Aida Arisya In D' House

Aida Arisya In D' House
Pada Yang Esa kupohon... agar apa saja yang kubicara, tidak menjadi racun untuk sesiapa, tetapi penawar hati dan budi. Pada Mu Tuhanku... kupohon kekuatan agar jejariku mampu untuk menghulurkan sesuatu, yang akan menjadi halwa minda buat yang membaca bisikan hatiku. Berbicara setulus kata. Berkata dari hearty yg indah berbahasa..~ Kata-kata bukan dusta tp, patah-patah yg puitis ikhlas dari jiwa yg ada!! BlOg ini memberi peluang insan yg kerdil menuturkan bicara seketika selagi ada dayanya!!~ SEUKIR SAYANG, SECANGKIR KASIH, & SEKELUMIT CHENTA!!~

Followers

CLICK ME!!!

There was an error in this gadget

~Meriah Dalam Hujan~

on Monday, November 23, 2009

Huhh minggu ni 2 ari mandi hujan..sabtu & ahad...

Ari sabtu..after lunch & solat zohor g bkt bintang..konon2 nk tgk shila perform laa..tunggu punya tunggu smpi sudah x nmpk batang hidung dia...dah balik bru dpt call dr shila ckp x smpt dtg sbb dia kna rushing ke airport coz ada show kat penang..huhh sabo je laa makcik ni...tunggu jugak laa..nasib baik laa ada tomok yg perfm best...ada hati gak laa nk layan...lgpun hotfm ada buat siaran luar..tini yg buat OB...Anne & ikhwan jd MC tuk show tu...x smpt jmp kak anne..smpt borak2 ngan kak tini & abg soul je...yg bestnya my sis pun ada..hikhikhik..tp skjp je laa..coz lps tu dia kna gerak tmpt lain coz ada cross...balik g mkn & layan idola kecil kat rmh dayah...nk balik takut tlepas idola kecil..hahahha...balik2 lps solat trus tdo...x mandi..huhh dah laa seharian kna hujan..last2 kul 2-3 pg terjaga sbb selsema teruk..huhh..nk tdo x senang...


Ari ahad lak...pg2 dah terjaga sbb my sis msg..klu tak gerenti kul 10 or 11 baru bangun...dia pun bangun awal sbb kna kerja..kul8 dah kat opis...lps tu on9 jap..mandi2..kul10 gerak g Klang jmp ibu...smpi2 ibu dah siap masak tuk mkn tghari..ibu ckp nk balik awal ari ni..tu yg masak awal...duk sembng2 tgk tv..then kul12 mkn tghri...lps tu rest dpn tv sambil borak2 & bincang2 ngan ibu...huhh we all get 2 planning yg menarik tuk dilaksanakan..huhuhuhu..cuma nk cari masa yg sesuai..sooo tunguuuuu je laa saat itu tiba...*winkwinkwink*...maklum laa adk pun skrg tgh busy...kul1lbh kuar skali ngan ibu..ibu balik kg & saya trus ke rmh kak huda..nk g radio fest...lgpun dah janji ngan my sis jmp dia kat sana :)...smpi2 tgk cam x ramai jek..sedangkn klu ikut 19 buah stesen radio bergabung..tp cam x mndpt sambutan..xtau laa kot pg tu dah ramai..ptg sbb hujan mybe laa kot x ramai...mybe jugak kurang publisiti & promotion dr stesen2 radio yang terlibat..tiap stesen radio pun xde bukak booth tuk diorg..yg ada booth permainan & sponser2 kot...dalam hujan2 tu layan laa jugak konsert..tggu smpi habis...balik je trus dah rasa panas2 badan2 ni..mak aiii dah demam + selsema..huhuhuhu..apa2 pun i'm enjoy my weekend...so layan kn je laa gambar2 ni ye..malas lak nk cite detail..huhuhu
::Berposing bersama kereta2 stesen radio::



::Persembahan~ni je yg smpt snap :)::



::Wif the DJ ~ ni pun sama..ni je yg smpt tangkap...hehehe :)::




::Wif My Love Sister(dua2 demam lps balik event ni...hahaha) thanks dear::


~Hotfm Sehati Serasi @ Mydin USJ~

on Friday, November 20, 2009

*Ahad (15hb November 2009)


