Aida Arisya In D' House

Aida Arisya In D' House
Pada Yang Esa kupohon... agar apa saja yang kubicara, tidak menjadi racun untuk sesiapa, tetapi penawar hati dan budi. Pada Mu Tuhanku... kupohon kekuatan agar jejariku mampu untuk menghulurkan sesuatu, yang akan menjadi halwa minda buat yang membaca bisikan hatiku. Berbicara setulus kata. Berkata dari hearty yg indah berbahasa..~ Kata-kata bukan dusta tp, patah-patah yg puitis ikhlas dari jiwa yg ada!! BlOg ini memberi peluang insan yg kerdil menuturkan bicara seketika selagi ada dayanya!!~ SEUKIR SAYANG, SECANGKIR KASIH, & SEKELUMIT CHENTA!!~

Followers

CLICK ME!!!

There was an error in this gadget

~Cry~

on Saturday, November 13, 2010

Orang cakap kalu kita terlalu bergembira & ketawa..at the end of the day kita akan menangis...that true..selalu jadi camni...so setiap apa yg kita buat kna selalu beringt..jgan terlalu bergembira..nk bergembira & berhibur tuk hiburkn hati blh..tp kena seiring...ari ni bnyk sgt ku gelak kot..last2 ku yg menangis...tiba2 dapat bad news dr kg...adik lelakiku masuk hospital...kna tahan ward..dpt jer brita trus call ayah...nasib baik diorg belum tdo...nk cakap ngan my mom xde..jaga adik kat hospital..so borak ngan ayah tnya keadaan adik...risau takut serius...alhamdulillah ayah cakap xde yg serius mana..tp doktor tahan kat ward dulu 2-3 ari kot nk check darah...kna masukkn air...hope everything will be ok...pray for him...kesian kat ma...terpaksa tdo hospital..tahun ni jer dah brp kali my mom tdo hospital..dr adk yg accdnt bln6 ari tu...Ya Allah...tabahkn hati ku & keluargaku menerima ujian & dugaan drMu...Berikan kesihatan tuk keluargaku...Jika saya d beri peluang tuk mengantikn tempat my mom tuk jaga adik kat hospital :(...tp apakan daya..ku jauh mencari rezeki d sini...

Tiba2 termenangis bila ada seseorg yg begitu concern memberi kata2 nasihat & semangat...this is what i need now...d saat ku bersedih..ada org yg bertnyakn kabar..ada org yg mberi kata2 perangsang & semangat..THAT IS WHAT FRIEND FOR...always there for me when i'm happy & sad..time tu kita tahu mana satu sahabat mana satu kawan..di saat ku baca kata2 nya blh buat ke menangis terharu...

Tiba2 ku terpikir...kadang2 org yg x brp rapat ngan kita lebih concern ngan kita..wlpun x selalu bersama..tp selalu bertnya kabar...skrg zaman dah canggih..hp ada internet ada..fb..twitter..bbm(wlpun ku xde BB :P)...sms...dunia tanpa sempadan..mana2 pun blh...kata org walaupun x bersua muka tp sentiasa rasa dekat..bab kata TV9 dekat d hati...kita akan rasa lebih menghargai jika ada org yg tau menghargai sesebuah RELATIONSHIP tu...

p/s: sahabat adalah yg sentiasa bersama saya d saat saya sedih & gembira...anda adalah sahabat saya yg terbaekk yg pernh saya ada..

0 comments:

© Copyright by Memori Tercipta | Template by BloggerTemplates | Blog Trick at Blog-HowToTricks