Aida Arisya In D' House

Aida Arisya In D' House
Pada Yang Esa kupohon... agar apa saja yang kubicara, tidak menjadi racun untuk sesiapa, tetapi penawar hati dan budi. Pada Mu Tuhanku... kupohon kekuatan agar jejariku mampu untuk menghulurkan sesuatu, yang akan menjadi halwa minda buat yang membaca bisikan hatiku. Berbicara setulus kata. Berkata dari hearty yg indah berbahasa..~ Kata-kata bukan dusta tp, patah-patah yg puitis ikhlas dari jiwa yg ada!! BlOg ini memberi peluang insan yg kerdil menuturkan bicara seketika selagi ada dayanya!!~ SEUKIR SAYANG, SECANGKIR KASIH, & SEKELUMIT CHENTA!!~

Followers

CLICK ME!!!

There was an error in this gadget

~Gadis Di Tepi HighWay "Karak"~

on Saturday, April 30, 2011

Perghhhh bunyi cam serang jer..padahal xde pape pun..saje gempakk skit title kali ni..ahakss…Thursday nite baru2 ni adalah bad day for me..bayangkanlah balik kampung naik bus ari khamis 11mlm sampai rumah ari jumaat 4ptg…perghhhh stresss..17 jam perjalanan…dah macam g Negara mana enth…

Al-kisahnya bermula..lepas tol KARAK…tempreture bus naik…so driver bus pun bhnti jap kat tpi highway…lepas tu jalan balik…sblm exit raub,kuala lipis...berasap bus tu…driver bus panggil mekanik dr KL dtg…lama jugak laa bertapak kat situ sementara nk tggu mekanik smpi & baiki…lemas duk dalam bus tanpa aircond duk lepak tepi highway…dr kul1.30am kot..smpi subuh alih2 tak settle2…yg hairannya awatlaaa dia xde hantar bus standby lain dtg amk kami…pasrah jer kami menunggu & bermalam tepi highway..ala2 berpiknik dah..kiri kanan hutan..nk mkn minum pun x dapettt..kesian kat 1famly ni…ada baby..baby dia meragam gak laa semalaman..mana taknya kita duk dalam bus pun sesak nafas xde udara..inikan pula baby tu…alih2 kakak tu call ayah dia dari kemaman datang pickup…jauh gak tu dr kemaman nk dtg amk kat situ…subuh tu dah ok skit gerak…x sampi 15 minit jalan berhenti balik..omjeyyy kuul brp kami nk sampai ni…pg2 ari duk laa lepak tepi highway lg..masing2 dah lapar dah…orang yg lalu lalang duk hon jer..cesss bukannya nk tumpangkan kami..huhuhuhu..ada satu abg lori tu lg best..dia hon lps tu dia tunjung tangan “BEST” ku pun automatic cakap…giler x best bro lepak sini..jom arr joint..hahaha kawan ku siap gelak lg..kawan dlm bus tu laa..hahaha..seharian dalam tu kami duk sembang2 borak2 satu sama lain leh jd geng lak…”Geng Bus Terkandas” hahaha….nasib baik laa semua sporting…best kottt…wlpun 10 jam kami melepak tepi highway tu…kesian kat 5 org gadis Filipina yg nk ke Pulau Redang pg tu…tergendala jap aktiviti dia…diorg berusaha gak nk tahan kete2 tpi highway..tp mana laa ada yg bhnti..semua laju2 kot…pg tu bru diaorg dpt tumpang bus ke kuantan…kesiann mesti bnyk aktiviti dh tergendala….kul11 pagi bru kami dapat bus..tu pun bus dari kuantan…syrkt bus yg sama laa ngan bus kami naik tu…haaa ada pulak bus…kn klu kul1.30am tu awal2 rosak infrm diaorg mesti dh dpt balik awal…stress kku dgn driver bus ni…siap lps ni..nantikn surattt cinta dr kami…see u at court..kihkihkih..

p/s : thanks teman2 yg menemani ku berbual kot HP...ber SMS sblm gerak balik kg..spnjng pjalanan..masa terkandas & pray for my journey..u are my lovely fren ever..

