Aida Arisya In D' House

Aida Arisya In D' House
Pada Yang Esa kupohon... agar apa saja yang kubicara, tidak menjadi racun untuk sesiapa, tetapi penawar hati dan budi. Pada Mu Tuhanku... kupohon kekuatan agar jejariku mampu untuk menghulurkan sesuatu, yang akan menjadi halwa minda buat yang membaca bisikan hatiku. Berbicara setulus kata. Berkata dari hearty yg indah berbahasa..~ Kata-kata bukan dusta tp, patah-patah yg puitis ikhlas dari jiwa yg ada!! BlOg ini memberi peluang insan yg kerdil menuturkan bicara seketika selagi ada dayanya!!~ SEUKIR SAYANG, SECANGKIR KASIH, & SEKELUMIT CHENTA!!~

Followers

CLICK ME!!!

There was an error in this gadget

~Another Surprise Birthday For Me~

on Thursday, May 31, 2012

Hari Selasa..as usual kitaorang main badminton kul9pm-11pm at Kompleks Sukan Bukit Kiara…So after kerja ke Sri Pentas dulu lepak wif iela,dilla & em….tunggu iela selasaikan dia punya kerja…kul9pm dah settle terus gerak ke Bukit Kiara…sebelum gerak kat basement iela hulurkan bungkusan..”nah hadiah besday untuk you” hee tq my twin…dengan excitednya terus bukak time tu jugak…sekali…wahhh jam…ermmm kitew sukeee..ehemm cam tau tau jer I suke jam..
Kali ni jaja & kak mie pun join…hee..meriah makin ramai lak..sampai terpaksa booking satu lagi court..sebab awal-awal book 2 court jer…main pulun betul-betul kali ni…banyak sangat makan masa celebrate besday..so ni laa masanya untuk membakar lemak..hewhewhew…
After main macam biasa laa..port lepak kat luar tepi tangga..borak-borak sambil bergossip..hahaha tak habis-habis gossip..punya laa duk borak-borak sekali dari belakang ada orang nyanyi lagu besday..erkkk…Iela ni tak habis-habis lagi ngan surprise nya…patut takde rupanya dia g amik cupcake kat kereta..uwaaa terharu lagik…ingatkan dah lepas dah habis dah surprisenya…rupanya ada lagik…fuhhh nasib baik laa diaorang ni tak buat bukan-bukan..dah cuak dah tgk muka jahat Azuan & Dedeq hahaha…
Thanks Em, Dilla, Niena, Syamim, Jajasofean, Nabila, Kak mie,jaja, Eone, Dedeq,Azuan, Adi, & semua kawan-kawan badmintonku…korang memang best..seronok dapat kawan cam korang…sebab korang laa kitew makin aktif bersukan…thanks sudi terima kitew dalam group korang…
Special thanks to my dear twin iela sebab susah susah buat semua ni..thanks tuk cupcake yg cute & gift yg special…thanksssss so much…You are the number one best buddy I have ever had…luv u my besty..

This song just for you

Kau ada dikala ku suka
Dikala ku duka
setiap tangisan dan juga ketawa
Kau ada dikala ku perlu
setia menemaniku
Pegang erat tanganku bila aku jatuh

Kau lah yang selalu
Selalu menemaniku
Mendengar kisah pahit manis
Hidup ku

Kau lah yang di situ
Setia menunggu ku
Kau lah yang satu
Menjadi sahabatku

Ku tahu ku kan selalu ada
Pada dirimu
Dan ku harap kau juga rasa begitu

Kau lah yang selalu
Selalu menemaniku
Mendengar kisah pahit manis
Hidup ku

Kau lah yang di situ
Setia menunggu ku
Kau lah yang satu
Menjadi sahabatku

Kau lah yang selalu
Selalu menemaniku
Mendengar kisah pahit manis
Hidup ku

Kau lah yang di situ
Setia menunggu ku
Kau lah yang satu
Menjadi sahabatku

~Sweet Besday Party in My Life~

on Tuesday, May 29, 2012

Alhamdulillah..masih d panjangkan usia untukku menikmati indahnya ciptaan Tuhan..terima kasih di atas segala rahmat & kasih sayangMu…

Besday tahun ni adalah yang paling indah dalam hidupku..alhamdulillah kitew dikelilingi orang-orang yang sentiasa menyayangi kitew…terharu sangat tahun ni ramai yang sudi celebrate..tak pernah pun terpikir ada yang nak celebrate besday kitew…
FIRST (23/5/2012) Orang pertama wish my besday my kesayangan “Mama” cik Fara Fauzana..walaupun wish besday in advance..tapi sweet sangat..dia wish sebelum g Singapore…sempat spent time together-gether..main badminton & lepak-lepak..thanks mama for ur time…thanks mama bawakan Mr F..kejutan laa konon…erkk…malu kiteww..sampai makan pun tak habis…hahaha…thanks jugak tumpangkan kitew naik X6 mama yang cantekk itew..ahakss..sweet jer mama bagi pesanan masa dalam kete tu..pesanan dia biarlah kami berdua jer yang tahu..ahakss…sayang betul mama kat kitew ye…winkwink..sekarang kitew tau sedalam mana sayangmu itu kat kitew..hahaha perasan jap….sweet moment yang tak kan kitew lupakan..

