Aida Arisya In D' House

Aida Arisya In D' House
Pada Yang Esa kupohon... agar apa saja yang kubicara, tidak menjadi racun untuk sesiapa, tetapi penawar hati dan budi. Pada Mu Tuhanku... kupohon kekuatan agar jejariku mampu untuk menghulurkan sesuatu, yang akan menjadi halwa minda buat yang membaca bisikan hatiku. Berbicara setulus kata. Berkata dari hearty yg indah berbahasa..~ Kata-kata bukan dusta tp, patah-patah yg puitis ikhlas dari jiwa yg ada!! BlOg ini memberi peluang insan yg kerdil menuturkan bicara seketika selagi ada dayanya!!~ SEUKIR SAYANG, SECANGKIR KASIH, & SEKELUMIT CHENTA!!~

Followers

CLICK ME!!!

There was an error in this gadget

~Dinner Si Kembar~

on Friday, September 30, 2011

Selasa masa duk twitt twiit tiba-tiba kembar saya Iela ajak dating malamnya..so apa lagik..on jer laa..lagipun xde buat apa-apa pun..so after kerja terus ke Mid Valley jumpa my kembar aka my besties aka my buddy dan apa-apa lah panggilan yang seangkatan dengannya..ahakss...first g shopping dulu...lepas shopping baru cari port nak isi perut..ahaks..
Jalan punya jalan..akhirnya Domino's Pizza jugak menjadi pilihan...yang bestnya kami order tuk set 4 orang..tapi yang makannya kami berdua je sebenarnya..hahahah dasyatt tak kita ..orang makan.so makanlah sampai muntah..hikhikhik..mari kita nikmati hidangan-hidangan yang lazat ni..
Ini laa start kami menjadi si kembar..ahakss...sebenarnya kami memang plan pun nak pakai sama time ni..ahakss..tapi ada laa dua tiga kali after this kalau jumpa mesti pakai baju colour sama...sedangkan tak plan pun...tu namanya "Ada Kimia Antara Kita" hahahaha...

P/S : Btw thanks Iela for the dinner & hantar saya pulang..great time with you..seronok lepak2 & bergossip...next kita jmp after u balik k...

~Open House & Close Shopping Mall~

on Wednesday, September 28, 2011

Petang ahad baru ni dapat jemputan open house dr photographer encem ni...Jett nama dia...hikhikhik...Shila ajak g sekali...so berdasarkan alamat yang diberi terus meredah g subang jaya...tapi tersesat gak skit...skali Jett bagi direction balik..ces boleh lak dia main-main..org nak cepat dia duk cakap riang-riang tak habis-habis...Riang-riang ni restoren..dekat dengan my house & studio jett dia..selalu cakap nk ajak makan kat riang-riang..tapi x penahnya jd..mana taknya..ajak kul2-3pagi..memang tak laa kan...cesss....Btw thanks jett & famly kerana melayan kami..banyak giler menu..ada kambing bakar, spagetti, satey, nasi minyak, nasi himpit, cendol, bubur, rendang, lemang, meehoon, kuih muih & macam-macam laa...banyak sampai tak termakan...
Lepas kenyang makan..borak-borak..lepak....after maghrib kami ker Sunway Pyramid..teman Shila, mama dia & Syada shopping...dari satu kedai ke satu kedai...boleh tahan gak laa diaorg ni bershopping...hahaha..sampaikan mall dah nak tutup baru kami nak balik...walapun penat tapi FUN sangat..paling best part bergossip laa kan..hahaha..hanya kita2 jer yg tahu...ahakssss....so sementara shila duk mencuba baju kami berposing dulu..sebab tu gambar dia tak der..hahaha..btw thanks shila for da time...

~Showdown Street Fest 2011~

on Tuesday, September 27, 2011

After balik beraya rumah Kak Min kat Alam Damai cepat-cepat balik gerak ker One Utama nak jumpa my soul sister Hunny Madu..Hunny perform untuk Showdown Street Fest 2011...
Awal jugak sampai akhirnya..x jauh pun dr cheras..ahaksss..so jalan-jalan dulu..singgah booth Hotlink beli hot ticket..lepas tu dapat hadiah hot tiket percuma & note book...yang paling best akhir sekali diaorang umumkan cabutan bertuah..dapat pendrive pulak...Alhamdulillah..murah rezeki..nk hadiahkan tuk adik bongsuku laa...dah lama dia nk pendrive...
As usual laa kan..host Showdown..tak lain tak bukan...Hafiz Hatim...hee tapi pelik lak kali ni jumpa Abe tak bergambar dengan dia..hahaha..biasa mesti mintak nak amik gambo :P
Persembahan sebelah petang di mulakan dengan Shawn Lee dan diikuti oleh Shazet Sound phewww kagum dengan bakat diaorang..macam-macam bunyi yang di keluarkan..
Yang dinanti-nantikan..sebelah malamnya...ok turn my sister Hunny Madu...ahakss..tujuan utamanya ni laa..nak jumpa kakak kesayanganku sorg ni...dah lama tak jumpa & tengok hunny perform...terubat rindu :) Yang paling best setiap kali persembahannya tak pernah mengecewakanku...sentiasa energetik & rock on stage...you are supper dupper amazing laa sis...
Hunny Said "Thanks for temaning her" hikhikhik...tq kawan-kawan
Jom layan persembahan beliau
Luxe Life & Out There