~Hijab Fashionista..aDa sTyLe..aDa GaYa..~

on Saturday, April 23, 2011

Yeahh sekarang i ada hobi baru..hikhikhik..boleh masuk ketegori hobi ker ni??hahaha....whateverrrr...dulu malas bebeno nk blogwalking..now rajin lak sebab nak stalk fashion blogger...suka tau style diaorg..ada gayaaa..ada mutu..ada keunggulan..cewahh cam iklan lak :P bukan stakat suka stalk blog jer..suka tgk cerita yang cam ada fashion2 org pakai shawl ni..cam cerita Safiyya kat TV9....tgk tutorial shawl kat youtube laaa...hatta tengok orang lalu lalang klu pakai shawl pun i akan perhatikan lama2...nk tgk style diaorg belit2..hahaha..giler kn me ni....

Memang cunn laa gaya diaorg..ker diaorg memang dah CUN..pakai belit2 camne pun tetap cun..Sempoii but nice...i like the idea you all wearing hijab and i like how creative of u to think such way to wear a hijab :) n yup i pon curious as well as interest ngan ur hijab wrapping..ni laa wanita2 called 'gadis semasa' ..hehehe styleishhh habis..i adore you...

I ada jugak laa try pakai shawl ala2 camni..tapi cubaan semuanya gagal..hahaha..bila pakai cam peliks.blogspot jer muka i ni...klu menjadi pun skjp jer laa..tu pun amk masa yg agak lama tuk bersiap..tp bila dah berjalan ke sana ke mari..nak2 klu dah bukak balik tuk solat..bila nk pakai balik..ya rabbi..lama betul nk bersiap..tu yg kdng2 malas nk pakai camni..hahahha..Tengok diaorg pakai cam senang jer kn....tu semua memerlukan confident level yg agak tinggi tuk memakainya bab kata Maria Elena Zarul..hikhikhik...dia cakap you pakai jer camne pun....belit sana belit sini..dah jadi..senang jer...yg penting confident....huhh...awal2 kot u rasa susah..after that mesti terror...ok nanti i try lg..hahahha..cubaaa dan terus mencubaaa....hahaha

Hyeee gurlfrennnnnn u all my mentor laaa.....tunjuk ajarku sifu..ekekeke...i lurveee...so styleee so mucchh!! i rely adore u all...but i don have any confidence to be like u girls.. fashionable... spontaneous... and so cun! hihihi~ :)

So bila dapat jumpa & kenal ngan diaorang2 ni rasa cam excited sangat...so, from what i can see, u guys are fun, easy, cool and modern... oshemmm phosemmm ..

  • Yuna
1st jumpa masa tu dia x sepopular skrg..dulu2 dia baru nk masuk industri....now dah pemes..fhasion dia pun ramai org ikut now...
1st time jumpa Yuna Year 2009
At Bukit Bintang Year 2010
At Mont Kiara Year 2010
Konsert Gadis Semasa Sunsilk Year 2011
  • Maria Elena Zarul
Masa tgk blog & vlog dia ni terdetik gak laa..bestnya kalau oneday nanti dapat jmp & borak2 ngan si Peliks ni kn???alhamdulillah..ada jodoh antara kita..hahaha tiba2...dah duk borak2 kat FB..Blog..Chat..dpendekn cerita..dapat laa jmp & mengenali si pelik lg crazy ni...mmg funnehhh laa Maria ni..best knl dia ni...youre one of my inspiration to be more confident you know..I love u becoz of ur humble-Ness...Thanks for being a part of my life..i lebiuuu..& thanks for everything
Lurveee this at Istana Budaya
Suka ur dress time ni
Luncheon at Mimpi Muar
Ok dah start muka peliks.blogspot..haha
  • At TTDI..partyyyyyy
  • The Scarflets..Aishah Amin,Cik Epal,Shea,Fira,Yana,Lyna Kamal,Maria
1st time jmp diaorg semua ni (kecuali Maria laa..dah bkali2 jmp sblm ni hehehe) kat party private listening album Hunny Madu...diaorg masuk jer terus mata tertumpu kat diaorg..hahaha...stylo melooo diaorg ni...suka dress diaorg..ayu...anggun..mempersona...kejelitaan terserlah dengan Alaisyah...promote lg..hahaha

  • Nurul Cakap-Cakap
Chomellll gilerrr dia ni kn..jmp kat Jaya One masa ada Chip Market
  • Hana Tajima
ohh yg ni memang tak sangka & x mimpi pun akan jumpa..org kata "Luck" hehehe...cun dia ni kn??excited smpi kelu lidah xtau nk cakap apa..last2 i cakap..jmp kat twitter nanti..hahahah giiler x giler ku ni....

