Aida Arisya In D' House

Aida Arisya In D' House
Pada Yang Esa kupohon... agar apa saja yang kubicara, tidak menjadi racun untuk sesiapa, tetapi penawar hati dan budi. Pada Mu Tuhanku... kupohon kekuatan agar jejariku mampu untuk menghulurkan sesuatu, yang akan menjadi halwa minda buat yang membaca bisikan hatiku. Berbicara setulus kata. Berkata dari hearty yg indah berbahasa..~ Kata-kata bukan dusta tp, patah-patah yg puitis ikhlas dari jiwa yg ada!! BlOg ini memberi peluang insan yg kerdil menuturkan bicara seketika selagi ada dayanya!!~ SEUKIR SAYANG, SECANGKIR KASIH, & SEKELUMIT CHENTA!!~

Followers

CLICK ME!!!

There was an error in this gadget

~GoodBye 2009~

on Wednesday, December 30, 2009

Its 31st December 2009. In few more hours i will not have the chance to see the number again. Phewww, time really passes so fast. I feel like im just 25 yrs old who still have many things to observe. I hate goodbyes. No no , people always told me that don’t turn around , just move on kann so hah dont turn :) but i wanna make a fast flashback for this years. Well, its a long journey 2009? there's a lot of memories that im not gonna forget in my life which is all the story i need to tell to all my children and the cucu's cicit one day ;p . Forever. Basically, 2009 gave a lots of memories to me…Ada Canda Tangis Ketawa Duka(C.T.K.D)…ehh cam tajuk album duet terbaru Dato CT & Kris Dayanti lak.. hahahaha…semuanya bakal menjadi kenangan dalam lipatan sejarah hidupku…Rasa cam sedih pun ada…ye laa..cam2 peristiwa yg berlaku dalam tahun ni…2009 start with a happy ending to me…of kosh lorrrr…everthing seem soo fast..bukan kumpulan sofazr tau..hahahha

AND then…One thing I can’t forget this year is about..when i meet SOMEONE...some0ne i love.. someone i care...of kosh laa about YOU...everything will changes after i meet you...a lots of memories with U in this year...da most unforgettable moment was when first time you bring me to ur house & meet ur famly...and at the same time..u share story about everthing with me..sad story..happy story...about famly...about tutttt.. and blaablaablaa..huhuhuhu..till midnight we all story mory then tertdo..hikhikhik...so sweet... sedangkan that time baru 1 weeks kita knl...but after that we know ecah other & lebih close till now...now..its time to start a new life here..dat past year i was soo sad..now..i'm happy...terasa jugak diri disayangi..coz i get new famly here..tuk tumpang bermanja & tumpang kasih sayang..hahahhaa...SO..i wanna give a very BIG HUGGG to adik ku tercyng...QISTINA...Thanks for brighten up every seconds of my days... :D and also thanks for being my good sister for me... Andddd the journey continue ..

So..I'm just hoping dat 2010 will gives more miracles & happiness...May God bless us...AMIN...Thanks to all people in my life dat had be wit me all off next year and this year...my mom, my dad, my bro, my sisters, my famly, my dearest sister qistina & famly, my bestfren, my fren and semua laa...fer make my day bright!!! I love u all sooo muchhhh...Now let's hope that our life will continue change beautifully through next year...Anyway start your new year with smlie not with tear's ok???...Say GOODBYE 2009....And HELLO 2010..

~ Check List 2009~

on Monday, December 21, 2009

Sedar tak sedar kita dah hampir sampai ke penghujung 2009...pantasnya masa berlalu meninggalkan kita...so kawan2 camner???azam tahun ni dah direalisasikan ke blm???ME???Alhamdulillah…seperti yg saya target...boleh dikatakan 90% list azam yg di buat awal tahun baru ni dah direalisasikan…syukur pada yang Maha Esa kerana memberikan kesempatan untuk ku meralisasikan apa yg dihajati..memakbulkan doaku..terima kasih jugak kerana hingga saat ini masih dipanjangkan usiaku dan diberikan penghidupan buat hambamu ini untuk terus bernafas di muka bumi ini..Terima kasih Ya Allah….Terima kasih jugak buat teman2 yg banyak membantu dalam meralisasikan impian2 tersebut…buat teman2 yg sentiasa bersama tika berduka & gembira…and not forgotten…of kosh laa to u my dear..yg sentiasa menceriakn hidupku & alywas be wif me..thanks a lot cyng ( you know who u are..)…luv u 4 ever….

