Aida Arisya In D' House

Aida Arisya In D' House
Pada Yang Esa kupohon... agar apa saja yang kubicara, tidak menjadi racun untuk sesiapa, tetapi penawar hati dan budi. Pada Mu Tuhanku... kupohon kekuatan agar jejariku mampu untuk menghulurkan sesuatu, yang akan menjadi halwa minda buat yang membaca bisikan hatiku. Berbicara setulus kata. Berkata dari hearty yg indah berbahasa..~ Kata-kata bukan dusta tp, patah-patah yg puitis ikhlas dari jiwa yg ada!! BlOg ini memberi peluang insan yg kerdil menuturkan bicara seketika selagi ada dayanya!!~ SEUKIR SAYANG, SECANGKIR KASIH, & SEKELUMIT CHENTA!!~

Followers

CLICK ME!!!

There was an error in this gadget

~What Are Words~

on Sunday, February 27, 2011


Anywhere you are, I am near
Anywhere you go, I'll be there
Anytime you whisper my name, you'll see
How every single promise I keep
Cuz what kind of guy would I be
If I was to leave when you need me most

What are words
If you really don't mean them
When you say them
What are words
If they're only for good times
Then they don't
When it's love
Yeah, you say them out loud
Those words, They never go away
They live on, even when we're gone

And I know an angel was sent just for me
And I know I'm meant to be where I am
And I'm gonna be
Standing right beside her tonight

And I'm gonna be by your side
I would never leave when she needs me most

What are words
If you really don't mean them
When you say them
What are words
If they're only for good times
Then they don't
When it's love
Yeah, you say them out loud
Those words, They never go away
They live on, even when we're gone

Anywhere you are, I am near
Anywhere you go, I'll be there
And I'm gonna be here forever more
Every single promise I keep
Cuz what kind of guy would I be
If I was to leave when you need me most

I'm forever keeping my angel close

~Marry You~

on Saturday, February 26, 2011

First time dgr lagu ni kat Flyfm terus jatuh cinta..ohh this song stuck in my mind right now...
Bruno Mars - Marry You by gigi plas
It’s a beautiful night,
We’re looking for something dumb to do.
Hey baby,
I think I wanna marry you.

Is it the look in your eyes,
Or is it this dancing juice?
Who cares baby,
I think I wanna marry you.

Well I know this little chapel on the boulevard we can go,
No one will know,
Come on girl.
Who cares if we’re trashed got a pocket full of cash we can blow,
Shots of patron,
And it’s on girl.

Don’t say no, no, no, no-no;
Just say yeah, yeah, yeah, yeah-yeah;
And we’ll go, go, go, go-go.
If you’re ready, like I’m ready.

Cause it’s a beautiful night,
We’re looking for something dumb to do.
Hey baby,
I think I wanna marry you.

Is it the look in your eyes,
Or is it this dancing juice?
Who cares baby,
I think I wanna marry you.

I’ll go get a ring let the choir bells sing like oooh,
So whatcha wanna do?
Let’s just run girl.

If we wake up and you wanna break up that’s cool.
No, I won’t blame you;
It was fun girl.

Don’t say no, no, no, no-no;
Just say yeah, yeah, yeah, yeah-yeah;
And we’ll go, go, go, go-go.
If you’re ready, like I’m ready.

Cause it’s a beautiful night,
We’re looking for something dumb to do.
Hey baby,
I think I wanna marry you.

Is it the look in your eyes,
Or is it this dancing juice?
Who cares baby,
I think I wanna marry you.

Just say I do,
Tell me right now baby,
Tell me right now baby. [x2]

Cause it’s a beautiful night,
We’re looking for something dumb to do.
Hey baby,
I think I wanna marry you.

Is it the look in your eyes,
Or is it this dancing juice?
Who cares baby,
I think I wanna marry you.

~Terima Kasih Cinta ::The Power Of Love::~

on Thursday, February 24, 2011


TERIMA KASIH CINTA..Cinta!!!! sangat meluas maknanyaa...sangat umum..Cinta terhadap Yang SATU, Cinta terhadap keluarga, Cinta terhadap pasangan, Cinta terhadap kawan2, Cinta terhadap kerjaya dan macam2 lagik...So jom kita alami & rasai kuasa Cinta yg ada d sekeliling kita dengan seikhlas hati...anda selami, anda rasai, anda hayati & anda mampu memilikinya...cewahhh

MUZIKAL Terima Kasih Cinta memaparkan lima cerita cinta yang digarap untuk meraikan kehebatan cinta yang wujud di sekeliling kita.

