Aida Arisya In D' House

Aida Arisya In D' House
Pada Yang Esa kupohon... agar apa saja yang kubicara, tidak menjadi racun untuk sesiapa, tetapi penawar hati dan budi. Pada Mu Tuhanku... kupohon kekuatan agar jejariku mampu untuk menghulurkan sesuatu, yang akan menjadi halwa minda buat yang membaca bisikan hatiku. Berbicara setulus kata. Berkata dari hearty yg indah berbahasa..~ Kata-kata bukan dusta tp, patah-patah yg puitis ikhlas dari jiwa yg ada!! BlOg ini memberi peluang insan yg kerdil menuturkan bicara seketika selagi ada dayanya!!~ SEUKIR SAYANG, SECANGKIR KASIH, & SEKELUMIT CHENTA!!~

Followers

CLICK ME!!!

There was an error in this gadget

Kau Aku

on Wednesday, April 29, 2009


kau dan aku adalah satu
tak kira apa
segala rintihan aku engkau selalu ada
biar kata memisah kita
biarkan saja
kerana terbiasa
mengejar mimpi yang pasti akan aku
sentiasa merasa kehilanganmu
ku akan tunggu saat bertemu
tiada henti
walau di mana kita berdiri
di dalam dunia ini,
biar sampai akhirnya nanti
semua tak terang di mataku
walau warnanya menyala
ingin merasa namun,
aku takkan cuba
biar kata memisah kita,
biarkan saja kerana terbiasa

Jadi diriku..I am what I am...

on Thursday, April 23, 2009

hey dear!
huhu~suke2 kite je nk dear2 org..hikhikhik... maybe cz lately got some people who always ‘dear’ me..suke2 je kan nk pggl org laen ‘dear’.dgn ‘the gurlz’ laen cite r.kte da mcm2 word da gune kan?bkn takat dear je...betul x cayang??....hahaha.
ok2 lets put that issue aside....ermm dah lama jugak x update blog ni..sebenarnya bnyk kisah & aktiviti nk disahre kn ngan korang semua..tp buat masa ni malas lak nk upload photo2...hehehe..tggu ekk..bila penyakit ”M” tu dah xde nanti saya kongsikan disebalik tabir kisah bulan APRIL...byk kenangan manis tuk diceritakan..yg pastinya kenangan manis tu sentiasa terpahat in my heart...betul laa kn..yg manis harus dikenang..yg pahit buang jauh2..hikhikhik...sebelum tu nk share skit ini kisah...kisah seorg budak nakal..bab kata fara fauzana...hikhikhik(huhh ada ke patut dia ckp aida ni budak nakal...ohhh please...i'm very kind person okey...kak fara kna ubah balik tanggapan kak fara itu....hahhaha...perasan x??)

Sometimes u don't understand me.
sometimes I am what I am.
sometimes I just can't be everything u hope to be,
and sometimes I wish that u could see
I'm not like u,
I'm not like them,
I won't pretend.
cause I am what I am,
it's all I am..
Sometimes I wish that we could agree to disagree.
sometimes I wish that u could see what I see.
this is who I am,
I've always been and I don't think u'll ever understand..


i am an ordinary girl who comes from an ordinary family..i am sensitive, funny(some time kot), happy go lucky, anxious, adorable, caring, mentally strong(ye ker??),and loyal la .....i am a person who also love to cry for something that can hurt me...very & so vulnerable..(more than words to say)..some people fine me to be selfish and overbearing..that isn't the real me anyway...actually, i am a very out going person for those who know me very well...easy to say, my facial expression sometimes can make the people around me thought that i am arrogant…huuhhh ye ke….rasa dah habis mesra alam dah ni…hahhaha....i wonder whyyyy?...is it because of i have a small mouth which looks like i am unfriendly to them...hehe, that's nonsense!!... actually i don't know what to say about myself...maybe u all will know me better...emm it hard but i think who know me they can describe about myself.. up to u how want desribe myself when u now me as a friend....peace…

and...erm,,,i really love to be pampered all the time…dulu2 laa....at campus and school, wherever I go, i will be there with my frenz,sister’s & brother's (kakak2 angt..huhhh ramai tu...)..she's good at pampering people....am i childish?..nooo way, but i love sulking very much(kind of ngade2)...making face is the easiest thing to do to show dissatisfy remark...however, i don't sulk for such a long time..just merely a few hours..."don't sulk la, be happy, smile2, nant cpat tue nant"…...it is not that bad..at least i don't affect the people around me, i don't throw such things when i am angry..i prefer to stay at my room until i can cool myself down...fewhhhhhh

what else eh about me?.."some" people said that, i' m childish physically and mentally...i don't have any idea how true the statement is..maybe yes or maybe not..i should change the way i are then...btw, i am always matured both on the inside and outside..people have mistakenly interpreted me..soon, they will see how mature i am...just wait and see..hehehe..so bab kata elyana..Jadi diriku..hikhikhik

I Luv My Girlfriends..

on Friday, April 10, 2009

tiba2 je nk posting gambar2 ni...apa2 pun I miss u all...kangen banget deh...bila laa dapat hangout sama2 lg yek...buat kerja giler cam ni..g amk gmbr camni lagik..lepak2..shopping2...2 dah kawin 2 solo lagik tu yg dah lama x lepak sama2 nie..hahahaha..tggu pn matun turun KL & tggu pn aliah free laa jwbnya...apa2 pun korang bila I blh jd aunty ni...adoyaiiii...




it's amazing when strangers become friends, but its sad when friends become strangers. I never want to lose u as a friend!

