Aida Arisya In D' House

Aida Arisya In D' House
Pada Yang Esa kupohon... agar apa saja yang kubicara, tidak menjadi racun untuk sesiapa, tetapi penawar hati dan budi. Pada Mu Tuhanku... kupohon kekuatan agar jejariku mampu untuk menghulurkan sesuatu, yang akan menjadi halwa minda buat yang membaca bisikan hatiku. Berbicara setulus kata. Berkata dari hearty yg indah berbahasa..~ Kata-kata bukan dusta tp, patah-patah yg puitis ikhlas dari jiwa yg ada!! BlOg ini memberi peluang insan yg kerdil menuturkan bicara seketika selagi ada dayanya!!~ SEUKIR SAYANG, SECANGKIR KASIH, & SEKELUMIT CHENTA!!~

Followers

CLICK ME!!!

There was an error in this gadget

~What is Life~

on Sunday, August 30, 2009

Aiii dear...

Saya menulis lagi…satu entry yang agak formal…but penuh makna…seumur hidup ni, tiada satu pun pengertian yg tepat tentang what's the real meaning of life. duno why. myb bcuz of different people have different definition of "what is life".

anda mungkin melihat seseorang yang anda kenal sbg ceria, happy-go-lucky and tiada masalah tapi hakikatnya, tiada siapa dapat meneka apa yg berada jauh di lubuk hatinya.

selama saya hidup, saya cukup yakin terhadap satu perkara. org yang anda lihat ceria itulah sebenarnya yg byk masalah. tetapi dipendam di dalam hati dan mencurahkan keceriaan pada zahirnya. telahan saya, baginya biarlah masalah itu dia selesaikan tanpa menyusahkan org lain atau mungkin sukar utk mencari seseorang yg benar2 dipercayai. mungkin... physically, seseorang itu mungkin kelihatan kebal tetapi di dalam dirinya, hancur dibaluti kesedihan dan masalah.

Tapi itu juga satu kurniaan bagi golongan ini. kerana, walaupun mereka kelihatan ceria tanpa sebarang masalah tapi hakikatnya mereka lebih berpengalaman dlm menjalani hidup. lebih matang perhaps. luarannya keanak-anakan tapi bagi saya yang penting mindanya mampu berfikir.

For years, i repeat, for years, i was always wondering. kita care for those we love, but do they will really appreciate it. not to say they don't, but dah byk kali, hati saya yg akan terluka akhirnya. u get what i mean?

But lately, after so many years, i found an answer for the question.
"anda baling seketul ais pada seseorang, tp org tu mengelak. dan ais tu akhirnya jatuh ke tmpt lain tanpa mengenai org yg anda nak baling".

Explaination; Anda cuba nak baling ais pada org yg anda syg, yg anda care, tp akhirnya, dia taknak kena and mengelak. tanpa kita sedari, sbnrnya ice cube tu mengenai 'someone' yg berada di blkg orang yg kita aim. and 'someone' tu sentiasa ada for us, sentiasa care and support us. its just that kita tak perasan kehadiran dia. cuz all dat 'someone' try nak do is not only to show dat he/she loves us, but in the same time, try nak protect and support us.

Hidup ini karma. kita syg and care for people tapi tak semestinya mereka akan buat the same thing to us. but believe in one thing, no matter what, there must be someone or few people who love and care for u. it's just that we duno who.

But for me, mana yg ada di dpn mata anda skrg, yg sygkan anda and care utk anda, hargai mereka sebaiknya. cuz u'll regret once anda kehilangan mereka satu hari nanti. trust me...

Appreciate setiap love and care yg anda dpt. tak kira semasa anda muda atau tua nanti. sbg seorang anak, friend, lover, or as a mum or dad one day nanti or bila2 pun.

And, it hurts when u care for someone, tapi orang tu tak appreciate anda. percayalah. it really hurts. saya dah mengalaminya byk kali. uncountable. sgt pedih dan menyedihkan...tp Alhamdulillah..setelah segala kepahitan yg kuterima sblm ni..akhirnya ada sinar bahgia di depan…hadirnya insan yg telah membahgiakanku…yg appreacite diri ini seadanya…yg love & care me everytime…u know who u are...and u know who u are 4 me right??skrg ni sedang bljar untuk menghargai insan2 yg menghargai diriku seadanya…thanks dear 4 ur care…4 ur love & 4 sharing everything…only God know how we need each other…I'm so so happy right now....

Melukai orang sgt memedihkan tapi, dilukai orang jauh lebih memedihkan dan memeritkan...so hargailah apa yang kita ada sekarang...

psst: Tengah2 duk taip blog ni tiba2 terdengar bunyi mercun...dlm hati duk mengamuk dah ni...sapa laa yg main mercun..raya lambat lagik...ahakss blh lak terlupa..detik 12mlm laa..org countdown merdeka..huhuhu..x sedar dah kul 12..huhuhu...btw Happy Merdeka...i'm proud to be malaysian....