Pagi-pagi msg kwn2 kot2 ada yg nk g layan Sehati Serasi kat Mydin USJ…nasib baik ada yg nk g layan…leh laa joint skali..hikhikhik..sblm tu g klang jap jmp ibu…ptg ibu dah nk balik kg…ada atuk & aunty2 skali..leh jmp diorg..ahaksss…my sis xde..dah kuar buat persiapan tuk event tu….duk sembng2 ngan ibu jap…lps solat trus gerak..ibu ajak mkn…tp x smpt laa pulak..diaorg dah tunggu…sorry ibu..next time k…dalam kul 2.30 lbh gak laa baru smpi Mydin USJ..kat bawah ada roadshow idola kecil..ahakss smpt gak laaa g tgk peserta2 kegemaranku…:P naik atas nmpk kak tini & abg faizal duk buat game tuk peserta sehati serasi…my sis x nmpk lak…duk lepak2 dulu smbil amk gmbo…tba2 my sis msg tnya kat mana…ckp kat dpn stage..rupanya dia kat bawah duk record cp…xtau lak kak lina & keyna pun dtg..intai2 x jmp..rupanya diorg g mkn…time kitaorg g mkn dia lak naik..smpi hbs x jmp..hahhaha..rindu kat keyna….kak lina pun ckp keyna asyk tnya pasal aida…skali x jmp jugak…hahahha..nk balik terserempak ngan kak tini kat bawah..nk amk gmbo kat ats tgk ramai sgt duk kerumun dia..last2 turun balik…nasb baik laa kak tini turun kot tu jugak…smpt amk gambo walaupun kak tini ckp..”aida ni dah 45 ribu kali amk gambo”..hahahhaa…ye ke x kak tini kira ni…apa2 pun tq kak tini..kak tini mmg besttt & baik hati..hikhikhik…ni sayang kak tini ni…huahuahuaa
***Wif My Luv Sister***

***Wif Kak Tini***

~4th Flyniverssary~

~Sabtu (14hb November 2009)~





After kerja g bersihkan Pak Tam yg dah berminggu-minggu x basuh…maklum laa tiap kali nk basuh hujan je…so kebetulan tak hujan lagi g basuh dulu sementara tggu kputusan kwn2 yg nk g layan 4th Flyniverssary…tiba2 diaorg x jd layannn lak…so patah balik g OU sorang2..kat sana baru laa ada geng coz dengar2 cam ada gak yg nk layan…xpe laaa g dulu kat sana nanti ada laa teman..hikhikhik…sblm tu singgah sri pentas jap..jmp adik sblm dia g cross…katanya klu hbs cross awal nanti dia singgah OU…yeayy :) Lepas borak2 ngan my sis terus g OU..punya laa ramai org kat OU sampai parking pun xde…dah berapa kali tawaf keliling OU tu..last2 ada jugak…ahaksssss…smpi2 konsert blm start..wani ckp kul 5 bru start..DJ2 fly duk main quiz & jwp soklan dulu sblm start konsert…round2 x nmpk muka yg dikenali lg…jmp justin dak flyfm..kna sakat ngan dia je..enth apa2 justin ni…sibukk je…suka kacau org...hahahha…last2 jmp kak nida…borak2 ngan kak nida..lama x jmp..excited jap..lama gak laa sembang..hbs cerita kuar..pasal DJ hot, prgm hot, slot2 baru, rating & event hot …pasal anak2 dia skali duk sembang..hahahha…smtra tu msg syada, tnya dah smpi blm…syada ckp dah smpi kak shylla perform jap lg.…tgh duk sembang2 tiba2 ada org tegur…hahaha my cazen rupanya..rajin jugak dia ni g event2 camni..ari tu jmp kat sini jugak masa show Lenka…bila kak huda & kak eza smpi trus g amk port kat dpn stage nk amk video & gambar…lps tu bru jmp syada tepi stage ngan mama dia….tiba2 terexcited lak..jam kami serupa..hahahha…lepas shila perform kitaorg cabutt dr tgh2 stage yg penuh ngan manusia yg macam2 ragam tu..hahahha…g jmp shylla jap..mama dia suh tggu kat pntu OU…then bermula laa adegan bergambo ngan geng jam pink…hahahha..lps tu diorg ajak lepak2 jap…lgpun konsert dah break..sambung lps maghrib lak…so apa lgi..lepak arr..hikhikhik…adehh kna buli je ngan ank beranak nd lala ni..dr mamanya smpi laa si kecik syada…yg x blh blaa nya mana lak syafiq ni tau umurku..hampeh tul syafiq ni..bru je nk suh syada teka….duk sembang2 tba2 muncul cazenku skali lg…laa rupanya kawan dia tu kawan shylla…hahahaha…sebenarnya my cazen ni xtau pun saya ni baik ngan shylla & slalu g event2 camni..kahkahkah..mesti dlm pikiran dia penuh tanda tanya camne saya leh ada skali ni…huahuahua…tu dia xtau yg cazen dia ni lg giler klu follow event hotfm & fara fauzana…hahahhaha..tp buat2 xtau je dpn dia..hahahaa….buat cam biasa dah arr..kihkihkih…dh hbs lepak dlm kul7.30 lbh diaorg nk g shopping lak…adehh syada ni ada lak ajak g ikut dia g shopping..x nk arr akak nk layan konsert jap lg..hahahhaha…