  • Jezmine Zaidan
Haa yg ni korang mesti kenal kan...Fashion Blogger..pemilik butik Old Blossom Box Store..Designer muda yang mereka fashion tuk artis2 muda zaman sekarang...Ari tu berpeluang singgah OBB tuk mencari barang...hee..

Antara Artis Yang Berhijab & Stylish...
Heliza Helmi
SalimaAF
SaLaM SeRiBu KeMaNiSaN DaRiKu....

~Missing M & M Badly~

on Wednesday, April 20, 2011

Now i feel i miss M & M badly...Who M & M????...hehehe..adalah..yg pastinya person always make me smile all the time...

  • M1  - You always make me smile & laugh..thanks for bright my day...
  • M2  - Thank you for your kind thoughts. I truly appreciate it...
So jom makan Chocolate M & M..my pebret ni..hikhikhik...
Sambil dengar lagu M2M...Petty Boy

I used to write your name
And put it in a frame
And sometime I think I hear you call
Right from my bedroom wall

You stay a little while
And touch me with your smile
And what can I say to make you mine
To reach out for you in time
p/s : Sebenarnya xde kaitan pun M&M tu dengan chocolate M&M dengan Kumpulan M2M ni..hahaha...ni laa entry orang mengarut d lewat pagi...just MISS M & M jer sebenarnya...chocolate M&M tu my pebret sejak kecik2 dulu..kumpulan M2M ni lagu tu jer ada dlm HP dr dulu smpi skarang..tak pernah buang...suka sangat lagu tu..kikiki..so jangan d layan kesengalan saya d lewat pagi ni..kikiki..byeee selamat Malam merangkap selamat pagi..theeee...

~One Day In My Life~

on Monday, April 18, 2011

I am wondering... where I can find more hours in my day to do everything I want to do..hehehe..Hidup ini sangat bererti bagi setiap insan, hargailah setiap detik yang berlalu dalam hidup ini...Setiap detik yang berlalu adalah sejarah buat kita...Kerana hidup adalah perjalanan..

It's a journey of my life and what is happening all around me..stop by for awhlie and have fun..theeeee

Last Saturday..after zohor g jalan-jalan One Utama jap...ada CLEO BACHELORS PARTY
Host by Julie Woon
50 CLEO MOST ELIGIBLE BACHELORS 2011...OMJeyyyy my Papa Sam pun tercalon..but so sad..dia tiada d situ...belum balik dari korea kot...yang ku jumpa Nazim, Hafidz & Naqib..lain2 semua tak kenal..hahaha
 Jumpa Hana Tajima..Cun kn dia ni..tp segan lak nk borak lama-lama ngan dia..hahahaha
Lepas tu g makan kat Rasta..jumpa my Kakak Pooja (Fouziah Gous) yg chumilll...sempat borak2 sembang2 ngan dia...thankss kakak dtg kat meja kami..hehehe
After makan2..lepak2..borak2 kat Rasta(lama gak laa duk melepak kat RASTA..hahaha) dah dekat kul 6 terus ker Konsert Gadis Semasa Sunsilk
Meet Sis Nina (Misz Nina)...sweet jer dia datang temankan Noh..coz Hujan pun perform..
With Yuna..suka tengok persembahan dia on stage..tak jemuuuuuu..sing together2 "Dan Sebenarnya" teringat masa mula2 Yuna baru nk masuk industri...masa tu event 3R...ramai2 nyanyi sama2 lagu Dan Sebenarnya..meriahhh jer...
With Melda Ahmad..that is becoz i'm here..heeee...greattt job adikku..1st step into your future career..congrat..moga bintangmu terus bersinar mewarnai industri..
With Melda & One Nation Emcee
With Ella..you rocking my day kak ella..memang tak puas tengok persembahan dia...sentiasa bertenaga...

