Aida Arisya In D' House

Aida Arisya In D' House
Pada Yang Esa kupohon... agar apa saja yang kubicara, tidak menjadi racun untuk sesiapa, tetapi penawar hati dan budi. Pada Mu Tuhanku... kupohon kekuatan agar jejariku mampu untuk menghulurkan sesuatu, yang akan menjadi halwa minda buat yang membaca bisikan hatiku. Berbicara setulus kata. Berkata dari hearty yg indah berbahasa..~ Kata-kata bukan dusta tp, patah-patah yg puitis ikhlas dari jiwa yg ada!! BlOg ini memberi peluang insan yg kerdil menuturkan bicara seketika selagi ada dayanya!!~ SEUKIR SAYANG, SECANGKIR KASIH, & SEKELUMIT CHENTA!!~

Followers

CLICK ME!!!

There was an error in this gadget

~Berubah~

on Friday, October 29, 2010

Pernahkah anda melalui saat di mana anda merasakan mereka yang anda kenali bukan lagi diri mereka. Di mana jasad mereka masih sama namun keadaannya sudah jauh berubah. Rohnya yang ada dalam diri mereka sudah tidak anda kenali lagi.

Sedihnya bila kita rasakan, apa yang ada depan kita secara fizikalnya masih sama, namun isi dan emosinya sudah jauh berbeza. Mungkin ya, hidup ini ada turun naiknya. Ada saat kita rasa bahagia dan gembira namun bila tiba saatnya, kita perlu melalui detik sedih itu. tapi, tidak bolehkah kita lalui detik sedih itu dengan keadaan fizikal, isi dan emosi yang sama sepertimana kita pernah mengecapi kegembiraan suatu ketika dulu? Mungkin ya, suatu perhubungan itu akan datang dan pergi. Tapi kita punya kekuatan utk menghalang perkataan ‘pergi’ itu menjadi realiti. Apa gunanya kita berjanji manis suatu ketika dahulu dan ‘buat buat tak tahu’ saat ini? Saya percaya, semua ini bergantung sama ada kita nak pertahankan, atau kita nak biarkan ia terus pergi. Ini semua bergantung kepada setiap individu itu sendiri.

Benar, tiada siapa menafikan, kita seharusnya berubah mengikut keadaan semasa. Namun, adakah ia bermaksud anda perlu mengubah diri anda sepenuhnya? Sehingga anda kelihatan bukan seperti diri anda lagi. Anda berubah kepada seseorang yang cukup asing, bukan sahaja kepada mereka di sekitar anda, tetapi kepada diri anda sendiri juga. Perlukah perubahan mendadak sebegitu?

Perubahan yang bermanfaat ada baiknya. Tetapi bagaimana dengan perubahan yang pelik, dlm erti kata yang mudah, perubahan yang menyedihkan orang lain? Masihkah anda rasa ia perlu?

Mungkin benar, saya perlu berubah. Perlu lebih matang, tidak terlalu kebudak-budakan.
Tidak perlu terlalu berfikir yang saya boleh lakukan semua perkara dan tidak terlalu berani dalam segala-galanya. Tetapi, jika saya berubah kepada totally opposite from the real me, bukankah itu bukan lagi saya? bukankah itu bukan lagi saya yang anda semua kenal.

Saya yakin, jika saya berubah sedemikian rupa, sehingga terlalu berbeza dengan diri saya yang sebenar, mungkin anda menyukai saya. tapi akankah saya menyukai perubahan itu? kerana saya bukan lagi diri saya yang sebenar. Saya akan jadi seseorang yang terlalu asing bagi diri saya.

Yakni, jika anda benar-benar mahu saya jadi sebahagian dari hidup anda, sukarkah utk anda menerima saya seadanya? Accept me for who I am. Anda mengenali saya melalui diri saya yang sebenar. Justeru, mengapa harus mengubah saya sehingga sedemikian rupa? Salah kah apa yang cuba saya sampaikan?