Ok ni dia listing azam yang di Posting pada 12 January 2009 ::Tajuk : Azam 2009:: …nk check yg mana dah selesai….

Antara list2 azam terawal 2009 yg perlu dicapai ;

1. (Done)Beli MP3 – mula2 nk bli satu je..last2 result PMR dah kuar kna bli 2 lak..1 tuk diri sendiri & 1lg tuk adk yg baru lps PMR…ari tu dah jnji dapat result cemerlang dapat MP3…huhhh nasib baik tahun ni sorg je yg ada exam besar….klu x pokai kakak dia..hahahha…ingtkn nk bli tu adk je dulu…kakaknya xpe..akhir tahun ke baru bli..huhuhu ….tp azam ni dah tercapai 2mggu lps…hahaha….dah g bli pun tuk adk…tuk diri sendiri pun dapat..hikhikhik…

p/s : tq2 4 yg sudi blikn tuk saya…buat susah2 je....i luv it :)

2. Further study – Insyaallah klu xde aral tahun ni ingt nk further study..famly pun dah bising tnya bila nk further study lagik…

p/s : alamak….nampaknya yg ni asyik tertangguh jek…bila laa akan tiba saat ni ye..rasanya dah tepu pulak otak ni lama sngt x study…but I think I must further my study laa..but I don’t know when??kerja ni buat saya terikat ngan komitment kerja laa..x de masa nk study..hatta amk PLK or PJJ skalipun…kna cari kerja yg tak yah kerja ari sabtu & ahad..sekurang-kurangnya ada masa jugak laa nk study…

3. (Done)Beli laptop – ni insyaallah klu cukup budget bru blh beli…tp klu jadik further study nak tak nak kna bli jgk la…bila dah further study dah jadi satu keperluan tuk sorg student….nk bli vaio rasanya x cukup budget….bestnya klu ada org kasi laptop vaio(hahhaha…berangan je laa…sapa enth nk kasi..kihkihkih..)…nmpknya bli laptop biasa je laa…klu dpt yg cam kak fara tu best gak..kecik je..senang nk bawa kemana2…

p/s : hahaha yg ni x further study pun dah bli..camne tuh???hahahha..ni bukan sebab terlebih budget ni…klu ikutkn mmg laa budget x cukup..tp disebabkan kes kat opis ni laa..ari tu blh lak boss ni bising2 ckp saya cari kerja lain..sbbnya masa wife dia bukak pc ni dia dpt search saya ada bukak file RESUME…tp dia x leh bukak sbb saya save dlm pendrive…huhuhuhu…so dia pun tnya laa ada mintak kerja lain ke…huhh malas lak nk dgr dia berleter..dia pun cam dah bising..x leh on9 dah time kerja…huhuhu..so dgn nekadnya TERPAKSA laa bli laptop & modem skali…sbb budget xde bli Compaq 12 inchi je & modem celcom…nk bli vaio x mampu…hahhahaha

4. Diet lagik – huhhhh azam tahun lps dah tercapai tuk kurus….alhamdulillah….tp mmg ramai terkejut tgk perubahan diriku skrg,samaada rakan2 skrg,rakan2 dulu yg time study,sanak saudara & lect masa study dulu….smpikn baru ni jmp mak matun masa kenduri matun terkejut tgk….ingtkn dia dah x knl..maklum laa dah bertahun2 x jmp…last jmp masa g penang semesta 4 dulu…uitss nmpknya berhasil jgk azam tahun lps…tp tahun n ink turunkn skit lagik berat badan…hahhahah…(ni mesti ada yg kna sound ni)…hahhahaha…

p/s : Uwaaaa nmpknya azam tuk menurunkan berat badan tahun ni x berjaya lorrrr :( sedihhh giler…huhuhuhu..macam dah naik skit ada laa..hahahhaa..x sukaaa..x sukaa...nape laa blh naik ni...hmmm maybe hati senang kot..ye laa org tgh happy kn...tp i think i know why???hahahhaa…

5. (Done)PSP – ni dr tahun lps lagik ni….smpi skrg x dapat2…ada org janji nk kasi…tp smpi skrg x dapat lagik..uhuksss….nk jugak nk jugak..hikhikhik

p/s : yahuuu akhirnyaa…apa yg ku impikan dapat kumiliki….ada jugak org yg baik hati kasi PSP ni pd sbgi hadiah…thanksssss a lot…x tau nk ckp cmne..terharu sgt…..sebenarnya org lain yg janji nk kasi PSP ni..dr setahun ke setahun..x dapat2…tp alhamdulillah…akhirnya ada insane yg sudi blink utkku…love it….