PERTAMA : "Cinta Terhadap Keluarga" Haris (Tony Yusof) seorang lelaki yang selalu memikirkan jalan terbaik untuk melaksanakan tanggungjawabnya sebagai suami dan bapa buat keluarganya. Baginya, keluarga ialah segala-galanya. Tetapi kesibukan Haris terhadap kerja tak mampu memberikan kebahagiaan yang diidam-idamkan isterinya, Airin (Norish Karman) dan menyebabkan Airin mengambil keputusan tuk berpisah & membawa anaknya (Alesya) bersama..Menitis air mata part2 last ni...touching :(..apa2 pun comel adik Alesya ni nari...cute...

KEDUA : Gandingan mantap Latif Ibrahim (Cikgu Elyas) bersama Safura (Rubiah) dalam menyampaikan kisah "Cinta Luar Biasa" berjaya menonjolkan keserasian yang kuat, apatah lagi masing-masing memiliki nada vokal cukup merdu. Suaranya mampu memukau penonton yg hadir apabila mendendangkan lagu pertama "Permata Untuk Isteri"...Rubiah pula seorang wanita cekal yang mengorak langkah meneruskan pencarian cintanya, lalu bertemu seseorang yang dianggapnya sebagai terbaik buat dirinya, bagi mengubat kesepian diri...Amin (Didi Hirdy) pula, cucu kpd Cikgu Elyas yg berkorban tuk menjaga atuknya seorang diri..

KETIGA : Azlan (Shajiry) memiliki segala-galanya, tetapi bukan cinta. Dia hartawan yang sering tertanya-tanya apakah cinta mesti menjadi pelengkap sebuah kehidupan. Kemewahan belum tentu dapat membeli cinta. Tetapi semuanya berakhir apabila bertemu dengan Azura (Farahdhiya) seorang pekerja di kedai buku milik Miss Patty (Leya Hotfm) yg dirasakan takdir cinta untuknya...Lakonan bersahaja Leya sangat mencuit hati penonton yg hadir..kelakar dgn mimik muka & kata2nya...well done sis..

KEEMPAT : Dian (Deja Moss) seorang wanita yang terperangkap dalam kemelut cinta. Namun tidak mudah baginya untuk menduakan kasih sayangnya kepada seorang adik, Dani (Anding), yang tidak pernah menghargai kasih yang dicurahkan. Dian telah mengorbankan hidupnya utk Dani dgn mendermakan buah pinggangnya...part ni mmg sedih

KELIMA : Arianna (Nadia Aqilah) seorang wanita jujur yang mengejar cintanya dengan harapan menggunung tinggi, Apakah yang dikejar Arianna hanyalah bayangan sehingga dia terlupa dengan apa yang ada di depan mata. Akhirnya bertemu dengan lelaki jujur dan setia Taufiq (Vince)

Perbezaan setiap pasangan mengikut warna oren, biru, hijau, pink dan kuning juga memudahkan pemecahahan mengikut plot konflik masing-masing...sangat colourful...

Antara lagu2 yang dimuatkan sepanjang pementasan Terima Kasih Cinta ialah Permata Untuk Isteri (Kopratasa), Dia (Sheila Majid), Seribu Impian (Casey), Selanjur Bercinta (Aisyah), Impian Anak Jalanan (Kembara), Bimbang Terluka Lagi (Noorkumalasari/Sudirman), Cinta (Misha Omar/Jaclyn Victor), Kau Ilhamku (Man Bai), Belaian Jiwa (Carefree), Sejati (Wings), Kalimah Cinta (Amy Search), Mata (Noorkumalasari), Janji Manismu (Aisyah), Duniaku (S Ahmad), Sekian Lama (Siti Nurhaliza), Berkorban Apa Saja (P.Ramlee), Itu Kamu (Estranged), Perpisahan (Anuar Zain), Gemilang (Sheila Majid), serta dua lagu baru, Terima Kasih dan Kuasa Cinta...Alunan & pemilihan lagu-lagu yang menarik tersebut mampu menambat hati penonton dalam teater ini..well done tuk pemilihan lagu yg sangat menyentuh emosi & tarian serta nyanyian yg sangat merdu dari semua casts...greattt job..Sepanjang pementasan ni mmg tertarik dengan nyanyian & gerak tari yg di persembahkan..sangat harmoni...(Harapan pihak penerbitan akan keluarkan CD lagu2 yg casts nyanyi)...rasanya ramai yg menantikan CD2 ni kat luar lobby nanti...

