Aida Arisya In D' House

Aida Arisya In D' House
Pada Yang Esa kupohon... agar apa saja yang kubicara, tidak menjadi racun untuk sesiapa, tetapi penawar hati dan budi. Pada Mu Tuhanku... kupohon kekuatan agar jejariku mampu untuk menghulurkan sesuatu, yang akan menjadi halwa minda buat yang membaca bisikan hatiku. Berbicara setulus kata. Berkata dari hearty yg indah berbahasa..~ Kata-kata bukan dusta tp, patah-patah yg puitis ikhlas dari jiwa yg ada!! BlOg ini memberi peluang insan yg kerdil menuturkan bicara seketika selagi ada dayanya!!~ SEUKIR SAYANG, SECANGKIR KASIH, & SEKELUMIT CHENTA!!~

Followers

CLICK ME!!!

There was an error in this gadget

~Kisah Hatiku~

on Tuesday, January 31, 2012

Minggu ni sehari jer kerja..ohhh nikmatnyaa..hikhikhik…Subuh-subuh hari KHAMIS baru sampai KL dari Terengganu..balik rumah rest jap…memandangkan tak kerja..kuar date ngan “My Twin”..then g lunch…lepas tu kita orang g main bowling kat One Utama after yang lain balik dari kerja…


Ari JUMAAT lak after kerja jumpa my Girl’s kat One utama dinner..lepak-lepak..kul10pm kita orang berfutsal…kali ni x ramai lak turun..ramai yang ada kerja..nak-nak ramai yang busy tuk AJL..so main jer mana yang ada..ILaDamiaa kata nak join..sekali kena g Melaka lak dia…jenuh laa duk berkejaran ngan bola..maklumlaa x ramai..kalau x full padang..seronok gak berfutsal ramai-ramaini…yeahh I lebiuuu girl’s…

Ari SABTU malam ker Bukit Jalil tuk menyaksikan Reharsal AJL26 disebabkan ramai tak dapat tiket tuk menyaksikan siaran langsung AJL…so kitaorang decide ajak g tengok rehearsal…sampai-sampai sekali makaiii jenuh menunggu..kul10pm baru start…balik pun lambat laa jawabnya..persembahan mantap walaupun hanya rehearsal..cam tengok betul-betul dah..dengan ramai penontonnya…perghhhh..tapi persembahan yang paling memukau saya pada malam rehearsal tu adalah KisahHati dari Alyah..ni bukan puji coz she’s my fren..coz she’s deserved it..walaupun memang ketara di wajahnya tak berapa sihat..tapi nampak dia punya usaha tuk buat yang terbaik..i’m proud of you babe…

Satu lagi saya terpegunngan SandMan masa persembahan Aizat..terbaik laa lukisan dia…memang cun habiss…sepanjang persembahan tu mata tertumpu kat lukisan tu jer…After habis ingat dapat jumpa beberapa insan tersayang tuk wish good luck..tapi nampaknya semua tak jumpa..hahaha…ye laa semua rush balik nak rest tuk esoknya..so SMS di hantar sebagai pengganti diri hikhikhik….adik nottyku on that time terus reply..sorang lagi sepi seribu bahasa..dah mula risau ni..okey kah dia..coz memang nampak pucat betul wajah dia…balik rumah ngan agak tak tenang laa..risau kesihatan dia..lepas tu dia punya bestfren aka PA jugak la inform dia tak berapa sihat & terus hantar g hospital tadi…sepanjang malam duk berdoa..moga kesihatan dia bertambah baik…tdo pun lambat duk tunggu bestfren dia update berita…akhirnya ku terlenaa d depan laptop..hahahha

~OMBAK RINDU Mengganas Di Pantai Dungun~

on Tuesday, January 24, 2012

Pantai Teluk Lipat Dungun kelihatan seperti biasa pada hari-hari biasa sebelum dilanda ombak air pasang besar..Baru-baru ini OMBAK besar luar biasa melanda perairan Pantai Teluk Lipat yang mengakibatkan kerosakan teruk jalan raya yang merupakan laluan utama ke pantai ini...Boleh dikatakan hampir 80% jalan di pukul ombak besar..
Kejadian ombak besar yang di sifatkan tsunami kecil melanda perairan pantai Dungun bukan lagi fenomena baru bagi penduduk di sini..Namun, kejadian ombak setinggi kira-kira lima meter sehingga melintasi jalan raya utama di kawasan peranginan Teluk Lipat pada malam tersebut mencemaskan peniaga berdekatan kerana kawasan perniagaan mereka digenangi air laut sehingga mencecah kira-kira 0.25 meter.
Sekian berita pukul 12.30am...

