Aida Arisya In D' House

Aida Arisya In D' House
Pada Yang Esa kupohon... agar apa saja yang kubicara, tidak menjadi racun untuk sesiapa, tetapi penawar hati dan budi. Pada Mu Tuhanku... kupohon kekuatan agar jejariku mampu untuk menghulurkan sesuatu, yang akan menjadi halwa minda buat yang membaca bisikan hatiku. Berbicara setulus kata. Berkata dari hearty yg indah berbahasa..~ Kata-kata bukan dusta tp, patah-patah yg puitis ikhlas dari jiwa yg ada!! BlOg ini memberi peluang insan yg kerdil menuturkan bicara seketika selagi ada dayanya!!~ SEUKIR SAYANG, SECANGKIR KASIH, & SEKELUMIT CHENTA!!~

Followers

CLICK ME!!!

There was an error in this gadget

~ Check List 2009~

on Monday, December 21, 2009

Sedar tak sedar kita dah hampir sampai ke penghujung 2009...pantasnya masa berlalu meninggalkan kita...so kawan2 camner???azam tahun ni dah direalisasikan ke blm???ME???Alhamdulillah…seperti yg saya target...boleh dikatakan 90% list azam yg di buat awal tahun baru ni dah direalisasikan…syukur pada yang Maha Esa kerana memberikan kesempatan untuk ku meralisasikan apa yg dihajati..memakbulkan doaku..terima kasih jugak kerana hingga saat ini masih dipanjangkan usiaku dan diberikan penghidupan buat hambamu ini untuk terus bernafas di muka bumi ini..Terima kasih Ya Allah….Terima kasih jugak buat teman2 yg banyak membantu dalam meralisasikan impian2 tersebut…buat teman2 yg sentiasa bersama tika berduka & gembira…and not forgotten…of kosh laa to u my dear..yg sentiasa menceriakn hidupku & alywas be wif me..thanks a lot cyng ( you know who u are..)…luv u 4 ever….

Ok ni dia listing azam yang di Posting pada 12 January 2009 ::Tajuk : Azam 2009:: …nk check yg mana dah selesai….

Antara list2 azam terawal 2009 yg perlu dicapai ;

1. (Done)Beli MP3 – mula2 nk bli satu je..last2 result PMR dah kuar kna bli 2 lak..1 tuk diri sendiri & 1lg tuk adk yg baru lps PMR…ari tu dah jnji dapat result cemerlang dapat MP3…huhhh nasib baik tahun ni sorg je yg ada exam besar….klu x pokai kakak dia..hahahha…ingtkn nk bli tu adk je dulu…kakaknya xpe..akhir tahun ke baru bli..huhuhu ….tp azam ni dah tercapai 2mggu lps…hahaha….dah g bli pun tuk adk…tuk diri sendiri pun dapat..hikhikhik…

p/s : tq2 4 yg sudi blikn tuk saya…buat susah2 je....i luv it :)

2. Further study – Insyaallah klu xde aral tahun ni ingt nk further study..famly pun dah bising tnya bila nk further study lagik…

p/s : alamak….nampaknya yg ni asyik tertangguh jek…bila laa akan tiba saat ni ye..rasanya dah tepu pulak otak ni lama sngt x study…but I think I must further my study laa..but I don’t know when??kerja ni buat saya terikat ngan komitment kerja laa..x de masa nk study..hatta amk PLK or PJJ skalipun…kna cari kerja yg tak yah kerja ari sabtu & ahad..sekurang-kurangnya ada masa jugak laa nk study…

3. (Done)Beli laptop – ni insyaallah klu cukup budget bru blh beli…tp klu jadik further study nak tak nak kna bli jgk la…bila dah further study dah jadi satu keperluan tuk sorg student….nk bli vaio rasanya x cukup budget….bestnya klu ada org kasi laptop vaio(hahhaha…berangan je laa…sapa enth nk kasi..kihkihkih..)…nmpknya bli laptop biasa je laa…klu dpt yg cam kak fara tu best gak..kecik je..senang nk bawa kemana2…

p/s : hahaha yg ni x further study pun dah bli..camne tuh???hahahha..ni bukan sebab terlebih budget ni…klu ikutkn mmg laa budget x cukup..tp disebabkan kes kat opis ni laa..ari tu blh lak boss ni bising2 ckp saya cari kerja lain..sbbnya masa wife dia bukak pc ni dia dpt search saya ada bukak file RESUME…tp dia x leh bukak sbb saya save dlm pendrive…huhuhuhu…so dia pun tnya laa ada mintak kerja lain ke…huhh malas lak nk dgr dia berleter..dia pun cam dah bising..x leh on9 dah time kerja…huhuhu..so dgn nekadnya TERPAKSA laa bli laptop & modem skali…sbb budget xde bli Compaq 12 inchi je & modem celcom…nk bli vaio x mampu…hahhahaha

