Aida Arisya In D' House

Aida Arisya In D' House
Pada Yang Esa kupohon... agar apa saja yang kubicara, tidak menjadi racun untuk sesiapa, tetapi penawar hati dan budi. Pada Mu Tuhanku... kupohon kekuatan agar jejariku mampu untuk menghulurkan sesuatu, yang akan menjadi halwa minda buat yang membaca bisikan hatiku. Berbicara setulus kata. Berkata dari hearty yg indah berbahasa..~ Kata-kata bukan dusta tp, patah-patah yg puitis ikhlas dari jiwa yg ada!! BlOg ini memberi peluang insan yg kerdil menuturkan bicara seketika selagi ada dayanya!!~ SEUKIR SAYANG, SECANGKIR KASIH, & SEKELUMIT CHENTA!!~

Followers

CLICK ME!!!

There was an error in this gadget

-:I'm Waiting:-

on Tuesday, April 13, 2010

salam...actually i have nothing much to say.sometimes thinking of future make me sick.dunno what will happen to me.i can only hope n pray to ALLAH so he will give me anything i wish for.but i know praying only is not enough.one must work hard and try his best to get what he wants......aku ni cam nervous actually.kaloo pikir balik i'm very thankfull for wahat God has given me.mula2 i almost give up coz i dont get what i really wish 4,but he never leave his abid alone...he always there.maybe certain people akan dapat awal n certain akan dapat lambat.it is up to the rezeki yg tuhan dah tetapkan dekat azali 4 each one of us.rase cam membebel lak.sebenarnye,i'm waitng 4 new job..mane tah lps ni saya nk kerja..mybe masih d KL..or maybe back to my hometown…hmm sape tahu kn???...juz praying i get a good country..sebenarnya saya ni xdelah kisah sangat kat mana2 pun…yg penting aku bleh kerja yang halal..yg blh menampung keperluan hidupku..yg blh buat sara famly(mak,ayah & adk2)…Maybe Mei ni bulan terakhir kot saya di office ni…not sure yet…but semuanya pasti…dah x lama lg pun…I’m not sure what happen to my life after that…I'm so thankful 4 what god has given me.so now i learned something,NEVER EVER GIVE UP,GOD HAS HIS OWN PLAN.so to all my friends let us all work hard for the best future of us.we shall accomplish our dream with hardwork,intelligence and the most importantly tawakkal to allah.

~Kemalasan Melanda~

on Sunday, April 11, 2010

Dear dairies....
huhuhu lately ni korang perasan x??sejak akhir2 ni I malas betul berblog kn...busy satu hal..line internet yg enth apa2 ni pun buatkan my mood xde tuk berblogging...tensen deh....tuk tahun ni saje tgk je laa brp entry yg bru dibuat..ahaksss....bnyk entry2 yg tertangguh..so bila dah lama tangguh jd dah malas nk cite pasal tu..bab kata org CERITA DAH BASI....hahaha...btw nanti laa..if I rasa I rajin I akn updatekan balik cerita2 yg dah basi tu...klu MALAS I buka cerita baru je laa..ahaksss...skrg ni mmg busy..tiap2 ari kerja(hahahha..mmg laa kn..dah namanya pekerja..mesti laa kerja..tp klu student pun busy gak...busy ngan study.. :P) ari2 minggu pulak busy ngan mcm2 aktiviti...ni nasib baik x de apa2 plan ari ni..tu yang kebosanan kat rmh...nk g DATING pakwe lak xde..hahaha..cinta ku terhalang..ni bukan terhalang oleh org tua..terhalang oleh kawan baiknya...wakakakka...giler x(ehh xde arr main2 je..tu gossip kitaorg...kami x de pape pun sebenarnya..saje jek main2..gurau2 bab kata org tu...ahakssss) so kpd yg dah lama tau or bru tau..ini hanyalah LAKONAN semata2 tau...sejak2 ramai yg dah tahu ni asyk jd bahan je..huhhh...yg dah lama tau tu diorg faham laa..kami hanya main2..klu yg baru2 tau sejak insiden bulan feb ari tu mesti ingt betul2 kn???ishhh dah2...kami xde apa2 tau..kami xde apa2 hubungan istimewa...bab kata Hans Issac... HANYA KAWAN!!!titikkk....SEKIAN HARAP MAKLUM :P

~Bila April Tiba~

on Thursday, April 1, 2010

Bila April tiba
Hati mula berkata
Setahun lamanya
Perkenalan kita
Ku tanya padamu
Kapankah hatimu
Akan ku miliki
Selama abadi

Sekejap je kan..skrg dah bulan April....Ini bermakna dah tinggal beberapa hari je lagi saya di sini..lps tu nmpknya terpaksa ucapkan GOODBYE la pd semua... hehehe...ermmm nape??korang terkejut ekk???kn saya nk balik kg lps ni...ada org masuk meminang....hahaha...wahhh gitu laa kn...APRIL FOOLLLLL...hahhaha..xde laa..acah je..xde goodbyenyaa...masih disini...menghitung hari yg xtau laa enth bila office ni nk pindah...huhuhu...

Korang ingt x...3 tahun lepas dalam bulan April...1 April 2007....time tu laa 1st time saya jumpa insan yang bernama Fara Fauzana Fadzil, dan juga kebanyakan teman2 FUN CORNER, kejap je rasanya April dah datang lagi ya... =) Saya rindukan saat & ketika itu..time tu malu2 kucing lg...sekarang???hahaha..tau2 sendiri laa camne....:P

Boleh dikatakan saya ni peminat sejati atau die hard fan fafau la jugak... Ramai yg tanya...Apa yg ada pd Fafau yg ang minat sangat kat dia???ermmm..bnyk yg ada pd Fafau yg xde pd artis & selebriti lain...pd pengamatan saya sepanjang 3 tahun mengenalinya..dia seorg yg mesra peminat..penat camne pun peminat ttp di utamakan..layanan terhadap peminat mmg superb laa.....celotehnya memang tak dinafikan..sentiasa menghiburkan...kalu bab kerja..mmg komited...suka tgk cara dia bekerja...kdng2 terpikir jgk...ehh kak fara ni asyk bekerja masa bila agaknya dia restkn???...apa2 pun sis...kerja tetap kerja..kesihatan ttp kna jaga..have many people out there love u..love ur voice..smpikn klu 1 week x dgr suara kat radio ada yg angau...hahhahaha.....ni bukan nk raih undi tuk ABP ni...lgpun undian dah ditutup...hahaha

So, ABP BH tinggal beberapa hari je lg...cuma doa kami agar kemenangan di pihak kak fara....walaupun skrg ni dgr ceritanya persaingan sengit..apa2 pun kak fara tetap no1 di hati kami...cam kak fara selalu cakap.."FF kalah ke....menang ke...tak tercalon ke...yang penting FF selalu menang di hati korang..betul tak???"...betul sis...u always win & the best in our heart....

Love u Kak....

© Copyright by Memori Tercipta | Template by BloggerTemplates | Blog Trick at Blog-HowToTricks