Bukan sahaja kepada saya. perkara ini seharusnya sama kepada setiap yang ada di sisi anda. Terima mereka seadanya. Kenapa mereka boleh terima anda seadanya tapi anda tidak dapat berbuat demikian? Percayalah. Setiap manusia ada kelemahannya. Kita harus akur dan menerima kelemahan itu. jadikan kelemahan itu sebagai sesuatu yang manis. Tiada satu manusia pun yang sempurna dalam dunia ini. mungkin anda mengharapkan ‘hampir kepada sempurna’. Tapi, tidakkah lebih baik kita anggap kelemahan dan kelebihan sesama manusia itu sebagai ‘saling melengkapi’. Bukankah itu lebih bermakna?

~Just Say~

on Thursday, October 28, 2010

Sometimes, u dun simply say u hate something.
cuz at d end of the day, u'll get it.
urmmmm! it's true.

tak kirala dlm apa perkara pun, kita senang2 ckp,
bencilah org ni..x suka laa dia buat camni….benci laa perkara tu..,
tak suka lah mcm ni and yada yada,
tapi lama2 nanti, anda akan dpt benda or something tu.
makin kerap anda tolak sesuatu, makin byk potensi anda akan mendapatnya.
yup yup!

and now, i have this sudden feeling.
sigh. i need sum1 to talk but, nvm forget it. (just I hope…berpikir laa sblm buat sesuatu)..ingatlah insan2 tersyng…peace

owh yes, kita hanya akan menghargai kesihatan bila menghadapi sakit.
urmmmm!
baru kita sedar, betapa berharganya jadi seorang yg sihat.

hari ni, sgt best dan ceria!
but i wont tell u what is it about.
certain things, better keep daripada cerita. kann?
LOL

~Yeayyy Get Award~

on Wednesday, October 27, 2010


1) Thank to person who gave you this award and the link of the person

TQ Cik Erma krana kasi award ni kat saya..hehehe..ni link blog dia...rajin2 laa usha2 ye http://ermalina.blogspot.com/

2) Spread the award to 15 blogger who you like and think their blog is awesome!

* Hunny Madu
* Nadia
* Iejat
* Kak Zue
* Kak Eita
* Pejal
* Aizuemi
* Aten
* Kak Hezrin
* Kak Wani
* Kak Zai
* Ariff
* Mira Feeqa
* Kak Huda
* Kak Yana


3) tell 7 thing about yourself

* saya suka dgr radio
* have a big famly..i love my famly much much more :)
* suka drive kete
* x leh hidup tanpa internet....asyk nk on9 memjng...tgk now kul 1.20am duk on9 lg :P
* saya seorg yg setia...hehehe..seriuss x tipu :P
* love pink!( erma tiruuuuuuu)
* Menyayangi untuk disayangi :) xoxo

~You Drive Me Crazy~

on Friday, October 22, 2010

Now 2am...saya taktau kenapa i can go blogging this early...maybe becoz Mocha Ice Blanded yg i minum td mybe jugak becoz of u..kihkihkih giler laa minum Mocha Ice Blanded lewat2 mlm camni...hehehe

Ari ni i dpt title "Giler" & "Alien" hahaha...that is becoz of u laa...nk jd giler like u jugak ni :P..You Drive Me Crazy tonite...hahaha..dah laa smpi2 dpt title giler :P x pe laa giler2 i pun sbb you jugak...hahaha..dah lama x buat kerja giler camnikn...skli buat kerja giler..nahhh terkejuttt...nmpk muka terkjut & blushing u...hehehe..i lolikeeee...i suka surprise :P I'm so happy tonite...i'm appy when you appy...i'm happy make my peeps around me appy..coz i love u..i love all peeps around me..they alwys made me happy...

Anyway thanks for ur time babe..thanks for everything..wlpun x lama...it made my day...Jom nyanyi lagu ni...