~Xin Nian Kuai Le , Gong Xi Fa Cai!!!~

on Sunday, January 22, 2012

Ello everybody!! 新年快樂 , 恭喜发财. Xin Nian Kuai Le , Gong Xi Fa Cai!!!

I'm at my hometown ryte now..Sempena cuti CNY ni saya bercuti sampai hari khamis ni..wehooo...on saturday nite gerak balik dari KL ker Terengganu....Patutnya hari jumaat malam after kerja dah boleh balik dah..tapi disebabkan ada majlis pertunangan adik tersayang kat Klang..kena laa balik Terengganu lambat skit..

Ari Sabtu pagi-pagi dah settle kemas rumah terus gerak ker Klang...tolong mana yg patut..majlis kul 11.30am...after majlis tunang ada bacaan yasin tuk Tok Mak...after that saya pun minta diri nak balik coz ada kenduri kawin kakak kpd my twin kat Cheras...terus rush ker rumah dia..tapi tak sempat nak sain ngan teman-teman lain..diaorang semua sampai awal...lepas makan..lepak & sembang-sembang ngan my twin sementara tunggu hujan reda...

Dah reda hujan terus gerak balik rumah...dah sampai rumah boleh pulak ku terlena tido..fuhhh nasib baik x terlajak tido..kalau tak ada yang tertinggal bus....disebabkan kali ni balik sorang-sorang so x blh drive sendiri :( bus kul kul11pm...alhamdulillah sampai Dungun dalam kul 4.30am...yeahh terengganu here i come!!!!Appy Holiday for all of you..*hugs*

~Busy Women Not BusyBody~

on Wednesday, January 18, 2012

Lot’s of thing to do 2-3weeks ni…from end of last year till now…maybe berlanjutan sampai bulan dua selagi tak settle auditing ni…boleh dikatakan tiap-tiap malam kerja sampai kul 11mlm…sampai department lain kata “hamboiii masyukk laa korang 2 bulan ni” hahahah masyukkk masyukk gak..tapi penat dia boleh tahan laaa..sampai sakit kepala otak dibuatnyaa…tapi takpelaa..sekali sekala…alhamdulillah ada gak rezeki lebih buat famly & buat simpanan tuk kenduri esok-esok…hahaha..ye laaa mana laa tau kan..kalau tiba-tiba muncul “Mr Right” and he say “would you merry me?”..and I said “Yes..I do Ido I do I do do do do do”…hahaha verangannnn jap…

Sebenarnya bagus gak sekarang ni saya busy ngan kerja…lagi pun bersesuaian dengan saya punya azam & misi tahun ni…nak FOKUS ngan kerja & menjadi seorang yang COOL…so saya tak de masa nak pikir benda lain…benda-benda yang boleh menyakitkan hati & buat jiwa kacau..xde masa nak melayan perasaan yang kadang-kadang entah pape jer laa…Alhamdulillah..sedikit sebanyak saya dapat kurangkan semua tu…so fikiran saya hanya tuk kerja…that why laa “I LOVE MY JOB” hahahaha

One more thing..dari semua ni saya dapat pelajari sesuatu…time-time camni laa kita tahu mana yang betul-betul sentiasa bersama kita…saat kita happy & sedih…saat kita ada atau ketiadaan kita..siapa yang perlukan kita & tak perlukan kita…thankss buat yang ALLERT “KETIADAANKU” beberapa ari ni & bertnyakan khabar either I’m okey or not!!…and thanks for sharing story & kisah-kisah terkini tuk saya…THAT IS WHAT FRIEND FOR ryte?? walaupun tak tahu apa yang berlaku..but u always keep update to me..walaupaun tak bersama..kurang-kurangnya saya mampu tuk menjadi pendengar yang setia & merasai kegembiraan & kesedihan bersama…so tak de laa saya ni ketinggalan keretapi kan..hehehe..thanks for keep me part of your life…..

Dalam busy-busy saya..sempat jugak luangkan masa tuk berfutsal ngan kawan-kawan setelah beberapa kali saya tak dapat join…almaklumlaaa busy women..heee..sorry darlingz..I promise after Feb ni saya takkan miss out lagi k…peace….dalam pada tu sempat gak g melawat my ibu angkat kat klang..dah lama tak lepak sana…alhamdulilliah beberapa minggu baru ni habiskan masa kat rumah Ibu di hujung minggu…thanks Ibu & adik for ur time….AND yang paling penting sempat jugak memerah keringat membantu persiapan pertunangan…Doakan majlis minggu depan berjalan lancar…Aminnnn…opssss jangan salah faham pulak nanti..NOT ME!!! Heee Di Doakan moga kebahgiaan milik korang berdua…I’m happy for you…LAST BUT NOT LEAST yuhuuuu Terengganu here I come!!!!..nak balik kampungggggg