6. (Done)Perubahan – rasa cam ada sesuatu dlm diriku yg perlu ada perubahan...tettttt....biarlah rahsia....insyaallah i’m try my best...betul laa kn semua org nkkn perubahan yg baik dlm hidup mereka..begitu jugak saya sama ada dr segi kerjaya,kehidupan,psahabatan dll….Ku doakn moga tahun ni lebih baik dr sebelum2nya…

p/s : ermm perubahan…I think I dah berubah…but not totally ok..I’M still aida yg korang kenal dulu…cuma ada sedikit perubahan laa kot..ada jugak yg ckp saya ni dah berubah…please deh..saya tekankn di sini…saya tetap saya yg korang knal dulu..Cuma saya berubah bersebab…saya just nk hargai apa yg ada skrg ni..hargai insan2 yg menghargai diri ini…coz before this saya bnyk terluka krna bnyk perkara…x perlu laa saya mention kat sini kn because of what…so saya nekad tuk happykn diri saya tahun ni & menghargai org2 di sekeliling saya…I deserve it!!!alhamdulillah..tahun ni bnyk perkara yg mengembirakan…thanks God..thanks u all guys..& thanks to U dear…

7. (Done)Persahabatan – ku berdoa pda Yang Maha Esa smoga memperkukuhkn ikatan ukwah antara ku & sahabat2 ku…semoga persahabatan kami berkekalan…dijauh kn dr insan2 yg penuh kepura-puraan…mean depan ckp lain blkng ckp lain…senang cite …terima diriku seadanya..baik or buruk…. biarlah ikhlas menyayangi diriku & mencintai kekuranganku…apa2pun terima kasih buat semua teman2 yg ada dlm hidupku sepanjng pjalanan ku di muka bumi ini yg penuh berliku..terima kasih buat teman2 yg sentiasa di sisi tiap2 masa & ketika…

p/s : Alhamdulillah..Tuhan makbulkan doaku….saya gembira mempunyai teman2 seperti kalian…luv u all guys...you know what??korang buatkan saya x berasa keseorangan dalam menghadapi hidup ini…then this year.. I meet someone…very caring..very kindfull..very loving & so dammm baekk sangt…that why laa I luv u so much…you already know right???..u make my life a lot of happinest…walaupun sometime ada jugak sadnya..hahahha..u know about what kn??it because of you my dear…and den..dalam masa yg sama I have new famly here….thanks a lot dear..jdknku sebahgian dr keluarga mereka..i’m happy with them…I love u all guys…hopefully ukuwwah ini berpanjangan sampai bila2….u all alwys in my heart…

8. ….tettt….
9. ..tettt…
10. …tetttt….

Ok done..overallnya banyak terlaksana..alhamdulillah..syukur padamu Ya Allah….Untuk 2010 nanti..banyak lagi agenda yg perlu di rencanakan…nanti nk perah otak tuk pikirkan azam 2010 pulak….InsyaAllah..jika masih diberikan kesempatan olehNya & dipanjangkan umur, pastinya 2010 ini akan ku laluinya sehabis baik…Semoga Allah SWT memberkati & meredhai perbuatan & amal baktiku selama ini..InsyaAllah…diharapkan juga semoga Allah memudahkan rezeki ku..perjalanan ku di muka bumi ini…memberikan nikmat kesihatan yang baik kpdku..keluarga ku..kawan2 ku… serta semoga memberkati Ukhuwwah persahabatan & kasih sayang antara kami selama ini..semoga ukhuwwah ini berpanjangan…Aminnnn

~Salam Maal Hijrah 1431H~

on Wednesday, December 16, 2009

Alhamdulillah, kita masih diberi peluang dan kesempatan oleh Allah s.w.t kerana diberi nafas dan nikmat untuk sama-sama menyambut kedatangan awal Muharam tahun 1431h ini. Jumaat ini, kita akan melangkah ke tahun baharu hijrah. Saya kongsikan Doa Akhir tahun dan Doa Awal Tahun Hijrah untuk di baca petang ini (Khamis, 17 Dec 2009). Semoga semua amalan kita di terima dan semua dosa di ampunkan oleh-Nya. Dan semoga kita menjadi insan lebih mulia, lebih bertakwa dan berhijah menjadi lebih baik dari sebelum ini. Amin…
-:DOA AKHIR TAHUN:-

dibaca berulang-ulang kali sebanyak 3 kali pada penghujung waktu Asar 29 atau 30 Zulhijah. Sesiapa yg membaca doa ini syaitan berkata: Kesusahan bagiku dan sia-sialah usahaku untuk mengganggu anak Adam pada tempoh setahun ini, maka dibinasakan dengan 1 saat. DENGAN MEMBACA DOA INI JUGA ALLAH AKAN MENGAMPUNKAN DOSANYA PADA TAHUN ITU.
-:DOA AWAL TAHUN:-