~Aku Adalah Aku by Melda Ahmad~

on Sunday, April 17, 2011

Single terbaru Melda Ahmad - Aku Adalah Aku

Wuuuu Wuuuu

verse 1
Lafazkanlah kata dari hatiku
Terangilah gelap gulita hati
Fahamilah maksud kata lagu ini

verse 2
Tenangkanlah jiwa yang bergelora
Hentikanlah kerunsingan ku ini
Tutupkanlah jendela oh naluri

verse 3
Hidup bagiku sesuatu yang indah
Yang tak ternilai kenikmatan dunia padaku
Oooo

Chorus
Jika bisa ku kecapi kehidupan ini
Akan ku pasti yang terbaik untuk diriku
Ke mana saja ku bawa jua ke dalamnya
Pasti ku pasti yakin pada semua

Jika bisa ku kecapi kehidupan ini
Akan ku pasti yang terbaik untuk diriku
Tiba masa untuk aku berdiri sendiri
Aku adalah aku sebenarnya

Ulang verse 2 & verse 1

verse 4
Lepaskanlah sayap impian
Bawalah ku terbang tinggi

Ulang Chorus

Sebenarnya
Tiba masa untuk aku berdiri sendiri
Aku adalah aku sebenarnya
Oooo Wooo
Sebenarnya

Ikuti perjalanan pencarian Gadis Semasa Sunsilk di Facebook Gadis Semasa


Sedikit Info about Melda Ahmad
Imelda Ahmad, 23rd October 1991. She was born in Pahang Darul Makmur and hs been growing up in Shah Alam. She started active on singing since Primary school and had won a few competitions. Currently, she's taking a dip in music (UiTM) major in vocal. KIMIA and PUTUS was played by her friend remorer aka ADI (KUGILALENSA). People started to know her, since 'Kau dan Aku' SUGAR LOVE COOKIES feat Melda Ahmad started spinning on the radio. She has been audited by Saleh Sugarlovecookies on 2008 and they (SLC) like her! Later, Kau dan Aku released..

p/s: Untuk mengetahui lebih lanjut perkembangan Melda boleh LIKE FANPAGE IMELDA AHMAD

~Awi Rafael - Pulanglah~

Pulanglah
Senilagu & Senikata: Awi Rafael
Hakcipta Senilagu & Senikata: Noh Phrofile Enterprise

Bukalah mata dan lihat di hadapanmu
Aku berdiri dekat tapi kau tak nampak
Hodohkah aku ‘tuk sering kau campak saja
Apanya yang dia ada yang aku tak ada

Bridge:
Mungkinkah aku yang tidak sekaya
Mungkinkah aku yang tidak bergaya
Haruskah aku pun tetap menantikan mu
Berikan jawapan

Korus: (2x)
Pulanglah sebelum ku runaway
Aku menanti kamu everyday
Aku menunggu dari
Monday, Tuesday, Wednesday, Thursday
Aku tak ingin, tak perlu
(Aku dah bingung)

Aku berjalan di kota Kuala Lumpur
Semuanya nampak berbeza tapi ku sama

Ulang Bridge & Korus
*Gitar Solo
Ulang Bridge

Runaway…
Aku menanti kamu everyday
Aku menunggu dari
Monday, Tuesday, Wednesday, Thursday
Aku tak ingin, tak perlu

Ulang Korus

~CUN tak CUN janji MELETOPS~

on Wednesday, April 13, 2011

Kali ini saya ingin berkongsikan sedikit ulasan atau review sebuah filem yang baru ditayangkan di pawagam seluruh Malaysia. CUN, memang CUN habis laaaa...Filem Cun, a must watch film for this year! Last week berkesempatan layan cerita ni..memang enjoy sangat...
Sebuah filem cinta komedi ini memang terbaik untuk tontonan pelbagai lapisan masyarakat. Memang tidak kering gusi apabila menontonnya daripada babak awal hingga ke akhir. Dibarisi oleh pelakon-pelakon popular seperti Remy Ishak (Atan), Maya Karin (Luna), Faezah Elai (Tom), Jehan Miskin (Ryan Hidayat), Kartina Aziz (Tok Chah), Mislina Mustaffa (Bedah Tonggek), Siti Nor Faridah (Eton Gebu) & Nadia Nissa (Manis).