Miss Strong

Ingat lepas Hunny perform nak lari dah dari depan stage..sekali Abe umum next show from NICO..fuhhh..terus x jadi gerak..ingat lepas Hunny perform nak balik terus..
Dah lama tak tengok NICO beraksi kat stage...yeahh #SayaGenerasi NICO...hebat diaorang..tetap bertenaga cam dulu....
Jom layan persembahan mereka
Inilah Nasibku

Kaulah Gadisku

Habis jer Nico perform terus ke tepi stage mencari kakakku...ahakss..sempat gak laa borak sekejap..thanks my lovely sister..don't forget ur promise k..hikhikhik..love you sis!!

~Hari-Hari Hari Raya~

on Monday, September 26, 2011

With Tuan Rumah : Kak Min, Danny & Danish
Sabtu yang agak kelam kabut..pagi-pagi kul9 dah kuar ada meeting sampai kul1.30pm..lepas tu terus ker Alam Damai Cheras for open house rumah Kak Yasmin (Mama Dania)..
Dania
Actually sejak Dania dapat adik baru lagik mama dia suruh datang rumah tengok baby...tapi x berkesempatan...baru-baru ni diaorang buat open house skali ngan besday Danish..tu yang Kak Min invite...Bab kata orang rezeki jangan di tolak..ahaksss...nasib baik laa senang jer cari rumah dia...kalu sesat menang lagi kelam kabut laa jawabnya...dah laa nak cepat coz petangnya ada agenda lain :)
Banyak jugak menu yang di sediakan..nampak cam best semuanya..tp yang ku makan fettuccini carbonara & satey jer..x laran nk makan nasi tomatto...hahaha..tp fettuccini carbonara yg kak min buat ni memang best giler..lain kali klu datang nk request suruh buat lagi laa..hehehe..x malu kn :P..Btw thanks Kak Min & Famly atas jemputan & hidangan yang lazat...nanti free saya datang lagi :)

~Akustika Raya With Shylla Amzah~

on Saturday, September 24, 2011

RAYA KE-20 Potluck Akustika Raya bersama Shylla Amzah & Famly...bertempat di kediaman beliau....semua berbaju raya..bermula jam 3pm hingga ker lewat malam...as usual kami laa orang pertama sampai dan orang terakhir balik..hahahha
Bermacam-macam juadah...sampai my tummy full...erkkk alhamdulillah...TQ Allah atas rezeki yg di berikan...
After makan-makan, macam biasa laa..akustika sessi pertama.
Penonton-penonton setia...Guess who come??nampak tak gambar atas ni...yuhuuuu my papa Shaheizy Sam pun datang tau...baru semalam lepak-lepak ngan papa...ari ni jumpa lagik..ahaksss..sukeee..sukee..sukee...
Akustika sessi ke2..berubah posisi lak
Lepas tu makan angin kat luar rumah lak sambil bergambar
Masuk balik sambung makan..yeayyy my kembar pun datang...hikhikhik..tq for coming...ahakss..akhirnya jd jugak datang setelah dipujuk rayu..cewahhh
Lepas maghrib sambung balik akustika...lepas tu antar papa nak balik..sblm tu bergambar dulu ngan papa & kakak....
Tengah layan sha duk nyanyi tiba-tiba sampai satu kereta..ingatkan Uncle Nd lala balik..rupa-rupanya Kak Lisdawati datang nak ambil anaknya (kawan syada)...sempat gak borak-borak sambil teman kak lisda makan..boleh tahan ramah gak kak lisda ni
Thanks a lots, Uncle Nd Lala, Aunty Zie, Shylla, Syafiq, Shahir & Syada

p/s : video akan di upload kemudian..hee

© Copyright by Memori Tercipta | Template by BloggerTemplates | Blog Trick at Blog-HowToTricks