Kul8 dah start konsert sebelah malam…lg ramai org dtg...sbb mlm bnyk group indi…dah laa hujan..tp xde laaa lebat sngt.….pejal & the geng pun ada...jumaat ptg td nmpk..malam hilang lak dia…amk port tepi booth VVIP...malas nk duk tgh2 stage tu..ramai org..dj2 hotfm & staff hot pun ramai yg dtg & lepak situ....tba2 ada insiden x hangat lak...duk lari2 nk jawab call last2 terjatuh lak..x pasal2 buat aksi stunk dpn org ramai...dgn pantasnya bangun tanpa toleh dpn blkng kiri kanan & sambil teruskn borak2 kot hp cam takde pape berlaku..hahahha..sakitnyaa tuhan saja yg tau…huhuhuhu…xtau laa apa reaksi diorg time tu..duk gelakkkn ke tergamam ke..kihkihkih…whuteverlaa…lps jawab call g balik layan konsert…hikhikhik..cerita kat dak2 ni kena gelakkan lak :P lps tu g kat khemah vip..nk intai makanan apa yg ada…ada tiket tp x guna pun???bagus x..hahahha..skali g wahhh blh tahan gak makanan dia..best2 lak tu..dr FRIDAY..maunya x best…menyesal lak x dtg dr awal..hahahha....bnyk menu yg dah hbs…tp yg ada pun best2 & bnyk lg..kihkihkih…tu laa td someone yg kasi tiket tu dah suh g mkn xnk makan…dah nk hbs konsert bru mkn…hahahha…anyway tq 4 the ticket…lps tu kak eza & kak huda dah nk balik…so tinggal laa ku seorg diri…malas nk balik lg…kihkihkih..lps g balik kat stage vvip tu tgk cam dah x jmp lak org2 yg diknali nk tumpng lepak…bru nk balik dapat call dr my sis..dia dah smpi…hahaha…x jd balik…layan konsert ngan my sis & the geng lak dalam hujan…duk lepak2 tba2 akma flyfm dtg…dia ckp..”aikss ada jugak…lama x nmpk!!!”..hahahaha knl lg rupanya..ingtkn dah tak ingat..huhuhu…bunkface perfrm last skali..layan bunckface jap…kul11 kitaorg gerak balik..hikhikhik…overall I’m enjoy this konsert…artis2 yg perform best2…esp shylla, yuna & FT yg mmg ku tunggu2…DJ2 fly pun best2…akhirnya dpt gak bergambo ngan nadia…nadia best…sporting…sronok bual2 ngan dia…tp ngan hunny madu x dapat bergambo lak…busy blkng stage agaknya..smpi sudah x jmp….best dapat lepak2 ngan shylla & famly…yg paling best of course laa sbb my sis pun dtg..hikhikhik…



~Churhatku~

on Wednesday, November 11, 2009

There are several things in my mind now. i'll write it down one by one.

Yesterday night was a tough night for me. not really tough mybe. js like other days, ive been missing 'someone' so badly. and yeah, i really do. i have a dream bout this 'someone',*anyway, dat 'someone' is not a bf for sure.

Each time i think of this one dream, it brought tears. tears of sorrow. tears of hopes. and the bad part is when, i know my tears wont make any changes and cant make it come true.

But thank god there's someone for me to talk to when i feel down. and finally i managed to control my emo and i js love this one phrase, "GOD must have special plans for u in future". yeah, i feel much better. thanks, u know who u are. love ya :)

You know why, bcuz i dun need any special present or special things or wuteva special ppl wana do for me. i js want them to be by my side, listen to my stories and smile to me. and be my listener wheneva i feel sad, wipe my tears, and tell me dun worry my dear, everything gona be okay. i dun really need advises, i need u to be here when the whole world laugh at me. that's all.

And i must tell this, money cant buy happiness. u can be so happy spending money here and there but when u feel unhappy, takde satu duit dari negara mana sekalipun yg boleh beli ur happiness. anddd, sincerity is the BEST thing in life. um!

hmm, sometimes, we can be so good when try na help ppl. i mean in d sense of bagi pendapat, advises. we can come out wif so many things and make ppl feel so so so much better. its like we know how to handle life very well. but somehow, when that thing happen to us, kita akan jadi down. hilang arah and mula rasa teruk sgt. saya dah tgk benda ni jadi pada ramai orang and jadi pada saya jgk. but i know d reason, sbb kita manusia biasa. and we complete each other. and that's why kita perlukan other ppl dlm hidup kita. utk melengkapi apa yg kita takde.

setiap saat berlalu, only god knows how much i wish i'll never hurt those ppl i love. mum,dad,famly, my love sis, best friends..my frenz. cuz i dun really know whether i'm good enuf to get their loves or not. i'm scared that i dun deserve it. yeah wut if i dun deserve to get their loves and cares? now i feel like ive hurt so many ppl before, no matter it is directly or indirectly. is it so? if i really do, TELL ME! i'll let u slap me or do wuteva u wana do. but buat saya sedar akan kesilapan saya.

i dun wana hurt those i love. cuz i know how it feels when someone hurt u. u cant find any doctors for it. there's no cure for d pain. and all u can do, let time wash away d pain.

ya Allah, thanks for everything. i know ure duin ur best for me. and thanks for makin my life this way, sbb, kalau tidak saya takkan mampu berfikir matang mcm org lain. i believe in U, and only U.

© Copyright by Memori Tercipta | Template by BloggerTemplates | Blog Trick at Blog-HowToTricks