Aida Arisya In D' House

Aida Arisya In D' House
Pada Yang Esa kupohon... agar apa saja yang kubicara, tidak menjadi racun untuk sesiapa, tetapi penawar hati dan budi. Pada Mu Tuhanku... kupohon kekuatan agar jejariku mampu untuk menghulurkan sesuatu, yang akan menjadi halwa minda buat yang membaca bisikan hatiku. Berbicara setulus kata. Berkata dari hearty yg indah berbahasa..~ Kata-kata bukan dusta tp, patah-patah yg puitis ikhlas dari jiwa yg ada!! BlOg ini memberi peluang insan yg kerdil menuturkan bicara seketika selagi ada dayanya!!~ SEUKIR SAYANG, SECANGKIR KASIH, & SEKELUMIT CHENTA!!~

Followers

CLICK ME!!!

There was an error in this gadget

Minggu Pertama Feb : Surprise Besday Fara Fauzana

on Thursday, February 26, 2009

Huhhh dan masuk bulan March dah..sekejap je masa berlalu…bulan Feb bulan yg amat busy bagiku…busy ngan kerja semestinya ari2…tiap2 hujung mggu lak penuh dgn aktiviti…aktiviti merayap & suka2….smpi blog pun x hapdate..hikhikhik..ok kita mula dgn mggu ptama bulan feb…jom kita serkap…saksikan apa yg berlaku….hikhikhik

08/02/2009 – Ahad
Insiden berlaku di Sri Pentas Bandar Utama….Tok dalangnya ialah Zul, Kak Zai & Adeed…thanks & congrat krana bjaya mengatur perjalan surprise besday ni dgn jayanya…thanks jugak buat2 kawan2 Fun Corner yg memeriahkn lg suasana….Kesian Zul…x pasal2 kna marah ekk…huhhh xde Nescafe ais ye…ahaksss….


Sesi tulis kad ucapan buat tuan puteri


Hadiah,Bunga & Bear Dr Fun Corner




Cupcake



Sesi bergambar sebelum tuan putri sampai


Ketibaan besday girl dalam keadaan terkejut & marah gara2 Zul ckp xde nescafe ais..hikhikhik....




Happy besday My Princess



Lepas buat Surprise Besday Kat cafe abg jamil pun dtg..apa lagi bodek2 laa nk tgk melodi live..kak fara ckp "ckp apa kat abg jamil"....Fun Corner " Terima kasih abg jamil"..hehehhe





p/s:huhh akhrnya bjaya gak update blog yg dah bersawang dlm pendrive ni..hikhikhik...ada bnyk lg x update..coming soon ekk..yg kasi tag2 nk suh jawab pun sama..tunguuu...akn ku selesaikn nanti

Bukan SEkadar Luaran

on Thursday, February 19, 2009

Pandanglah diriku
Sepuas puas hatimu
Usah kau cemburui apa yang ku miliki
Segala yang ada pada diriku
Juga ada padamu
Bukan Sekadar Luaran
Wajah Imbasan Dalaman

Tenang Gambaran Hati
Raut Wajah Berseri
Sentiasa Anggun dan Ceria

Tenag Gambaran Hati
Raut Wajah Berseri
Keyakinan Jelas Terserlah

InnerShine........

TAkDiR HiDuPkU..

on Thursday, February 12, 2009

Mungkin sudah takdir gw seperti ini, mau usaha seperti apapun, jalan gw ya tetep seperti ini. Mungkin baiknya gw jalanin apa yang ada di depan gw ini, karena mungkin inilah takdir gw, jalan hidup gw. tp gua selalu percaya selalu sudah ada rencana buat gua, dan kalau misalnya Tuhan memberikan gua sebuah cobaan, dia nggak akan memberikan cobaan yang melebihi batas kemampuan gua.

Gw ini orang yang kalo pengen sesuatu, pasti bakal berusaha abis-abisan biar dapet yang gw pengen itu, tapi dengan cara yang bener tentunya :> tapi ternyata nggak semua yang kita pengen itu bisa kita dapetin, ada hal-hal yang segimanapun kita kejar, tetep aja nggak pernah kita dapet. Kadang kalo dipikir, berat memang, tapi inilah hidup, udah ada takdir dan jalannya masing-masing.

