Aida Arisya In D' House

Aida Arisya In D' House
Pada Yang Esa kupohon... agar apa saja yang kubicara, tidak menjadi racun untuk sesiapa, tetapi penawar hati dan budi. Pada Mu Tuhanku... kupohon kekuatan agar jejariku mampu untuk menghulurkan sesuatu, yang akan menjadi halwa minda buat yang membaca bisikan hatiku. Berbicara setulus kata. Berkata dari hearty yg indah berbahasa..~ Kata-kata bukan dusta tp, patah-patah yg puitis ikhlas dari jiwa yg ada!! BlOg ini memberi peluang insan yg kerdil menuturkan bicara seketika selagi ada dayanya!!~ SEUKIR SAYANG, SECANGKIR KASIH, & SEKELUMIT CHENTA!!~

Followers

CLICK ME!!!

There was an error in this gadget

~Syahir Amzah Besday Party~

on Sunday, July 31, 2011

Salam 1 Ogos 2011 & Salam 1 Ramdhan buat semua...opsss nampaknya tertangguh lagi entry ari tu..ni nk story pasal aktiviti smlm dulu yaa..heee..yang tu nanti me update..lagipun yg tu lg lambat kuar TV...nanti kuarkan awal2 tak surprise hahahah...

Semalam di invite ke Besday Party Syahir ..adik Shilla Amzah...1 ker 2 minggu lps Syahir dah invite...2-3 ari sebelum party chat ngan dia..dia ingtkan balik..suh call mama dia...sbb dah di invite oleh tuan punya besday boy kn..so pergi laa jugak tolong memeriahkan suasana...Kami biasa laa..selalu menjadi orang TERAWAL sampai rumah Shilla kalau ada buat apa2 aktiviti..& juga orang yang paling akhir balik..hahahhaa...sampai2 rumah diaorg tengah memasak...so kami pun cam biasa laa..buat cam rumah sendiri...masuk dapur..potong tembikai...tolong makan...tolong buat2 sibuk...alhamdulillah..berkat kerjasama..semua settle terhidang kat meja depan..yummyyy..lazatt bangat menunyaaa...cam raya lak :P
Dimulakan dengan aktiviti potong besday kek kat halaman rumah...di mesti terpengaruh masa besday syada ari tu buat kat laman...terus abg dia pun nk buat jugak..hahahaha
Happy besday adikku...be a good one
Syahir & Syada
Syafiq,Syahir,Shylla,Syada & Mamat
Kakak Mithali ni..hahahha
Lepas siap aktiviti potong kek d halaman asmara...opss silap..halaman rumah..kitaorg pun masuk balik...tuk makan menu2 yang d masak td..ada rendang ayam, meehun, nasi himpit, bubur pulut hitam, kuey teow goreng (yg pedas masakan shylla), tembikai (yg saya potong..hahaha nk jugak), air sirap & air soda gumbira...thanks aunty zee sediakan semua ni...& thanks to shylla yg bertungkus lumus masak...terror giler dia masak..klu tgk dia masak kat dapur..perghhh...dah lulus  dah klu nak kawin ni..hahahha
My Twins..kami pakai baju sama..heee
Sessi Autograph
Lepas dah kenyang2..kami pun g taman depan rumah Shylla..main buaian...dah lama x g taman..hahahha jadi kanak-kanak rebina jap....
Gambar2 kat bawah ni akan menimbulkan rasa tak puas hati kat shilla dr awal tengok kami berdua...Me & my twins (Iela) hahahha...boleh dia cakap.."tak puas hati laa camne korang boleh pakai baju sama ni" hahaha..saje jer nk mengKEMBARkan diri semalam...thnkss my twins..love u laa :)
OK laa sampai di sini tuk hari ni..tuk Syahir..thanks invite akak yaa..Happy Besday..moga menjagi anak yg soleh..berjaya dalam pelajaran & don't be notty k...Tuk Aunty Zee & Shylla..thankss kerana masak masakan yang sedap walaupun pedas..buat semua famly shylla..thanks melayan kami semua...buat teman2 tq semua..sronok melayan kesengalan korang......sesungguhnya setiap MEMORI TERCIPTA adalah kenangan yg TERINDAH dalam hidupku...Haiyebiuuuuu bab kata Shylla Amzah...