Dicampur pula babak yang lebih menyentuh emosi sehingga mampu menitiskan air mata bagi sesiapa sahaja yang benar-benar menghayati babak tersebut. Saya sampai 3 kali laa menangis sepanjang tengok cerita ni..hikhikhik..touching sehhh...

Pelakon utama, pastinya Maya Karin dan Remy Ishak memang benar-benar mencuit dan menyentuh hati. Kisah percintaan di antara seorang selebriti kota dan jejaka kampung. Sweetttt sangat ...Bayangkan jejaka kampung bercinta dengan gadis bandar. Remy Ishak & Maya Karin berjaya membawa watak masing-masing sebagai pasangan yang datang daripada 2 dunia berbeza, tapi telah menjumpai persamaan di antara mereka.

Lakonan yang berkesan oleh Kartina Aziz yang membawa watak Tok Chah. Serius, apabila tiba babak sedih, Kartina Aziz membawa watak tersebut dengan penuh emosi. Timbul juga rasa sebak dalam hati, eh ada taman dalam hati pula. Sebagai seorang nenek, Tok Chah banyak memberikan nasihat kepada Atan supaya merebut cinta Luna dengan bersikap lebih gentleman.

Suasana kampung, serta riuh rendah sesebuah keluarga benar-benar dipaparkan dalam filem Cun. Atan sebagai abang yang sulung mengetuai keluarga dengan bekerja sebagai petani. Bersikap tegas, namun ada lembutnya. Walau bagaimanapun, Atan seorang yang selalu cakap lepas, namun dia cepat reda. Sikap tanggungjawab Atan dapat dilihat apabila Manis, adik kepada Atan menghilangkan diri kerana dimarahi oleh Atan. Atan cuba mencari Manis, malah meluahkan rasa kasih sayangnya kepada adiknya di tepi parit air.

Paling menyentuh perasaan apabila Atan pergi ke Kuala Lumpur untuk membawa pulang Luna Latisya . Dalam babak tersebut Atan telah dipermainkan oleh Candy, penerbit rancangan Meletops. Memang amat menyedihkan apabila perasaan seseorang dipermainkan di depan khalayak ramai dan disiarkan secara lansung. Sedih habislah, patut anda tonton dan hayati babak ini. Memang terguris habis perasaan Atan apabila perasaannya dipermainkan sebegitu rupa.

Tetapi akhirnya Luna Latisya dan Atan bersatu jua akhirnya setelah Luna Latisya terus melamar Atan pula di kampung, walaupun waktu itu Atan berfikir mana mungkin sawah padi bersatu dengan KLCC.

Satu lagi pelakon yang berjaya menjiwai watak ialah Faezah Elai. Membawa watak sebagai Tom, dia merupakan gadis yang agak kasar, selalu bertelagah pendapat dengan Atan. Kami mendapati, Tom merupakan penyeri, pemecah lawak di panggung. Kepekatan dialek Kedah yang dibawa oleh Tom benar-benar mencerminkan suasana para penduduk di Kedah.

Ya, watak sampingan Bedah Tonggek & Eton Gebu agak klise. Kedua-dua wanita ini kami gelarkan sebagai ahli mesyuarat tingkap. Sangat busybody & suka menjaga tepi kain orang lain, kedua-dua watak ini amat menyukai Atan. Tetapi, kehadiran Luna yang super gorgeous telah mengugat reputasi mereka.

Secara keseluruhan, filem Cun memang seronok ditonton seisi keluarga. Jalan ceritanya ringkas & mudah, tapi kehadiran pelakon-pelakon berbakat berjaya memantapkan Cun. Sedikit sebanyak, kehidupan di kampung dalam filem Cun ini dapat mengimbau kenangan anda dahulu kala, terutamanya anda yang sudah lama berhijrah ke bandar. Permulaan yang baik dan diakhiri pula dengan babak yang sungguh hebat. Jadi sesiapa yang belum menontonnya, sila tonton sekarang juga.
Sinopsis

Luna Latisya seorang pengacara terkenal, bercinta dengan Ryan Hidayat, seorang pelakon. Program yang diacarakannya (Meletops) memerlukan beliau menerjah kehidupan peribadi selebriti tanahair. Yang terkini, ‘Meletops’ ke rumah Ryan Hidayat untuk kejutan hari lahirnya. Namun lain pula yang terjadi apabila Ryan ditemui bersekedudukan dengan seorang artis baru, Siti Senjakala. Luna berang lalu terus memandu pergi bersama Tom, pembantu peribadinya. Tom membawa Luna ke kampung halamannya di Utara Semenanjung. Sampai di kawasan kampung, kereta Luna tersekat di kawasan lumpur, memaksa Luna dan Tom bermalam di dalam kereta.