Sekarang, lebih baik gw hadapi semua kenyataan yang memang bener-bener ada di depan, secara sebenernya gw ini orang yang selalu mencoba mencari jalan keluar, menganalisa, dan mencari alternative dari persoalan yang ada. Mengkalkulasi jalan mana yang terbaik dan mendapat jawaban jalan mana yang harus gw pilih.

Yap, begitulah, akhirnya gw sadar, mungkin ini takdir gw, yang mengharuskan gw menempuh jalan ini. Mudah2an ini jalan yang diridhai Allah, jalan yang bener, dan terbaik buat semuanya

Upin & Ipin Besttttt



Synopsis:


Ada sesuatu yang mengganggu ketenteraman Kampung Durian Runtuh. Penduduk kampung menyebarkan cerita tentang kewujudan suatu makhluk yang menggerunkan menjelang waktu malam, namun tiada siapa yang berani mencari kebenaran disebaliknya...

Sehinggalah Badrol dan Lim, serta rakan-rakan baru mereka terjerumus ke dalam misteri tersebut tanpa disengajakan. Seekor haiwan aneh yang tidak diketahui asalnya, menjalin persahabatan dengan Rajoo dan membawa mereka semua ke suatu pengembaraan, jauh ke dalam hutan hujan Malaysia yang penuh dengan hidupan liar, termasuk seekor ular gergasi yang mistik. Sertai mereka, dalam mengungkap misteri dan merentasi cabaran di sekitar keindahan panorama flora dan fauna Malaysia.


Semalam gi tgk cite upin & ipin dgn kak zue & housemate2nya...kitaorg7 org...best giler cite ni...mmg x sia2 laa g..penuh panggung....bnyk part2 & kata2 yg menghiburkan...part yg paling best bila si Rajoo tu ckp kat Ipin Ingat masa depan, Ipin!...hehehe...thanks kak..blnja tgk wayang :)

Seandainya suatu hari ...

on Tuesday, February 10, 2009

Indahnya hidup bersahabat "sahabat itu perisai di waktu susah ....perhiasan di waktu senang"

Indah sungguh hidup bersahabat...bermacam ragam...bermacam perangai...ada yang sungguh menggeletek hati...sungguh beruntung memiliki sahabat yang membuatkan kita rasa selesa dan sentiasa tersenyum...melihat telatah dan jenaka ...sudah tentu senyuman terukir pada bibir ini...walau di dalam hati masih terbuku satu perasaan sedih dan pilu......asalkan kehadiran sahabat itu benar benar mengubat kelukaan hati...selama 25 tahun hidup di dunia Allah ini...bermacam jenis manusia yang ditemui dan dari bermacam jenis itu .... telah terpilih manusia yang ditakdirkan untukku bersahabat syukur kepada Allah atas kurniaannya ini dan sesungguhnya sahabat itu adalah kurniaan tuhan dari lambakan nikmat yang tidak terkira banyaknya

kepada yang mengenali diri ini....samada yang dekat atau yang jauh...ketahuilah bahawa diri ini amat menghargai persahabatan yang kalian curahkan....semoga tuhan merahmati kalian

Seandainya suatu hari awak nak menangis, beritahu saya..saya tak janji nak buat awak tersenyum,tapi saya bole menangis bersama awak..seandainya suatu hari awak ada masalah, beritahu saya..saya tak janji nk bagi awak penyelesaiannya,tapi awak bole kongsi dengan saya..Seandainya suatu hari awak mahu berjalan pergi, beritahu saya..saya tak janji untuk halang awak pergi,tapi saya boleh pergi bersama awak..seandainya suatu hari awak perlukan seseorang untuk mendengar cerita awak, beritahu saya ..sy janji akan berada bersama awak..tetapi andai suatu hari awak memerlukan saya dan saya tiada..pohonan kemaafan saya pinta dari awak sebab sy mgkin tak akan dapat jumpa awak lg…

Semoga Ukhuwah kita berkekalan sehingga bertemu dsyurga Allah kelak wahai sahabatku..

Manisnya berukhuwah dan berkasih sayang kerana Allah..
Terima Kasih Allah kerana berikan ku sahabat2 yg mendekatkan diriku padaMu..

Sy sayang kalian InsyaaAllah ikhlas kerana Allah..=)
Terima Kasih Sahabatku..