~TOP 10 MALAYSIAN VLOGGERS & YOUTUBE CELEBRITIES! ~

on Thursday, July 28, 2011

Hellooo...helloo...hellooo...Ralik2 duk search ni tiba terpandang youtube "TOP 10 MALAYSIAN VLOGGERs & YOUTUBE CELEBRITIES"..okeyyy seriusss diaorang punya youtube memang serius kelakar & ramai giler orang view...kiranya ni after d kaji selidik...diaorang semua ni antara top ten laaa...tp dalam ramai2 saya kenal top three tu jer.. MatLuthfi, Anwar Hadi & Maria Elena....channel diaorg jer biasa tgk..yang lain belum tengok lagi...lps ada link ni klu TERrajin nanti saya try usha k...heee..

CHANNEL DIORANG : SUBSCRIBE JOOM!

1. Mat Luthfi - http://www.youtube.com/matluthfi90

2. Anwar Hadi - http://www.youtube.com/user/IniAnwarHadi

3. Maria Elena - http://www.youtube.com/user/shortnap

4. Aiman Azlan - http://www.youtube.com/aimanazlan90

5. Polkadot Doughnut - http://www.youtube.com/maccaboyz91

6. Shahrincool - http://www.youtube.com/shahrincool

7. Van Deanvar - http://www.youtube.com/VanDeanvar

8. Afiqsays - http://www.youtube.com/afiqsays

9. MentolPecah - http://www.youtube.com/mentolpecah

10. Kyopropaganda - http://www.youtube.com/kyopropaganda


~Wordless Wednesday~

on Wednesday, July 27, 2011

Ku gembira disampingmu
Tiap waktu disayangi
Kudibelai dan dimanja
Dengan kasih mu yang murni
Tiba2 ternyanyi lagu ni lagik..smlm pun sama...gembira sampaikan duk nyanyi lagu ni jer..sampaikan shila cakap "akak laa ni start nyanyi lagu ni..hbs sha duk nyanyi dr tadi" hahahah..nk menggambarkan appynya hati ini...semalam punya cite nanti saya akan story dlm entry khusus tuk tu yaa...ari ni punya appy berlainan skit...ari ni HAPPY sebab dapat buat orang HAPPY...hahaha...dalam masa yg sama saya pun turut gumbiraa atas kegumbiraan dia....apa2 pun thanks awak :) tak suh pun awak blnja saya...saya tolong ikhls jer...what fren for ryte???apa2 pun thanks again...thanks jugak sbb sudi temankn mkn skli...lain kali berhati2 yaa...

Ok satu lagi...sampai2 opis dapat call & berita yg best..dr smlm lg dapat call ni...ari ni lak 2 berita..muahahaha...i lolikeee...ok bisa d atur pak...akan diuruskan secepat mungkin...yeahh i'm supper dupper happy..thanks GOD!!!

~Patah Seribu by Shylla Amzah~

on Monday, July 25, 2011


Tajuk Lirik Lagu: Patah Seribu
Artis: Shila Amzah


Walau kau tiada di sini
Ku tetap ingat semua pesanmu
Ku hidup seolah-olah kau masih ada
Bisikan kata kepadaku

Bilakah kau akan utuskan surat buatku
Aku terus menunggu tibanya kata cintamu

oh.. patah seribu hatiku
Bila mengenangkan segala yang kita bina bersama
Haruskah ku lupa kerna engkau telah pergi

Biar pergimu tanpa relamu
Namun hatiku tetap rasa
Kejamnya kau meninggalkanku dengan nota-nota
Cinta buat kita berdua bila kan ku bisa menerima ketiadaanmu
Kan ku bakar semua hapuskan semua kenangan

Patah seribu hatiku
Bila mengenangkan segala yang kita bina bersama
Haruskah ku lupa kerna engkau telah pergi

Sayangku mohon padamu
Segera tinggalkanku
Pergilah kau ke tempat yang kau tuju
Pasti ada hikmah buatmu dan juga buat diriku

Pergilah…


Search :
Follow her on Twitter : @Shilaamzah
Facebook : Shylla
Youtube : ShyllaAmzah

~Sedetik Muzik~

on Saturday, July 23, 2011

Buat semua penonton setia TV3, stesen TV popular ini akan membawakan kepada anda sebuah konsert mini istimewa iaitu “SEDETIK MUZIK” yang akan disiarkan pada bulan Syawal nanti.

