Aida Arisya In D' House

Aida Arisya In D' House
Pada Yang Esa kupohon... agar apa saja yang kubicara, tidak menjadi racun untuk sesiapa, tetapi penawar hati dan budi. Pada Mu Tuhanku... kupohon kekuatan agar jejariku mampu untuk menghulurkan sesuatu, yang akan menjadi halwa minda buat yang membaca bisikan hatiku. Berbicara setulus kata. Berkata dari hearty yg indah berbahasa..~ Kata-kata bukan dusta tp, patah-patah yg puitis ikhlas dari jiwa yg ada!! BlOg ini memberi peluang insan yg kerdil menuturkan bicara seketika selagi ada dayanya!!~ SEUKIR SAYANG, SECANGKIR KASIH, & SEKELUMIT CHENTA!!~

Followers

CLICK ME!!!

There was an error in this gadget

~Majlis Aqiqah & Kesyukuran Muhd Khalish Iman~

on Thursday, March 29, 2012

SABTU – 3 March 2012 Majlis Kesyukuran & Cukur Jambul Muhd Khalif Iman at Rawang…Thanks Abg Faizal, Kak Lina & Keyna for da invitation & layanan yg di berikan…sedap sungguh rendang daging tu…terus tambah lauk ni..hikhikhik..dulu pun datang ada rendang…
Door Gift yang chumil
Wif Khalif
Wif Keyna..mak aii dah besar dia ni
Wif my big bro...abg faizal
Abang Faizal & famly
After majlis ker Alamanda Putrajaya tuk layan Movie Cinta Kura-Kura wif TZRFC…
p/s : next entry saya review sedikit tentang movie nie k..coz next entry layan lagi movie Cinta Kura-Kura ni tuk kali ke2 hikhikhik

{LAGU} Cinta Bersatu By Liyana Jasmay


Di matamu ku berharga
Kau perlakukan aku
Lebih dari mencintai dirimu

Di dekatmu ku merasa
Bahagianya aku
Dapat ruang cintamu

Hanya kamu saja
Yang mampu begitu
Tulus
Mengerti aku

Kau sempurna bagiku
Tak kurang sesuatu
Kau terima apa adaku

Ku sempurna bagimu
Tak kurang sesuatu
Cinta bersatu

Gayamu
Sifatmu
Cara mencintaiku
Yang membuatku diriku jatuh cinta padamu

{FILEM} MDO : ADNAN SEMPIT with FAFAU & SAM

JUMAAT – 2 March 2012…After kerja lepak kat Sri Pentas jumpa my girls sementara nak tunggu movie Adnan Sempit kul 8.20pm…Kul 8pm gerak dari Seri Pentas..fuhh lencunn gak laa redah hujan…ingatkan ku lambat..rupanya cik fafau pun lambat gak..hahaha…Frust tak dapat layan cerita ni dari awal...huhhhh....
Oklah sedikit Sinopsis tentang movie "Adnan Sempit 2" Filem ini sebenarnya kesinambungan kepada filem terdahulu, Adnan sempit 1 yang mengisahkan Adnan(Shaheizy sam) cuba memikat hati ibu bapa Nadia (Intan Ladyana) iaitu Dato Isnin. Dato Isnin mencabar agar Adnan mengubah dirinya sendiri dari mat rempit kepada manusia yang mempunyai cita - cita yang tinggi. Antara cabaran yang diberikan Dato Isnin kepada Adnan Sempit ialah supaya anak muda tersebut fasih bertutur dalam Bahasa Inggeris dan mengubah penampilan dirinya menjadi seorang ahli korporat dalam masa 30 hari. Adnan telah meminta rakan baiknya iaitu Bobby yang telah berkerja sebagai perunding imej. Bobby bersetuju menolongnya dan telah memberikan pelbagai 'idea bernas' yang pasti akan mencuit hati penonton.
Tapi yang paling penting Mama buat surprise bawa papaku SAM sekali..hadoiiiii…I luv u PA & MA…both of u so sweet…ehemmmm jangan nak bergossipp lebih-lebih k..saya main-main jer ni…
After Movie bergegas naik atas layan Futsal wif my Girlsfren…nasib baik sampai-sampai belum start lagik..hikhikhik…

~Trip to Melaka & Johor Bharu wif My Barbie Doll~

Sabtu g kerja cam biasa...dar kul9pg-5.45pm...banyak kerja nak d selesaikan kat opis...terpaksa bekerja d hari sabtu...yg bestnya dapat replace cuti ari isnin..hikhikhik...after kerja balik kepenatan terus tertido...terjaga gara-gara2 dapat call...Ada orang ajak g trip ke Melaka & balik kampung dia kat Johor....yuhuuuu lompat bintang....lewat-lewat malam dia datang amik kat rumah..ingatkan nak gi Melaka terus..sekali balik rumah dia kat Subang dulu..tido sana semalam..

