Aida Arisya In D' House

Aida Arisya In D' House
Pada Yang Esa kupohon... agar apa saja yang kubicara, tidak menjadi racun untuk sesiapa, tetapi penawar hati dan budi. Pada Mu Tuhanku... kupohon kekuatan agar jejariku mampu untuk menghulurkan sesuatu, yang akan menjadi halwa minda buat yang membaca bisikan hatiku. Berbicara setulus kata. Berkata dari hearty yg indah berbahasa..~ Kata-kata bukan dusta tp, patah-patah yg puitis ikhlas dari jiwa yg ada!! BlOg ini memberi peluang insan yg kerdil menuturkan bicara seketika selagi ada dayanya!!~ SEUKIR SAYANG, SECANGKIR KASIH, & SEKELUMIT CHENTA!!~

Followers

CLICK ME!!!

There was an error in this gadget

~Konsert Sudirman Abadi Di Hati at RTM~

on Wednesday, March 28, 2012

Tiga hari ulang alik gi RTM sempena Konsert Sudirman Abadi Di Hati..1st day rehearsal adik notty ku call …after kerja ajak gi makan kat Riang-Riang..wehooo lama dah tak g makan sini…after makan-makan gerak ker RTM tuk rehearsal…phewwww lagu2 arwah memang mengimbau memori laa..penyanyi-penyanyi yang bawakan lagu arwah pulak semua hebat-hebat..ada Kak Diba, Dayang, Aril, Black, Tomok...kesayangan saya sorang lagik takde malam ni coz dia ada hal lain kat luar..dia cakap esok jumpa..yuhuuu....
2nd day rehearsal after kerja g RTM lagik…meet my lovely sister’s Alyah & Shylla Amzah…fuhhh lamanyaa tak jmp My Barbie Doll sorang ni..rinduuu giler…layan diaorg rehearsal sampai habis…hee meet kak diba & dayang tuk ari ke2 tapi lupa nk bergambo…ahaksss..
24hb Feb 2012 ari yang dinanti-nantikan KONSERT SUDIRMAN ABADI DI HATI siaran langsung d TV 1…sepanjang minggu ni memang kebanyakan stesen radio & TV memainkan lagu arwah & bercerita tentang sumbangan arwah dalam industry seni..memang permata yang sukar di cari ganti…
Sampai-sampai kat RTM jumpa Apish & Eah kat café..lepas teman dia makan gi bilik makeup..tunggu diaorang makeup…hee gojess kakakku Alyah & adikku Shylla Amzah ni…kuar bagi tiket kat member..ingat nak layan sama-sama kat atas..sekali masuk dah full sampai ker pintu..mak aiii tak nampak apa-apa pun…kepala orang jer…lepas tu ku turun balik ke bilik makeup..layan kat belakang stage jer laa..hikhikhik…
Boleh dikatakan kesemua persembahan malam tu terbaik laa…kak Adibah Noor tak yah cakap laa..memang amazing..i love her voice…adik & kakakku 2 orang ni tak kurang hebatnya…vocal memang mantap…dalam kesihatan belum pulih sepenuhnya Alyah mampu berikan persembahan terbaik…respect sangat dia ni..dalam tak sihat pun persembahan dia tetap all out…sampai ku pulak yang naik risau…apa-apa pun plish take care urself k…Shylla pulak..sejak dari dulu..bagi jer lagu versi apa..tradisional..pop..R&B semua dia boleh bawak dengan baik…saya memang tertarik tiap kali dia bawa lagu asli..ada soul & lenggok suara dia tu..merduu mendayuu dayuu..cewahh puji lebih ni..ahaks…but ikhlas ni puji..memang dari awal penglibatan Shylla ni ku memang nampak bakat dia ni..Alhamdulillah..baik Shylla mahupun Alyah..dua-dua sekarang mampu membuka mata peminat-peminat di luar sana…orang dah mula nampak & hargai bakat mereka..yelah laa keduanya bermula dari bawah..12 tahun dalam industry..tanpa kenal penat & putus asa..akhirnya bintang mereka makin begemerlapan…I’m proud for both of you…sometime bila diaorang dapat award saya hampir menitiskan air mata...terlalu gembira di atas kejayaan diaorang...sebab saya tahu susah payah diaorang bermula dari bawah...ehh panjang pulak ku merapu..hahhaha..ok lah apa-apapun saya doakan yang terbaik buat mereka...kerana mereka adalah soul saya...from the bottom of my heart...i love u both....
After konsert kat RTM lepak makan-makan wif Alyah, Bosco, Eah, & Apish ..dari bangsar ker pantai dalam balik..pusing-pusing cari makan..hahhaha..thanksss my pretty Barbie doll..for ur time & everything

0 comments:

© Copyright by Memori Tercipta | Template by BloggerTemplates | Blog Trick at Blog-HowToTricks