Program berdurasi 60 minit ini akan diwarnai dengan persembahan daripada artis-artis senior digandingkan bersama bakat-bakat baru yang akan mendendangkan lagu-lagu hits dan popular yang bakal memeriahkan lagi suasana Aidilfitri anda nanti
Dihoskan oleh Fara Fauzana, konsert ini bakal menggandingkan 5 orang artis baik dari generasi lama mahupun yang baru.“Sedetik Muzik” menampilkan nama-nama yang bakal mengegarkan pentas seperti Shila Amzah, Datuk M. Nasir, Datuk Khadijah Ibrahim, Azlan & The Typewriter dan Black. Masuk adalah percuma dan korang boleh berpakaian kemas.
Shylla Amzah
Datuk Khadijah Ibrahim
Azlan & The Typewriter
Datuk M Nasir
Black
Kalau mahu sama-sama memeriahkan rakaman program raya TV3  “SEDETIK MUZIK” anda semua boleh hadir di rakaman yang akan berlangsung pada:

Hari/Tarikh : 24 Julai 2011 (ahad)
Waktu        : 8.00 malam
Tempat       : Sri Pentas 2, Tingkat 5, Plaza Alam Sentral, Shah Alam

~Rancangan Adik & Al-Quran Ustaz Zamri Di Berhentikan~

on Thursday, July 21, 2011

Salam semua…Sedang asyik melayari FB, tiba-tiba terlihat satu page yang baru ditubuhkan iaitu "Kami Mahu Rancangan Adik & Quran Ust Zamri di TV9 diteruskan". Dengan pantas, terus saya explore page Adik & Al-Quran. Ternyata ianya diberhentikan buat sementara waktu berdasarkan page rasmi rancangan tersebut "Adik &Al-Quran" yang menyatakan "Salam semua , rancangan kegemaran ramai Adik & al-Quran terhenti buat sementara atas sebab-sebab tertentu . Harap Maklum (:"

Soalnya kenapa ianya diberhentikan @ terhenti? Adakah kerana gambar Ust Zamri Zainuldin menghadiri Bersih 2.0 tersebar dengan meluas dalam internet tempoh hari? Apa-apapun, TV9 masih belum menjelaskan sebab musababnya. Politik adalah politik, kerjaya adalah kerjaya. Agama tetap agama yang perlu di sebarkan kepada semua…Tidak pernah lagi dengar Ust Zamri berceramah politik dalam rancangan tersebut. Saya sangat terkilan apabila rancangan nih takde..Bukan adik-adik dan budak-budak kecik je boleh dapat manfaat daripada rancangan nih, mak bapak budak pun boleh amik teladan.,,Bukan senang nak adakan rancangan interaktif Al-Qur'an mcm nih. kalo ada rancangan mcm nih kan bagus. Anak-anak terdidik dengan cara Islam..Ada kupasan menarik bagi tiap-tiap ayat. ditambah lagi dengan Ust Zamri ajarkan cara bacaan yg betul. termasuklah segmen 'pesan atok' oleh Ustaz Abu Hassan Din sebelum habis rancangan. kan sedap telinga mendengar, sejuk mata memandang. takde arr petang-petang tuh lagha dengan kartun-kartun je. nih bukan soal rezeki Ust Zamri ke apa, rezeki di tangan Allah..bukan hak siapa-siapa nak tentukan rezeki seseorang…Ini soal kaedah pendidikan untuk anak-anak kecil. nak lentur buluh biarlah dari rebung.

Rancangan baik perlulah diteruskan, bukannya dihentikan. Kalau mengenai nak mengaji,nak belajar hukum tajwid,diberhentikan atas suatu alasan yang tak munasabah dan dangkal.Itu hak peribadi Ustaz Zamri untuk terlibat atau tidak dengan Bersih 2.0 hari tu.Tiada kaitan langsung dengan rancangan ini. Ramai adik-adik menggemari rancangan ini….Bukan adik-adik jer..kita yang dah besar ni pun tengok sekali…Haa adik-adik…Na’am….

Sebaliknya rancangan maksiat & hiburan tidak pula disekat, malah digalakkan pula. Astaghfirullah…Memang lah kini kita di dunia akhir zaman.Perkara-perkara lagha,melalaikan,tak ada masalah.Yang terselak,yang terdedah,yang tergedik, semunya boleh masuk dalam peti televisyen. Diberikan sebesar-besar peluang oleh semua media…kalu rancangan Tom Tom Bak tu…dah bersiri-siri musimnya..apa salahnya rancangan ilmiah berbentuk pendidikan agama ni diteruskan…saya percaya kalo rancangan-rancangan macam ini diteruskan (episod yg akhir pun tak silap saya.. tak abes lg kupas the whole surah al-baqarah kan?), ada arr one of many ways how to spread the islamic way of life into our early children's life.