SECOND (24/5/2012) After main badminton ngan teman-teman kat bukit kiara cepat-cepat nak balik..coz dah janji ngan my sis nak jumpa & celebrate besday..dia cakap nk count sama-sama…so kul11.30pm terus balik rumah…sebelum balik sempat lagi budak-budak ni nyanyikan lagu besday…padahal belum kul12am lagik..sabar je laa..semua ni iela pun kerja..beria nak cepat melarikan diri..budak-budak ni bukan boleh kira tahap kenottian dia..nanti dia buat macam-macam jenuh lak..nak-nak si eone,dedeq & azuan tu..hahaha…sampai-sampai rumah my sis dah setia menanti..halamakkk x sempat nak salin baju..so pakai jer laa baju sukan ngan masyam-masyam berpeluh tu g celebrate besday..hahaha..
Gigih mencari kedai yang ada cake..dari satu kedai ke satu kedai..sampai laa ker TTDI hahaha..dapat jugak..fulamakkk sia-sia g main badminton tadi..sekali makan choc cake, muffin blueberry, banana split, sizzling & white coffee..semua ni menu kitew jer…hahaha gile tak???lepas makan g round-round..last skali g minum lagik sebelum balik..
Sampai kul3am gak laa..hahaha giler laa…btw thanks kakak for ur time..for the dinner & gift..luv u…sampai-sampai rumah bukak twitter & Facebook…reply wish..tak lupa jugak via bbm, whatssap & sms…semua reply malam tu jugak..enth kul berapa lelap..dalam kul 4-5am jugak laa baru tido rasanya…tengok orang tu ada online..tapi dia tak wish pun..sedih hati kiteww tau awak… notty si eeza pun sama..duk online kat twitter & bbm update status duk saico-saico..tapi bukannya dia nak wish…erkkkk sakit ati baca status dia…memang nak kena budak ni…so kitew pun buat tak tau je ngan status dia…biar dia..kitew tengok dia wish tak..hahahha..tunggu punya tunggu memang dua-dua ni x wish…apish gak baik ati wish kat status bbm dia..lps tu kitew ngandu kat dia Alyah & eeza x wish…boleh lak dia gelakkan…dia pun wish onbehalf kat twitter..erkkk tanakkk onbehalf….lepas tu ada laa orang tu whatssap.."kitew memang tanak wish kat awak sekarang..sbb kitew nak wish bila jumpa awak….awak jangan sedih k..esok kitew jumpa…kita memang banyak kejutan tuk awak"…ohh so sweet…boleh tido dengan lena…Zzzzz
THIRD (25/5/2012) After kerja g lepak Sri Pentas jap jumpa Iela…tak dapat nak berfutsal nampaknya..coz tengah tunggu Kisah Hati kitew call nak jumpa kat mana & pukul berapa…sementara tunggu dia call tu yang g merayap Sri Pentas…dalam pukul 8pm dia call.."awak kitew jumpa kat Sogo k…kitew tengah tunggu Apish amik ni..terus ke sana k"…halamakk dia ni suka tau bgtau lambat..nasib baik laa Sogo tu tak jauh…Sampai-sampai diaorang belum sampai.. Di sebabkan tak tau Apish & Alyah nak jumpa kat mana so jalan-jalan dalam sogo…sekali dia dah sampai dia call..”Awak naik tingkat 8 tau..Red Box” ohh nak layan karaoke rupanya..awat x habaq awai-awai….sampai-sampai ingatkan Alyah & Apish jer..timah pun ada..hee segan…
So dah amik makanan kat luar start laa karaoke…semua lagu dia nyanyi dia cakap camni “Awak ni lagu kitew tujukan tuk awak” hahah semua lagu laa untuk kitew kan…sweet laa awak ni…sekali tengah layan karoks makin ramai yang datang..mak aiii ramainya..nasib baik laa ada jugak yg kitew dah kenal…ada sorg tu kawan Alyah..kitew tak pernah kenal..tapi dia datang bawah hadiah jugak..uwaaaa terharuuu…memang Alyah inform awal-awal dah laa ni kat semua..kitew jer laa yang tak tau..sobsss…(ehh nama pun surprise kan..hahaha) ok di maafkan…
Tiba-tiba adegan air mata berlaku…tengah karoks tiba-tiba next song tengok “Happy Birthday”..kitew ingatkan iklan kat skrin red box tu..sekali nah kauu..bukak pintu…surpriseeee..glurppp kek 2 bijik d bawa masuk sambil diaorang duk karoks lagu happy besday yang sangat comey….uwaaa nak nangis..terus peluk dia yang duk sebelah …lama lak tu sebab nk cover air mata..hahahha…gilerr terkaku ku di siteww..awak buat kitew nangis :(…uwaaaaa thanks awak..kitew tak tau nak cakap apa…dari awal hingga akhir tu jer yang mampu kitew luahkan…dah habis adegan air mata..potong kek..suap-suap..sambung karoks balik….tapi perasaan kitew masih terkejut & appy tak terkata..tak sangka dia buat ni semua untuk kitew…awak sangat baik untuk kitew..terharuu..dalam masa yang sama kita syukur sangat sebab awak sudi jadi kawan terbaik kitew..dah banyak kisah suka duka kitew kongsi bersama..thanks awak..awak buat kitew dah jadi sebahgian dari famly awak…
Layan karoks hingga lewat pagi..seronok sangat..walaupun kitew tak nyanyi..hahaha kitew suka tengok awak nyanyi jer...ni kan ari kitew..so awak laa hiburkan kitew..hahaha..lagipun kitew ni segan nak nyanyi depan penyanyi popular ni..hahahaha…thanks semua yang datang Apish, timah, zali, ika,syuib & abg slen & jutaan terima kasih tuk kisah hatiku ALYAH tuk semua surprise ni…betul awak cakap semalam..awak ni penuh dengan kejutan..haha…
Thanks from the bottom of my heart..you make my day.. Tp satu perkara awak perlu tahu..Mengenali awak adalah anugerah terindah yng pernah kitew miliki..terima kasih awak..i luv u so much more
p/s : tengah-tengah layan karoks tiba-tiba bbm bunyi bbm..dr adik notty yg konon2 tak nak wish..sweet jer ayat dia.katanya dia nk jd org yang last wish.."terima kasih kakak for be a part of my famly...tq krn sentiasa support kitew..moga kakak terus success & appy selalu" & blaa blaa blaa lg..dh lupe..hahaha..apa-apa pun thanks adik for the sweet wish..walaupun lambat hehehe..it's ok..janji dah wish..ahakss..luv u