Pesanan Penaja : Jangan lupa bawa tisu ya!!!

Tiga kali menyaksikan teater ni smpikan ada laa someone tu cakap " you ni i tak jadi berlakon pun dalam teater ni 3 kali u dtg tgk kn??nk merajuk laa camni"hahahaha..kata suruh support adik kn...so i dtg laa :P klu u berlakon 30 hari i dtg tgk..if dia tayangkn 30 hari laa..hahaha...semuanya kerana CINTA hehehe..memang mampu menitiskan air mata...tahniah tuk semua casts, crew & tenaga produksi....


*The Power of Love - Terima Kasih Cinta2ku sekalian :)*

19hb Feb 2011 (Sabtu) - 3pm (Preview)
Maria Elena

20hb Feb 2011(Ahad) - 3pm
Mira

Hana Amira

Leya Yahya


23hb Feb 2011 (Rabu) - 8.30pm
Hunny Madu

Lisa Surihani

“Sometimes we have just to let go of someone who matters to us not because we want to but because we have to, and its the right things to do… let us remember that we cant force anyone to love us…we cant beg someone to stay when he wants to leave and be with someone else…this is what live is all about… however the end of love is not the end of life.. it should be the beginning of understanding that love lives for a reason and leaves with a lesson”
Promo Teater Musikal Terima Kasih Cinta from loulpop on Vimeo.

Terima Kasih....Cintaaaaaaaaaaaaaaaa

~Anugerah Sri Angkasa 2010~

on Sunday, February 20, 2011

Assalamualaikum...

Tiba2 cam banyak lak nak story kali ni..ok FRIST nk story pasal Anugerah Seri Angkasa 2010 yg berlangsung kat PWTC..Tiga hari berturut2 ku ulang alik g PWTC...

Khamis (17 Feb 2011)
Malam ni ada reharsal tuk mlm 19hb tu...last minit punya plan..ku pun g terjah PWTC after kerja dgn harapan blh masuk & jmp my kakak(kak farah) coz dia sms ckp nk dtg reharsal....mula2 segan gak nk masuuk..takut x lepas..nsb baik ada abg RTM tu..ahakss..blh gak masuk..yeayy kakak ku ada kat dalam..smpt borak2 & tgk pict baby dia..uwaaa comel giler ok..cam aunty aida dia..hahaha..nakk jugekk :P giler rindu kat dia...kat entry lps ada cerita about her..Banyak yang menarik sepnjng dalam dewan tu..yg x blh lupa smpi skrg part DJ2 nyanyi lagu Hanya Di Radio..tiba2 kak Fara(Fafau) debushhhh jatuh...lps tu ngan slumber bangun smbung nyanyi & siap buat peace..hahaha comel okey..mula2 kesian tgk..alih2 ku gelak sbb dia x habis2 duk gelak masa kitaorg duk borak ngan dia...klakarrr okeyy :P
*With My lovely sister Kak Farah*

*With Dayang Sayang Aida :P*

*With Kak Hani Hamid*

*Ni saat bestttt*

Jumaat (18 Feb 2011)
Ari ni ari pertama tuk ASA 2010...dtg ari ni bukan nak tgk pencalonan pun coz xde yg menarik...dtg 1st sbb kak farah pun dtg..ahakss..lps tu sbb Shila perform tuk lagu 3 Suara masa penutup....lagipun dah dapat tiket kn..apa lg..serbu jer laaa...lps habis anugerah cam biasa laa....acara wajib..sesi bergambar...mula2 g cari Kakak dulu..lps tu cari Shylla Amzah dia...lps puas duk borak2 & bgmbr baru ker post party balik..sesi makan2..hahahha....
*Ari ke2 bersama Kakak*

