Aida Arisya In D' House

Aida Arisya In D' House
Pada Yang Esa kupohon... agar apa saja yang kubicara, tidak menjadi racun untuk sesiapa, tetapi penawar hati dan budi. Pada Mu Tuhanku... kupohon kekuatan agar jejariku mampu untuk menghulurkan sesuatu, yang akan menjadi halwa minda buat yang membaca bisikan hatiku. Berbicara setulus kata. Berkata dari hearty yg indah berbahasa..~ Kata-kata bukan dusta tp, patah-patah yg puitis ikhlas dari jiwa yg ada!! BlOg ini memberi peluang insan yg kerdil menuturkan bicara seketika selagi ada dayanya!!~ SEUKIR SAYANG, SECANGKIR KASIH, & SEKELUMIT CHENTA!!~

Followers

CLICK ME!!!

There was an error in this gadget

~Konsert Mini Cerita CINTA Rossa~

on Monday, June 29, 2009

Ok seperti yang dijanjikan...Peresented to you :)

***Firstly…thanks a lot to Mr Nicholas for the ticket & CD…***


Sabtu 27 Jun 2009 bertempat di KL Live @ Life Centre telah berlangsung konsert daripada diva yang didatangkan dari Indonesia iaitu Konsert Mini Cerita CINTA Rossa…saya juga tidak melepaskan peluang tuk menyaksikan konsert tersebut apabila mendapat offer tiket daripada Mr Nicholas from SRC …thanks a lot 4 the tiket yaa…..ooooo panggilan hangitzz yek…sabo je laa….nk suh blnja mkn je kn??oraittt no hal….nanti ekk nk belanja..set time & date je....hahahha…

Secara keseluruhannya konsert tersebut memang best & happening giler dengan pembukaan konsert oleh Dj Hotfm Anne & persembahan dari Kumpulan Sofaz....bab kata Rossa..”Kuala Lumpur luar biasa sekali”…best melayan dari awal lagu hingga lagu terakhir.. Rossa menyampaikan lagu-lagu dari album pertamanya Nada-Nada Cinta hingga lagu dalam album terbaru yang berjudul Rossa…nasib baik laa seminggu sblm konsert dah dapat CD terbaru Rossa & Ungu..sempat jugak laa menghafal sedikit sebanyak sebelum tu…thanks jugak 4 the CD2 tersebut Mr Nicholas  …part yg paling touching bila nyayi lagu Ayat2 Cinta, Takdir Cinta & lagu terbaru Rossa yang paling saya minat Hati Yang Kau Sakiti…hampir bergenang jugak laa air mataku..cengeng banget deh…hahhaha….ermmm 1st dgr lagu ni saya teringatkn kat Someone…hahhaha..dah bgtau dah kat someone tu pasal lagu ni cam ada kaitan ngan dia..rupanya dia pun dah perasan gak..hahhahaha… Ketika mendendangkan lagu Hati Yang Kau Sakiti, Rossa dilihat gagal menahan sebak dan mengalirkan airmata di penghujung lagu tersebut… Mungkin juga terlalu menghayati membuatkan Rossa juga tersentuh dengan bait-bait lagu itu, apatah lagi dengan situasi kemelut rumahtangganya yang mana Rossa sendiri telah akui baru-baru ini bahawa dia dan suaminya, Yoyo tidak lagi tinggal sebumbung sejak setahun lalu, walaupun mereka kini belum bercerai... Namun, Rossa bijak 'menukar' suasana cukup emosi itu dengan beraksi spontan meminta tisu daripada penonton dan meneruskan persembahan dengan sebuah lagu rancaknya yang kini semakin popular di negara ini, Hey Ladies...Sepanjang konsert tersebut Rossa juga tidak melepaskn peluang berkongsi perjalanan kisah2 cintanya & juga kisah cinta bersama mantan BF dia..hikhikhik…sapa tu??adakah Ahmad Dhani??jengjengjeng…tp Rossa menyangkal tekaan yg dibuat oleh salah seorg peminat yg berada di situ…banyak part2 yg mencuit hati…kecoh jugak laa Life Centre tu dengan bicara2 spontan dr Rossa…tp bagiku part yg paling best jugak antaranya bila Pasha masuk menggamatkn suasana dengan menyampaikan lagu duet bersama Rossa dengan cukup ’romantis’ menerusi lagu ”Tercipta Untukku & Terlanjur Cinta”.. Dan memang jika melihat kemesraan mereka di pentas, ramai yang pasti akan mengagak seperti wujudnya 'sesuatu' di antara mereka. Namun begitu, biar apapun tanggapan ramai, persembahan duet Rossa dan Pasha memang 'meletopsss'!..huhhh mmg terlanjur cinta laa dengan Pasha..hahahha..”Kerna Sekali Cinta Aku Tetap Cinta” hikhikhik…nasib baik petang tu sempat bergambar dengan Pasha..sporting jugak dia…dengan Rossa je x smpt bergambar :p tgk pict anak Rossa “Rizky Langit Ramadhan” dalam camera my sister..perghhh comel giler…rasa nk cubit2 jek….nanti nk mintak ngan adik gambar tu..hehehe…Antara artis yang turut hadir menyaksikan konsert tersebut yang saya jumpa antaranya Azizah Arrifin & Maria Tunku Sabri yang sepanjang konsert tersebut dilihat memang setia berdiri...wah semangat diaorang...Melissa(pelakon Cinta Untuk Ain) serta Norish Karman & Bf dia..hikhikhik...

Apa2 pun I’m happy sangat2 mlm tu…coz ada something yang tak boleh & tak kan saya lupakan…so sweet…u make me happy laa..hehehe…Only you know what I mean...hikhikhik....


***Host For The Konsert ~ Anne***

***Pasha ~ Kerna Sekali Cinta Aku Tetap Cinta...***

***Wif My Sister***

4 comments:

pejal82 said...

perghh tak roger2 pun..

~SuperFridey~ said...

aida..bile ko dpt jmpe pasha tu??
ni yg aku jeloz nih...

Aida Arisya said...

pejal - sorry laa aida dpt 2 tiket je...x dpt nk ajak ramai2...ingtkn jmt dah ajak ang....

jumaat-hahaha...jgn jelessss jumaat...biasa laa pasha kn aida punya pacar..ahakss...tu yg dpt jmp...hahahhaha

~SuperFridey~ said...

huhu..tkt tu pon akak aku yg dpt..dia bwk mmbe2 dia laa..

x per laa..ko dpt jmpe pasha..aku dpt jmpe rossa..hehehe~

© Copyright by Memori Tercipta | Template by BloggerTemplates | Blog Trick at Blog-HowToTricks