~Terima Kasih Dari Hati~

on Sunday, May 27, 2012

Sedar tak sedar dah akhir bulan May..dah bersawang dah blog ni..lamanya tak update..banyak factor yang menyebabkan hilang sedikit kerajinan tuk update blog sekarang ni…busy dengan macam-macam perkara..macam-macam aktiviti & macam-macam kerenah/ragam manusia yang sometimes boleh buat kite pening kepala memikirkannya…

Terima kasih kerana ada yang sudi membaca & tunggu kitew update story..takde apa sangat pun blog ni..just everything about my life….”Boringgg” bak kata mama…mana-mana entry yang pending tu insyaallah jika ada kerajinan kitew share balik okey…kiranya dah basi laa citenya nanti..hahaha..

Ok back to the topic…actually kitew nak ambil kesempatan ni nak ucapkan jutaan & ribuan terima kasih kepada semua famly, sahabat,teman-teman,rakan-rakan FB,Twitter & semualah yang telah wish my besday baru-baru ini samaada melalui Call,SMS,FB,Twitter,BBM,Whatssap & segala macam cara yg ada…sekarang kan semua canggih-canggih..semua di hujung jari..nak tanak jer kan..

Terima kasih kerana kalian masih mengingati tarikh istimewa kitew…at least kitew tau kitew siapa d hati kalian...terharu kerana masih ada yang ingat & sudi wish…yang tak wish tu apa boleh buatkan..maybe kitew ni bukan siapa-siapa di hati mereka..ahakss..tacing lak :P tapi rasanya cam ramai jer yang belum wish ni..walaupun dah 3 ari berlalu…erkkk oklah kitew tanak paksa..kalau boleh biar laa diaorg ikhlas mengucapkannya..sebab semuanya itu doa buat diriku...yang belum wish tu maybe kitew ni bukan sahabat yang baik tuk mereka...it's ok kitew terima seadanyaa...ehh emo lagik..maklum laa faktor usia..hehehe

Oklah thanks semua...sehingga ke hari ini kitew masih dalam mood besday ni...haa sape-sape belum wish silakan...tanak wish nak kasih hadiah pun okey..lagi kitewww suke...hahahha..ok nanti kitew story moment-moment indah sepanjang besday tahun ni...

© Copyright by Memori Tercipta | Template by BloggerTemplates | Blog Trick at Blog-HowToTricks