~Jawab 2 Tag Lagi~

on Friday, August 28, 2009

Ari ni kerja dah settle..baru laa blh nk menjawab tag2 yang tertangguh :P

1) Tag Dari Pejal

Nyatakan 5 fakta menarik tentang pemberi award ini :-

1.Dak ni nama panggilan dia PEJAL...
2.Kenal melalui Fun Corner :P
3.dia ade kamera DSLR..hikhikhik...
4.Kerja ngan Air Asia :)
5.Suka tangkap gambo....maklum laa dah jd photographer skrg :P

Nyatakan 5 fakta diri sendiri sebelum memilih penerima award seterusnya
1.Suka layan lagu2 jiwang...sbb mendamaikan....
2.Suka berangan..hahahaha...
3.Seorang yg caring & pendengar yg setia..hahaha...ada someone laa ckp :P
4.Saya sangat sayangkan famly & kawan2 saya....tanpa mereka saya xde d sini...
5.Saya pun sangat sayangkan 'Adik' saya...only we know how we need each other...

Nyatakn 5 hobi diri sendiri sebelum memilih penerima award seterusnyatakan :-

1.sms & call ngan org tersayang
2.on9..facebook ke ym ke..apa2 laa..janji melayari internet
3.tgk tv..lagi2 klu cerita sedih2..mmg banjir laa rmh..hahahhaha
4.gigit tangan adik yang bongsu...hahaha yg ni mmg dari dulu klu balik kg dak tu mesti kna gigit sampi tinggalkn kesan kat lengan dia..kihkihkih...dia pun meralakan je sbb dah tau sgt perangai kakak dia yang mental ni :P
5.drive-g jalan2 & shopping..klu xde duit window shopping je laa...

5 orang penerima tag yang seterusnya :-
1.kak hezrin - dah siap wat kek jwb ni lak ye :P
2.myra - blm g egypt kn..leh jwb lagi..hikhikhik
3.kak zai..
4.kak wani
5.jawb laa sesapa yg blm jawab lg :P

2) Tag Dari Kak Zue

1) saya suka.....
a) drive kete g jln2
b) berangan
c) chit chat :P
d) baca sms2 dr someone...

2) pada masa ini saya sedang berfikir tentang....
bestnya dapat makan masakan ibu lagi dan lagi dan lagi...masakan ibu mmg tip top...betul ckp adik... :P

3) bila rasa tension saya akan...
a) drive kete
b) sambil pasang radio kuat2
c) nyayi sorg2 dlm kete
d) main game

4) 3 perkara yang akan buat saya tersenyum...
a) bila teringt kata2 someone pdku...mmg xkan lupa smpi bila2...:P
b) bila dapat call & sms dr someone :)
c) bila teringat saat2 indah bersama someone
d) bila tengah bahgia laa..gerenti tersenyum sampai ke telinga :P

5) 3 perkara yang buat saya menangis...(laa 3 je ke...sbb bnyk perkara yg buat saya nangis before this...huhuhu)
a) bila ada yg menyakiti hatiku..mmg slalu laa...
b) bila baca yassin & teringt kat arwah abg :( terus tersedu2 sambil baca...
c) bila tgk org yang kita sayang menangis & bersedih :(

6) kalau saya ada rm100k....
ermmm 100k...bnyknyaa...cam2 blh buat...tp masalahnya x dpt..so x nk laa pikir lg..dah dpt nanti bru pikir ekk :P

7) sila beri 3 nama untuk di tag...
a) myra
b) pejal - nak asyk ko je yg mengetag gwa...
c) kak hezrin

Ramadhan Datang Lagi!!!

on Wednesday, August 26, 2009

Semua orang dah sibuk bercerita pasal bulan puasa..ari tu konon2 nk update time 1st puasa tu trus upload kat blog...tp disebabkan ada someone ajak sambut 1st ramadhan sama2 tinggal laa laptop kat rumah..terlupa nk bawa...so tertangguh laa cerita2 ku tuk awal ramadhan smpi ke 5th ramadhan ni...

Ramadhan kali ini cukup indah bagiku...sambutan Ramadhan yg amat bermakna dlm diriku...pd awalnya sedih jugak coz x dapat sambut 1st Ramadhan kat kampung bersama-sama dengan famly disebabkn ari sabtu tu kerja...nasib baik laa ada ”famly” kat sini...bukan famly mertua tau...hahaha...i’m single lg okey..hahaha

Ari jumaat after kerja balik rmh...lps mgrb dapat call dr someone...ajak puasa sama2...saya pun ckp okey je..after kerja esk I pergi...dia ckp no no no...nk sambut 1st sahur sama2 skali...then dia ckp cam x leh g kerja dr sana..hahahaha...bijak2.. pandai ekk...huh x pe laa..sayang punya pasal g laa...lps isyak bru g sana 

1st Ramadhan
hari 1st ni biasalah..tahap xcited tu agak melampau sikit..hahaha......sebabnya.... 1st semestinya sbb teruja nk sambut Ramadhan & bersahur...ditambah lagik dengan dapat bersahur ngan org2 tersayang....ahakss...lg laa bertambah xcitednya... bangun sahur kul 4.30 am...tu pun ada org kejutkan..hikhikhik..awalnya..klu duk rmh ni kul5.15 bru bngun..sbb minum air je pun...makanan tuk sahur dah masak sblm tdo...pg just panaskn je.....awal lak siap mkn..duk borak2 dulu..last2 tertdo...kul 6.30 bangun balik solat & g kerja... Siap kna pesan lg after kerja dtg balik tau..kita buka puasa sama2...g kerja ngan bersemangat sekali  balik kerja trus ke sana...

