Aida Arisya In D' House

Aida Arisya In D' House
Pada Yang Esa kupohon... agar apa saja yang kubicara, tidak menjadi racun untuk sesiapa, tetapi penawar hati dan budi. Pada Mu Tuhanku... kupohon kekuatan agar jejariku mampu untuk menghulurkan sesuatu, yang akan menjadi halwa minda buat yang membaca bisikan hatiku. Berbicara setulus kata. Berkata dari hearty yg indah berbahasa..~ Kata-kata bukan dusta tp, patah-patah yg puitis ikhlas dari jiwa yg ada!! BlOg ini memberi peluang insan yg kerdil menuturkan bicara seketika selagi ada dayanya!!~ SEUKIR SAYANG, SECANGKIR KASIH, & SEKELUMIT CHENTA!!~

Followers

CLICK ME!!!

There was an error in this gadget

~Dairi Ramadan AidaArisya~

on Monday, July 30, 2012

Alhamdulillah kita dah berada di pertengahan Ramadan..Ramadan awalnya adalah rahmat, pertengahannya magfirah (pengampunan) dan akhirnya adalah pembebasan dari api neraka…Ermm Macammana puasa kalian semua tahun ni??adakah kita menjadi lebih baik atau masih sama seperti sebelumnya..Moga Ramadan ini memberikan kita seribu satu makna dalam perjalanan & coretan hidup kita di dunia yang sementara ini…Moga Ramadan kali ini lebih baik dari sebelumnya bak sepotong nasyid ni yang berbunyi “Ku mengharapkan Ramadan kali ini penuh makna agar dapat kulalui dengan sempurna”…setiap kali dengar lagu ni pasti bergenang air mataku…Insyaallah moga ibadat kita di terima olehNya..

Puasa kali ni memberi erti yang besar buatku..insyaallah permulaan yang baik untuk semuanya…moga ku menjadi hambamu yg istiqamah…Alhamdulillah..syukur pada Ilahi kerana dapat menyambut permulaan puasa bersama famly tercinta di kampong walaupun pada masa tu kite “cootiii” sebenarnya..hahaha..takpe laa bak kata kakak kitew sorang tu “nikmat sambut permulaan puasa bersama famly lain macam kan?rasa happy dia tak sama cam kitew celebrate kat kota?...kitew paham dia sebab dia pun sama tengah “cottii” cam kiteww..tapi dua-dua beria balik kampung cam berpuasa..hahaha kelakar kann…tak pe kami hanya memeriahkan suasana berpuasa di desa..nak tangok famly kami bergumbiraaa di bulan yang baik ni…betulll kee tidakkkk kakak???kannn heee…

Tiga hari di kampung sangat indah…..lebih-lebih lagi dengan kehadiran permata hatiku Anis Farhana di rumah memeriahkan lagi rumah dengan tangisan si kecil yang sudah 14 tahun tiada tangisan baby kecil…kitew laa orang paling happy untuk melayan kerenahnya…After dua hari berpuasa di desa pulang ke kota menjalani & rutin-rutin hidup di kota..biasa laa mencari rezeki tuk famly…katanyaaaa…hahahha.. Sampai-sampai di KL baru jer nak bersedih hati berbuka sorang-sorang di kota ni..sedih tahuuu jadi anak rantau ni..makan tak lalu..maklum laa baru nak start 1st puasa walaupun orang lain dah 4 ari puasa hahahaha…tiba-tiba ada laa “Mama” budak tu suruh datang rumah berbuka & bersahur bersama…biasa laa balik kerja bulan-bulan puasa ni jem dia lain macam skit…so ku cakap berbuka dulu..nanti kita sampai kita baru berbuka..hahaha…memang lambat gak laa sampainya…yumeyhhh banyaknyaa lauk…tapi as usual laa..masakan diaorang banyak yang pedas tapi sedap..hahaha…apa-apapun terima kasih mama & adik-adikku…untunglaa ada jugak “famly” kat KL rupanya…hahaha teringt mamanya berkata “jangan lupa awak tu ada famly jugak kat sini” hahaha…nak tido sempat lagik diaorg ajak ku cerita..hamboiii tak habis lagi dia nak tahu apa yang berlaku ari tu..hahaha..dah close story laa…tak yah di ingat…ahakss…kita jalani apa yang mendatang dengan lebih baik…diaorang gak yang cakap..jangan nak sedih-sedih sangat…kalau sedih datang jerk at diaorang..pintu rumah sentiasa terbuka…sweetnyaa mereka…luv u all…

Hari berikutnya plan nak berterawikh di Masjid Kota Damansara..kebetulan dekat lak ngan rumah my fren..fifiey..dia ajak berbuka rumah dia…alhamdulillah..rezeki Ramadan…ahakss..thanks fiey…Petang tu ku update status nak berterawikh di masjid Kota Damansara tiba-tiba mama mia ajak berbuka bersama…alaa sorry kakakku,,dah berjanji dengan my fren..next iftar k…rindu sangat kat anak-anak…

Haa taipp punya taipp panjang pulak story kali ni..ok next enty kitew sambung Dairi Ramadan AidaArisya Part II hehehe…Salam Seribu Satu Malam

0 comments:

© Copyright by Memori Tercipta | Template by BloggerTemplates | Blog Trick at Blog-HowToTricks