Every time you look at me
My heart is jumpin, it's easy to see

You drive me crazy
I just cant sleep
Im so excited, I'm in too deep
Ohh...crazy, but it feels alright...blaablaa blaa

p/s : Tq for pict at ur tweet..i biasa laa klu g last minit & nk cpt lupa nk take pict..hikhikhik..nsb baik u amk ngan u punya BB...nanti i copy kat situ jer laa ye :)

~Tag - Check It Out Sapa Yang Kena~

Dah agak lama me x kna tag..alih2 baca blog kawan2 nama me pun ada skali..me tengah rajin ni..nk update blog xde bnda nk story..so me jawab tag ni dulu..

Okey ni TAG dari IEJAT

Write 5 interesting facts about the person who give u this award..

1. Sebenarnya dia ni tua dr me..tp dia x suka me panggil dia dgn panggilan "Kak" nape enth..hehehe(terimalah kenyataan Kak Iejat :P)
2. Sorang ejen insurans..sape nk bli insurans blh cari dia (promote ni..jatt komisen sini skit ehh..hehehe)
3. Sekali tgk seorg yg agak serius...takutt nk tegur..tp dah knl baik hati rupanya..hikhikhik
4. Hard Fan Dato' CT...Fafau..n Myra kn..hahahaha
5. Kawan yg ku knl dlm Fun Corner :)

Write down 10 interesting facts about yourself and your hobby..

1. Me ank ke3 dlm famly...me ank perempuan sulong...sbb tu laa apa2 pun famly come First..shopping jer mesti ingt adk2 :)
2. Seorang yg penyayang, happy go lucky, cepat sensitif, mudah nangis hehehe w/pun ku tgk tv jer pun :P cengen sehh..tp betul laa..nk2 bnda tu mlibatkn kekeluargaan & persahabatan mmg cepat menyentuh naluri kewanitaanku...
3. Me suka akan keindahan pantai (sama lak kita iejat), w/pun rmh me kat kg dkt je ngan pantai...ari2 blh g..tp now duk KL klu balik kg mesti ku ke pantai jugak..x pnh miss..smpikn adku ckp ni cam org KL bru jmp pantai jer :P
4. Me suka kanak2..me suka baby..bila laa nk ada nk sndiri(tp x kawin lg..hahaha) smpikn pnh bercita2 nk adopt ank angkat..sape2 xnk anak kasi kat me..jgn buang sini sana..kesian diorg..nk menikmati hidup gak...
5. Me suka drive kete..rasa bli drive tu sronok tgk keindahan alam yg x brp nk indah kat KL ni..hahaha dr duk terperuk kat rmh sorg2..bosann seh..x berkembang minda..
6. Me rasa bahgia sgt bila ada org menghargai me..terasa diri ini disayangi..hahaha
7. Me x suka menunggu lama..x kira laa tggu apa pun..w/pun nk tggu bus..me rela jln kaki dr tunggu...
8. Me paling x suka org mungkir janji...bgku bila dah janji kna tepati & tunaikn..klu rasa x dpt buat jgn janji...sbb me klu janji me akn usahakn jugak tuk tepati...
9. Seorg yang setia...sbb tu smpi skrg ku x de BF kot...hahahha
10. Me ni x blh dipisahkn dgn 3 bnda ni my Pak TAM, my Lappy & my HP...ohh my life so boring without 3 thing ni...

Pick your most 10 deserving recipients and describe them..
1. Kak Hezrin - bussineswomen bjaya..i liker her choc cake...
2. Ermalina - dak FC yg dah lama x ketemu...
3. Mira Feeqa - kDah brp kali balik malaysia..ni g egypt balik..ole2 akak mananya..hehehe
4. Cik Ina - My Love lect ever after....
5. Chaq - dah Fc yg dah lama x jmp gak :P kasut akak mana???
6. Kak Wani - isteri abg budiey..hehehehe
7. Kak Huda - dah lama x update blog...baik jwb tag ni...update laa jgk :P
8. Jumaat - sempena ari jumaat ni nk tag ang laa..hahaha
9. Kak Yana - Tokey restoren yg bjaya...lama x lepak kedai kak yana..jummm
10. Hunny Madu - my pebret DJ & singer..i lover her style..(nk tag jugak w/pun dia x baca ni..kihkihkih)