Petang tu tolong2 masak apa yg patut...menu berbuka tuk ari ni speggeti..nasi + kari daging + sayur...best giler speggeti tu..yumm yummm..lain kali kita buat lg yek..hikhikhik

2nd Ramadhan
Sahur ari ni lmbat lak bangun..kul5 baru terjaga....semua terlajak tdo..cepat2 tolong panaskn apa yg patut...lps subuh cam biasa..tdo balik..hikhikhik...ari ni x kerja..so apa lg layan tdo je laa...kul10 baru bangun...lps tu duk lepak2 dpn tv..tghri kuar g pasar cari barang...

Balik rest jap...lps tu trus tolong masak....sronok lak masak2..cam duk kat kg je..pg g pasar ptg masak...ahaksss....kna masak awal sbb ptng ni kuar g bazar lak cari kuih...Menu ptg ni laksa johor...nasi+ikan goreng+sayur goreng+udang+asam pedas...kuih bli kat bazar roti jhon,tepung pelita,sri kaya,kuih kacang,air jagung&air tebu..

Lps berbuka & solat... masuk bilik kemas barang nk balik..last2 ada org tarik muka.. x kasi balik....huahuahuaa..dia suh balik esk je la...lps sahur trus g kerja dr rmh dia..dah la tak bawa baju nk g kerja..terbantut niat nk balik...kan nanti ada lak yg majuk..xpe laa kerana ku sayang kamu...apa2 pun blh 4 u my dear...  sementara tunggu bju siap basuh layan tv dulu ramai2 satu famly...ahakss dah jd famly dia dah..I Luv Them...

3rd ramadhan
Alamak diorg semua belum bangun lg...dah dkt kul5..ermm bangun laa dulu..buat cam rmh sendiri...g panaskan lauk2 dulu....smtara kejutkn yg lain....lps sahur iron baju...then baring jap...

Kul7 gerak g kerja dr sana...nasib baik dah terror jln shortcut dr sana ke opis..klu tak tempuh jem laa kat federal highway...smpi opis sblm kul8..wakaka awal giler.... agak mengantuk lak kerja bulan puasa ni...

Petang dah mula pikir menu apa tuk berbuka ni...ari ni terpaksa laa beli juadah kat bazar lak...huhuhuhu... almaklumlah...cam gini ar hidup orang duk uma sewa kan.... masak mmg tak la..mana sempat mak cik oiiii...dkt magrib bru smpi rmh...

4th Ramadhan
Sahur agak lmbt skit..5.15am..hahaha..tp mmg saja time alarm lmbt pun...sbb bkn mkn sgt sahur...mkn ala kadar je...lps sahur tak tdo pun...ahakss nmpknya ari ni x mengantuk kat opis...huhh bagus betul...so lps ni after sahur jgn tdo ye..bru leh jd pekerja yg produktif & aktif..kihkihkih...

Petang ni menu bukak puasa kurma & kuih apa ekk nama dia..hahaha..lupa daa...ari ni x nk mkn nasi...sbb dah gemuk..4 ari duk rmh ”famly” leh jd gemuk....ahaksss...lps terawikh sambung buat kerja opis...smpi la kul 2am...huhh tu dah terlalu ngantuk...terpaksa tdo dulu...

5th Ramadhan
Huhh dah 5th Ramadhan ekk...cepatnya masa berlalu...Sahur cam biasa kul5.15am bru bngun...ari ni agak malas nk bangun coz ngantuk tahap dewa 19...huhhh....tp ttp x nk tdo after sahur..takut kat opis nanti ngantuk lg....so layan kerja skit...

Petang ni buka puasa ngan kawan2...huhh smpi2 dah ngam2 org nk buka...adoyaiii ni kwn boss punya pasal...ingt nk balik kul5..alih2 kul6 bru dia siap buat kerja..x pasal2 kna tunggu dia...dah laa jln nk ke KL jem ptg2 ni..huhhh...

***Tiba2 terasa rindu...rindukan suasana itu..rindu masakannya..rindu saat2 gaduh kat dapur time nk tolong masak...rindukan saat2 g jalan2..g pasar..g bazar sama2...paling rindu ialah saat2 bersahur & berbuka sama2...kiranya RINDUKAN MEREKA SEMUA laa....yeayyy x sabar nk jmp lagi....overall..ari minggu bru ni adalah ari minggu yang paling best & bermakna..coz dapat spent time wif them...the great ramadhan 4 this year***

~Syaaban Bakal Melabuhkan Tirainya~

on Thursday, August 20, 2009

Assalamualaikum kengkawan...

