Aida Arisya In D' House

Aida Arisya In D' House
Pada Yang Esa kupohon... agar apa saja yang kubicara, tidak menjadi racun untuk sesiapa, tetapi penawar hati dan budi. Pada Mu Tuhanku... kupohon kekuatan agar jejariku mampu untuk menghulurkan sesuatu, yang akan menjadi halwa minda buat yang membaca bisikan hatiku. Berbicara setulus kata. Berkata dari hearty yg indah berbahasa..~ Kata-kata bukan dusta tp, patah-patah yg puitis ikhlas dari jiwa yg ada!! BlOg ini memberi peluang insan yg kerdil menuturkan bicara seketika selagi ada dayanya!!~ SEUKIR SAYANG, SECANGKIR KASIH, & SEKELUMIT CHENTA!!~

Followers

CLICK ME!!!

There was an error in this gadget

Bad Day

on Monday, June 28, 2010

sad story laa this month..that why laa lama x updte..lps satu berita & satu berita yg didgr dari kg...

saya berhenti kerja on 17hb june 2010(Khamis)...ni berhenti dgn rela hati tau..coz my offce nk berpindah..lg jauh..so I decide x nk ikut diorg...lps tu mula laa mcari kerja baru..bermula episod seorg penganggur..hahaha

mula2 pasal..tutttt(x blh nk story lbh..biarlah kami satu fmly..nenek..makcik2.pakcik2..cazen2 je yg tahu) biar ianya mjadi rahsia keluarga besar kami...sad2 story ni buat apa nk heboh2 kn..ye dak???hahaha..lgpun kami semua malas nk pikir...biar ianya berlalu..& akhrnya lenyap begitu saje...tp lenyap ker...huhuhu..whatever laa...mat salleh ckp "wait & see after this :P"

1 day after dgr kabar berita td..esknya(ari ahad) my dad call..my sis pulak accdnt..teruk jugak laaa..patah tulang peha & betis patah tiga...nauzubillah...ingt lps dpt brita tu nk balik trus..tp my dad suh g interview dulu isnin tu..after interview baru balik kg...ada hikmah gak I berhenti kerja agaknya..so bermakna ada lbh waktu nk mbantu adk & famly kat kg... alhamdulillah intervw tu berjaya..but i decide tuk start awal july..coz nk tolong famly kat kg dulu...boss pun sporting..betul kata org "Yang Pahit Akan Manis Jua Akhirnya" semua yg jd ada hikmahnya..mungkin Allah nk menduga kita sebagai umatnya...so lps settle semuanya saya balik kg..perjalanan selmt...smpi2 je uruskn segala rutin harian kat rmh smtara adk2 siap nk ke sekolah..tghri masak...ingt nk g hospital pagi..adk2 nk ikut...kna tggu diorg balik skool...ptg smpi hosptl..huhh tgk keadaan adk teruk jurak..darah pun bnyk lg kat dia punya balutan....ngeri...hope everything will be ok...mak mjaga adk d hosptal sepanjng adk d ward..dlm 1week gak kat sana...lps tu balik rmh..tiba2 adk perempuan yg sorg lg pengsan..huh macam2...macam tradisi lak..yg perempuan start ngan mak selalu pengsan..saya pun pnh pensang mengejut 2 kali before this..lps tu adk yg accdnt ni dah brp kali pengsan..dulu smpi bjahit kat kepala...ni yg accdnt gara2 nk pitam jugak masa bawa moto...lps tu yg ni baru kuar hsptl..adk yg bawah dia nk lak yg pengsan...Ya Allah..berikan kesihatan yg baik buat ku..ibu ayah & famlyku terkasih....sepanjang 2 minggu kat kg mmg x cukup rest...ulang alik g hsptl...buat itu ini...tp i'm happy...sekurang2nya saya d sana masa famly perlukan....sedikt sebanyak dpt ringankn beban my famly...yg paling x sangka kat kg dpt jugak jmp my sis & kawan2 dia...tp syngnya diorg x dpt naik hsptl coz lps hbs kerja diorg da kul 7lbh..hospital da tutup....smpt bawa adk yg bongsu je jmp diorg...apa2pun thanks guys 4 ur concern & pray...& terima kasih jugak kat teman2 yg doakn kesihatan my sis via fb, tweet & sms....hanya tuhan saja yg mampu membalasnya

0 comments:

© Copyright by Memori Tercipta | Template by BloggerTemplates | Blog Trick at Blog-HowToTricks