Aida Arisya In D' House

Aida Arisya In D' House
Pada Yang Esa kupohon... agar apa saja yang kubicara, tidak menjadi racun untuk sesiapa, tetapi penawar hati dan budi. Pada Mu Tuhanku... kupohon kekuatan agar jejariku mampu untuk menghulurkan sesuatu, yang akan menjadi halwa minda buat yang membaca bisikan hatiku. Berbicara setulus kata. Berkata dari hearty yg indah berbahasa..~ Kata-kata bukan dusta tp, patah-patah yg puitis ikhlas dari jiwa yg ada!! BlOg ini memberi peluang insan yg kerdil menuturkan bicara seketika selagi ada dayanya!!~ SEUKIR SAYANG, SECANGKIR KASIH, & SEKELUMIT CHENTA!!~

Followers

CLICK ME!!!

There was an error in this gadget

~Dear Dairy~

on Thursday, February 25, 2010

Alhamdulillah.. setelah melalui malam yang agak panjang akhirnya Allah yang maha kuasa bangkitkan aku semula untuk kembali meneruskan satu perjalanan,pengembaraan dalam kehidupan ini..nafas yang masih bersisa ku hembus perlahan-lahan..Subhanallah! nikmatmu terlalu banyak,tapi terlalu sedikit aku mensyukuri,bahkan aku mengingkari perintah serta laranganmu..hamba apakah aku ini?? dalam ketaatan aku juga terselit penderhakaan....kadang-kadang aku sedar,tapi banyak aku terlena..tuhan moga dihazafkan dosa-dosaku.

sesekali...
kite perlu terluka agar kte mnjd seorang yang tabah

sesekali..
kite perlu berduka agar kte tahu nilai air mata

sesekali..
kite perlu kecewa kerana kebahagiaan x selamenye milik kite..

Sepi seorang perindu....

Duhai kerinduan yang sering menikam sukma...
Duhai kesedihan berundurlah segera dari sudut pandanganku...
Duhai kesepian yang sering mengundang air mata
DAN..
Duhai jiwa yang sunyi..sunyi dari kicauan burung2 diangkasa

Alooo kengkawan..saja je nk intro lebih2 skit..jiwang lak tiba2..hahahhaa

sedih pon sedih jgak tapi hidup kene diteruskan..wa~...

how come someone not being herself...ermm..saya bagitaw dia yang you shoudn't be too inferior.try to be yourself and i always be beside you.it just a matter of time.i'm trying to convince you but somehow its not easy as 1234 (plain white t's: suke lagu ni)

walau macamane pon saya harap saya dapat manage hidup ni as usual.hidup kengkadang berserabut tapi somehow saya cam suke je...hahaha

BTW ari ni cuti… sempena Maulidur Rasul…. ada masa laa saya nk berbloging ni..coz ada yg dah bising2 suh updat…so di sini nk ajak semua kawan2…sama2 laa kita selawat & salam ke atas junjungan besar Nabi Muhamad S.A.W…Dalam 2 ari ni saya terima 2 berita sedih..semalam my friend dlm FB baru je pulang kerahmatullah…Arwah Koi…merupakan bekas manager Faizal Tahir…Kami ada jugak beberapa kali berjmp…& selalu jugak chit chat ngan arwah kat FB…arwah mmg seorg yg suka bergurai..teringt suatu saat tu status FB ku tgh stress…arwah suka bg nasihat…kata2 arwah akn ku ingat smpi bila2…Rest In Peace sahabatku..moga engkau aman di sana & ditempatkn dikalangan org2 yg beriman….Alfatihah…

Dan satu lg..tup tup pg ni dikejutkan dgn 1 pemergian lg…Atuk adik angkatku(Qistina) pulang kerahmatullah awal pg td…Baru smlm berbual pasal atuknya yg sedang sakit…nampaknya Allah lebih menyayanginya…Tabahkan hati adikku…be strong..4 u & ur famly…”Dari DIA kita datang, kepada DIA juga kita kembali..”akan tiba masa kita jua..Lambat atau cepat…Namun ia pasti menanti..Sama-samalah kita doakan kesejahteraan arwah di tempat yang kekal abadi…Moga dicucuri rahmat dan ditempatkan di kalangan orrg2 yg beriman dan beramal soleh…Alfatihah….

0 comments:

© Copyright by Memori Tercipta | Template by BloggerTemplates | Blog Trick at Blog-HowToTricks