Jumaat yang penuh barakah ini datang sekali lagi,seperti minggu-minggu yang berikutnya tetapi fenomena yang sering berbeza-beza... namun jumaat ini terlalu indah kerana kerinduaan ini bakal berakhir..kerinduan pada kerahmatan dan maghfirah..kebebasan yang amat merdeka..bebas dari hawa nafsu..alangkah indahnya.. tak tergambar dengan perasaan mahupun terlafaz dengan ungkapan kalimah.. TABIR Syaaban hampir berlabuh. Berlalu meninggalkan hari-hari yang penuh berkat dan diberkati. Alhamdulillah, Ramadhan pula hampir bertamu bersama keberkatannya yang melimpah ruah dan tidak terhingga. Ya! kita akan bertemu jua setelah sekian lama merintih dalam kerinduan yang tertanggung menyesak di lubuk jiwa ini.. biar jiwa yang kelam dan membusuk ini segera menjauh...pergiii...kerna imanku sudah terlalu tenat menongkah arus dosa yang bersimpang siur..YA ALLAH...temukanlah aku dengan RAMADHAN,ya allah..jadikan pertemuan ini sebaik-baik pertemuan, pertemuan untuk aku memperbaiki amalanku,untuk aku menyelam dasar kehambaan terhadapMU..aku terlalu merinduinya..Ya allah hindarkanlah aku dari menjadi insan yang rugi,tiada keberuntungan yang lebih beruntung selain mendapat cintaMu..Sesungguhnya Allah SWT Maha Kaya dan Maha Berkuasa meletakkan keberkatannya pada apa sahaja perkara yang dikehendaki-Nya. Maka Ramadan telah dipilih-Nya untuk menerima antara curahan terbanyak keberkatan itu untuk diambil manfaat oleh sesiapa yang dipilih untuk mendapatkannya...

Jua di kesempatan ini...izinkan INSAN yang KERDIL ini yang tak pernah terlepas dari melakukan KESILAPAN & KESALAHAN memohon AMPUN & MAAF andainya bicaraku keterlanjuran, andai caraku keterlaluan & andainya diri ini terlalu berperasaan..sesungguhnya...Mata kadang salah melihat...Mulut kadang salah berucap...Hati kadang salah menduga...Maafkan segala kekhilafan yang pasti ada....Teman...kemaafan kalian tentunya membahgiakan hidupku...semoga sama2 kita menjalani ibadah puasa kali ini dengan lebih sempurna...

AHLAN WA SAHLAM YA RAMADHAN..

Lafaz Niat Puasa Untuk Sebulan.

نـَوَيْتُ صَوْم َ شـَهْرِ رَمـَضَانَ كـُلـِهِ لِلـَّهِ تـَعَالىَ
“Sahaja aku berpuasa keseluruhan bulan Ramadhan kerana Allah Ta”ala”

Lafaz Niat Puasa.

نـَوَيْتُ صَوْمَ غـَدٍ عَـنْ ا َدَاءِ فـَرْض ِ شـَهْرِ رَمـَضَانَ هـَذِهِ السَّـنـَةِ لِلـَّهِ تـَعَالىَ
“Sahaja aku berpuasa esok hari menunaikan Fardhu Ramadhan tahun ini kerana Allah Ta’ala"

Selamat Menjalani Ibadah berpuasa

~I Love Chocolate~

on Wednesday, August 19, 2009

Pagi2 ari tiba2 ada abg poslaju datang hantar parcel kat opis…bungukusan untukku…tgk nama pengirim…kak farah…terus tersenyum lebar..nasib baik boss xde..apa lagi…tanpa tunggu lama trus bukak….hikhikhik….wowww chocolate & keychain….i like….love u la kak farah…patut pun 2 ari lepas dia mintak address..ingtkan nak antar kad raya..hehehe


Then tengahari lak duk chit chat..kak hezrin ckp chocolate cake atas dapur…hahaha…wahhh kak hezrin ni…MC x g opis duk buat kerja lain lak..rajin bebeno….apa lagi...dengan muka tak malunya aida pun ckp(tp mmg x malu pun :P)..”kak hezrin nak jugak….” Hahahha…kak hezrin ckp kebetulan memang dia buat lebih sebab officemate husband dia ada order..ahaksss…tak malu betul aida ni mintak kek org…hikhikhik…mmg dah lama pun sebenarnya teringin nk makan kek buatan MAMA SUPERMAN ni…ahaksss…tp x berkesempatan jmp lagik…klu nak tau kak hezrin ni memag suka sangat buat eksperimen atas makanan yg nk dimakan…cam2 menu klu tengok kat blog dia…hahaha..tu yg makin teringin nk makan makanan yg kak hezrin buat…wahh membodek ni….ahaksss…bukan membodek laa kak hezrin ye…tp memang betul pun..klu baca blog akak yg tengah diet tak jd nk diet..hahaha..berselera je nmpk semua makanan tu…

After kerja trus ke Kota Damansara..jmp kak hezrin..jmp sekejap je..amk kek…kebetulan kak hezrin ada kelas petang ni...tak sempat nk borak lama2….baru kutahu rupanya hakimi & hazimi bakal dapat adik baru ye…congrat ye kak hezrin…

***taraaaa...ehhh ni bukan dr taukey avon ye..hahaha..saje bikin gempak..sbb kebetulan kak hezrin letak dalam paper beg AVON :P ***