{Hidup yang tak miliki tujuan lebih jauh menakutkan daripada hidup yang tidak mencapai tujuan}

~Terukir Di Bintang~

on Sunday, January 15, 2012

Jika engkau minta intan permata tak mungkin ku mampu
Tapi sayang kan ku capai bintang dari langit untukmu
Jika engkau minta satu dunia akan aku cuba
Ku hanya mampu jadi milikmu pastikan kau bahagia

Hati ini bukan milikku lagi
Seribu tahun pun akan ku nanti
Kan kamu sayangku
Jangan kau persoalkan siapa dihatiku
Terukir di bintang tak mungkin hilang cintaku padamu.

Terukir Di Bintang is the new single from Yuna (Yunalis Zaraai)


~New Year 2012~

on Saturday, January 14, 2012

31 Dec 2011 on Saturday tu kerja daru kul 8am sampai kul 6pm…patutnya xkerja pun ari sabtu..nak buat camne sejak akhir-akhir ni supper dupper busy...lepas kerja rush ker Hulu Langat coz dah janji ngan Syada nak bawa dia g tengok Final Idola Kecil…gi sekali nganIela & Didi...Nasib baik tak jem..so sampai awal gak laa..sampai-sampai terus cari port…

Balik dari Final Idola Kecil terus g makan..OTW balik tengok bunga api kat angkasa..rasa cam nk berhenti tepi highway jer..hahaha..so kita orang sambut NEW YEAR tengah jalan jer…perjalanan d teruskan ker Ampang mencari kedai makan….makan-makan sambil dengor cerita budak-budak ni..hadoyaiii..macam2 kisah budak2 kecik ni…lepas makan dah agak lewat laa..terus hantar Didi balik kat Pandan Jaya…kita orang meneruskan perjalanan balik ker Hulu Langat…ku dah ngantuk..tapi gigih nak drive walaupun Iela mintak nak drive hahaha..duk diam-diam..biasa u drive tuk i..kali ni I drive tuk u lak..kikiki
Sampai-sampai sikakaknya sudah tdo..bersihkan diri jap lepastu Zzzzz sekali…Bangun pagi-pagi teman Mama g pasar beli barang dapur..arini kitaorang nak main masak-masak..yumyyyy

Kitaorang tolong jer tapi yang masak si Kakaknya...hehehe..tq kakak..masak tuk kami..kakak memang terror masak...dah boleh kawin dah...hahahaha..tapi satu jer tak tahan kalau makcik ni yang masak..pedassss yg amat..hahahha

~GooD ByE 2011~

on Tuesday, January 10, 2012

LAST WEEK on 2011...Isnin..tengah busy2 kerja Syada call..suh pickup dia after kerja kat tempat kakak dia shoot..bosan katanya..nk g makan..so after kerja terus ker lokasi amk budak kecik tu..thanks Ammar kasi direction..bawa dia makan-makan lepas tu antar dia balik..

Minggu-minggu akhir ni biasa laa..busy skit ngan kerja..pluss nak closing account..hari-hari balik malam..phewww giler laa..memang I LOVE MY JOB betul laa ni..sampaikan SMS masuk..call masuk..semua x hirau…HP pun x pegang..sorry to all my fren kalu ada yang termiss reply call & sms…

Hari Jumaat sepatutnya main Futsal with my Girls..tp memandangkan balik lambat..terpaksa batalkan niat nak main Futsal..sedeyyy..dah laa lama x lepak ngan diaorang…dengan sepanjang ari tu busy smpai x sempat duduk..kuar masuk..tolong store packing barang lagik sampai sakit badan-badan..paling frust tengok2 HP ada miscall dr Alyah…OMG makcik ni call..x smpt jugak return call..balik rumah baru call dia balik…tu pun dah lewat malam...dia tengah busy lak tu…katanya call tadi nak jemput datang rumah…besday anak angkat dia Piqa..uwaaa melepas…padan muka diri sendiri…sape suh x angkat call & return call lambat lak tu…hadoiiyaiii bersalah lak..x abis2 say sorry kat dia…Piqa ampunkan aunty..aunty promise bawa piqa & mama jalan-jalan nanti k..nanti aunty belikan present tuk piqa tau..walaupun mama piqa x kasi aunty beli present…hikhikhik… boleh lak dia kata “alahhhh tak yah present laaa wakk…awak ni selalu buat susah-susah jer...nanti kitew lepak sama-sama k..kitew free skit bulan Jan ni”..ku pun jawab balik..”apa lak susahnya..besday piqa setahun sekali jer wakk..bila lagi kitew nak manjakan piqa” muahhahaha..seharian ku duk salahkan diri sendiri x jawab call dia…sedeyynyaa..cian piqa..dah laa jarang kat KL..x dapat raikan dia 