Wassalam...

~Falling In Love by Dato Siti Nurhaliza~

on Wednesday, July 20, 2011

Amazing... im in love with this song...Lagu yang catchy, lirik yang simple. All the best to dct, adib n all the crews

Lirik Falling In Love
Once in a lifetime…
and your sweep took off your feet
and everything I've touched dissolve itself before my eyes

you’re taking me higher when I hear you speak to me
this is so familiar but I'm caught up in this fantasy,

*Now I can’t seem to find myself
Oh, I can’t seem to give up my mind
Oh, I keep falling I’m falling and I can’t stop falling
I’m falling in love with you

When I look into your eyes
I see your love that comforts me
Every now when I go to sleep
I wait to see you in my dream

you’re taking me higher when I hear you speak to me
I’m trying to tell you that I will never won’t to let you go

*Now I can’t seem to find myself
Oh, I can’t seem to give up my mind
Oh, I keep falling I’m falling and I can’t stop falling
I’m falling in love with you

Over and over again because I’ll let my mind
You give me something in you to believe in
Come to take me away…

*Now I can’t seem to find myself
Oh, I can’t seem to give up my mind
Oh, I keep falling I’m falling and I can’t stop falling
I’m falling in love with you


~Rindu Pada Usrah~

on Tuesday, July 19, 2011

Tiba-tiba rindu pula pada usrah yang telah lama saya tinggalkan. Dulu (cuba ingat balik..dulu tu bila???rasanya dah agak lama..) dua kali seminggu pasti saya diingatkan tentang agama kerana adanya usrah..HATI lebih tenang..Tak seperti sekarang, kadang-kadang terkapai-kapai dalam lautan kehidupan. Saya betul-betul kerinduan, rindu pada suasana dan pengisian usrah yang menenangkan jiwa.

Me & Dr Harlina Siraj
Alhamdulillah..selesai ber'Jacob's Walk Of Life ari ahad yang lepas..sempat balik mandi & merehatkan diri sekejap...after zohor keluar ke Amcorp Mall mencari buku untuk menghadiri Usrah Dr Harlina Siraj (Pemenang Anugerah Maal Hijrah 2011) di Masjid Al-Mukhlisin, Alam Damai, Cheras pada pukul 5pm (sebenarnya buku tu dah ada..tapi kat kampung) ...Seawal pukul 4.30pm sampai di perkarangan masjid...masuk2 ternampak Kak Wardina dalam masjid dgn anaknya Amna tengah mengaji sementara tunggu Azan Asar..suka tengok..Allahuakhbar!! budak sekecil Amna mampu membaca & menghafal ayat2 alquran sehebat & selancar itu...itulah hasil didikan terbaik...Alhamdulillah...
Me, Kak Dina & Amna
Selesai solat asar berjemaah..kami naik ke bahagian atas untuk memulakan usrah...Alhamdulillah..ramai yang hadir...usrah kali ni just untuk wanita sahaja :) meet new frenz here...we are sisterhood...thanks sister's, I'm glad myself & syukrilillah for the opportunity to gain knowledge from a wonderful tutor like Dr Har ;) Usrah ni memang suatu yang bagus di amalkan, sebab pandangan-pandangan, pendapat-pendapat, idea-idea mengenai islam dapat di ketengahkan untuk memperbaiki diri...Tahniah kepada Kak Wardina dan Kak Catriona Ross kerana turut serta dalam usrah tersebut...Semoga kita terus istiqamah dengan perjuangan demi islam yang tercinta.. Juga semoga sentiasa mendapat kerahmatan Allah swt dala melayari kehidupan ini...Mudah-mudahan ALLAH memandang usaha kita untuk berubah ke arah yg lebih baik..yakinlah..ALLAH MAHA TAHU yg terbaik utk kita..kemuncaknya semoga kita tergolong ahli syurga..aminnn..
Me & Kak Wardina
Me & Kak Catriona Ross
Rasa singkat & cepat jer masa berlalu sepanjang usrah berlangsung...cam banyak lagi nak di dengar...Insyaallah Dr Har kata bulan ramadhan ni ada lagi..hope saya dapat meluangkan masa tuk menyertainya lagi...aminnn...Sebelum maghrib selesai usrah..lepas tu terus solat maghrib berjemaah sebelum majlis selesai..alhamdulillah..banyak yang di pelajari dalam usrah tersebut..Ni dah pertengahan Syaaban...tak lama lagi umat islam akan menyambut Ramadhan Al Mubarak...sama-sama laa kita melengkapi diri kita untuk merebut peluang keemasan mengapai kemanisan Ramadhan...sebab kita tak tahu bila ajal kita...cukupkah apa yang kita ada sekarang tuk bekalan perjalanan hidup kita di tempat yang kekal abadi nanti...Renung-renugkan dan selamat beramal...sama-sama laa kita ingat mengingati antara satu sama lain..Saya izinkan anda semua ingatkan & tegur saya andai saya terleka...Wassalam...

