Aida Arisya In D' House

Aida Arisya In D' House
Pada Yang Esa kupohon... agar apa saja yang kubicara, tidak menjadi racun untuk sesiapa, tetapi penawar hati dan budi. Pada Mu Tuhanku... kupohon kekuatan agar jejariku mampu untuk menghulurkan sesuatu, yang akan menjadi halwa minda buat yang membaca bisikan hatiku. Berbicara setulus kata. Berkata dari hearty yg indah berbahasa..~ Kata-kata bukan dusta tp, patah-patah yg puitis ikhlas dari jiwa yg ada!! BlOg ini memberi peluang insan yg kerdil menuturkan bicara seketika selagi ada dayanya!!~ SEUKIR SAYANG, SECANGKIR KASIH, & SEKELUMIT CHENTA!!~

Followers

CLICK ME!!!

There was an error in this gadget

~Dear Dairy~

on Thursday, February 25, 2010

Alhamdulillah.. setelah melalui malam yang agak panjang akhirnya Allah yang maha kuasa bangkitkan aku semula untuk kembali meneruskan satu perjalanan,pengembaraan dalam kehidupan ini..nafas yang masih bersisa ku hembus perlahan-lahan..Subhanallah! nikmatmu terlalu banyak,tapi terlalu sedikit aku mensyukuri,bahkan aku mengingkari perintah serta laranganmu..hamba apakah aku ini?? dalam ketaatan aku juga terselit penderhakaan....kadang-kadang aku sedar,tapi banyak aku terlena..tuhan moga dihazafkan dosa-dosaku.

sesekali...
kite perlu terluka agar kte mnjd seorang yang tabah

sesekali..
kite perlu berduka agar kte tahu nilai air mata

sesekali..
kite perlu kecewa kerana kebahagiaan x selamenye milik kite..

Sepi seorang perindu....

Duhai kerinduan yang sering menikam sukma...
Duhai kesedihan berundurlah segera dari sudut pandanganku...
Duhai kesepian yang sering mengundang air mata
DAN..
Duhai jiwa yang sunyi..sunyi dari kicauan burung2 diangkasa

Alooo kengkawan..saja je nk intro lebih2 skit..jiwang lak tiba2..hahahhaa

sedih pon sedih jgak tapi hidup kene diteruskan..wa~...

how come someone not being herself...ermm..saya bagitaw dia yang you shoudn't be too inferior.try to be yourself and i always be beside you.it just a matter of time.i'm trying to convince you but somehow its not easy as 1234 (plain white t's: suke lagu ni)

walau macamane pon saya harap saya dapat manage hidup ni as usual.hidup kengkadang berserabut tapi somehow saya cam suke je...hahaha

BTW ari ni cuti… sempena Maulidur Rasul…. ada masa laa saya nk berbloging ni..coz ada yg dah bising2 suh updat…so di sini nk ajak semua kawan2…sama2 laa kita selawat & salam ke atas junjungan besar Nabi Muhamad S.A.W…Dalam 2 ari ni saya terima 2 berita sedih..semalam my friend dlm FB baru je pulang kerahmatullah…Arwah Koi…merupakan bekas manager Faizal Tahir…Kami ada jugak beberapa kali berjmp…& selalu jugak chit chat ngan arwah kat FB…arwah mmg seorg yg suka bergurai..teringt suatu saat tu status FB ku tgh stress…arwah suka bg nasihat…kata2 arwah akn ku ingat smpi bila2…Rest In Peace sahabatku..moga engkau aman di sana & ditempatkn dikalangan org2 yg beriman….Alfatihah…

Dan satu lg..tup tup pg ni dikejutkan dgn 1 pemergian lg…Atuk adik angkatku(Qistina) pulang kerahmatullah awal pg td…Baru smlm berbual pasal atuknya yg sedang sakit…nampaknya Allah lebih menyayanginya…Tabahkan hati adikku…be strong..4 u & ur famly…”Dari DIA kita datang, kepada DIA juga kita kembali..”akan tiba masa kita jua..Lambat atau cepat…Namun ia pasti menanti..Sama-samalah kita doakan kesejahteraan arwah di tempat yang kekal abadi…Moga dicucuri rahmat dan ditempatkan di kalangan orrg2 yg beriman dan beramal soleh…Alfatihah….

-: What Is A Friend Means To You? :-

F R I E N D ? ? ?

Some may responded by saying :

Friends are a part of me .well of course, I don't think I can ever survive without one. Sometimes they know me more than I do know myself and they will be the first one I'm looking for when any single thing happens to me.

Or maybe some go simpler by :

Seorang yang sentiasa di sisi ketika senang dan susah.