Hendaklah dibaca sebanyak 3 kali selepas menunaikan solat Maghrib pada malam 1 Muharam. Sesiapa yang membacanya syaitan berkata; Telah diamankan anak adam ini daripadaku apa yg tinggal dari umurnya pd thn ini, kerana sesungguhnya Allah telah mewakilkan 2 malaikat supaya menjaganya dari fitnah syaitan

~Kerja Gilerrrrr "What I Did Last Weekend??~

on Tuesday, December 15, 2009

Ari ni dah settle semua kerja2 yg boss tinggalkan sepnjng dia g Indonesia...mybe esk dia masuk opis kot...so skrg masa tuk story mory "What I did last weekend!!!" huhh cam tajuk cerita lak..hahhahaha...ok let's me start on 1st day cuti k..

Jumaat (11/12/2009)
Cuti Sultan Selangor..so pagi2 apa lg..membuta laa..bangun2 on9..hgga tghri..then call my sis tnya buat apa...dah bosan lak duk rmh...dia ckp dia otw g kerja...huhuhu kerja pulak makcik ni...then ok laa..apa lg..dah bosan sangat trus g ikut dia g kerja..kihkihkih..jmp my sis kat kota damansara..then diorg ajak lepak2 & minum2 kat kepong...coz diorg ada kerja kat sana..bosan lak balik awal2, then apa lg...i follow u laa..kihkihkih..lepak smpi ptg..dlm pukul5lbh kak zue dah call...suh pickup kat kelana jaya..coz nk g mkn steamboat kat sunway...smpi2 sana diorg semua dah ada..kak na, kak huda, kak eita, abg ajib & mikael yg chumil...dah kul9lbh kitaorg dah gerak balik..dah kekenyagn...otw balik tuk duk berkira2 ni nk muar or not...coz klu nk g trus g bli tiket kat pudu mlm ni jugak...sambil drive & duk berpikir dah smpi pudu..hahahha...g bli je tiket..dah bli pun masih pikir lg nk g or not...wakakkaka..gilerrrr x???then balik tu boss pun dah reply msg cutti diluluskn..ok set..esk pg g muar..yeayy...MUORRR here i come!!!



Sabtu(12/12/2009)
Huhh lg skali kerja giler...terlmbt bangun..nyaris2 ditinggalkn bus..hahahha...nasib baik abg teksi tu tahu jln short cut :P...tq brader...perjalanan lbh kurang 3 jam kot...ke x smpi 3 jam..cam tu laa..x perasan mana...coz tdo je memanjng dlm bus...hahahha..smpi2 trus dptkn tiket tuk balik KL esknya...& dapatkn teksi tuk ke dataran...yg lawaknya masa kitaorg smpi..org2 kat terminal tu tegur.."ni datang nk tgk CT ekk???hahahha....dasyat tul penangan dato CT ni...pakcik2 teksi semua tahu..dalam hatiku berkata "ehh xde laa..kitaorg dtg nk jmp fara fauzana...++ nk jmp pacar gwa..PASHA..hahahha"...Sampai kat dataran org x ramai pun lg...round2 bli makan minum...& lepak2...

Tengahari..baru ramai org..coz kak fara & abg faizal dah dtg kat booth tm..panas & ramai giler org duk kat booth tu...malas nk berasak2..g rest kat booth hot..teduh skit :P lps hbs event kak fara g jmp & bgmbo jap..lps tu kitorg balik hotel..mandi2 & salin baju...kul4 baru g dataran balik...org dah mula ramai..sbb siaran luar & artis2 pun dah dtg tuk sesi interview & autograph...apa lg..mula laa operasi menangkap gambo..duk kat booth hot je..malas nk g booth siaran luar..ramai org...lps sorg2 artis dtg duk autograph situ...tiba2 dtg artis ni..hahhaa dia terkejut tgk saya disitu..hahahha...PR dia lg laa terkejut :P...x sangka katanya saya leh smpi Muar..duk sembang2 jap & amk gmbo...lps tu g cari kawan2 yg lain..penat lak duk amk gmbo...lepak2 jap smtara tggu mlm..konsert start mlm dia ckp...
♥Wif Sofaz♥