***ini laa isinya...anyway thanks a lots kak hezrin 4 this cake yg comel & sedap ni..***


Ni dia chocolate kek yg kak hezrin buat…chumilnya….sayang pulak nk potong & makan…bau chocolate dia…perghhhh best…tp bila mkn lg best…sedap laa kak…lain kali buat kek lg jgn lupa invite aida ye..hahaha..serta merta aida g amk…hikhikhik…blh laa ni klu nk tempah kek ngan akak lps ni kn…hahaha…sapa2 nk order cari kak hezrin..hahaha…

~Pergi Takkan Kembali~

on Thursday, August 13, 2009


BERITA kematian di bulan Syaaban sekali lagi menyentap di hati. Pemergian mengejut Ustaz Asri Ibrahim, teraju utama kumpulan Rabbani jam 10.30 pagi 22 Syaaban adalah perkhabaran yang cukup sedih kerana Allahyarham adalah seorang insan yang sangat istimewa, luhur budi perkerti, penuh hemah bila menyusun kata dan amat disayangi di kalangan rakan artis.

Pagi semalam saya terima berita mengejut apabila terlihat status Hafiz Hamidun di facebook yg mengatakan Ustaz Asri Rabbani baru je meninggal dunia beberapa minit lps...terus tergamam tak terkata..persoalan dr persoalan yg diajukan oleh teman2 Hafiz..tp xde respond lg...mybe beliau pun tgh bersiap nk ke hospital..saya pun tertunggu2 jugak jawapan dr persoalan rakan2nya tersebut untuk memastikan kesahihan berita tersebut...saya lihat di online chat facebook saya...mana tau ada sapa2 yg blh saya tnya...ternmpk Fetdri Yahya tgh on9...lantas saya bertanya kn pada Fetdri pasal berita tersebut..Tup2, memang sah la Ustaz Asri dah meninggal dunia. Aduh, terasa sebak juga dada ku...

Yelah mana tak sedihnya..saya juga merupakan pengikut nasyid sejak zaman belajar lagi..alunan2 nasyid ni laa yg menjadi peneman zikir & doaku ketika study...lagi2 kumpulan Rabbani..antara kumpulan nasyid kegemaranku jugak...Suka dengar alunan2 Zikir & doa dari Ustaz Asri...rasa tenang je...Justeru, hari semalam, apabila saya menerima berita mengatakan beliau telah meninggal dunia. Saya memang betul2 terkejut dan sedih.

Namun, itulah janji Allah. Setiap yang hidup, pasti akan merasai mati. Kini Ustaz Asri telah pergi menghadap yang Maha Esa.

Ustaz Asri dilahirkan pada 3 Ogos 1969 di Klang, Selangor. Beliau mempunyai 13 orang adik beradik. Beliau meninggalkan seorang balu, Haliza, 38 dan enam orang anak iaitu Mohd Nasimudin, 15, Mohd Fathi, 14, Nur Atikah, 12, Mohd Ilhan, 10, Sufiyah Munawarah, 6, dan Hamdi Rabbani, 4.

Arwah jatuh pengsan semasa memberikan ucapan dalam sidang media program 'Syahadah' di Angkasapuri, Radio Televisyen Malaysia (RTM) kira-kira pukul 10 pagi tadi.

Ustaz Mohd Asri Ibrahim, 40, disahkan meninggal dunia kira-kira pukul 10.30 pagi tadi akibat serangan jantung ketika dalam perjalanan ke Hospital Pantai, Bangsar.

Masih terngiang-ngiang lagi di halwa telingaku, nasyid dendangan Ustaz Asri iaitu “PERGI TAK KEMBALI”. Nasyid ini betul2 menyentuh perasaanku….

"Aku adalah pengejar syurga akhirat, bagiku dunia ini adalah tempat mempersiapkan segala sesuatu untuk meraih syurga akhirat; aku yakin bahawa syurga akhirat tidak akan pernah dapat aku raih kecuali aku boleh menikmati syurga dunia terlebih dahulu. Maka rumah dan keluargaku adalah syurga dunia paling indah buatku. Tempat kerja syurga dunia harianku. Tetangga, masyarakat,dan bangsa adalah syurga duniaku yang lebih luas. Ke manapun dan sampai bila-bila pun syurgaku selalu bersamaku."

Begitulah pembuka kata blog Allahyarham Ustaz Asri.(http://asrirabbani.blogspot.com)

Ramadhan yang akan menjelma selang beberapa hari lagi akan membuat kita lebih mengingati Ustaz Asri kerana kegemersikan, kesyahduan ayat-ayat Quran alunannya sudah begitu sebati dengan kita...begitu juga dengan alunan2 takbir raya bila Syawal menjelang tiba nanti...pastinya ramai yang akan merindui alunan2 zikir beliau...

Ramadhan yang bakal menjelma ni pasti akan lebih dirasai oleh keluarga arwah...somoga keluarganya tabah & redha atas pemergian beliau...tuhan lebih sayangkan arwah..kita yg hidup ni entah bila akan dipanggil mengadap Illahi..Adakah Ramadhan kali ini sempat untuk kita mengecapi kemanisannya atau tidak...semuanya Qada & Qadar dr Allah...Jika berkesempatan Alhamdulillah...moga Ramadhan kali ini akan lebih mendekatkn diri kita pada yg Maha Pencipta...