~Bila Rindu~

on Wednesday, October 20, 2010

Honestly, after my family, my friends come second (it's because they always said, "family first."). I miss my friends so much for the fact that we are now far from each other and haven't met each other for a long time. I still remember the old times (sounded like decades had passed) when we were hanging out together, eating while talking about boys and girlie stuffs. I enjoyed myself so much that times. When I was having my rough times, I knew I would be alright because they were always there for me. They were ready to support me or hold me when I was falling down. Everytime I was having difficult choices or bad situation, no matter how sad I am, trust me, they were always there for me. I don't think I can get better friends than them. They accpeted me for who I am, arguing with me for my own good and share the laughter when I was happy. I don't deny that my new friend are okay, too, but they were different. They think they knew me but they don't! Thay are much more sensitive and sometimes, I was holding myself for being who I am for not wanting to hurt their feelings (I know I alwayys did that eventhough I'm holding myself). I don't really care about holding myself because I'm such a good actress sometimes. It's not that I pretend or what because I'm really sincere to be their friends. I just want to tell you guys how much I love and miss you guys. Thanks for being my friends and I really appreciate this friendship. The friendship that can't be bought anywhere in the world! Thanks guys^^!

~DJ Stories~

on Tuesday, October 19, 2010

Haluuuu i'm bak... i dun know what i'm doin early moning like this..now nk pukul 2am already...hehehe...so coz i don't now what to do..i finish story about last blog...this DJ stories...


Ni pulak Faizal Bin Ismail(FBI) dr Hotfm 1st jmp masa jmp kak fara jugak, kiranya tolak campur dlm 4 tahun jugak laa...coz diaorg slalu ada event sama...blh tahan laa giler2 bro ni..smpi laa skrg ku slalu jd mangsa buli dia...kesiann me kn :(..agak rapat ngan famly FBI..nk2 ngan anknya Keyna...siap ada 1kali tu FF ckp ku pengasuh Keyna...hahaha..ku mmg suka melayan kanak2...that why laa jd rapat kot...ngan wife dia Kak Lina pun ku baik :) suka tgk famly ni...sweet couple beb..romantik jer wlpun bro tu giler2...hahaha..ampun bro :P


Now this Nadia Flyfm she so sweet..biasa dgr dia keudara..tp x pnh jmp dia...1st jmp last year klu x silap..tu pun time 4th Flyniversary...mula2 segan nk tegur coz x biasa ngan dia..takut laa jugak...serius tgk muka dia time tu..tp bila dah tegur mak aiii peramah orgnya..bnyk lak storynya...that why laa dia jd DJ..tu yg bnyk bcakap...smpikn ada enth kali kbrapa enth dah lupa jmp dia...masa lepak2 dia siap cakap "asyik i jer yg cakap...apa kata u ckp lak?" hahaha i pun apa lg..said "u kn dj..mmg patut pun u ckp..hehehe" ilove u gf...1 weeks u cuti ari tu sepi jap Pagi Show...u mmg selalu buat i ketawa pg2...u so funny...& 1 more thing...tq for what u give me last week :P much love


Ni pulak Dj dr SuriaFM ~ Myra baru kot jmp tahun ni jugak...bulan 6(so bru start follow laa :P)...sblm jmp jarang sgt dgr dia ni onair...coz jarang dgr suria...selalu dgr HotFM & FlyFM jer..suria biasa ari minggu jer layan...bila dah knl & jmp baru laa rajin dgr dia onair..tu pun time dia jer laa tune..hahaha...pnh bbrp kali laa jmp & lepak2 ngan Myra ni...blh d kategorikn giler2 gak laa...ada jer lawak dia yg buat org ketawa...tp klu duk lepak ngan dia mmg ketawa jer laa memanjang...dgr jer dia cerita..hahaha..cnfrm ketawa...best jugak kn ketawa2 selalu..hilang stress...tp x blh ketawa lbh2..coz dlm suka nanti akn ada duka..ehh tiba2 lak..hikhikhik...tq Myra for the frenship...hope to see u again...


