi tiadalah rumput yang saya boleh petik.

Cikgu : Ya, itulah jawapannya. Maknanya, apabila kita telah berjumpa dengan seseorang yang kita sayang, janganlah kita hendak mencari lagi yang lebih baik daripada itu. Kita patut hargai orang yang berada di depan kita sebaik-baiknya. Janganlah kita menoleh ke belakang lagi kerana yang berlaku tetap dah berlaku. Dan semoga yang berlalu tidak lagi berulang. Jika kita berselisih faham dengan orang yang kita sayang itu, kita boleh perbetulkan keadaan dan cuba teruskan perhubungan tersebut walaupun banyak perkara yang menggugat perhubungan tersebut. Dan ingatlah orang yang kita sayang itulah kita jumpa paling cantik dan paling baik pada MULAnya walaupun nak ikutkan banyak lagi yang cantik dan baik seperti rumput tadi. KECUALILAH jika perhubungan tersebut tak boleh diselamatkan lagi, maka barulah kita mulakan sekali lagi. Maka sayangilah orang yang berada di depan kita dengan tulus dan ikhlas.

Hidup neh memang pelik kan...hehe, bile kite try jadi yang terbaik untuk sume orang....orang len akan kata xpayah bek jadi diri kau je. Tapi bile kita ikot pe yang diri kita nak , dalam tak sedar kita lukakan banyak hati. Pastu yang paling sedih bila kita ingat kita da menggembirakan sumone tapi sebenarnye die terluka dan betul la tak semua manusia sempurna dan tak ada yang sempurna selain Dia .

Maybe mende2 neh jadi salah kita sendiri kot, yela bila da lalai dengan nikmat kan kita terus lupakan Dia dan tanpa kita sedar nikmat tu ditarik balik.Bila da ditarik balik tu mula la kita merayu pada Dia untuk nikmat2 tuh. Teruk kan kita. Nasib bek Dia Maha Pemurah dan Penyayang, xpernah sedetik pon lupakan kita even kita selalu je lalai dan lupakan die.

Ya Allah, aku memohon kepada mu agar permudahkan jalan hidupku. Sesungguhnya aku hambamu yang lemah dan mudah leka dengan nikmat-nikmat mu.
Amin.

~Anugerah Sukan Negara 2010~

Anugerah Sukan Negara 2010
Tarikh : 15 Mac 2010
Tempat : Grand Ballroom,Mandarin Oriental, Kuala Lumpur

Anugerah Kepimpinan Sukan - Prof Dato Chin Wai Yeong


Anugerah Berpasukan Wanita - Pasukan Skuasy Kebangsaan


Anugerah Berpasukan Lelaki - Pasukan Hoki Kebangsaan

Anugerah Olahragawati - Datuk Nicol Ann David
Calon-Calon :
Elaine Koon , Pandalela Rinong, Datuk Nicol Ann David, Nur Suryani Mohamed Taibi, Chai Fong Ying, Lim Lee Lee, Quzandria Nur Mahamad Fathil

Congrat to Datuk Nicol Ann David...Malaysian alwys proud of you...tak pernah mengecewakan dalam setiap permainan...teringat tahun 2008 ari tu dapat menyaksikan perlawanan Datuk Nicol Vs Nettelie dari Belanda tuk Kejohanan Skuasy Terbuka CIMB..First time dapat tgk dia main live dpn mata..memang mantap laa...
26hb Julai 2008 at CIMB Malaysian Open Squash Championship

Anugerah Olahragawan - Mohd Azizulhasni Awang
Calon - Calon :
Datuk Lee Chong Wei, Mohd Azizulhasni Awang, Sazali Abd Samad, Alex Liew Kien Liang, Puvaneswaran A/L Ramasamy, Mohamad Azlan Iskandar, Kumar A/L Subramaniam
Congrat Azizulhasni...Anda adalah Ikon Sukan Negara...yeahhh terengganu always proud of you....Anda membuka mata semua bahawa anak jati terengganu mampu ke persada dunia...well done...

