Aida Arisya In D' House

Aida Arisya In D' House
Pada Yang Esa kupohon... agar apa saja yang kubicara, tidak menjadi racun untuk sesiapa, tetapi penawar hati dan budi. Pada Mu Tuhanku... kupohon kekuatan agar jejariku mampu untuk menghulurkan sesuatu, yang akan menjadi halwa minda buat yang membaca bisikan hatiku. Berbicara setulus kata. Berkata dari hearty yg indah berbahasa..~ Kata-kata bukan dusta tp, patah-patah yg puitis ikhlas dari jiwa yg ada!! BlOg ini memberi peluang insan yg kerdil menuturkan bicara seketika selagi ada dayanya!!~ SEUKIR SAYANG, SECANGKIR KASIH, & SEKELUMIT CHENTA!!~

Followers

CLICK ME!!!

There was an error in this gadget

~Dairi Ramadan AidaArisya Part II~

on Tuesday, July 31, 2012

Wahh curlashhh kau jah..tajuk tak boleh blaaa..ala-ala “Dairi Ramadan Rafiq” gitewww..tak kisah laa apa pun tajuknya…kitew punya blog kan..haha…ehh bulan puasa tak baik emo-emo…okk istighfar banyak-banyak…

Ok mari sambung story..Ramadan berikutnya berbuka dalam kereta gara-gara jem yang amat…after maghrib singgah di Masjid berhampiran untuk maghrib…sekali arung buat..tunggu isyak & terus berterawikh…sekali dalam masjid jumpa opismate..mak aii keciknyaa dunia..hahahha

Esoknya pulak my gojes fren ajak buka sama-sama dekat Bawal Power Kota Damansara…kali ni team tak cukup..ada yang ada hal..ada yang tak sihat..ada yang shooting…ermmm xpe next kita buat Iftar sama-sama lagi k…ku pun tak sihat sebenarnya…tiba-tiba kat opis selsema teruk giler..habis satu kotak tisu d kerjakan…tapi dah janji kan…kata JANJI DITEPATI hahaha..dah janji nak datang ku pun gagahkan diri…kata jumpa kawan-kawan ni yang sakit boleh jadi baik…tak giteww almy..hahaha…balik tu singgah Chatime pulak..duk minum sambil borak borak..siap aktiviti mendownload lagu lagik..hahahh kitew laa jadi magsa…tukang download..ahakss…Balik rumah makin teruk…nak demam dah…so tido jap…patutnya malam ni ada badminton..tapi serius malam tu tak larat sangat…so tido awal malam tu…

Tiba-tiba lewat pagi seseorang kejutkan dengan panggilan telefon “awak..jom kita sahur sama-sama” huhh seakan bermimpi…ingatkan mimpi..sekali betul..hahahha..dalam tak sihat..ku gagahi diri…giler tanak...dah lama tak jumpa & lepak dengan dia kot…lagipun dia kata nak spent time ngan kitew sebelum “bercuti” alahaiii sweet laa awak ni…ni buat kite makin sayang kat awak ni…dia siap suh bawa baju siap-siap..tido rumah dia….Sambil sahur story morry dan diiringi alunan lagu “Kau Yang Terindah” kat hp dia…ermm sedap tak terkata lagu ni…kalah mee goreng kat depan mata tu..hahaha…After sahur balik rumah dia…sementara tunggu subuh kami borak borak dulu..ku yang tak sihat & selsema terpaksa buat-buat sihat…padahal time tu mata dah merah sebab panas badan..hahaha…bila dia tanya kita kata ok jer..kahkahkah..tanak laa bagitau..nanti dia suh kitew rest & tido…kata nak spent time together-gather…hehehe alasan ni…

Gara-gara tido lambat so bangun pun lambat…tapi as usual laa kite tetap awal pada dia..hahahaha habis laa majalah ku baca..dah tak tau nak buat pe…Tiba-tiba petang tu dia buat kitew terharu…dia bagi kitew hadiah…sepasang baju kurung…buat raya katanya..dan juga beg…ahaks..u touched my heart laa kakak….terus tacing..dia ni baik sangat laa..dah tak tau kitew nak describe dia ni camne…awak anugerah terindah buat kitew…thanks tau awak tuk semua ni..kitew hargai sangat…kitew nampak keikhlasan di mata awak…terima kasih sudi jadi kawan terbaik kitew & jadikan kitew sebahgian dari kehidupan awak…Maghrib tu berbuka sama-sama beli kat luar..kitew asyik kena tegur jer sebab makan sikit..dia kata cam tak bergerak nasi tu..hahahha..nak buat camne awak..tangki kitew kecik…penuh ngan air..hahah..camnilaa kita kalau berbuka…

After solat maghrib balik rumah..coz ada benda yang dia kirim nak dibeli kat pasar malam…lagipun jap lagi dia pun nak kuar…ada kerja..tanak laa pulak kitew kacau dia bekerja..baik kitew balik rumah dulu…Balik, terus ke pasar malam..cari benda yang dia nak tu…barang dia dah beli turn kitew lak shopping..amboiiii kitew yang terlebih shopping nampaknya…hahhaha..Balik-balik sementara dia call tertido lak..hikhikhik..demam x kebah lagik sebenarnya…saja buat-buat sihat depan dia..kikikiki..nanti dia risau seribu satu macam pesanan dia kasi..hehehe luv u kakak…

….To be continue… ~Dairi Ramadan AidaArisya Part III~

0 comments:

© Copyright by Memori Tercipta | Template by BloggerTemplates | Blog Trick at Blog-HowToTricks