Al-fatihah…

~Anda Di TAG~

on Wednesday, August 12, 2009

1.Apa perasaan anda skrg??
bab kata pakcik ASTRO...macam2 ada..huhuhu
#Terkejut - sbb pg td baru dengar berita kematian Ustaz Asri Rabbani..Alfatihah..moga rohnya ditempatkan dikalangan org2 yg soleh & dirahmati...
#Sedih - Tiba2 teringat lagu "PERGI TAKKAN KEMBALI-RABBANI" terus teringatkan SOMEONE yg dah xde...sbb 1st lagu ni keluar dulu time tu laa someone tu PERGI...tiap kali dengar lagu ni mesti menangis & teringt kat dia..."moga kau bahgia disana" :(
#Happy-sebab adik dah beransur sihat...risau masa dapat tahu dia x sihat balik...tp kali ni nasib baik ibu ada...ada gak org tgk2kn...
#Rindu-rindu kat kg..rindu kat famly..rindu kat ibu & adik...nanti ye kita jmp :) apa2 pun saya sayang kalian semua....

2.Saya nak makan???
nk mkn ABC special kat seksyen2 Shah Alam..gerai yg tour ari tu...huhh balik tour tu smpi skrg masih teringt lg kat ABC tu :P

3.Saya tak suke??
saya tak suka!!!saya paling x suka org yg mengkhianati sahabat....tikam belakang..depan cakap lain blkng ckp lain..huhhhh....
ermm satu lagi..saya x suka klu dapat tahu ada org buat adik saya sedih & sakitkan hati dia..huhh...sbb apa2 pun nanti kakak dia akan tahu jugak...so BEWARE !!!..hahaha

4.Impian saya??
impian saya ingin hidup bahgia disamping famly & insan2 yg menghargai, menyayangi serta menerima diri ini apa adanya....

5.Saya harapkan??
saya harapkan cam apa yg SOMEONE tu harapkan :)u know what i mean... :)

6.Jika saya boleh putarkan masa??
andai dapat ku undur masa....nk kembali ke zaman masa study kat KUSZA dulu...hidup dlm ketenangan & kedamaian..hidup dalam berkasih sayang sesama insan tanpa perasaan iri hati...keakraban UKHUWWAH yg begitu INDAH..mmg x dpt nk cari kat tempat lain....betul kata lecturer ku...UDM skrg x cam KUSZA...unik...KUSZA lg best...rindunyaa saat itu :)sapa yg pernah berada di bumi KUSZA ketika itu je yg akan dpt merasa begitu indah & uniknya suasana di sana :)

7.Saya pada 10 tahun akan datang???
10 tahun akan dtg..awat yg lama sangat tu...ermm time tu rasanya..klu dah ada "MR RIHGT" yg telah mengetuk pintu hatiku..maybe time tu sedang bahgia bersamanya & anak2..ahakssss :) wahh berangan ni...insyaallah...mudah2an...

8.Handphone saya adalah sebuah
hp saya adalah buah hati saya..sbb dlm tu ada segala2nya...kiranya sebuah peti ajaib gak laa..hahahhaha

9. Saya pernah bercenta sebanyak?
caya tak klu saya cakap ~ SAYA TAK PERNAH BERCINTA ~
huhhh mesti korang x percaya kn...tp bab kata dato ct " PERCAYALAHHHHHHHHHHHHH..."
cayo laa ckp den!!!..tp klu Secret Admire tu ada laa...kiranya Cinta Dalam Hati je..huhuhu...dulu laaa..zaman blajar...teringt lagu "si baju hijau"..ahakss

10.Saya suka pada??
saya suka pada apa yg ada pd diri saya skrg...ermm mybe ada yg perasan..mybe jugak x perasan..tp i'm happy know..happy dgn hidup sekrg...rasa lebih dihargai & disyngi..bkn nk kata hidup sblm ni x happy..happy jugak laa..tp hmmm camtu laa...xde yg paham...so biar paham2 sendiri laa...demi menjaga hati semua org x yah crite laa..sbb selama ni pun makan hati sorg2 jek xde sapa pun yg nk amk tahu..sbb tu saya lbh suka amk keputusan berdiam diri dr berkata2...klu berkata2 ramai pihak yg terluka....klu berdiam kita sorg je terluka x pe laa... :P

11.Kawan-kawan saya???
saya SAYANG kawan2 saya...dr kecil..tadika..sekolah rendah..sekolah menengah..universiti smpi laa saya bekerja ni...cam2 sahabat yg datang & pergi dalam hidupku...tp saya menghargai sahabat2 yg datang pd saya & terus bersama saya menempuh suka duka bersama dr dulu smpi skrg...bkn cam istilah sahabat "Touch & GO" ok....terima kasih buat teman2 yg sudi bersahabat dengan saya..saya klu seseorng tu dah jd kawan saya..smpi bila2 pun dia ttp kawan saya...walau apa pun dia dah buat pd saya..saya tetap akan terima & anggap dia tu kawan saya...dengan satu doa & harapan..agar dia tahu ERTI SAHABAT...so skrg ni..korang laa kawan2 saya :) i luv u all...thanks 4 being my friends & always be with me...