~Gelombang Tsunami Di Jepun~

on Friday, March 11, 2011


11 March 2011
8.8 pada skala Richter…
Tsunami setinggi 13kaki…
dan amaran Tsunami dikeluarkan dibeberapa negara termasuk Australia, new zealand, Mexico, chile, Hawaii, Peru, Philippines, Guam, Marshall Islands, Indonesia, Papua New Guinea, Nauru, Micronesia, Mexico, Selatan dan Tengah Amerika, Pantai Barat Amerika, Barat pulau Alaska dan Russia…
Kalau dulu di Aceh, sekarang sedang Hot di Jepun.. Tsunami... Walaupun mereka mempunyai teknologi yang canggih, tapi tak mampu juga untuk menahan kuasa Allah..

Kita di Malaysia sepatutnya mempunyai rasa kesyukuran yang teramat sangat kerana tidak pernah diuji sedemikian rupa. Memang kita tidak sanggup untuk menerima ujian sebegini, tapi jika sudah takdir.. Redho sajalah.

Apabila kita disuruh bersyukur.. Ramai orang akan berkata "syukurrrr" lalu diringi dengan sebutan "Alhamdulillah". Adakah itu benar-benar bersyukur pada Allah. Pengertian sebenar bersyukur ialah "meninggalkan perkra yang di larang dan menghidupkan apa yang disuruh oleh Allah." Itulah sebenar-benarnya orang yang bersyukur pada Allah.

Jadi mulai hari ini, saya menyeru diri saya dan rakan yang membaca blog ini agar dapat kita menambahkan kesyukuran kita pada Allah. Dengan mengurangkan atau memberhentikan tabiat-tabiat buruk yang dilarang oleh Allah serta dapat memperbanyakkan amalan-amalan baik yang disuruh oleh Allah.

Lihat you tube Tsunami di Jepun, semoga kita mendapat pengajaran dari apa yang berlaku pada orang lain untuk menambahkan lagi rasa kesyukuran kita pada Allah.

Live coverage from BBC News
LIVE update dari BBC boleh diikuti di SINI
Berita dan Gambar; baca lanjut di SINI

Japanese television showed cars, ships and even buildings being swept away by a vast wall of water after the 8.9 magnitude earthquake.

The quake has sparked fires in several areas including Tokyo, and numerous casualties are feared.

It struck about 250 miles (400km) from the capital at a depth of 20 miles. There have been powerful aftershocks.
The tremor at 1446 local time (0546 GMT). Seismologists say it is one of the largest earthquakes to hit Japan for many years.
The tsunami warning was extended to the Philippines, Indonesia, Taiwan, the Pacific coast of Russia and Hawaii.
Tsunami waves hit Japan's Miyagi and Fukushima prefectures, officials said.
Japan's NHK television showed a massive surge of debris-filled water sweeping away buildings, cars and ships and reaching far inland.
The earthquake also triggered a number of fires, including one at an oil refinery in Ichihara city in Chiba prefecture near Tokyo.
There were reports of about 20 people injured in Tokyo after the roof of a hall collapsed onto a graduation ceremony.
Bullet train service to northern Japan was halted, rapid transit in Tokyo was suspended and some nuclear power plants automatically shut down.
Huge Japan quake causes tsunami, fires, landslide

TOKYO – A magnitude 8.9 earthquake slammed Japan's eastern coast Friday, unleashing a 13-foot (4-meter) tsunami that swept boats, cars, buildings and tons of debris miles inland. Fires triggered by the quake burned out of control up and down the coast, including one at an oil refinery.
At least one person was killed and there were reports of several injuries in Tokyo, hundreds of miles (kilometers) away, where buildings shook violently through the main quake and the wave of massive aftershocks that followed. A tsunami warning was issued for dozens of Pacific countries, as far away as Chile.
Japan's meteorological agency said that within two hours, large tsunamis washed ashore into dozens of cities along a 1,300-mile (2,100-kilometer) stretch of the country's eastern shore — from the northern island of Hokkaido to central Wakayama prefecture.
Prime Minister Naoto Kan said the quake caused "major damage in broad areas" but nuclear power plants in the area were not affected. The government prepared to send troops to the quake-hit areas.
"This is a rare major quake, and damages could quickly rise by the minute," said Junichi Sawada, an official with Japan's Fire and Disaster Management Agency.
PS : Apabila ALLAH S.W.T memberikan peringatan kepada manusia!!!Sama2 laa kita doakan keselamatan umat manusia d sana & seluruh dunia..amin

~Monolog~

on Thursday, March 10, 2011

Buat sekian kalinya saya betul2 kecewa dgn sebuah persahabatan yang tidak dhargai…“…adakah silapku..ya mungkin..kesilapan yang sering dilakukan tanpa disedari diri sendiri…”hati kecil saya berkata-kata..”

