Aida Arisya In D' House

Aida Arisya In D' House
Pada Yang Esa kupohon... agar apa saja yang kubicara, tidak menjadi racun untuk sesiapa, tetapi penawar hati dan budi. Pada Mu Tuhanku... kupohon kekuatan agar jejariku mampu untuk menghulurkan sesuatu, yang akan menjadi halwa minda buat yang membaca bisikan hatiku. Berbicara setulus kata. Berkata dari hearty yg indah berbahasa..~ Kata-kata bukan dusta tp, patah-patah yg puitis ikhlas dari jiwa yg ada!! BlOg ini memberi peluang insan yg kerdil menuturkan bicara seketika selagi ada dayanya!!~ SEUKIR SAYANG, SECANGKIR KASIH, & SEKELUMIT CHENTA!!~

Followers

CLICK ME!!!

There was an error in this gadget

{MOVIE} Cinta Kura-Kura

on Sunday, April 1, 2012

AHAD 4 March 2012 - Movie Day Out “Cinta Kura-Kura with Fafau Fun Corner & Tuan Put3 Fara Fauzana at e@Curve Damansara...Okey ni kali ke-2 layann movie ni..cerita romantic komedi..sweet gak laa..boleh laa layan

Sinopsis Cinta Kura-Kura
Mengisahkan tentang hidup Nani, seorang gadis berumur 21 tahun dan kura-kura peliharaannya yang unik, Nico. Nico adalah seekor kura-kura spesis Green Crown Sea yang luar biasa, mampu untuk bercakap dengan manusia, hanya jika ia mengkehendakinya.Nani baru berpindah ke tempat baru bersama abangnya, Amir dan mula jatuh cinta dengan jirannya yang merupakan seorang pemuzik, Adam. Kurang selesa dengan apa yang berlaku kepada tuannya, Nico sedaya upaya mencuba untuk sabotaj usaha Adam untuk memikat Nani. Cinta tiga segi mula terjadi apabila Fadzly, supervisor yang bekerja di kedai haiwan peliharaan yang sering menjadi persinggahan Nani, suka kepadanya.

Namun tanpa diketahui, Fadzly sebenarnya mempunyai niat jahat untuk mencuri Nico dan menjualnya untuk dijadikan hidangan eksotik di sebuah restoran.
Kekuatan filem nih lebih kepada Zizan Raja Lawak sebab walaupun hanya dipinjamkan suara menjadi kura – kura, tapi lawak tu menjadi. Bayangkan kura – kura boleh berdiri dan berjalan dengan dua kaki plus telatah yang nakal? Belum lagi dengan gelagat Nico yang curik baju dalam Nani macam aksi filem ninja turtle pun ada? Tak boleh blah part Nani terkejut bila baju dalam dia ada kat rumah Adam angkara Nico yang dengkikan hubungan Adam dan Nani. Hahaha memang kelakar giler part ni
Okey laa movie pun dah..gelak-gelak pun dah…perut pun lapar…so after movie lepak makan with the geng
Lepas tu bosan tanak balik ke rumah g merayap rumah Kak Long..dah lama giler tak jumpa Amani, Mia Sara, Danish & Izzati…Sampai-sampai Amani & Danish tengah main basikal kat depan rumah…aloooo comeyyy Amani…dah besar..Mia & Papanya belum balik..katanya diaorg ker Glam Bazar…so duk melayan telatah si kecik amani ni dalam rumah..eiiii geram pulak tengok…sronok tgk dia main…tgh syok2 duk melayan dgr suara dari luar duk panggil “aunty shima”..haa budak kecik tu dah balik..lps tu dia tgk kete depan rumah dia salah org..tak jumpa tuan punya kete lagik dah jerit panggil..hahaha..sekali Izati kuar buka pintu cakap “Bukan Aunty Shima laa Mia…Aunty Aida”…boleh pulak dia sambung jerit dari luar pagar…”Aunty AIdaaaaa” hahahaha comeyy jer…..yang kelakar nya dia sampai2 salam..lps tu g dapur bawa kuar 2 gelas air masak..satu dia amk satu dia hulurkan tuk saya…hahahha sweet..anak sape laa ni..padahal saya dah minum tadi masa dia belum balik..kikiki..kelakar laa Mia ni

0 comments:

© Copyright by Memori Tercipta | Template by BloggerTemplates | Blog Trick at Blog-HowToTricks