*Congrat Jay From Hotfm menang 2 anugerah*

*Hero Pujaan Malaya*

*With Shylla*

Sabtu (19 Feb 2011)
Ni tuk ari ke2..agak meriah laa..coz live terus dr tv..ramai artis2 & jemputan yg dtg...kakak ku punya kategori pun ari ni...tapi tak de rezeki dia tahun ni..it's ok kakak...dah tercalon tu kira dah hebat laa tu..lagipun juri FINAS..bkn senang nk tercalon..apa2 pun i'm proud of u kakak...always support u...MUCH LOVE...agak kelam kabut ari ni..tp best..dpt jmp ramai org yg ku nk jmp...yg penting jmp kakak tuk ari ke3..hahaha..bkn slalu kak farah dtg KL..apa lg..bgambar laa :P oh yaa...part paling best duk menyakat kak betty..hahahah..smpi kna halau dia suh naik atas :P kikiki suka tgk muka kak bett malu2 kucing kna kacau :P..x bestnya ari ni x jmp lak kak daphnie & kak hani..adessss....frust skjp...diaorg berdua x g post party lak..beria duk usha dia dalam post party..dah laa ramai org..smlm xde laa sesak camtu dlm post party..ari ni smpi berlaga2 bahu nk jalan..alih2 kak betty jugak yg ku jmp berkali2..hahahha..love u kak bett..u mmg besttttt....
*Ari ke3 jmp kakak...love u kakak*

*With Kak Betty*

*With Julie*


*With Liayana Jasmay & Lisa*

P/S : Okeyyy stakat ini dulu tuk hari ni...chowwww

~Sweet's Day~

on Thursday, February 17, 2011

Assalamualaikum...

Now kul4am..arghhhhh wth ku masih blm tdo ni...btw nk story skit...Ari ni ari yang INDAH bagiku...you all tau tak kenapa???sebenarnya ari ni I jumpa my lovelly Sister Kak Farah Fauzi...arghhh giler lama x jmp dia...dah hampir setahun kot..last jmp masa weeding dia...now dah ada baby pun..nmpk muka excited masing2 bila jmp..hahaha..you know i miss u lots...biasa hp jer mjadi penghubung kami bila x berjmp...

Bila dapat tahu my sis tercalon tuk Anugerah Sri Angkasa 2010 terus ku sms bertnya kabar..bila dah sahih ku pun apa lg...berusaha tuk dapatkn tiket...sbb tujuanku nk jmp dia jer time tu...lama sangat dah x jmp..lgpun 1st time dia tercalon tuk ASA ni..so klu bukan adik dia ni yg nk support sapa lg kn??hehehe...Lagipun dia mengharapkn ku d sana jugak...Alhamdulillah dapat tiketnya...lepas tu nk dijadikan cerita...bonusnyaa tuk ASA ni bila dapat tahu Shylla ada perfrm..kak fara pun perfrm..bertambah semangat ku nk g....

My sis sms ku katanya dia datang awal coz ada reharsal...so tdnya ku saja nk kacau dia...dah tau dia datang reharsal tp ku x infrm dia nk dtg..hahaha..smpi2 usha2 kat dewan x nampak...ingatkan dia x jadi datang..skali bila dah duduk nmpk cam ku knl jer that girl...ku pun call..walaupun dia duduk x jauh drku...hahaha...berpusing2 dia tinjau mencariku...excited dia..ku pun sama padahalnyaa..hahaha..apa lg terus pergi kat dia & sembang2...arghhh lama x jmp rasa macam2 nk storry kat dia...dia walaupun dah ada ank tetap camtu...cute cam dulu gak..awekk muda seh...tp yg bestnya dia kata ku makin kurus...yeayyy..ku sukaa..hahaha...

Bertambah sweetnyaa ari ni jmp ramai kakak's..x sangka kak daphnie iking jadi host mlm tu...kak fara & abg faizal perform...jmp kakak baru...ahaksss...i lurve HANI...

Apa2 pun congrat kakak atas percalonan kali ni..moga kejayaan mengiringi...can't wait to see u this friday & saturday...I Lebiuuuu kakak...

oklaaa dah lewat ni..tggl brp jam lg tuk ku tido sblm kerja ni...nnati story lagi ya part 2..x smpt nk story mlm ni..chaowwww

~Kebahgiaan~

on Sunday, February 13, 2011

Bagiku, berbahagia dan Bersedih adalah sebuah pilihan. Ya pilihan. Begitu banyak orang yang bersedih diatas kebahagian yang ia rasakan. Begitu banyak pula orang yang memilih untuk berbahagia diatas kesedihan orang lain…

Kita sering merasa sedih karena banyak hal…kecewa, kehilanngan, dikhianati, diabaikan dan hal-hal lain…Cara termudah untuk hidup bahagia adalah dengan cara membahagiakan orang-orang tercinta "Maka berbahagialah, setidaknya untuk membahagiakan mereka, orang-orang yang mencintai kita”... Berbahagialah untuk mereka. Ya, mereka…orang-orang yang kan turut merasa bahagia atas kebahagiaan kita, orang-orang yang yang akan turut bersedih atas kesedihan kita.

