Aida Arisya In D' House

Aida Arisya In D' House
Pada Yang Esa kupohon... agar apa saja yang kubicara, tidak menjadi racun untuk sesiapa, tetapi penawar hati dan budi. Pada Mu Tuhanku... kupohon kekuatan agar jejariku mampu untuk menghulurkan sesuatu, yang akan menjadi halwa minda buat yang membaca bisikan hatiku. Berbicara setulus kata. Berkata dari hearty yg indah berbahasa..~ Kata-kata bukan dusta tp, patah-patah yg puitis ikhlas dari jiwa yg ada!! BlOg ini memberi peluang insan yg kerdil menuturkan bicara seketika selagi ada dayanya!!~ SEUKIR SAYANG, SECANGKIR KASIH, & SEKELUMIT CHENTA!!~

Followers

CLICK ME!!!

There was an error in this gadget

~Terimbas Kenangan Zaman Rock Kapak~

on Thursday, August 6, 2009

aloooo dear...

Wah lamanya x update blog...sorry guys...busy sangat lately ni..lgpun bnyk perkara tgh settlekn skrg ni...tdo pun x cukup :(

Semalam HOTFM AMCREW buat segmen AMCREW ke Zaman ROCK KAPAK...tiba2 terimbas kenangan2 zaman kecik2 dulu...ye laa kan...kiranya saya ni membesar ngan lagu2 rock kapak...tahun 80an-90an tu zaman kanak2 rebina lg laa...dah besar & pandai menulis skit mula laa munulis lagu2 tu dalam buku & rekod dlm kaset kosong...huhhh penuh lagu dlm buku...klu bli buku tuk study tu selalu amk extra sbb nk letak lirik..hahaha..lawak pulak bila di ingatkan balik...semlm jugak tiba2 teringat kat SESEORANG yag mmg dah lama x jumpa & menyepi....dulu masa kecik2 dia ni selalu dtg kedai pakcik..selalu bermain2 & bergurau senda dgnnku...dia ni kawan baik pakcik...klu dia dtg mesti dia nyayikan lagu tuk kami...nak2 lagu PANJI....kat opis pakcik tu ada bilik cam studio..penuh ngan alat muzik...dia dtg je ramai laa cazen2..makcik2 & pakcik2 ku request suh dia nyayi...mmg sedap laa suara dia...rupa2nya dia ni vokalis kumpulan zaman rock kapak jugak...nama Kumpulan dia Jed...tp sblm tu ke slps tu enth..saya pun dah x berapa ingt...kumpulan dia ada nama lain laa selain JED...tp saya x pasti apa...dah lama sangat...sbb saya tau kumpulan JED ni dulu suka dgr lagu CINTAKU TERLARANG...lagu ni laa yg selalu dimainkan di radio & tv dulu...lagu ni jugak yg penah masuk dlm drama tv yg dia berlakon...lupa dah cerita apa...yg pasti time tu time raya....pecah ketawa kitaorg tgk dia berlakon...kitaorg sanggup x keluar beraya gara2 nk tggu cerita dia habis...famly...cazen2..makcik2 & pakcik2ku berkumpul di rmhku ketika itu..huhuhu..mmg lawak laa...tba2 je teringt balik kat dia ni...entah mana dia skrg ekk...kat kampung pun x jmp dah skrg...maybe ada KL kot..cuma xtau apa dia buat skrg...rasanya dah lama dia stop nyayi & berlakon....gara2 hotchat AMCREW smlm tergerak laa hati saya nk search balik group ni dlm google...akhirnya jmp gak..ahaksss...terubat rindu dgr lagu dia....

~ni gambar cover album dia dulu - cuba cari mana satu dia....yg paling encem dlm tu...nama dia NORMAN..kat kg org panggil dia Mat Nor....~


Jed - Unggul 98 - (1998)
~Lirik Lagu Cinta Ku Terlarang By JED~
Pandangan pertama ku terpesona kejelitaan yang asli
Pandangan kedua ku tergoda terikat untuk bersamanya
Terlupa aku disebaliknya wajah yang cukup menawan
Dia telah pun berpunya kekasih yang terlalu menyintainya...

Aku tahu cintaku terlarang mencuri tatap wajahnya
Dan ku tahu dia telah tergoda bila berhadapan dengan ku
Jauhkanlah tuhan kejahilan simpulan hati ini
Dari memusnahkan hidup pasangan yang bahagia di depanku
Kau bukan milikku...

Kesepian ini bertandang bersamamu
Luhur rasa jiwa yang menggoda
Mengapa harus aku merindui
Ku serahkan pada Maha Esa
Yang mengerti setulus hati budi

Kau bukan milikku
Ku bukan milikmu
Usah engkau menduakannya
Tak mungkin bersama
Tak mungkin berdua
Walau untuk sementara

Biar ku doakan
Engkau bahagia
Dengannya terpancarlah sinar syurga
Aku akan setia dan dipintu hati
Terusan menanti
~Full Version~

6 comments:

|L|e|o| said...

mcmn nk crk??? sbb sumer x ensem...wakaka...

Aida Arisya said...

cessss..sapa ckp x encemmm... :P...encem arr...

azfan said...

Abg jed norman rasanya. Dia ada buka studio jamming kat ampang dulu. Abang ni mmg baik.pernah ikut jem sekali ngn group nya. Tapi tukang tgk ja la.

Anonymous said...

Ada..skrg di fb..norman hussin...norman panji...mmg baik tp skrg gong

Qia said...

Lagu Cinta Ku Terlarang ni sedap.., Cuba lh dgr..

Qia said...

masa prtama kali dgr, lagu Cinta Ku Terlarang ni kt radio dulu, ingat ke Aju kumpulan Success yg nyanyi, rupa nye kumpulan Jed.., suara seakan sama.

© Copyright by Memori Tercipta | Template by BloggerTemplates | Blog Trick at Blog-HowToTricks