Keesokannya, mereka ditemui oleh Atan, kawan baik Tom di kampung. Mereka dibawa ke rumah Atan. Pada awalnya Luna sukar menyesuaikan diri dengan persekitaran kampung. Setelah beberapa hari, kereta Luna masih belum siap. Luna tiada pilihan, kecuali terus bermalam di rumah Atan. Namun keluarga besar Atan yang cepat mesra menyebabkan Luna mula menyesuaikan diri. Adik Atan, Manis, gadis `istimewa’ sangat sukakan Luna. Kereta sudah siap, tibalah masa Luna perlu kembali ke Kuala Lumpur. Luna yang mula jatuh hati dengan persekitaran dan orang-orang di situ meminta izin untuk tinggal lebih lama. Semua orang gembira dengan keputusan Luna. Luna dan Atan semakin rapat, walaupun sering tak sependapat.

Luna kini mengenali kehidupan kampung yang selama ini begitu jauh daripada dirinya. Daripada bermain lumpur di sawah, menunggang kerbau, hinggalah memasak di dapur kayu, semua sudah dipelajarinya. Orang popular sepertinya, lambat-laun pasti dapat dijejaki. Krew penerbitan ‘Meletops’ dapat menjejaki Luna. Ryan turut serta untuk memujuk. Luna tiada pilihan, kecuali pulang ke KL apabila Atan menghalaunya setelah menyangka Luna adalah tunangan Ryan yang selama ini cuba disembunyikan oleh Luna. Luna kini kembali mengacara. Candy, penerbit rancangan ‘Meletops’ sentiasa mahukan rancangannya mengungguli carta teratas. Tanpa pengetahuan Luna, Candy menjemput Atan menjadi tetamu rancangannya. Atan bersetuju. Merekapun bertolak ke KL menaiki lori Atan. Rancangan bersiaran secara langsung, Atan dibawa masuk… Luna dan Atan terkedu apabila bertentang mata. Atan marahkan Luna kerana menyangka Luna menipu dan mempermainkannya. Luna pula marahkan Candy kerana memperalatkan mereka berdua untuk menaikkan lagi carta rancangan ‘Meletops’

~Don't Be Sad~

"...Jgn bersedih..hidup ni umpama roda..kadang2 kita diatas, kadang2 kita dibawah..dimana2 pun kita berada, yang menjadikan hidup kita itu indah adalah tetap diri sendiri,setiap perkara atau apa sahaja disekeliling kita hanya pelengkap kepada setiap apa yang kurang dlm diri kita..tabah untuk hari ini akan menjadikan kita lebih sabar untuk hari esok.."
Seseorang datang dan berkata padaku..."jaga diri baik2..jgn menangis..bila awk menangis, awk buat saya sedih" huarghhhhhh air mata xterbendung la dibuatnya dgr kata2 tu..huhu...Saya lagi tak boleh bila org sebut jangan menangis...confirm terus nangis..dr bergenang kat kelopak mata terus mencurah-curah...itulah dia pesanan terakhir seorg sahabat...

Demi tidak mendukacitakan dan tak mau kamu sahabat2ku..keluargaku.. sedih melihatku bersedih..BAIK!!! saya akan kekal ceria di hadapan kamu semua..inilah anugerah xternilai yg Allah kurniakan...:) ku punya kekuatan utk tersenyum walau tika sakit mahupun kesulitan..terima kasih ya Allah :)

Teringat kalau masa study dulu biasa sangat laa dengar komen kwn2 "tgk dia tu, ceria je...happy go lucky ".." ko sakit ke?happy je?".."u xpenat ke?" ha ha..klakar lak ingat2 balik kan..