I met u as a stranger.
Now i have u as a friend.
I hope we meet in our next walk of life where friendship never ends.
♥I
♥may
♥not
♥be
♥the
♥most
♥important
♥person
♥in
♥your
♥LiFE
♥I
♥just
♥hope
♥that
♥when
♥you
♥hear
♥my
♥name
♥you
♥smile
♥&
♥say
That's My Friend..

Pelikkkk..tp lawak...

on Wednesday, April 8, 2009

huhhh lawak jek ari ni....sebenarnya dah lama org tnya nape aida punya blog ni x leh comment..tp x amk port...malas nk baiki seeting...td tgh boring2 tnya laa erma...duk check satu2 setting...tukar yg tu tukar yg ni...alih2 x jd jugak...ingt malas dah nk baiki...tp cuba skali lg..adjust sndiri apa yg patut..akhirnyaaa...taraaaaaa...dah berjaya...well done..kahkahkah..buat lawak je pagi2 ari ni...punya laa bnyk posting blog..tp seeting x betul2 lagik....adoyaiiii..tu laa kn...sapa suh malas2 lagik...tgk je laa background blog ni...semuanya gara2 malas & x pndai nk buat..hahaha...ingt nk tukar background..tp tu laa..penyakit M tu ada....pluss lak leceh...nk kna edit itu ini...adoyaii sapa dia rajin...tlng buatkn...hahahhaa..ada insan yg baik hati nk buatkn...tp dia tgh busy skrg..x smpt nk buat lg...dah laa dia bkn kat msia...camne nk suh ajar ni...dia ajr true YM jek..tp x pndai2 gak..hahahha..klu cikgu dpn mata bru laa cepat faham...ye x ank2 murid...hikhikhik...
ok laa sekian laporan tuk ari ni...moga berjmp lagi di lain siaran...hikhikhik

Salam Seribu Kemanisan Dariku...

I Go.....

on Tuesday, April 7, 2009

OST TALENTIME

Versi Inggeris (I Go by Pete Teo)


Versi Melayu (Pergi by Aizat)


sayu terpisah..
hikayat indah kini hanya tinggal sejarah
berhembus angin rindu
begitu nyamannya terhidu wangian kasihmu
hujan lebat mencurah kini
bagaikan tiada henti
kaulah laguku kau irama terindah
tak lagi kudengari
kau pergi.. pergi..

sepi tanpa kata
terdiam dan kaku tak daya kau kulupa
apa pun kata mereka
biarkan kenangan berbunga di ranting usia


Kehadiran Engku Aleesya Pelengkap Kebahgiaan Erra Fazira & Engku Emran

on Wednesday, April 1, 2009



~ 1st of all…congrat to kak erra & abg emran….akhirnya penantian yg selama ini ditunggu2 telah tiba…semoga kehadiran Engku Aleesya ,melengkapkn lagi kebahgiaan rumahtangga beliau….i’m happy 4 u too ~

Pada jam 11.40 pagi 30 March 2009 (Isnin), penyanyi, pelakon dan isteri kepada Ketua Pegawai Operasi Suria fm, Engku Emran Engku Zainal Abidin, ERRA FAZIRA telah selamat melahirkan anak pertamanya yang diberi nama Engku Aleesya Engku Emran. Engku Aleesya dilahirkan seberat 4.04 kg secara normal. Pelakon dan penyanyi Erra Fazira dimasukkan ke Damansara Specialist Centre di Kuala Lumpur. Alhamdulillah, syukur, semuanya selamat dan Erra Fazira dilaporkan sihat walafiat.. Nampaknya, bertambahlah seorang lagi pendengar Suria FM.

Sama seperti maksud nama Aleesya iaitu 'yang dilindungi', bayi itu masih disorok daripada tatapan ramai.

JIKA pasangan sensasi Hollywood, Angelina Jolie dan Brad Pitt, Tom Cruise dan isterinya, Katie Holmes boleh berbangga dengan cahaya mata masing-masing seperti Shiloh dan Suri, apa kurangnya dengan pasangan suami isteri terkenal Malaysia, Erra Fazira dan Engku Emran Engku Zainal Abidin yang kini sedang enak mengulit bahagia dengan kelahiran cahaya mata pertama, Engku Aleesya.

Populariti yang dimiliki kedua ibu bapanya serta menjadi zuriat pertama kepada pasangan ini membuatkan kehadiran Engku Aleesya amat ditunggu-tunggu. Tentu saja ramai yang ingin melihat apakah Engku Aleesya secomel ibu dan bapanya, yang sebelum ini disifatkan ramai seperti pinang di belah dua. Pun begitu, seperti juga Shiloh dan Suri yang sebelum ini dikawal ketat sehinggakan media gagal atau tidak dibenarkan merakamkan gambar mereka untuk tatapan ramai, begitulah juga yang dilakukan Erra dan Emran.