Mommuyyy to be Kak Tini Hotfm suka kak tini ni sbb dia ni ramah & suka senyum..ahakss...satu lg kak tini ni satu je respect kat dia..bkn sbb dia pengacara 3R (Respek,Respond & Relaks) hehehe..sbb kak tini ni dia jnis low profile...tgk laa setinggi mana pun dia blajar..tetap camtu..simple but nice...xde pun blagak...pnah dulu bcita2 nk jd cam kak tini..bljr jauh2..blajar tinggi2...:) like sister laa kn..kak tini kn kakakku..ahakss...


Leya Hotfm slalu jmp event hotfm...tp x pnh pun rapat ngan kak leya ni..coz jenis yg serius...enth sejak bila enth jd rapat saya pun xtau...hahaha..start pd tu laa dah ok ngan kak leya..selalu gurau2..jmp dah hye2 bye2...klu x dulu x brani nk hye2..hehehe..sbnrya ok jgk rupanya kak leya ni..blh tahan laa dia punya TINGTONG tu..hahaha..nice to knw u sis..


This my Kakak...kak Seri Dj hari minggu d SuriaFM sometimes ganti dj2 lain bertugas d hari2 biasa...tp paling bnyk suara kakak kat iklan..coz selalu buat VO..hehehe..suka suara dia...cam2 blh buat...ari mggu selalu dgr suria sbb kakak ni laa...hope suatu ari nanti kakak jd DJ full time ye...love u kakak.. :)


Hafiz FlyFM hehehe dah lama follow dia ni..slalu gak jmp..tp x brp rpt mana...now dah selalu jmp dah ok dah..hehehe..x segan lg...suka dgr celoteh dia...he crazy like his sister (Hunny Madu)...mmg sebijik laa..klu bgmbr mesti nk buat muka giler2..but i love u both...cute face jdnya..hehehe

P/s : now dah kul 2.30am ku nk pejamkn mata jugak walaupun x ngantuk...that all about Dj Stories..ada lg yg ku knl..tp gitu2 laa..x rapat & selalu jmp...so ni jer laa dulu tuk ari ni...jmp lg ya rosse(dailog upin & ipin):P

~I'm Feel In Love With The DJ~

on Saturday, October 16, 2010

Yeahh seperti tajuk entry di atas "I'm feel in love with the DJ's"...ermm xtau camni laa blh terminat ngan org2 radio ni...ku sbnrnya xde laa "addict media" sgt seperti tanggapan someone tu kpd ku..ahakss..ssh tuk ku minat sesuatu tu betul2..tp bila ku dah berminat maknanya ada SESUATU yg "SPECIAL" dlm diri dia...ahakss....

Ni la celoteh2 DJ-DJ radio yg berjaya menambat hatiku yg dikatakan ada sesuatu yg SPECIAL dlm diri mereka..top 5 dulu..ahakss cam carta lak..ikut kemesraan,keakrabaan & sejauh mana ku mengenalinya..tp top5 ni mmg x leh laa klu x dengar celoteh diaorg...sunyi duniaku...Thanks all yg menceriakan halwa telingaku...