Akhir kata...ermmm rasa sayang nak tinggalkan 2011...banyak moment2 indah yg berlaku dalam tahun ni...semuanya mengajarku erti kehidupan yg lebih bermakna...mengajarku mengenali siapa KAWAN siapa LAWAN..mengajarku erti menyanyangi & disayangi..menghargai & dihargai..kenal insan2 yang sentiasa buat ku happy d saat ku keresahan & down..and satu jer saya POHON....agar semuanyaa ini takkan hilang meninggalkan kita sepertimana tahun 2011 pergi meninggalkan kita semua...semoga tahun-tahun akan datang rasa kasih..rasa sayang..rasa keakraban persahabatan kita ni kekal buat selamanya...AMIN...*you know who you are!!!*

~X-Mass Holiday~

on Monday, January 9, 2012

Yeayy cuti 3 ari sempena Crismas 25 Dec 2011…Ari sabtu agak bosan pada awalnya duk rumah…kuar jap g CC..maklumlaa laptop rosak…terpaksa laa on9 kat CC..hahaha..That why laa saya dah lama x update blog..ahakss..lepas g CC g kedai gunting rambut…goodbye rambut panjang..hikhikhik..

Hooo..hooo(opsss ni bukan Santa Claus nk kasi hadiah tauu :P)..holiday time…hamboiii orang lain holiday jauh-jauh..saya holiday kat Hulu Langat jer..3 ari 2 malam hahaha…percutian gak namanya ni sebab bukan kat rumah sendiri..kihkihkih..nasib baik laa ada orang ajak datang rumah dia…xde laaa ku kebosanan di rumah..ahakss…sampai-sampai malam tu kitaorang kuar g makan...

Esoknya (Ahad) pulak patutnya nak balik terus pagi tu coz x bawa baju lebih pun nak tdo lama-lama sane…sekali diaorang ajak g Gathering …ingat x nak join sebab member2 lain semua x dapat g..xde geng lak…diaorang duk pujuk suh g..adehh serba salah…sebab SAYANG punya pasal pergi jugak laa..nanti dia majuk susah me nak pujuk..ahaksss…

So saya balik rumah ngan budak kecik tu..salin baju mandi segala bagai…gerak lambat skit..hee..around 3lbh gak laa sampai..dah laa jem like strawberry coklat..parking xde..stress d buatnya..awatlaa jem sangat sunway ni…jauh beno parknya…sampai-sampai memang acara dah bermula..ahakss..ramainyaa muka yang tak di kenali…..saya tak karoks pun..tengok diaorang jer…saya kn x suka karoks..ahakss…

Dalam pukul9 gak laa habis program…ingat nak balik rumah terus..siap salam ngan canaz & kak shanaz lagi..sekali MAMA kata “esok x kerja kan??jgn nak gedik sangat laa nak balik…meh ikut kitaorang g makan & balik rumah kitaorg…” terus jer dia suh Syada follow me sbb xnk kasi me balik rumah..hahaha..kitaorang g makan-makan ngan canaz & kak shanaz..siap sessi bergussip lagik..muahahha...lewat gak laa balik..borak punya borak xsedar dah lewat malam...

Isnin lak bawa Syada jalan-jalan..kakak & mama ada shooting..diaorang ajak g tengok shooting..tapi malas laa pulak..dah laa dari pagi sampai lewat malam…lagipun malas nak kacau adikku sorang ni buat kerja..lain arr kalau dia g bersuka ria..boleh gak join..ni buat kerja…hilang konsentrasi dia jap lagi..hahahhaha…baik saya g jalan-jalan bawa adik dia..kan bosan budak tu duk menunggu habis shoot…dari Hulu Langat..balik rumah salin baju..lepak minum-minum kat Taman Jaya with gegeds..lepas tu gi Tasik Taman Jaya…habis agenda kat Tasik Taman Jaya kitaorang g Curve..tgk movie..karoks..makan-makan…dari pagi sampai ke malam melepak..lepas tu hantar Syada balik..ahakss…

p/s : Picture Gathering ngan Addin..dia belum kasi..so me xde pict nak upload :( addin nk gambooo plishhhh

© Copyright by Memori Tercipta | Template by BloggerTemplates | Blog Trick at Blog-HowToTricks