Cuma tujuan dan alasan mereka berbuat demikian sedikit berbeza.

Bagi pasangan kontroversi dari Barat itu, tujuan mereka 'menyorokkan' wajah bayi mereka adalah semata-mata untuk untuk mengaut keuntungan dengan menjual hak penyiaran eksklusif, tetapi bagi Erra dan suami, mereka sejujurnya mahu berlaku adil kepada semua media yang selama ini begitu menantikan kehadiran cahaya mata sulung mereka.

"Erra dan suami ingin meminta maaf kepada semua peminat yang selama ini mendoakan kesejahteraan Erra. Bukan Erra tak mahu siarkan wajah Aleesya tetapi Erra sebenarnya mahu berlaku adil kepada semua pihak.

"Biarlah Aleesya besar sikit dan Erra janji, pada majlis cukur jambul Aleesya nanti yang akan diadakan sebaik saja Erra selesai berpantang, Erra akan benarkan semua jurugambar merakamkan gambarnya," janji Erra ketika ditemui di sebuah hospital di Damansara, tempat di mana dia melahirkan bayi comel itu.

Engku Emran nampaknya seronok dan teruja dianugerahkan baby perempuan. Mesti comel, kan? “Excited … satu pengalaman yang tak dapat digambarkan dengan kata-kata. Ia benda yang ajaib melihat satu nyawa dilahirkan … memang teruja.” Itulah kata-kata pertama yang diluahkan Engku Emran, yang baru bergelar bapa pagi tadi dengan kelahiran puterinya, Engku Aleesya, kepada para wartawan yang hadir di Damansara Specialist Centre tengah hari tadi.

Setia disamping isterinya sepanjang proses kelahiran, Emran sendiri telah menyambut anaknya serta memotong tali pusatnya.“Kami berdua memang emosional. Erra cuba tahan airmatanya while I was close to tears. It was a very remarkable experience,” ujar Emran tentang saat menyambut bayinya, Engku Aleesya, seberat 4.04kg. Nama Aleesya dipilih Erra sendiri dan membawa maksud ‘yang dilindungi’.Kata Emran lagi, masa Aleesya nak dilahirkan, Erra dan dia sempat meminta maaf antara satu sama lain.
Bercerita tentang pengalaman Erra bersalin, Emran memberitahu isterinya tidak nampak sakit sangat.“Alhamdullilah, dia seorang yang tahan sakit. Kita pun juga risau melihatnya. Sekitar pukul tiga pagi, dia mula sakit dan diberikan epidural. Aleesya lahir 11.40 pagi. Seluruh proses hanya mengambil 20minit.

”Hanya beberapa jam bergelar bapa, tidak hairanlah jika Emran masih belum benar-benar merasakan yang dia sudah menjadi seorang bapa.
“Selepas malam ini, it’ll sink in yang saya sudah ada seorang anak,” katanya yang akan memotong rambutnya petang ini seperti yang telah dinazarkannya beberapa bulan lalu.

Menurut Emran, selepas Erra dibenarkan pulang – mungkin esok atau lusa – dia akan mula berpantang di rumah mereka sendiri. Ibunya dan ibu Erra akan bersama-sama menolong menjaga Erra dan Aleesya. Tambahan pula, mereka sudah ada orang gaji.
“Memadailah apa yang kita ada,” katanya.

Majlis cukur jambul akan diadakan selepas Erra habis berpantang. Pada hari itu lah, baru akan didedahkan Aleesya kepada semua. Dipujuk bermacam cara oleh para wartawan untuk mendapatkan gambar Aleesya lebih awal, namun Emran menolak secara baik.
“Doktor pun ada nasihatkan jangan dikacau bayi itu sekarang. Lagipun, bayi-bayi lain juga ada disitu.”

Yang hanya didedahkan Emran, Aleesya lebih menyerupai Erra.Ditanya jika akan diterima tawaran MIG Production, penerbit drama ‘Mertua vs Menantu’, untuk membenarkan Aleesya berlakon disamping ibunya, jawab Emran,
“Saya sebenarnya kurang bersetuju kerana dia masih terlalu kecil. Dia mempunyai masa tidur dan menyusu yang tetap. Jadi, saya menasihatkan pihak produksi untuk mencari bayi lain atau anak patung ke.” Jika MIG menawarkan bayaran yang tinggi?
“Ini bukan soal bayaran tetapi dari segi privasi dan ia juga lebih baik buat bayi itu jika diaturkan jadual hariannya. Jika shooting, kena tunggu set up, lighting … ini mungkin akan menjejaskan bayi itu nanti. Dan Erra sebenarnya lebih cerewet dari saya bab makan dan tidur. Dia tahu apa yang perlu dibuat.”


Sumber dari : Berita Harian, Budiey.com & Gua.com


© Copyright by Memori Tercipta | Template by BloggerTemplates | Blog Trick at Blog-HowToTricks