Teman..diri ini tersinggung denganmu..entah kenapa dgn diri ini....baru beberapa ketika lidahku lancar memberi nasihat dan bimbingan pada seorang teman.. “…persahabatan kerana Allah itu indah dan kita perlu hargai sahabat kita…sebarang perselisihan dan ketidakpuashatian perlu diselasaikan dengan damai..jangan bersedih dan buruk sangka dengan sahabat kita ..” alangkah terujinya saya dengan kata2 yang baru saya lafazkan....saya tersinggung dgn caramu.. betul betul tersinggung sehingga saya rasa jauh hati..teman ketahuilah diri ini tidak mahu bersangka buruk terhadapmu…mengapa kau begitu…

Lantas Iman ku berbicra.. “Subhanallah..tenanglah, kau tidak memahaminya..koreksi dirimu.. semoga saya sentiasa meningkat dalam hatimu..jgn biarkan egomu yang meguasai hatimu..semoga tetap tenang dalam kesabaran dan tenang dalam menghadapi ujian .” Ego saya pula berkata.."kenapa sahabatku begitu..saya seboleh boleh luangkan masa bersama teman2 walaupun ada perkara yang ingin dilaksanakn supaya teman tak kecil hati..kenapa org lain tak bole korbankan apa yang saya korbankan ..kenapa..kenapa dan kenapa..!!????Iman saya mnjawab dgn tenang..''mestilah begitu..setiap org lain caranya..yg penting saling percaya mempercayai dan selesaikan masalah dgn baik..sebaik2 sahabat ialah sahabat yang menegur sahabatnya dan tidak mengumpat atau berkata buruk dbelakang sahabtnya itu..la tahzan ..mgkin teman itu ada sebab tersendiri..berbaik sangka pada orang lain dan jangan pentingkan diri "

“Astaghfirullahal’azim..Ya Allah..ampunkan daku…alhamdulillah ya Allah dgn teguran drpd iman,Hatiku terubat..” Bisik hatiku…

YA ALLAH..kiranya Engkau mempertemukan kami utk mendidik diri kami agar lbh menyayangiMU, maka hnya Engkau yg mampu membawa hati2 ini b'taut menyelusuri jalan mencari cintaMU, mengharap maghfirahmu,janganlah Engkau pisahkan hati2 ini dikala rindu & syg kami belum cukup utk melamar redha & cintaMU,YA ALLAH..andaiku lyk menapak d syurgaMU..kupinta dia bersamaku.. .amiin..YA Rabbal'alamiin

Begitulah lumrah persahabatn perlu ada ujian dan dalam ujian di uji dgn dugaan yang memerlukan kesabaran dan pengorbanan..

Kepada yang masih mempunyai sahabat..hargailah dia sebelum terlambat..Ingatlah bahawa masih ramai yang memerlukan sahabat dan teman..Sahabat sejati bukan yang seLalu disisi,tapi seseorang yang seLalu diingati daLam bisikan doanya di maLam hari & yang menasihati dikala lupa diri & yang menemani dikala sunyi & b'sama2 b'juang mencari redha iLLahi..

Buat sahabatku..
Ku harap mekar di hati,Agar persahabatan suci ini,Kan terus mantap,Menjadi syafaat,Terukir indah di pintu Jannah.....Sesungguhnya Aku menyayangi kalian kerana Allah…
Ya Allah, tika Kau hadiahkanku SAHABAT, Kau jadikanlah hatiku ini bersyukur atas kurniaanMu, Kau jadikanlah hatinya berlapang dada menerimaku.Tika Kau hadiahkanku SAHABAT, Kau jadikanlah hubungan ini disemai atas redhaMu, teguhnya cinta padaMu, dilindungi dari maksiat dan hal-hal yang melalaikan dari mengingatiMu. Ya Allah, bahagiakanlah hatiku dan hati seluruh SAHABATKU dengan cinta kepadaMU..Amin~
To Someone
“You are one of the best things that's ever happened to me. You're my love and my best friend. And every day that goes by, it seems like I discover something new about you to love. It's incredible to me how one person can make such a big difference in my life. You touch my heart in a way I never knew before. I discover something new about you to love. It's incredible to me how one person can make such a big difference in my life.”

