Aida Arisya In D' House

Aida Arisya In D' House
Pada Yang Esa kupohon... agar apa saja yang kubicara, tidak menjadi racun untuk sesiapa, tetapi penawar hati dan budi. Pada Mu Tuhanku... kupohon kekuatan agar jejariku mampu untuk menghulurkan sesuatu, yang akan menjadi halwa minda buat yang membaca bisikan hatiku. Berbicara setulus kata. Berkata dari hearty yg indah berbahasa..~ Kata-kata bukan dusta tp, patah-patah yg puitis ikhlas dari jiwa yg ada!! BlOg ini memberi peluang insan yg kerdil menuturkan bicara seketika selagi ada dayanya!!~ SEUKIR SAYANG, SECANGKIR KASIH, & SEKELUMIT CHENTA!!~

Followers

CLICK ME!!!

There was an error in this gadget

~Spent Time With My BFF (Best Friend Forever)~

on Saturday, July 4, 2009

Ari ni duk rmh…sementara tunggu famly datang mybe ptg kot bru diorang sampai dari Johor…

Semalam seharian berjalan dengan my bestfren(Aliah)..dari pagi hingga mlm spent time dengan dia…Laa balik kampong..kalau tak leh jalan ramai2..lagipun dah lama tak hangout dengan diorg…maklumlaa semua busy..lgpun Aliah dah kawin…tu yg susah skit nak lepak2 cam dulu…ni kebetulan husband dia ONCALL…tu yg kitaorg merayap sakan…(ni laa klu kawin ngan doctor kn..kerja x menentu..slalu kna tggl…tp ok gak…kawan ku yg penakut ni dulu dah terpksa tggl sndiri time husband oncall….huhuhu)…tengahari pergi kenduri kawin sedara Aliah kat Putrajaya…Faizul(husband Aliah) pun datang lunch skali kat situ..coz dia kerja kat Hospital Putrajaya…dekat je area situ..lama jugak x jmp Faizul..ingatkn makin kurus sebab Aliah ni malas masak..hahahaha…rupanya makin sihat sekarang…dia cakap makanan kat area putrajaya tu best2…mana x sihatnya….hahahahah….tapi yang x tahan nya smpi2 dia ckp…”aiii Fairy???x busy ke ari ni??”hahaha..sebenarnya dia ni saja menyakat..Aliah ckp Faizul suka tgk page saya coz tiap kali gambar mesti ada gambar ngan artis…lepas tu dia tnya “Fairy ni kerja apa sebenarnya??hahahaha….tu yang dia tanya x busy ke ari ni…hampeh tull diorg ni….lepas mkn2 lepak2 & borak2 jap..Faizul pun g Hospital balik..sambung kerja..kitaorang duk tunggu situ lagi…duk makan makanan2 yang best..hahahaa…mmg 1st class laa catering yang diorg amk tu…semua lauk2 mmg best..pencuci mulut pun banyk & sedap2….lupa lak amk card nama catering tu…bab kata Aliah nanti nk kawin leh tempah yg ni..hahhaha..sabo je laa….
*We are here!!!*

*Pasangan Bahgia-Aliah & Faizul*

*Wif My Bestfriend*

Lepas kekenyangan kitaorg balik…otw nk balik tu Aliah ckp cam bosan lak balik awal…xde orang gak kat rmh…lps tu dia ajak g Kedai Ariani…nk cari tudung..kitaorg pun g laa Jln TAR…x pasal2 Aliah jadi model dlm tu…hahaha sbb pengurus dia nk ajar cara pakai yg baru…hbs semua yg ada dlm kedai tu tgk…kihkihkih…saya pun cakap kat Aliah “Lepas ni U ganti Eikin laa yek”hikhikhik…lagi pun masa awal2 masuk situ cashier kat situ cakap ngan kawan dia “ehh cam model laa dia ni”…hahhaha..lps tu kitaorg kat sebelah terperanjat trus pandang diorg…diorg pun ngan malu2 cakap “ehhh terkuat lak cakap”..hahahahaha…sabo je laa…
*Ni gambor selepas Aliah kna jadi model Ariani..wakakak-Ni laa kerja dia sepnjng perjalanan..org sibuk drive dia sibuk ambil gambar :) *




Lepas penat2 jalan2 kat jln TAR tu..kitaorg pun balik…otw nk g rmh Aliah terpandang signboard Pameran Kerja Kawin kat Kompleks Kraf…apa lagi…Aliah pun trus ajak g sana lak..hahhaha…lgpun dekat area situ gak…hikhikhik…tgk2 jap sekitar pameran tu…lps penat baru balik…lepak2 rumah Aliah dulu…lgpun Faizul x balik malam ni..dia Oncall hingga pg….Aliah ajak tdo sana..tp x bawak barang2 & baju lak…x jadi laa tdo…just lepak2 & terpaksa jd model tuk Aliah makeover wajahku…hahahha…ni laa kerja dia dari dulu..suka sangat makeup kn saya…time nk balik lak tu..hahhaa…orang lain nk g jalan2 baru makeup..kita dah nk balik baru makeup..lps tu mula laa nanti budak2 rmh pun tegur..lawanyaa..g mana ni??hahhahaa…dah berapa kali balik rmh dlm wajah yg dimakeup oleh Aliah…hahaha..dia cakap dah lama nk makeupkn orang…nk makeup kn faizul dia marah…sabo je laa…blh lak nk suh Faizul tu jd model dia…
*Tarrraaa..ni laa hasilnya setelah di makeover oleh Aliah...huhh sabo je laa.*




Seronok lak jalan2 walaupun penat…Aliah cakap next time if Faizul oncall lg leh ajak g jalan2 lagik…ohhh lupa…next year..maybe bln Mei Aliah akan berpindah ke Kelantan…hubsband dia nk further study buat Master kat HUSM for 3 years…dia pun terpaksa ikut kesana & cari kerja kat sana laa pulak….uhuksss sedeynyaa…tp dia ckp 3 years je kot..lps Faizul dah hbs study balik KL balik…

Ehh korang..bila nk dapat baby ni??x sabar nk jadi aunty….Matun end of December ni dah due…Kak Long pun early December due…korang ni yg kawin dulu x teringin nk timang baby lg ke??dah2 laa tu asyk honeymoon 2 org je…hahhaha…Babah & Mama dah x sabar nk timang cucu tu  Baby pun mesti dah x sabar nk jd Maksu kn baby…

0 comments:

© Copyright by Memori Tercipta | Template by BloggerTemplates | Blog Trick at Blog-HowToTricks