Ahad after Zohor gerak ke Melaka..dia ada show kat Melaka..text my frenz yang memang dah ada kat Melaka sempena jom heboh…seronok diaorang ku nak datang..yeayy leh jmp my gurlfrez Iela, Em & Dilla..dalam kul 4ptg gak laa sampai MITC..sampai jer backstage terus hujan lebat…hadoii punah harapan nak jalan-jalan kat booth...dah laa diaorg cakap ada flashmob..terlepas peluang nk tengok...tunggu hujan reda skit baru kuar mencari teman-temanku…dia cakap “ehh ramai gak kawan awak kat sini ekk??semua tegur awak” hahaha ramai apanya..semunya budak2 tv3..kihkihkih….Nak layan konsert hujan lebat..so lepak backstage jer…melayan aksi2 diaorg semua kat backstage…Awi Rafael cakap ku dah sombong ngan dia..hahahha..mana ada…saya biasa jer laa :P…
After habis show kitaorang makan-makan kat Melaka…after makan terus gerak ke JB…sampai hotel dah lewat malam…dah pagi kot..dalam kul3-4am jugak laa…sampai-sampai duk borak..entah kul berapa terlelap taktau laa..hahaha…
Isnin kuar g lunch kat kedai kak chick dia..lepas makan baru g kampong Gelang Patah…hee 1st time sampai sini…excited…jumpa mak, kakak, ank2 buah dia & si kecik piqa…meriahnyaa cam kat kampong sendiri…tolong-tolong apa yang patut tuk kenduri kesyukuran & tahlil malam ni…Giler laa 5 khemah pasang..cam kenduri kawin dah sekali tengok..hahaha..Alhamdulillah..ramai tetamu datang…dah tak menang tangan layan tetamu…after knduri settle g jalan n makan kat Danga Bay..restoren singgah selalu…ermm kenyang kenduri tadi tak hilang lg..mkn lagik..ishh..memang camni kalau kuar ngan dia..asyik ajak g makan jer..maklum laa hobi dia makan..hahaha…sampai-sampai bilik ingat nak tido terus..sekali duk sembang sampai pagi..hahahhaa pillow talk katanyaaa..

Selasa..packing barang2 nak balik KL..uwaa sedeyyy nk tinggalkn JB & semua kenangan kat sini…hope next time leh ikut awak balik kg lagik..hikhikhik…gonna mish u all at Gelang Patah…sblm tu g lunch kat Bandar Baru Uda..perghh layanan abg ni terbaik laa…semua benda dia hidangkn walaupun tak order..hahaha…lps makan-makan ker restoren Kak teh..dia meeting jap utk program apa entah nanti…lepas tu baru gerak balik Subang…dalam kul10pm gak laa sampai..sekali tak boleh balik rumah lagi coz beg dalam kete lagi satu & blm sampai..tunggu punya tunggu sampai tertdo…sekali g kerja dari rumah dia…
Enjoy my short trip to Melaka & JB with u..thnks a lots…u make my day :) and thanks for gift..baju kurung, tudung, & set al-quran…I luv u more laa…thanks for everything u have done for me….sayang awak..

~Konsert Sudirman Abadi Di Hati at RTM~

on Wednesday, March 28, 2012

Tiga hari ulang alik gi RTM sempena Konsert Sudirman Abadi Di Hati..1st day rehearsal adik notty ku call …after kerja ajak gi makan kat Riang-Riang..wehooo lama dah tak g makan sini…after makan-makan gerak ker RTM tuk rehearsal…phewwww lagu2 arwah memang mengimbau memori laa..penyanyi-penyanyi yang bawakan lagu arwah pulak semua hebat-hebat..ada Kak Diba, Dayang, Aril, Black, Tomok...kesayangan saya sorang lagik takde malam ni coz dia ada hal lain kat luar..dia cakap esok jumpa..yuhuuu....
2nd day rehearsal after kerja g RTM lagik…meet my lovely sister’s Alyah & Shylla Amzah…fuhhh lamanyaa tak jmp My Barbie Doll sorang ni..rinduuu giler…layan diaorg rehearsal sampai habis…hee meet kak diba & dayang tuk ari ke2 tapi lupa nk bergambo…ahaksss..
24hb Feb 2012 ari yang dinanti-nantikan KONSERT SUDIRMAN ABADI DI HATI siaran langsung d TV 1…sepanjang minggu ni memang kebanyakan stesen radio & TV memainkan lagu arwah & bercerita tentang sumbangan arwah dalam industry seni..memang permata yang sukar di cari ganti…
Sampai-sampai kat RTM jumpa Apish & Eah kat café..lepas teman dia makan gi bilik makeup..tunggu diaorang makeup…hee gojess kakakku Alyah & adikku Shylla Amzah ni…kuar bagi tiket kat member..ingat nak layan sama-sama kat atas..sekali masuk dah full sampai ker pintu..mak aiii tak nampak apa-apa pun…kepala orang jer…lepas tu ku turun balik ke bilik makeup..layan kat belakang stage jer laa..hikhikhik…
Boleh dikatakan kesemua persembahan malam tu terbaik laa…kak Adibah Noor tak yah cakap laa..memang amazing..i love her voice…adik & kakakku 2 orang ni tak kurang hebatnya…vocal memang mantap…dalam kesihatan belum pulih sepenuhnya Alyah mampu berikan persembahan terbaik…respect sangat dia ni..dalam tak sihat pun persembahan dia tetap all out…sampai ku pulak yang naik risau…apa-apa pun plish take care urself k…Shylla pulak..sejak dari dulu..bagi jer lagu versi apa..tradisional..pop..R&B semua dia boleh bawak dengan baik…saya memang tertarik tiap kali dia bawa lagu asli..ada soul & lenggok suara dia tu..merduu mendayuu dayuu..cewahh puji lebih ni..ahaks…but ikhlas ni puji..memang dari awal penglibatan Shylla ni ku memang nampak bakat dia ni..Alhamdulillah..baik Shylla mahupun Alyah..dua-dua sekarang mampu membuka mata peminat-peminat di luar sana…orang dah mula nampak & hargai bakat mereka..yelah laa keduanya bermula dari bawah..12 tahun dalam industry..tanpa kenal penat & putus asa..akhirnya bintang mereka makin begemerlapan…I’m proud for both of you…sometime bila diaorang dapat award saya hampir menitiskan air mata...terlalu gembira di atas kejayaan diaorang...sebab saya tahu susah payah diaorang bermula dari bawah...ehh panjang pulak ku merapu..hahhaha..ok lah apa-apapun saya doakan yang terbaik buat mereka...kerana mereka adalah soul saya...from the bottom of my heart...i love u both....
After konsert kat RTM lepak makan-makan wif Alyah, Bosco, Eah, & Apish ..dari bangsar ker pantai dalam balik..pusing-pusing cari makan..hahhaha..thanksss my pretty Barbie doll..for ur time & everything