4. Diet lagik – huhhhh azam tahun lps dah tercapai tuk kurus….alhamdulillah….tp mmg ramai terkejut tgk perubahan diriku skrg,samaada rakan2 skrg,rakan2 dulu yg time study,sanak saudara & lect masa study dulu….smpikn baru ni jmp mak matun masa kenduri matun terkejut tgk….ingtkn dia dah x knl..maklum laa dah bertahun2 x jmp…last jmp masa g penang semesta 4 dulu…uitss nmpknya berhasil jgk azam tahun lps…tp tahun n ink turunkn skit lagik berat badan…hahhahah…(ni mesti ada yg kna sound ni)…hahhahaha…

p/s : Uwaaaa nmpknya azam tuk menurunkan berat badan tahun ni x berjaya lorrrr :( sedihhh giler…huhuhuhu..macam dah naik skit ada laa..hahahhaa..x sukaaa..x sukaa...nape laa blh naik ni...hmmm maybe hati senang kot..ye laa org tgh happy kn...tp i think i know why???hahahhaa…

5. (Done)PSP – ni dr tahun lps lagik ni….smpi skrg x dapat2…ada org janji nk kasi…tp smpi skrg x dapat lagik..uhuksss….nk jugak nk jugak..hikhikhik

p/s : yahuuu akhirnyaa…apa yg ku impikan dapat kumiliki….ada jugak org yg baik hati kasi PSP ni pd sbgi hadiah…thanksssss a lot…x tau nk ckp cmne..terharu sgt…..sebenarnya org lain yg janji nk kasi PSP ni..dr setahun ke setahun..x dapat2…tp alhamdulillah…akhirnya ada insane yg sudi blink utkku…love it….

6. (Done)Perubahan – rasa cam ada sesuatu dlm diriku yg perlu ada perubahan...tettttt....biarlah rahsia....insyaallah i’m try my best...betul laa kn semua org nkkn perubahan yg baik dlm hidup mereka..begitu jugak saya sama ada dr segi kerjaya,kehidupan,psahabatan dll….Ku doakn moga tahun ni lebih baik dr sebelum2nya…

p/s : ermm perubahan…I think I dah berubah…but not totally ok..I’M still aida yg korang kenal dulu…cuma ada sedikit perubahan laa kot..ada jugak yg ckp saya ni dah berubah…please deh..saya tekankn di sini…saya tetap saya yg korang knal dulu..Cuma saya berubah bersebab…saya just nk hargai apa yg ada skrg ni..hargai insan2 yg menghargai diri ini…coz before this saya bnyk terluka krna bnyk perkara…x perlu laa saya mention kat sini kn because of what…so saya nekad tuk happykn diri saya tahun ni & menghargai org2 di sekeliling saya…I deserve it!!!alhamdulillah..tahun ni bnyk perkara yg mengembirakan…thanks God..thanks u all guys..& thanks to U dear…

7. (Done)Persahabatan – ku berdoa pda Yang Maha Esa smoga memperkukuhkn ikatan ukwah antara ku & sahabat2 ku…semoga persahabatan kami berkekalan…dijauh kn dr insan2 yg penuh kepura-puraan…mean depan ckp lain blkng ckp lain…senang cite …terima diriku seadanya..baik or buruk…. biarlah ikhlas menyayangi diriku & mencintai kekuranganku…apa2pun terima kasih buat semua teman2 yg ada dlm hidupku sepanjng pjalanan ku di muka bumi ini yg penuh berliku..terima kasih buat teman2 yg sentiasa di sisi tiap2 masa & ketika…

p/s : Alhamdulillah..Tuhan makbulkan doaku….saya gembira mempunyai teman2 seperti kalian…luv u all guys...you know what??korang buatkan saya x berasa keseorangan dalam menghadapi hidup ini…then this year.. I meet someone…very caring..very kindfull..very loving & so dammm baekk sangt…that why laa I luv u so much…you already know right???..u make my life a lot of happinest…walaupun sometime ada jugak sadnya..hahahha..u know about what kn??it because of you my dear…and den..dalam masa yg sama I have new famly here….thanks a lot dear..jdknku sebahgian dr keluarga mereka..i’m happy with them…I love u all guys…hopefully ukuwwah ini berpanjangan sampai bila2….u all alwys in my heart…

8. ….tettt….
9. ..tettt…
10. …tetttt….

Ok done..overallnya banyak terlaksana..alhamdulillah..syukur padamu Ya Allah….Untuk 2010 nanti..banyak lagi agenda yg perlu di rencanakan…nanti nk perah otak tuk pikirkan azam 2010 pulak….InsyaAllah..jika masih diberikan kesempatan olehNya & dipanjangkan umur, pastinya 2010 ini akan ku laluinya sehabis baik…Semoga Allah SWT memberkati & meredhai perbuatan & amal baktiku selama ini..InsyaAllah…diharapkan juga semoga Allah memudahkan rezeki ku..perjalanan ku di muka bumi ini…memberikan nikmat kesihatan yang baik kpdku..keluarga ku..kawan2 ku… serta semoga memberkati Ukhuwwah persahabatan & kasih sayang antara kami selama ini..semoga ukhuwwah ini berpanjangan…Aminnnn

0 comments:

© Copyright by Memori Tercipta | Template by BloggerTemplates | Blog Trick at Blog-HowToTricks