Mesti korang ingat Fara Fauzana DJ pertama yg ku minat..sebenarnya nope???DJ pertama yg berjaya mencuit hatiku DJ dr kg ku DJ Terengganu FM (Farah Fauzi)...dah lama dah..sejak ku study kat kampus..masa tu Fara Fauzana x wujud lg....dia tgh study kat uitm kot...citenya bermula my fren laa selalu jer suruh dgr dia wat ucapan kat radio..ku x minat pun mula2 nk layan radio ni..just dgr jer..nk suh call mmg x laa..hahaha...nk djadikan cerita 1 hari tu ku saja gatal2 tgn antr email kat DJ ni...alih2 mlm tu jugak..tgh study lewat mlm dpt panggilan dr no yg x dknali...dia kata kwn lama..ku hbs nama sebut dia kata salah..skali dia sebut ayat yg ku tulis email kat dia..mak aii terkedu tiba2..cam x caya yg call ku tu dj radio...duk borak2 lps tu bru ku perasan time tu dia masih bertugas...tp ku xtau yg duk bgayut tu onair ker off air...coz xdgr radio mlm tu...lps pd tu ku rajin dgr radio...dia pun rajin call..kadng2 ku call dia..siap dia kasi no hp...lps tu kami rapat cam adk beradik..selalu berhubung..till now...dialah kakak ksygn ku skrg ni..Kak Farah Fauzi...dah 10 tahun kami knl...xde org lain yg paham ku cam dia paham diriku...suka dukaku semua dia tahu..i LOVE u kakak..xoxo...blh dikatakan dlm bnyk2 dj kat trg dia paling ceria.happy go lucky & ketawa dia mmg x blh lupa..ahakss...u are the best kakak...even dia dpt twrn kat stesen swasta yg lebih kukuh dr rtm..dia ttp setia dgn pendgr2 TFM..sbb tu smpi skrg dia x kemana..masih d TFM dgn tagline dia "Wajib Ceria Bersamaku" :)


Lepas tu baru muncul DJ Hotfm Fara Fauzana Fadzil dlm kamus hidupku..sblm ni pnh dgr kat radio & tgk TV jer...sejak dah berhijrah kat KL...camne enth leh terjmp forum Fara Fauzana Fan Club suatu ketika dulu...yg skrg digelar Fafau Fun Corner...dr situ laa ku lebih mengenali siapa Fara Fauzana...seorg yg humble, mesra peminat, x pnh lekang ngan senyuman...walau penat camne pun layanan dia terhadap peminat mmg terbaekkk...that why laa smpi skrg dia masih memegang Anugerah Penyampai Radio Popular tuk ABP..u deserve it sis...sedar x sedar dah 4 tahun jugak ku mengenali beliau...spnjng tempoh tu jugak laa bnyk kenangan manis bersamanya...bertuah sgt dpt mengenali beliau...Jatuh bangun Kak Fara kami sentiasa d sisi...siapa Fara Fauzana suatu ketika dulu tu laaa Fara Fauzana sekarang..All the best for ur future kak :)


Ni pulak Kak Anne Ex Dj Hotfm baru jer pun meninggalkan Hotfm atas tanggungjawab pd suami tercinta..berhijrah ke Doha kerana suaminya bekerja d sana...seorg yg periang...cute...sporting...gonna miss her already...now dah x blh dgr celoteh dia...xde lg wak wak kat radio...:( miss u kak anne..tq 4 everything...tq atas persahabatan ini...mengenalimu adalah anugerah terindah...


This Hunny Madu from FlyFm...she so cute,sempoi, funny & giler2 la jugak...start suka bila dgr celoteh kat flyfm & tgk video kat fb hunny..mmg sempoi laa...funny & cute sgt...suka lesung pipit dia..hehehe...i like ur style hunny..u my idol...start follow Flyfm after hear her voice...:) suka celoteh dia...always make me smile (^_^)now i'm waiting for her new album..work hard on that my fren..i know my fevret song on that album kn..hehehe


Ni pulak Zher Peen from FlyFm Radio...She's new announcer on Flyfm..before this always tune her on 8TV Quickie..i like her style when she host Quickie..sempoii beb...u are rock girl..One day on july this year..tiba2 terdengar suara dia kat radio..i tot just guest on that prgm...alih2 she a new announcer..terus i msg dia tnya...1st time dgr suara dia kat radio i tot she have experience in radio before..but she said no..this 1st time on radio..woww..great job dear.. i told u already kn..u can do this...love u laa...

p/s : Another all about Dj in my life...coming soon next entry k..