Bahagia tidak semestinya hanya apabila kita dapat apa yang kita mahu atau yang kita hajati sahaja, rasa bahagia ini mampu hadir walau kita dalam kemelut masalah yang bertimpa-timpa dan menjalani kehidupan yang teruk , jauh dari impian.

Bahagia yang menggetarkan jiwa. Bahagia yang menusuk kalbu.Bahagia yang membuatkan kita amat menghargai kehidupan.Bahagia yang membuatkan kita menjadi hambaNYA yang bersyukur, (yang mana akan ditambahkan lagi rasa bahagia itu berkali-kali ganda), bahagia yang membuatkan kita merasa manisnya alam kehidupan, mampu melalui ujian dan cobaan hidup dengan senyuman ikhlas yang lahir jauh dari sudut hati.

Pelbagai lagi rentak kehidupan serta drama lakonan dunia yang perit, pedih dan sengsara, mampukah bahagia dalam kemelut dunia begini?

Ya! kita mampu . Jawapannya mudah; bahagia itu terletak di hati kita sendiri bukan nya kerana orang lain dan corak kehidupan kita.

Selagi kita mampu mengawal pemikiran kita untuk sentiasa tenang, sabar, ikhlas dan redho, selagi itulah kita akan mengecap bahagia. Tanamkan hakikat bahawa ALLAH itu MAha Adil. setiap apa yang kita lalui adalah yang terbaik untuk kita.Apa sahaja kebaikan atau keburukan akan tetap ada balasannya. Yakinlah takkan dibiarkan kita tanpa pembelaan.Kalau bukan terbela nasib kita di dunia yang fana dan sementara ini, PASTI seratus peratus PASTI, nasib kita akan terbela di dunia yang kekal abadi, penuh nikmat yang tidak akan ada penghujungnya nanti.

~Person Make Me Smile~

on Tuesday, February 8, 2011

Assalamualaikum...tak jawab dosa jawab sayang...hehehe copycats Maria Elena punya tagline sat :P

BTW...I kalau tgh bosan ker sedih ker...tensen ker...boring ker...I suka baca blog orang & tgk video..yg penting video or blog tu boleh buat i tersenyum & appy...klu dr I punya HP video my lil boyfren aka my cazen laa jd koleksi...yg pasti klu tgk video dia i mesti tersenyum..cuteee sgt okeyyy...He's Danial Haikal(nama manja ku panggil Nial :P) antara cazen yg paling rapat dgn I...klu balik kampung x leh berenggan...klu suh tido rumah dia lagi suka..nak2 klu I umpan nk kasi main PSP...hahaha..laju jer..ni pun nk record video I umpan nk kasi dia main PSP..hahaha...layann jer laa ya Nial...i love u moreeeee boyfrennn...sblm nk tdo mesti tgk video dia....

Kantoi Versi Danial

Imam Muda - Danial

Satu lagi I suka baca blog & layan video Maria Elena sangattttt kelakarrr okeyyy it's inspiring me so much and you are so cool...ni antara blog yg i selalu baca...tiap kali tgk video dia pasti i gelak sorang2 kat dpn lappy ni..nsb baik org x cakap i gila..hahaha..you always make my day Maghia..you so funny..oshem poshem..i lebiuuuuuu...xoxo