~Happy 100th International Women's Day!~

on Monday, March 7, 2011

Hari ini 8hb March 2011 adalah Hari Wanita Sedunia ke-100. Selamat Hari Wanita buat semua wanita. Tapi yang ala-ala wanita tak leh masuk senarai, walaupun korang tu rasa lebih cantik, lebih lembut dari wanita hikhikhik...opsss

Semoga kita terus menjadi wanita yang dikata bisa menggoncang dunia bab kata pepatah "Tangan Yang Menghayung Buaian Mampu Menggoncang Dunia"..

Ucapan teristimewa tentulah buat My MOM, “Terima kasih kerana melahirkan...mendidik & menjadikan saya seorang WANITA yang mampu berdiri di atas kaki sendiri sampai ke hari ini...Ma..Kaulah RATU hatiku...” Juga buat saudara-saudara perempuan, adik-adik perempuan saya, teruslah menjadi wanita hebat yang mampu membuat Bonda bangga & tersenyum. Aunty-aunty saya yang selalu mewarnai kehidupan kami sekeluarga...Cazen2 perempuan ku yg sometime agak terserlah ke nottyannya tp menghiburkan..thanks for being a part of my life...Kakak2 tersayang walaupun pd hakikatnya xde kakak...but i'm so lucky d kelilingi kakak2 yang mengasihi diri ini walaupun bukan adik kandung :P ..Adik2 angkatku, my BFF....Gurlzfrenz2 ku...kalian adalah wanita terhebat yeahh GIRL POWER!!!

"Janganlah kamu mengahwini wanita kerana paras rupa yang cantik, mungkin paras rupa itu membawa kehancuran, jangan kamu kahwini wanita kerana hartanya kerana berkemungkinan harta itu membawa kepada kezaliman. Tetapi kahwinlah wanita kerana agamanya, seorang wanita hamba yang hitam yang menghayati agama sesungguhnya lebih baik"
Ibnu - Majah
Warkah buat Hawa..
Hawa,
Andai engkau belum berkahwin jangan kau risau jodohmu, ingatlah Hawa janji Tuhan kita, wanita yang baik adalah untuk lelaki yang baik. Jangan dimulakan sebuah pertemuan dengan lelaki yang bukan muhrim kerana aku khuatir dari mata jatuh ke hati, maka lahirnya senyuman maka tercetusnya salam dan sekaligus disusuli dengan pertemuan takut lahirnya nafsu kejahatan yang menguasai diri.


Hawa…
Lelaki yang baik tidak melihat paras rupa, lelaki yang soleh tidak memilih wanita melalui keseksiannnya, lelaki yang warak tidak menilai wanita melalui keayuannya, kemanjaannya, serta kemampuannya mengoncang iman lelaki. Tetapi lelaki yang baik akan menilai wanita melalui akhlaknya, peribadinya dan yang penting pegangan agamanya.


Lelaki yang baik juga tidak menginginkan pertemuan dengan wanita yang bukan muhrimnya kerana dia takut memberi kesempatan kepada syaitan untuk mengodanya. Lelaki yang warak juga tidak mahu bermain cinta kerana dia tahu apa matlamat dalam sebuah pertemuan lelaki dan wanita yakni sebuah perkahwinan.


Oleh itu Hawa,
Jagalah pandanganmu, awasilah auratmu, peliharalah akhlakmu, kuatkan pendirianmu. Andai ditakdirkan tiada cinta daripada Adam untukmu, cukuplah hanya cinta Allah memenuhi dan menyinari kekosongan jiwamu, biarlah hanya cinta daripada kedua ibu bapamu yang memberi hangat kebahagiaan buat dirimu, cukuplah sekadar cinta adik- beradik serta keluarga yang membahagiakan dirimu.


Hawa…..
Cintailah Allah di kala susah dan senang kerana kau akan memperolehi cinta daripada insan yang juga menyintai Allah. Cintailah kedua ibu bapamu kerana kau akan perolehi keredhaan Allah. Cintailah keluargamu kerana kau tak akan jumpa cinta yang bahagia selain dari cinta keluarga.

© Copyright by Memori Tercipta | Template by BloggerTemplates | Blog Trick at Blog-HowToTricks