12.Pernah dikhianati??
ermmm pernah sangat..selalu...tp cam biasa laa..saya selalu buat2 x tahu klu ada org mengkhianati saya..malas nk pikir..buat laa apa korang nk buat...hidup tetap saya teruskan...tp AWAS..korang ingt saya berdiam tu saya tak tahu & saya suka...cuma saya malas nk amk port je...x suka nk besar2kn cerita...so saya diamkn saja & berharap suatu hari ni org tu akn insaf..tp klu makin saya diam makin dia buat tu xtau laa nk ckp camne...biar Tuhan yg membalasnya...hukuman Tuhan lebih adil dr hukuman manusia :)

13.Apa yang hendak anda lakukan kepada orang yang pernah mengkhianati anda?
ooo ni blh copy ayat td :)
so saya diamkn saja & berharap suatu hari ni org tu akn insaf..tp klu makin saya diam makin dia buat tu xtau laa nk ckp camne...biar Tuhan yg membalasnya...hukuman Tuhan lebih adil dr hukuman manusia :)

Senaraikan 8 orang untuk di tag
klu dah takde kerja tu sila2 laa yek..klu dah pernh menjwb soklan2 ni abaikn je laa ye..klu blm baik korang jawab...
1)kak hezrin - haa td ckp malas nk buat kerja kn..nak amk buat ni...
2)Mira - haa sebelum fly ke egypt tu baik jawab tag akak ni....
3)Cik Na - nampknya cam dah makin busy ngan business internet skrg...ada masa jawab ekk
4)kak zue - tgh busy ngan tender ekk..jawab laa klu tensen buat tender..hahahha
5)ermalina - asyk erma je yg tag..nah buat....
6)kak wani - tgh pree kn skrg..nah jawab....
7)kak zai - tag kak zai gak laa....
8)kak yana - baru pndh tempt kerja kn..mesti tak busy..nah amk kerja baru..hahahha

~ A Shoulder To Cry On ~

on Tuesday, August 11, 2009


Life is full of lots of up and downs,
And the distance feels further when you're headed for the ground,
And there is nothing more painful than to let you're feelings take
you down,
It's so hard to know the way you feel inside,
When there's many thoughts and feelings that you hide,
But you might feel better if you let me walk with you
by your side,

And when you need a shoulder to cry on,
When you need a friend to rely on,
When the whole world is gone,
You won't be alone, cause I'll be there,
I'll be your shoulder to cry on,
I'll be there,
I'll be a friend to rely on,
When the whole world is gone,
you won't be alone, cause I'll be there.

All of the times when everything is wrong
And you're feeling like
There's no use going on
You can't give it up
I hope you work it out and carry on
Side by side,
With you till the end
I'll always be the one to firmly hold your hand
no matter what is said or done
our love will always continue on

Everyone needs a shoulder to cry on
everyone needs a friend to rely on
When the whole world is gone
you won't be alone cause I'll be there
I'll be your shoulder to cry on
I'll be there
I'll be the one you rely on
when the whole world's gone
you won't be alone
cause I'll be there!

And when the whole world is gone
You'll always have my shoulder to cry on....


***lagu ni ditujukan khas buat SOMEONE~you know who u are :) ...***

~Happy Day Together2~

on Sunday, August 9, 2009

Disebabkan laptopku ada problem anti virus...so x dapat laa nk update cerita2 yg dah ditaip dalam entryku kali ini...semuanya dalam pendrive...nanti ye..coming soon saya akan update...walaupun cerita tu dah basi..hikhikhik..entry ari ni kiranya yang terkini laa...sbb terlalu happy..trus taip... :)

Anyway...ari ni nk cerita saat2 indah bersama2 ibu & adik....happy sangat..xtau nk describe camne....nk tahu betapa happynya kna tgk gambar la...tp masalahnya gambar2 semua dlm camera adik...hahaha...so x dapat nk upload di sini...apa2 pun ibu buat saya bahgia ari ni....also my sis...dalam x sehat dia....ttp nmpk ceria..alhamdulillah...dah beransur pulih...risau gak mula2 dapat tahu adk x sihat...masa dapat call dah mlm...nk g mlawat pun lewat sgt..so bertnya kabar by phone je laa beberapa ari tu...nasib baik laa adk infrm dia x sihat...risaunya sbb ibu bkn ada kat KL time dia sakit tu...ibu bru je smpi jumaat ptg...risau sbb xde org care my sis...tp nasib baik laa ada org yg baik hati tlng tgk2kn my sis spnjng dia sakit...thanks to you also..beberapa ari baru ni ada jugak nk g melawat my sis after kerja..tp x berkesempatan...ari ni laa baru jmp...lega tgk dia dah beransur sihat...siap blh main2 lg..hahaha...congrat sis :) i know u can do it...because you are my GREAT SISTER...

sampai2 ibu dah tersenyum tgkku dtg...mybe adk dah infrm kot saya nk dtg...lama giler x jmp ibu..time dia dtg KL x berkesempatan pulak nk ke sana...last week lepak shah alam adk lak x bawak ibu skali masa ajak makan..lg pun last week jmp sekejap je..dah lewat ptg....td ikutnya ibu nk ajak jln2 lagi...tp aunty ida nk balik awal lak..x jd laa.... ibu ckp "aida,***********nanti ibu calling2 yek, kita g *******"... aida said "ok ibu...beres je(sambil2 jeling2 manja & angkat kening kat adik..hahaha...)....apa2 hal infrm jek..."....wahwahwah x sabar nk tggu saat itu..best laa ibu...hmmmm x blh cerita lebih2...ahaksss...otw balik td tgh2 drive tersenyum sorg2 teringt kata2 ibu..hahaha...apa2 pun sweet time wif them....nyway..seperti apa yg adik selalu ckp "remember I always love you sis"..begitu jugak dgn ku...I always love you all to..thanks adik & ibu.....