~Jacob's Walk Of Life 2011 versi #BERSIH~

on Monday, July 18, 2011

Walk for #BERSIH hahahaha...cam himpunan Bersih lak..semuaa kuning...Ahad baru-baru ni..seawal pukul3.30 am dah bangun..padahal tido malam tu dekat pukul 1am jugak laa...3.30am my fren call..suruh pickup kat Hentian Putra coz dia baru balik dari kampung...dalam kul 4am jugak laa g amik..nak sambung tido takut terlambat bangun nak ke Bukit Cerakah Shah Alam untuk Jacob's Walk Of Life...so berjaga laa sampai subuh...after solat subuh terus gerak ke Shah Alam seawal pukul 6am...
Tiap-tiap tahun tak pernah miss untuk menyertai Jacob's Walk Of Life...kiranya aktiviti tahunan dah ni...nak-nak tiap-tiap tahun dutanya Fara Fauzana..memang tiap-tiap tahun laa kami menyertainya..hehehe...
Laluan perjalanan kali ni agak mencabar..perjalanan 6KM turun naik bukit kat Bukit Cerakah..perghhhh penat jugak laa..nak tercabut kepala lutut...kalu turun bukit ok lagi maaa..ni naik bukit...phewwww...tapi alhamdulillah..stamina ku kali ni kuat skit coz sejak akhir2 ni tiap-tiap minggu saya rajin g jogging..hehehe...berjaya menghabiskan perjalanan 6KM..tp kitaorg bukan berjalan..jogging..hahahaha..walaupun orang paling lambat start berjalan coz duk termenung & pikir2 samaada nk teruskan perjalanan ataupun tak..hahaha..boleh camtu ekk..3kali kot kehulu kehilir patah balik...kelakar pulak bila di ingat balik..last2..untuk gaya hidup sihat..kami bertekad teruskan perjalanan..yeahh anda telah membuat keputusan yang bijak..disebabkan kami paling lambat start berjalan..kami pun berlari laa..mengejar ribuan org yang dah start berjalan..hikhikhik..penat tu memang penat..tapi puas hati..dapat gak mengeluarkan peluh :)
Ke Garisan...On your marks, get set go!!!!
Tembakan di mulakan
Jom uncle auntie...lekasss jalan :P
This arrow
Comelnyaa adik ni..jom dik jalan ngan kakak :)
Lariiiiiiiiiiiiiiii
Indah sangat!!!
cute 2 beradik ni
Alamakkk jemmm dah kat depan....
orang berlari tgk dpn..diaorg tgk belakang..ishh
yeahhh 1KM to go...penat tak penat sangat laaa
Finally..after walk 6KM....Thumbs Up!!
Kami HEBAT!!!!
Bersama Cik Duta Kita...FAFAU
Berjaya menamatkan 6KM perjalanan d bukit cerakah...WELL DONE semuaaa..kagum tengok aunty2..uncle2..atuk..nenek..adik2 kecik..bersemangat menghabiskan perjalanan 6KM...kalau diaorang mampu melakukan & menghabiskan perjalanan 6KM turun naik bukit cerakah..kita yang muda belia ni kalau kata tak larat tak tau nak cakap laa kan...lagipun yang sihat nanti kita jugak..ayuh amalkan gaya hidup sihat!! See You Next Year!!!

© Copyright by Memori Tercipta | Template by BloggerTemplates | Blog Trick at Blog-HowToTricks