Aida Arisya In D' House

Aida Arisya In D' House
Pada Yang Esa kupohon... agar apa saja yang kubicara, tidak menjadi racun untuk sesiapa, tetapi penawar hati dan budi. Pada Mu Tuhanku... kupohon kekuatan agar jejariku mampu untuk menghulurkan sesuatu, yang akan menjadi halwa minda buat yang membaca bisikan hatiku. Berbicara setulus kata. Berkata dari hearty yg indah berbahasa..~ Kata-kata bukan dusta tp, patah-patah yg puitis ikhlas dari jiwa yg ada!! BlOg ini memberi peluang insan yg kerdil menuturkan bicara seketika selagi ada dayanya!!~ SEUKIR SAYANG, SECANGKIR KASIH, & SEKELUMIT CHENTA!!~

Followers

CLICK ME!!!

There was an error in this gadget

~Bersahur Dengan Mama~

on Wednesday, August 10, 2011

Inilah Mama ku
Alkisahnya..pada suatu pagi yang dinging...sebelum ayam berkokok...azan berkumandang..dalam keadaan diri yang agak tak berapa nak sihat..demam plus pening kepala...ku gagahkan kaki melangkah ke tempat bersahur...Bila mama sampai (opss bukan mama kandung yaa..hahaha), dia x perasan lagi saya x berapa sihat..budak2 ni laa yg bagitau..terus mama kata "alhamdulillah..patut aida diam jer ari ni" hahaha hampehh dot com betul laa mamaku ini....

Lepas tu bermula laa adegan sweet-sweetnya..asyik panggil namaku..lepas tu tanya..."aida..ok tak??" enth berapa puluh kali enth dia tnya soklan tu..hahhaha...lps tu panggil duk sebelah dia laa..tapi saya taknak..takut kna buli..kahkahkah...

yang paling best dailog ni..
Mama : Aida nak apa2 tak??
Aida : tak nak..xpe laa...
Mama : dah ni semua berminyak x blh makan kan??nak kak fara order yg lain??
Aida : geleng kepala sambil senyum
Mama : Nak bubur tak??
Aida : geleng kepala
Mama : Nak PAPA tak? (sambil tangan dia cover kat mulut..suara x brp kuar ala2 miming..tp ku tau maksudnya sape..hahaha)
Aida : Motippp tiba2 sebut papa...(geleng kepala jer...tu sebut dlm hati..hahhaha)
Mama : Nak sup tak...sup ekor..sedap tau...kak fara order yaa...
Aida : nakk..boleh jugakk..tapi x tanak pedas yaa..

Lepas tu mama terus order sup ekor untukku..ohh sweet laa mama ni..biasa dia suka buli ku..tp ari tu dia caring giler..adehh rasa nak demam ari2...terasa diri ini DISAYANGI..muahahahaha..lepas tu nak balik dia pesan jaga diri..makan ubat..sambil dia sentuh dahiku...ohh terus kebah demamku time tu..hahhahaha...i love u laa mama....

p/s: gambar di atas bukan time sahur pun..hikhikhik..sahur mukaku comot sbb x sht..hikhikhik

0 comments:

© Copyright by Memori Tercipta | Template by BloggerTemplates | Blog Trick at Blog-HowToTricks