Kena sayang diri sndiri..orang yang sayang kita bila2 bloeh berubah hati & membenci kita...orang yang benci kita juga boleh bile2 pun meraih simpati kita..renung wajahmu, terus ke sanubari, tye lah pada diri..kelak di akhirat kita akan sndri mengadap yg Kuasa..tika itu tiada gunanya orang sekeliling..hanya kita sndri yang brhadapan dengan segala kemungkinan..jadi, hidup ini adalah persediaan utk kita cekalkan diri..tingkatkan amal..agar kita bisa beroleh ganjaran yg baik di alam yg kekal abadi..

Bisikkan pd diri sndiri "Allah kan ada..." dan tika tangan diangkat bermohon pdNya,kelopak mata basah lagi...memang saya tak kuat..Kekuatan itu milikNya..tp yakin dan pastilah, setiap perbuatan pasti ada balasannya..Quran & Sunnah pegangan kita..segalanya ada tertulis di situ..
no more sad face...smile plishhhhh

~Najwa Latif Si Gadis Youtube~

on Sunday, April 10, 2011

Kini fenomena yang terbaru Gadis Youtube, Imratul Najwa bte Abdul Latif atau mungkin dikenali sebagai Najwa Latif atau wawa atau najwa dikalangan anda semua :)... mengembangkan bakat nyanyian dan minatnya di youtube. Anda boleh tengok sendiri di channel Youtube gadis ini. Vokal pun boleh tahan. Dan tak mustahil suatu hari nanti boleh melangkah ke mainstream. Gadis yang baru berumur 16 tahun ini bersekolah di Temenggong Ibrahim Girl School, Batu Pahat. Mula menghasilkan video nyanyian lagu dan menyiarkannya di youtube semenjak Ogos 2010…Malah beliau banyak menyanyikan lagu "Cover" untuk lagu-lagu yang terkenal dengan iringan gitar yang d mainkannya sendiri.

Youtube bukan saja menjadi tempat hiburan semata-mata. Kini Youtube menjadi platform terbaik untuk seseorang mengembangkan bakat dan berkarya. Kita sudah mengenali Yuna, Ana Raffali, Melda Ahmad dan Fynn Jamal. Malah mereka pernah memenangi beberapa anugerah. Yang terbarunya ana raffali. Semuanya bermula dengan Youtube.

Ini lagu terbaru dr Najwa "Cinta Muka Buku" yang akan menjadi single pertamanya nanti d bawah NAR Record..good luck dik...


Youtube Najwa Latif
Twitter Njwa Latif
Facebook Najwa Latif
Blogspot Najwa Latif

~Bercakap Dengan Bulan~

on Friday, April 8, 2011

Talking To The Moon By Burno Mars

I know you’re somewhere out there
Somewhere far away
I want you back
I want you back

My neighbors think I’m crazy
But they don’t understand
You’re all I have
You’re all I have

At night when the stars
Light on my room
I sit by myself

Talking to the moon, tryin’ to get to you
In hopes you’re on the other side talking to me too
Oh, am I a fool who sits alone talking to the moon

I’m feeling like I’m famous
The talk of the town
They say I’ve gone mad
Yeah, I’ve gone mad

But they don’t know what I know
‘Cause when the sun goes down
Someone’s talking back
Yeah, they’re talking back

At night when the stars
Light on my room
I sit by myself

Talking to the moon, tryin’ to get to you
In hopes you’re on the other side talking to me too
Oh, am I a fool who sits alone talking to the moon

Do you ever hear me calling?

‘Cause every night
I’m talking to the moon, still tryin’ to get to you
In hopes you’re on the other side talking to me too
Oh, am I a fool who sits alone talking to the moon

I know you’re somewhere out there
Somewhere far away

~Bergedik Santai~

Assalamualaikum kawan-kawan...Ni aktiviti di kala tak de pape nk d buat..jalan2 cari makan..jalan2 cari pasal...jalan2 cari boypren???(pownnn boleyhhhhh :P)

Petang after zohor g merayap sini jap

Tak tau mana nk tuju..ikut arrow ni
Ohhh ada Chic Pop Street Market
Ok this way
Okey apa lagi...shopping time!!!!
OMjeyyyy look hawtttt!!!who??who???
This Pretty Girl Nurulcakapcakap.... comelnyaaa dia ni
Ok sambung jalan2 snap pitcha
Ok jom balik

© Copyright by Memori Tercipta | Template by BloggerTemplates | Blog Trick at Blog-HowToTricks