♥Pacar gwa Ka' Pasha♥

♥Wif Enda Ungu♥

♥Wif Ka' Pasha♥

Malam...lepas isyak konsert bermula..kiatorg cam biasa..amk port tepi tangga...nk duk tgh2 takut kna himpit...tepi tangga pun jd laa...mula2 rasa ok lg view...blh laa nmpk artis perfrm..skali bila dah ramai crew2 hot atas tu diorg menghalang pandangan kitaorg...tp nasib baik kak fara memahami..duk jerit ramai2 suh diorg yg atas tu ketepi...anyway thanks kak fara..sentiasa memahami kitaorg..hikhikhik..kak fara jugak laa dj yg rajin turun melayan peminat...siap duk bergambo lg...hbs konsert tggu dataran redha skit bru balik...nasib baik ada insan yg sudi antr ke hotel...klu x kitaorg berjln kaki laa nmpknya...smpi2 hotel..jeng2..tiba2 jmp kekasih pujaan hatiku..hahahhaa...PASHA loo...x sangka lak leh terserempak time tu...sbnrya mmg dah tau dia menginap di situ & diorg balik mlm tu jugak(ada someone bgtau)...dia ckp klu bernasib baik jmp laa...hahaha..dia x tau yg kakak dia ni mmg bernsb baik...leh jmp gak akhirnya..kihkihkih...smpi bilik cam dah penat giler..ngantuk pun ye jugak...thanks a lot adikku yg notty(TQ 4 everything)..krna dia jugak ku dpt gambo pasha & dak2 ungu...then sorry coz x dpt lepak & minum2 ngan korang...ngantuk banget deh...next time k...ajak amir & the geng dtg skali k...

P/S: Overall Nite Jem 2009 ni happening giler..x sangka ramai giler org...mybe sbb artis2 yg perfm best2 kot....sbb tu ramai yg dtg...berbaloi2 gak laa g...nk jmp pacar2 pujaan hatiku pun dpt..hahahhaa...persembahan yg ku tunggu2 pun mmg bestt esp dr UNGU, DATO' CT, SOFAZ & AXL...

Ahad (13/12/2009)
bersiap2..kul11 balik KL...yg sodihnyaa ngak sempat deh mau makan mee bandung muarrr...uhuksssssss


~Piknik Wif Fafau Fun Corner~

on Thursday, December 10, 2009

♥A Day To Be Remember♥


Hye guys...dah lama tak update story kn....sorry busy skit & buat2 busy..hehehe...ari ni cuti besday sultan selngor..bg yg kerja di selangor cam saya..ahakss..tp duk KL..so kat rmh sorg2 jugak coz semua dak rmh ni kerja KL...Ni nk story skit cerita last week....

Piknik With Fafau fun Corner
Tempat : Tamat Tasik Titiwangsa(PJ)
Date : 6hb Disember 2009 (Ahad)
Masa : 2.30ptg - 6ptg

First of all...terima kasih banyak2 kat cik putri jajahan fun corner coz sudi meluangkan masa2 busy & sakitnya tuk berjimba-jimba ngan kami..sangat2 menghargai...dalam keadaan kaki yg x berapa ok lg tu..& baru balik dr melodi..smpt lg luangkn masa bersama kami...itu laa dia insan bernama Fara Fauzana...tak pernah mengabaikan & menghampakan peminatnya..sbb tu laa kammi sayangkn Fafau..luv u kak...u are the best....

Then kepada webmaster..kak zai yg bertungkus lumus mengatur perjalanan piknik ini berjalan dengan semourna..thanks a lot..kpd semua teman2 yg datang memeriahkan aktiviti ni...thanks...u all semua mmg best & sporting..kpd teman2 baru..thanks jugak krna sudi dtg...dr melaka pun ada...korang mmg best laa...lain kali jgn serik ye...x rugi kn korang dtg..memang besttt....welcome to the club...dah lama sngt x berkumpul ramai2 camni..bila dpt berkumpul tu..Ya Allah..seronok sangt..tuhan je yg tahu betapa happynya diri ini...dgn game2 yg dibuat...wahhh mmg best laa...xtau nk story camne..kami2 yg kat sana je yg tahu betapa happynya suasana ketika itu...overall Piknik kali ni memag best..hope akan datang ada lg....korang semua mmg best..luv u all..luv fun corner...
~Team 2 best..yeahhhh~

♥Kak Fara(kesiann kak fara)♥


© Copyright by Memori Tercipta | Template by BloggerTemplates | Blog Trick at Blog-HowToTricks