~Senyum~

on Thursday, October 14, 2010

(^_^) SENYUMMMM..... Agak pelik ari ni..hahaha..smpi2 jer opis dapat panggilan dr _______ terus ku tersenyum memajang...Sampaikan budak opis ni tnya..."Akak nape ni dr td tersenyum??" hahaha ku pun jwb "Senyumkn sedekah..so ari ni mood baik..nk sedekahkn senyuman sepanjang ari"..kihkihkih cover baik punya..nanti dia ingt ku angau sengih sorg2...Believe it or not???hehehe..mmg cam mimpi seh dapat panggilan tu...apa2 pun thanks a lots for calling me...much love xoxo Today is my LUCKY DAY.....

Nak kasi tahu kat dia ke x ekk...ermmm biar laa dulu..nk surprise kn kihkihkih...coz dia promise to give me what i want...but i told "it's ok..i try to get it myself..if can't baru i mintak tolong u.nanti i msg u k..."ku x nk laa susahkn dia & amk kesempatan lak...coz bila kita kawan kita kna ikhlas..ku x suka laa nk amk kesempatan atas persahabatan yg d bina...apa2 pun tq 4 the offer...selagi mampu dapatkn sendiri slagi tu i akan usahakan...Lurve u...can't wait next week..miss u already...

~Heart~

on Tuesday, October 12, 2010

Heart

it is impossible to say that i dont have any problems in life.....if somoene said that, that means he/she is totally crazy.out of all things in life,when it comes to heart i always have problems.i would rather do tonnes of works given by the boss than thinking bout my heart probs.its not like i have a heart problem as in coronary disease ke ape,but this is a true feeling.sometimes, no, not sometimes most of the time mende ni cam susah skit 4 me to explain.i mean love is complicated isnt it????you can love someone but that person might not love u back...sedih gak:(but thats not my story)...4 me,if u wanna like somebody,with a great pleasure please do so but just keep it to urself.i know its hard to keep it from ur friends esp if ur friends r kinda type "omg,omg he's coming"u know yg slalu bwat kecoh.but its nice to have them around. esp if the person tht u like is always close to you...he might be ur classmates,college friends,coursemates r sesape je la rite.only god knows!!!.i have met many people here,all sorts of people,malaysians,foreigners,boys,girls,oldies,rich,poor n mcm 2 org with mcm perangai.we are all different but after all at the end we are human beings,so the ground issues will stay the same which is our hearts,our feelings or in an easy word love.....unconditional love requires sacrifices??is it true....i dont know.from my little exp in this life,first u need to love the only,ALLAH then rasul,after that comes ur parents and ur family..then after that can be ur friends or ur....i just leave it 4 u to ponder...because all of us will have different answers.

TenTenTen(10.10.10)

on Sunday, October 10, 2010

TenTenTen.....
Semalam date yg chantekkk & special sgt kn...10.10.10...sbb tu jd TenTenTen...cam hotfm TenTenTen lak...ahakss...btw on 10 oct tiap2 tahun special bgku...that is my sister besday...before cerita about my TenTenTen ni nk ambil peluang wish besday for my lovely sister(kak Farah Fauzi)..Happy besday kak...moga pnjng umur, murah rezeki,appy alwz, dberikan kesihatan yg berpnjngan & selamat menimang cahaya mata yg katanya due 11 nov...woww terror kakak..momnya 10.10 ..anknya nanti 11.11...sweettt sngt....thanks alwys there for me..bab kata akak walau jauh d mata..but alwys in our heart..dekat d hati katanya..wlpun dah berjauhan..u alwyz keep in touch with me..love u more kakak..only u know my feel...this year upset skit..coz on 10.10 ur present x smpi kat tgn u on that date...but for sure akn smpi nanti k...cuma lmbt jer..dont worry kakak...adkmu ini sentiasa mengingati tarikh2 bahgiamu...smlm konon2 nk wish kul 10.10am skali terlajakkk tdo..so smlm on 10.10pm 10.10.10 i wish tuk u...sweet x..ahaksss...MUCH LOVE xoxo...