Or, rather having one definition, one may has many ways to describe a friend :

A friend is someone who understands me when I myself do not.
A friend is someone I can count on whenever and wherever I need them.

Kawan yang baik adalah yang selalu ingatkan aku dan marah aku bila aku tak betul.

Some also may goes by something more personal like :

Seseorang yang aku boleh percaya, boleh kongsi suka duka, sentiasa di sisi kalau aku memerlukan, tak kedekut ilmu...

Brotherhood. Love. Ukhuwah. Whatever you want to call it, it all comes to one thing, that everyone needs a companion. A brotherhood means the string of relationship that bound people together, that holds each other up, and not letting go anyone go by any chance.

If one string is flawed, the whole bind will be in a very unstable condition.

Just like an enormous chandelier, if one wire split, the whole thing will come crashing down, making a huge mess and, hey, what a loss is that, where there should be an expensive, beautiful light in the middle of the hall, but what's left was pieces of shattered glass.

I myself thought that a friend means that the one who holds me up when I'm down, not because I asked him to. A friend means the one that I can trust my life with. Oh, it should go both ways too.

So, if there's any entangled string anywhere, fix it up fast. You never know. Haha.

-: Bisikan Hatiku :-

i don’t know where to start… but the tears keep falling down as my finger runs over this keyboard…

i really wanna go home ryte now… i really do… sumtimes when u really need sumone to lend his or her shoulder and the person is not there.. wut wud u do?? as fer me dpnly thing dat i can do here is juz keep d tears running down my cheek and let it falls on d books… and i keep telling myself to be stronger… stronger so dat this tears wont burst again and again day after day…

but still.. i cudnt stop it.. and sumtimes.. i told myself how stupid i am to let this tears running and cudnt stop it

wut did u do when sumone broke ur heart?? if u ask me.. i wud say.. only this tears i have and i cud never ask for more…

why is it God create a situation where when u really need sumone but dat person is not there to help u.. when i were in this kind of situation.. i keep asking myself.. why do i have to experience this kinda things??? why?? then.. now i understand… He wants me to be stronger and independent.. no more depending on others.. and absolutely no more tears… no more…but can i???

~I Was Here at Fafau 30th Birthday Bash~

on Tuesday, February 9, 2010

I was here!!!


06.02.2010...the best moment & momentous..hahaha..tarikh keramat betul laa...patut laa 2-3 day before rasa berdebar...panik & nervous semacam...ingtkn sbb alahai fafau nk kuar...rupa2nya disebabkn 1 day before alahai fafau punya peristiwa...hahaha...

06.02.2010..bertempat di Serambi Pak Engku Wisma PKPS Shah Alam...Insan bernama Fara Fauzana Fadzil telah mengadakan 30th Birthday Bash...ramai dak2 fun corner yg datang..memang meriah...dah tua dah kakakku sorg ni...bila mau kawin arr..hahahha..Thanks a lots kak fara & all Fafau Team..u all mmg best...

Birthday Girl : Happy Besday Kak Fara :

Acara berlangsung dgn sempurna...walaupun rasanya ramai fan FB ckp nk dtg tp tak datang2..rasa upset skit ngan diorg..beria2 kat FB ckp nk dtg..siann kak fara...apa2 pun majlis tetap berjalan lancar dengan tetamu2 yg hadir...yg x dtg mmg rugi...padan muka korang..suka cakap2 kosong sangat....

Antara Fun Corner Yg Hadir

Nak story skit kat sini..detik yg mmg x blh nk lupakan dlm sejarah hidupku...hampehh je kak fara...habis 1 dewan dah tahu rahsiaku :P tp bukan rahsia apa sebenarnya..sblm ni mmg selalu duk usik kak fara suh kim salam kat Mr FM ni..xde niat apa2 pun..feel pun xde..just joking...suka tgk air muka dia bila suh kim salam kat Mr FM ni..hahhaha...begini storynya..blh pulak bila Mama Mr FM ni masuk dewan dia bawa kat mejaku...siap perkenalkn bakal menantu & mak mertua...hampehh..mmg dah x blh nk fokus dah time tu apa yg dia duk bebel & reka2 cerita..malu giler..rasa cam nk nyorok bawah meja....lps pd peristiwa tu hbs jd bahan dak2 fun corner & fafaunya team...erkkkk malu siottt....apa2 pun trima kasih laa kak fara coz kenalkn mak mertua ku...kahkahkah...(xde maknanyaa :P)



ok layan je laa gambar2 kat bawah ni k...






© Copyright by Memori Tercipta | Template by BloggerTemplates | Blog Trick at Blog-HowToTricks