(psst : entry kali ni x berapa nk complete sangat...maklumlaa buat on the spot...x semua di posting lg...tggu laa yek..akn diupdate balik dr masa ke semasa..bnyk lg cerita tuk ari ni sebenarnya :) )

~Terimbas Kenangan Zaman Rock Kapak~

on Thursday, August 6, 2009

aloooo dear...

Wah lamanya x update blog...sorry guys...busy sangat lately ni..lgpun bnyk perkara tgh settlekn skrg ni...tdo pun x cukup :(

Semalam HOTFM AMCREW buat segmen AMCREW ke Zaman ROCK KAPAK...tiba2 terimbas kenangan2 zaman kecik2 dulu...ye laa kan...kiranya saya ni membesar ngan lagu2 rock kapak...tahun 80an-90an tu zaman kanak2 rebina lg laa...dah besar & pandai menulis skit mula laa munulis lagu2 tu dalam buku & rekod dlm kaset kosong...huhhh penuh lagu dlm buku...klu bli buku tuk study tu selalu amk extra sbb nk letak lirik..hahaha..lawak pulak bila di ingatkan balik...semlm jugak tiba2 teringat kat SESEORANG yag mmg dah lama x jumpa & menyepi....dulu masa kecik2 dia ni selalu dtg kedai pakcik..selalu bermain2 & bergurau senda dgnnku...dia ni kawan baik pakcik...klu dia dtg mesti dia nyayikan lagu tuk kami...nak2 lagu PANJI....kat opis pakcik tu ada bilik cam studio..penuh ngan alat muzik...dia dtg je ramai laa cazen2..makcik2 & pakcik2 ku request suh dia nyayi...mmg sedap laa suara dia...rupa2nya dia ni vokalis kumpulan zaman rock kapak jugak...nama Kumpulan dia Jed...tp sblm tu ke slps tu enth..saya pun dah x berapa ingt...kumpulan dia ada nama lain laa selain JED...tp saya x pasti apa...dah lama sangat...sbb saya tau kumpulan JED ni dulu suka dgr lagu CINTAKU TERLARANG...lagu ni laa yg selalu dimainkan di radio & tv dulu...lagu ni jugak yg penah masuk dlm drama tv yg dia berlakon...lupa dah cerita apa...yg pasti time tu time raya....pecah ketawa kitaorg tgk dia berlakon...kitaorg sanggup x keluar beraya gara2 nk tggu cerita dia habis...famly...cazen2..makcik2 & pakcik2ku berkumpul di rmhku ketika itu..huhuhu..mmg lawak laa...tba2 je teringt balik kat dia ni...entah mana dia skrg ekk...kat kampung pun x jmp dah skrg...maybe ada KL kot..cuma xtau apa dia buat skrg...rasanya dah lama dia stop nyayi & berlakon....gara2 hotchat AMCREW smlm tergerak laa hati saya nk search balik group ni dlm google...akhirnya jmp gak..ahaksss...terubat rindu dgr lagu dia....

~ni gambar cover album dia dulu - cuba cari mana satu dia....yg paling encem dlm tu...nama dia NORMAN..kat kg org panggil dia Mat Nor....~


Jed - Unggul 98 - (1998)
~Lirik Lagu Cinta Ku Terlarang By JED~
Pandangan pertama ku terpesona kejelitaan yang asli
Pandangan kedua ku tergoda terikat untuk bersamanya
Terlupa aku disebaliknya wajah yang cukup menawan
Dia telah pun berpunya kekasih yang terlalu menyintainya...

Aku tahu cintaku terlarang mencuri tatap wajahnya
Dan ku tahu dia telah tergoda bila berhadapan dengan ku
Jauhkanlah tuhan kejahilan simpulan hati ini
Dari memusnahkan hidup pasangan yang bahagia di depanku
Kau bukan milikku...

Kesepian ini bertandang bersamamu
Luhur rasa jiwa yang menggoda
Mengapa harus aku merindui
Ku serahkan pada Maha Esa
Yang mengerti setulus hati budi

Kau bukan milikku
Ku bukan milikmu
Usah engkau menduakannya
Tak mungkin bersama
Tak mungkin berdua
Walau untuk sementara

Biar ku doakan
Engkau bahagia
Dengannya terpancarlah sinar syurga
Aku akan setia dan dipintu hati
Terusan menanti
~Full Version~

© Copyright by Memori Tercipta | Template by BloggerTemplates | Blog Trick at Blog-HowToTricks