Pedih

on Thursday, February 5, 2009



Pedih - Ella

Bukan kecewa dipinggirkan
Aku kecewa tiada kejujuran
Bukan bersedih disakiti
Teramat pedih diri dikhianati

Sebelum kasih menjadi benci
Aku memilih berpisah di sini

Bila tiada kesetiaan
Tak mungkin teguh pendirian
Biar menangis di ketika ini
Tidak rela menangis
Kemudian hari

Hilang kekasih mungkin berganti
Yang ku harapkan teman sejati
Sebelum kasih menjadi benci
Aku memilih berpisah di sini

Ho..ho..ho..
Ho..ho..ho..
Teman sejati

Ho..ho..ho..
Ho..ho..ho..
Berpisah di sini

Lagu Tema Sinetron Mutiara

on Monday, February 2, 2009

Pstt : tuk cik ina..hikhikhik...ari tu tnya nk lagu ni kn..dah jmp lagu dia...



Cinta Dalam Hati - Ungu

Mungkin ini memang jalan takdirku
Mengagumi tanpa di cintai
Tak mengapa bagiku asal kau pun bahagia
Dengan hidupmu, dengan hidupmu

Telah lama kupendam perasaan itu
Menunggu hatimu menyambut diriku
Tak mengapa bagiku cintaimu pun adalah
Bahagia untukku, bahagia untukku

reff:
Ku ingin kau tahu diriku di sini menanti dirimu
Meski ku tunggu hingga ujung waktuku
Dan berharap rasa ini kan abadi untuk selamanya
Dan ijinkan aku memeluk dirimu kali ini saja
'Tuk ucapkan selamat tinggal untuk selamanya
Dan biarkan rasa ini bahagia untuk sekejap saja

repeat reff

Kawan

gw udah jarang banget ketemu sama temen-temen lama, ntah gimana caranya untuk bisa keep contact dengan temen-temen...kangen banget sama kalian

Kawan bertahun kita bersama
Bagai semalam baru bersua
Kawan di hadapan oh indahnya
Kita bersama berkelana

Namun kita jauh
Di dunia sendiri
Bekalan sendiri (semangat sendiri)
Impian sendiri
Meski pun jauh namun
Kita tetap bersama
Dek ruang yang memisahkan kita

Kawan hidup ini umpama langit
Yang tidak selalu cerah
Kawan hidup ini bagaikan awan
Yang tidak selalu putih

Ingatlah (ingatlah kawan ingatlah)
Takkan terus berkelana
Ingatlah (ingatlah kawan ingatlah)
Pasti akan hilang

Kawan jangan biarkan dirimu
Seperti rama-rama
Cantik namun akhirnya
Menjadi perhiasan di dinding

Kawan jangan biarkan dirimu
Umpama lipan dan kala
Berbisa namun akhirnya
Menjadi perhiasan dimeja tulis

Oh kawan jadilah seperti si matahari
Membakar diri demi insan sejagat
Oh kawan jadilah seperti bulan purnama
Menerangi malam yang gelap gelita
Menunjukkan jalan demi umat semesta

Shila OIAM - Memori Tercipta Lirik :-



Bergetar jiwa dipersada bercahaya
Pertemuan harapan pertama kalinya
Bergetar jiwa menghadapi mimpi-mimpi
Sukar dipercaya pintunya terbuka

Di sini jua memori tercipta
Walau seketika terjalin kasih kita
Mungkin disini kita kan terpisah
Kenangan bersama tiada kulupa

Mengalun suara sesuri bisikan hati
Seiringan mencari haluan berseni
Bergetar jiwa menghadapi mimpi-mimpi
Tiada pon terduga pintunya terbuka

Di sini jua memori tercipta
Walau seketika terjalin kasih kita
Mungkin di sini kita kan terpisah
Kenangan bersama tiada ku lupa

Yang terpahit jua termanis
Semuanya bagiku terindah
Kuingati buat selama-lamanya

Di sini jua memori tercipta
Walau seketika terjalin kasih kita
Mungkin disini kita kan terpisah
Kenangan bersama tiada kulupa

Mungkin disini kita kan terpisah
Kenangan bersama (3x)
Mungkin disini kita kan terpisah
Kenangan bersama tiada kulupa

© Copyright by Memori Tercipta | Template by BloggerTemplates | Blog Trick at Blog-HowToTricks