Aida Arisya In D' House

Aida Arisya In D' House
Pada Yang Esa kupohon... agar apa saja yang kubicara, tidak menjadi racun untuk sesiapa, tetapi penawar hati dan budi. Pada Mu Tuhanku... kupohon kekuatan agar jejariku mampu untuk menghulurkan sesuatu, yang akan menjadi halwa minda buat yang membaca bisikan hatiku. Berbicara setulus kata. Berkata dari hearty yg indah berbahasa..~ Kata-kata bukan dusta tp, patah-patah yg puitis ikhlas dari jiwa yg ada!! BlOg ini memberi peluang insan yg kerdil menuturkan bicara seketika selagi ada dayanya!!~ SEUKIR SAYANG, SECANGKIR KASIH, & SEKELUMIT CHENTA!!~

Followers

CLICK ME!!!

There was an error in this gadget

~HOTFM BIG JEM at Dataran ShahBandar Kuala Terengganu~

on Monday, June 25, 2012


Tetiba baru teringat kitew belum update story ni lagi…hahaha maafkan saya (versi zizan)…punya laa lama…dah basi kot cite ni…tapi kitew tetap nak story jugak walaupun dah basi….aritu..kami buat trip 2 kereta ker ganu untuk hotfm bigjem…dari KL ke Kuala Terengganu…Ok jom kita mengimbau kenangan jap…
Jumaat after kerja konon-konon nak balik tido..coz kul2pagi nak jalan jauh..sekali ada orang call ajak datang rumah dia…ni dah kes PAKSA RELA dah ni…hahaha...Ajak makan-makan katanya dia dah masak…so apa lagik…after kerja terus ker Hulu Langat…dalam kata nak singgah sekejap takde maknanya..bila dah sampai  rumah dia dah tak sekejap laa jawabnya…lepas makan borak-borak aktiviti terbaru…dalam kul 10 lebih jugak laa baru balik..kelam kabut balik coz tak habis packing lagik..hikhikhik..so tak tido laa jawabnya…
Kul2am terus gerak ker kuala terengganu..drive tanpa henti…berhenti pun dah Subuh tuk solat..hikhikhik..alhamdulillah perjalanan kami lancar…. selamat sampai tempat yang di tuju kul7am..Nak check-in tak dapat lagik..so terus g Dataran..sarapan jap..lepas tu round-round dulu sementara boleh masuk hotel…sambil-sambil tu duk kacau Mama & My Barbie Doll… Dah laa datang tak bagitau..nak surprise gitewww..sekali kacau diaorg nah kauuu..mama cakap ku “Saico”…hahaha ok wait & see u kata kat mama…hmmm tak caye ekk…
Dah kacau mama kacau my Barbie doll lak..ajak breakfast nasi dagang..sekali dia cakap “propa jer awak ni…ok kita nk g soundcheck” hadoiiiii dua-dua tak percaya ni…ku jawab balik..ok laa nanti awak jangan terperanjat tengok kta depan stage…hahaha…lepas round-round g Dataran balik..misi nak surprisekn my Barbie doll…tengah-tengah dia duk soundcheck atas pentas..steady jer ku duk memerhati dari bawah payung kat sebelah stage..dia tak perasan pun..sekali tengah-tengah nyanyi dia terpandang & terkejut..haaaa dah lari key dah…boleh lak tengah nanyi duk cekik pinggang & tergelak pandang ke arahku…hahaha comeyyy muka terkejut & geram awak tuh…kihkihkih…Lepas dia habis perform dia tarikku ker backstage….marah betul dia ku tak bagitau awal-awal..mati0mati dia ingat saya main-main..heee..tapi dia suka sebenarnya ku datang..nampak muka excited dia…dia tak bagi ku check in hotel…dia suh duk ngan dia..tapi ku cakap datang ngan kawan-kawan ni..diaorang nak g check-in dulu..kita datang bilik awak nanti k :)
Dah kul12tghri masa tuk check in…balik hotel rest jap..mandi-mandi tuk bersedia nak berjamming petangnya…pukul 2lbh gerak ke Dataran balik..layan makan nasi dagang Opah & Sapura bawak..tq Opah & Sapura….lepas tu layan siaran luar..hee jumpa my fren..Zul..tapi busy beno dia tu..maklum laa producer…nak borak pun tak berkesempatan…boran ngan Ain jer laa..Rata-rata boss & penyampai KL memang terharu ngan kedatangan kami dari jauh…cewahhh perasaan jap..ahakss…ehh betul laa ni..saya bagitau apa yang diaorang cakap jer..theeeee…
Kul4pm KONSERT bermula..my Barbie Doll pun perform petang..gigih berjemur tengah panas terik…konsert petang dari kul4-7pm…yeayy dari atas stage mama dah nampak kami…dia tabik spring kea rah kami…yuhuu semangattt jap…lepas habis sesi petang  balik hotel balik…sekali my Barbie doll bagitau suh datang backstage…patah balik g dataran..sekali makk aiii ramainyaaa manusia..tak sanggup rempuh ker depan..sambil menantikan feedback dia jalan-jalan gerai-gerai kat tepi tu mencari cenderahati skit..hikhikhik..sempat laa grap beberapa barang…lepas tu dia kata tunggu kat hotel la..ramai sangat orang..so terus ker hotel..then kitaorg g makn-makan kat batu buruk..lama gak lepak..siap g rumah kawan dia….balik-balik makan g dataran balik jumpa mama & kawan yang lain…lepas tu g makan-makan ngan Mama lak..kesian mama dia dah kelaparan…macam-macam dia order..kami jugak laa yang kena habiskan…apa-apa pun thanks mama for ur time….you rock our day..mamalah ratu hatiku…jantungku..nadiku…kekuatanku & semangatku….
Dah lewat malam semua dah kepenatan…ku lagi laa dengan tak cukup rest & tido…sampai-sampai hotel..mandi terus tido…esoknya sebelum balik bawa diaorang ke Pasar Payang, Pantai Batu Buruk, beli keropok lekor & baru gerak balik KL…alhamdulillah perjalanan lancer pergi & balik…lots of FUN wif them..they are part of my life..thanks tuk semuanya…

0 comments:

© Copyright by Memori Tercipta | Template by BloggerTemplates | Blog Trick at Blog-HowToTricks