TenTenTen
Okey...semua org ada cerita menarik sempena TenTenTen smlm kn...x lupa saya juga...mula2 agak boring laa coz smpi2 KL dr Batu Pahat dlm 7.30am konon2 nk layan motoGP..alih2 x jd...ingt jd layan motoGP nk kuar laa pg..smpi2..mandi & terus kuar balik..x jd punya pasal smbil on9 ku tertido(penat & ngantuk kot..tdo brp jam jer pun..laa tau penat rupanya me ni..hahaha)...so at 10.10am on 10.10.10 ku d atas tilam layan ZZzzzz..hahaha...bangun2 dah kul12pm kot...so duk on9 smbil layan TV...kul 1pm baru kuar rumah..g Sunway Pyramid ngan my housemate...ada je benda nk buat kn..mmg ku x reti duk diam..hahaha..lps tu layan Showdown Street Fest kat Sunway Pyramid...jmp Hafiz,Prem & Julie...duk sembang2 ngan diaorg..tnya Julie where Zher, dia x terlibat ker??Julie ckp dia ada jugak tp blm smpi...awal2 agak bosan d situ..coz Hafiz cakap dr pg smpi kul 6 just ada workshop & budak2 B-Boy ajar dance...klu battle betul2 mlm...kul7lbh konsert katanya...so Hafiz ckp g jln2 dulu..nanti dtg balik..lgpun Zher pun xde lg...so ku round2 sekitar tapak fest tu..jmp abg qis & gf dia...abg qis ni b-boy gak..org pnting tuk showdown tu..dia laa duk dance kat stage dr td...cuaca panas skit..so ku pun masuk lak Sunway Pyramid jln2..tiba2 Zher bgtau dia dah ada kat Sunway Pyramid...so ku reply tnya lokasi dia kat mana..dia ckp kat Showdown Street Fest dah..smpt ku bli something kat Sunway Pyramid sblm kuar..coz i know she like that thing...hahaha...smpi2 kat tmpt tu x nmpk dia coz ramai org..duk jln2 tiba2 tgk ada org duk lambai2 dah sambil sengeh2..hahaha..winkkkk miss u lots...lama giler x jmp she said...sblm dia start record tuk 8tv Quickie smpt borak2 ngan dia..tnya pasal aktiviti smlm..bertukar2 cerita..ku ckp smlm dia workaholic coz going RushHour Party Marathon from morning till late..kul4 pg katanya baru hbs...ari ni host 8tv quickie kat sunway lak..giler kental laa...dia ckp muka letih ni...but look her face xde pun..asyk senyum jer..x nmpk penat..hahaha..but i love ur smile....hahaha dia tnya apa ku buat smlm..ku ckp laa baru smpi pg td from Bt Pahat..kul 4.30 gerak dr Bt Pahat to KL...dia ckp ku lg dasyatttt..hahaha..u busy buat kerja..i busy buat2 busy..hahaha..g menyibuk katanya...:P 1st time tgk dia live host 8tv Quickie...malu katanya..acehh cam x biasa lak..before this da tgk dia live onair on flyfm nightflight...nk malu2 lg...xde maknanyaaa..hahaha...mmg lawak tgk dia ngan prem...blh tahan giler2 gak diaorg ni...so sweet...mula2 ku ingt nk balik awal..coz ngantuk & penat x hilng lg..then Zher said tggu laa smpi hbs konsert..ada ramai yg best..Altimate,Mizz Nina,Jow Fizzlow,ONE,Sassi The Don, & Jin Hackamn ..wowww dlm bnyk2 i want to see Mizz Nina & ONE punya show...ahakss..so tggu laa konsert jap...hbs jer Mizz Nina perfrm terus ku balik..sblm tu jmp Mizz Nina kat backstage..wehooo dpt bergambar...yg bestnya Ali jd dancer tuk Mizz Nina rupanya...mmg mantap laa diaorg on stage..1st time tgk Mizz Nina perfm...keep it up girl...like her song "What you waiting for"...i'm enjoy my TenTenTen..thanks u dear make my day..love u laa...yg bestnya ada org promise nk kasi something nanti kn..yeahhh i'm waiting for that...ahaksss MUCH LOVE xoxo...






© Copyright by Memori Tercipta | Template by BloggerTemplates | Blog Trick at Blog-HowToTricks