~Kayuhan Mega HotFm~

FEBRUARI cam biasa…busy ngan aktiviti sukan bersama rakan-rakan pada setiap minggu..futsal memang every Friday..badminton 1 weeks sekali..tapi tak kira hari..thanks korang sudi ajak I beriadah sekali..kalau takkkk...confirm boring after kerja duk rumah..hikhikhik..memang jenis tak boleh duk diam nih....

Okeylah kita start ngan story yang agak basi jugak laa..maklumlaa busy..takde masa nak update..hikhikhik...Mula dengan event “KAYUHAN MEGA HOTFM”.. pada hari Sabtu 18hb Feb 2012 bertempat di Dataran Putrajaya berlangsungnya event Kayuhan Mega HotFM..sambutan amat memberangsangkan walaupun buat di sebelah malam…dalam satu ribu penyertaan…turut serta dalam kayuhan tersebut adalah barisan penyampai hotfm serta boss besar hotfm Mr Seelan..cayalahh boss…walaupun sampai lambat..hahaha..disebabkan takde basikal & baru mengalami kecederaan di kaki..saya hanya menjadi pemerhati walaupun dalam hati tu meronta-ronta nak turut serta..hikhikhik…dapat round area situ pun jadi laa
 Bersama bodyguard cik FAFAU..hikhikhik encik Zul...garanggg tak???
 Bersama Mr Kieran yang tak dapat berkayuh dengan yang lain gara-gara kesihatan yang tak mengizinkan...
Yeayyy bersama tuan pu3 Kesayangan kami Cik Fara Fauzana....
Pada hari Ahad 19hb Feb 2012 pula venue bertukar ke Sek 13 Shah Alam, event yang sama "Kayuhan Mega HotFm" …kali ni pun tak turut serta…turun kasi support kat kawan-kawan…yang paling kami happy & buat MAMA kami happy…one of our fren dapat cabutan bertuah..”Basikal Hotfm” cayalahhh kak jaja….kami tumpang appy..tak sia-sia dia berkayuh kat dua-dua tempat…excited muka mama…saya pun tumpang buat sibuk g rasmi basikal baru kak jaja..hahaha bila lg nak naik kan..heee
After habis event lepak makan-makan wif mama…seronok bercerita ngan mama…thanks mama for ur time & LOVE…”We Had Fun When We Around You”

And last but not least last sekali sempat lagik singgah makan Cendol & Rojak kat Ampang pula..hahahha

~I'm Soooo Busy!!~

on Sunday, March 25, 2012

WHAT???dah nak habis bulan MARCH??for this month satu entry pun belum masuk lagik...tu belum story bulan Feb punya yang belum settle...I'm Soooo busy..tak tau laa apa yang d busynya..yang pasti busy ngan kerja,aktiviti sukan, ngan teman2, insan2 tersayang serta new job...hikhikhik...new ker masalahnya...ok laa apa2 pun yang dibuat..janji appy & dapat buat orang2 di sekeliling saya HAPPY..itu yang penting bagi saya...bila dah start busy rasa cam dah malas nak berblogging...agak2 kalau saya close jer BLOG ni ok tak?? ermmm...saya akan fikirkan balik..tapi untuk sementara ni saya akan cuba buat entry mana yang terlepas...dah ada kat pendrive cuma belum touch up lagik hehehe...

© Copyright by Memori Tercipta | Template by BloggerTemplates | Blog Trick at Blog-HowToTricks