Aida Arisya In D' House

Aida Arisya In D' House
Pada Yang Esa kupohon... agar apa saja yang kubicara, tidak menjadi racun untuk sesiapa, tetapi penawar hati dan budi. Pada Mu Tuhanku... kupohon kekuatan agar jejariku mampu untuk menghulurkan sesuatu, yang akan menjadi halwa minda buat yang membaca bisikan hatiku. Berbicara setulus kata. Berkata dari hearty yg indah berbahasa..~ Kata-kata bukan dusta tp, patah-patah yg puitis ikhlas dari jiwa yg ada!! BlOg ini memberi peluang insan yg kerdil menuturkan bicara seketika selagi ada dayanya!!~ SEUKIR SAYANG, SECANGKIR KASIH, & SEKELUMIT CHENTA!!~

Followers

CLICK ME!!!

There was an error in this gadget

~Kisah Hidupku~

on Saturday, February 11, 2012

FEBRUARY…bulan yang tak berapa busy..kerja dah makin slow dah..tapi bosan pulak bila dah kurang kerja ni..sampai tak tau nak buat apa dah..ermm susah gak camni ekk..hahaha…
SELASA : 31 hb Jan after kerja g layan pre-screning Haywire with my twin, Iela, IlaDamia, Hana, Adi Mentor, Kalai & Eone…fuhh tajuk cam gempak..ada babak gaduh2…sekali makaiii..so boringggg..ngan background muzik yang entah apa2 jer…tak sampai 30 minit kitaorang semuaaa cauuuu cinnn cauuu..hahahha..lembab giler cite ni…so kita org kuar g lepak mamak..lagi best..hahahha
RABU : 1 February 2012.. Setiap tahun pada 1 February di isytiharkan “Public Holiday” sempena “HARI WILAYAH” tapi untuk yang bekerja di KUALA LUMPUR sahaja laa..hehhehehe termasuklaa saya…So disebabkan beberapa arini asyik aktiviti luar…guna kan peluang yang ada tuk bersihkan rumah & membasuh…Petangnya kuar ker TV3  meet my twin..almaklum laa dia bekerja…hahaha kesiann diaorang…g sana saje nak jeleskan diaorang yang bekerja…ahakss…After ker TV3 ker Giant Kota Damansara beli barang dapur..acehhh cam masak jer kan..hahaha
KHAMIS : After kerja terus ker Mid Valley meet my “Barbie Doll”Alyah…hee..tiba2 dia inform nak g Mid Valley & ajak jumpa…nak cari barang katanya..ku apa lagi…habis jer kerja bergegas kesana..nasib baik laa Mid Valley tu tak jauh dari opis ni…tapi kalau jauh pun sanggup…semua hanyalah #untukmu laa katakan..hahaha…ingat nak cari something tuk dia…tapi memandangkan dah berkali-kali dia call tanya kat mana takberkesempatan nak membeli belah..terus ker DOME…dia dah setia menanti ngan kawandia…Thanks awakk..belanja kiteww & kasi present kat kitew..terharu jap sampai tak terkata..sepatutnya kiteww yang kasi awak hadiah..huhuhu...seronok lepak-lepak & bersembang ngan my Barbie doll…walaupun suara dia nak kuar tak nak gara-gara hilang suara after AJL..bilaku diam dia ajak sembang..kiteww kesiankan dia nak ajak sembang banyak-banyak…seksa mendengarnya…dalam tak de suara sempat dia tunaikan permintaan ku tuk buat video wish besday kepada KakFafau…thanksss awak..u so sweet..Thanks for da moment-moment indah bersamamu walaupun hanya beberapa jam..awak buat kiter rasa bahgia sangat…thanks for da friendship..heart u my Barbie doll
JUMAAT  :After kerja g One Utama meet my kembar & da geng..g Dinner & after that kitaorg berFutsal..yuhuuuu…seronok lak tiap-tiap minggu bersukan ni..ada jugak aktiviti mengeluarkan peluh…kali ni ramai lak join..so xde laa semput sangat..hahaha..rata-rata semua staff media prima…thanks my girl’s..you all rock my day…semua sporting & thanks laa tunjuk ajarku sifu..terror2 laa diaorang ni main..maklum laa pemain futsal tv3 semuanya..ok see u guy’s next week k..maju la sukan tuk wanita seluruh dunia…hahhaha
SABTU :Petang meet my Girl’s Iela, Em, Sazz & IlaDamiaa…layan karoks..walaupunku cam biasa..jadi pemerhati jer..sampai sudah diaorang paksa suh karoks ku buat tak tau jer…hahahaha..After karoks g dinner lak..Park kete kat TV3 then g satu kete jer ke Kampung Baru..Restoren Castle..tak penah-penah g makan sini..boleh tahan laa masakan dia…sedappp…
AHAD :Hari ni 12 RabiulAwal 1433Hijrah..Hari kebesaran junjungan besar NABI MUHAMMAD SAW…Selawat & Salam ke atas junjungan besar kita..Pagi-pagi ari dah bangun..kul8am ker Pasar Tani Shah Alam..dari kul8-11am..habis satu pasar g round..kaki lenguh duit pun melayang..hahahaha..After pasar tani kita orang ker Low Yatt lak..haa ni lagi satu tempat menghabiskan duit…gilerlaa..tak pasal-pasal beli “Barang Baru” muhahahaha sekali shopping nah kauuu….habis gaji..x sedar ni baru awal bulan..nampaknya after this makan meggi jer laa cik aida oiiii….tu arr shopping x beringat lagi..kan dah terpaksa makan meggi…nasib badan…saat ni laa terasa lambatnyaa claim OT nak masuk..hahahaha..tak habis setakat tu…after Low Yatt ker Uptown Kota Damansara…nasib baik kat sini memang g nak beli satu barang tu jer..so takde laa tergoda nak beli benda lain..walauuupunnnn kuat giler godaan syaitannn yg menghasut beli itu ini..hahahaha..nasib baik boleh d kawal…
ISNIN : Public Holiday lagi sempena Keputeraan Nabi Muhammad SAW semalam…So arini bangun pagi-pagi g main badminton ngan geged’s at Arena Sport Lee Chong Wei…After badminton layan cendol kedai sebelah…
Lepas tu tanpa plan kitaorang ker Subang main Roller Skating..fuhh beria awal-awal ku tak nak main..sekali dah terror main tak nak balikkk pulakkk..hahahha..korang laa ni bawa masuk sini..now dah merindu nak g sana lagi..muahhahaha…
Balik kitaorang lepak makan-makan kat pantai dalam sampil pangkah undi..gerak gempur..semangattt takk??hahahha
SELASA : Holiday lagi sempena Thaipusam..haiyoo banyak tul holiday bulan ni…tapi holiday ku tak bermakna ari ni seandainya duduk d rumah sahaja..giler laa seharian tak kuar rumah..jadi suri rumah Berjaya gara-gara dah banyak menghabiskan duit..hahaha..duk rumah muhasabah diri jap..gitewwww

1 comments:

Syira Rara said...

salam..hai baru singgah ur blog..klau rajin singgah la my blog dan klau sudi follow la..blh share byk cerita menarik (^_^)

© Copyright by Memori Tercipta | Template by BloggerTemplates | Blog Trick at Blog-HowToTricks