Jom layan video ni

~Tuhan Lebih Menyayanginya~

on Monday, February 7, 2011

Tanggal 2 Feb 2011....petang after melawat Ayah Su (adik Ayah) kat hospital tiba2 my uncle call infrm nenek nak kena hantar hospital...nenek tak berapa nk sihat 2hari sblm ku smpi kg...kiranya masa ku smpi tu nenek dah kat rmhku...beberapa hari lepas tgk nenek dah sihat sedikit...tp teruk balik 2hb tu & terus panggil ambulan dtg amk...me,my mom & adk yg baru lps melawat Ayah Su terus tunggu di wad kecemasan coz nenek baru smpi dgn ambulan...1st time ku masuk wad kecemasan tgh doktor nk periksa..kesian ku melihat nenekku..dgn wayer..mesin..walaupun ku x tau fungsi2 mesin2 tersebut..dr percakapan my aunty2 & uncle2 bunyi macam kritikal..nenek mmg menghadapi kencing manis & darah tinggi..tp kali ni terlalu tinggi..doktor sahkan ada pendarahan di kepala & kna stroke...buah pinggan pun rosak...nauzubillah...terkejut ku mendengarnya...lebih kurang 4 jam jugak kami menunggu di luar wad kecemasan Hospital Dungun sebelum di transfer ker Hospital Besar Kuala Terengganu...selepas keadaan nenek stabil bru di transfer ker HKT dalam kul11 jugak laa...balik rumah packing barang...dalam kul 12am jugak laa kitaorg gerak dari dungun ker kuala terengganu...arround kul 1.15am smpi hospital kuala terengganu kitaorg terus ker wad kecemasan..menanti d luar wad smpi kul 4.30am....lepas di transfer ker ICU..Ayah Teh yang tunggu nenek di luar wad & kami ker rumah abg tuk rest..dalam kul5 am jugak laa baru smpi rmh abg..semua makcik2, pakcik2 & cazen2 menginap di situ..kul5.30am baru ku tidor..kul 6.30am dah bangun balik...

3 Feb 2011
kami ke hospital..tp macam biasa..tidak d benarkn masuk if bkn time melawat..time mlawat lak skjp jer...tu pun tuk ICU kna gilir2 dua2 orang masuk...famly mak dah laa ramai...ku pun smpt masuk tgk nenek..tp nenek tak sedarkan diri..bnyk wayar kat badan hidung & tangan..kesiann tgk nenek...ptg tu ku teman ibuku berjaga...smpi kul10mlm my uncle lak ganti..huhh masa berjaga ngantuk tuhan jer yg tahu..dgn tdo hnya 1jam mlm tu...nsb baik tempat menunggu tu blh baring2..ku lelapkn mata jap...

4 Feb 2011
Pagi tu tgh2 bersiap & bfst my uncle call bgtau suh semua ker hospital...nenek kritikal..so kami semua ke hsptl...di sebabkan keadaan nenek kritikal kami dibenarkn masuk oleh doktor walaupun bukan waktu melawat...bila ku masuk tgk nenek keadaan cam smlm...xde respond apa2..cuma denyutan jantung turun naik...kata my uncle now hanya jantung yg berfungsi..tu pun bergantung pada ubat...nk tggu semua ank2 smpi baru bukak ubat tu coz doktor kata ubat pun badan nenek x blh terima..nauzubillah..masa tu doktor dh pesan..apa2 yg jadi Redha jer....smpt ku temankan nenek dalam ICU tu bacakan yassin masa tgh kritikal..wlpun sbnrya ku takut dgr bunyi mesin2 tu...ptg tu dalam pkl 5lbh lps ku solat asar & baca yassin dlm bilik menunggu tiba2 my aunty cakap nenek dah x de...uwaaaaaaaaaaaa.....tuhan jer yg tahu perasaan ku time tu...semua yg ada kat situ dah nangis2 dah...kul7 bawa balik jenazah ke Dungun..mula2 masa kat hospital decide nk kebumi keesokan arinya around kul10pg..tp dah smpi kat Dungun pakcikku kata nk kebumi malam ni jugak...kelam kabut mcari org nk mandikan..org nk solat jenazah...dalam kul12lbh jugak laa baru siap mandikan jenazah..lps solat jenazah terus ke kubur..dalam kul 1-2pg kami kat kubur..tggu hingga hbs baca talkin...Alfatihah tuk nenekku Che Su Bin Abu Bakar..Semoga rohnya dicucuri rahmat & d tempatkan d kalangan orang2 yang beriman & beramal soleh..amin
*Sebelum Nenek "Pergi"*
#2-3 hari before balik kampung mata kiriku asyik berkedip2 jer beberapa hari tu...
#Nenek asyk buang air besar siang & malam
#Makan kurang..tp asyik mintak air jer..dahaga katanya...biasa kurang minum air
#Malam sblm tdo(kat rmhkku) Nenek ada cakap kat my Mom "Banyak kain putih kat situ"
#Nenek asyik merungut nak "Balik"
#Nenek cakap kat maksu knp en jusoh(atokku yg dah meninggal) tinggalkn dia dulu..& pesan kat maksu...nanti klu dia meninggal suruh tanam bersebelahan kubur atok

© Copyright by Memori Tercipta | Template by BloggerTemplates | Blog Trick at Blog-HowToTricks