Aida Arisya In D' House

Aida Arisya In D' House
Pada Yang Esa kupohon... agar apa saja yang kubicara, tidak menjadi racun untuk sesiapa, tetapi penawar hati dan budi. Pada Mu Tuhanku... kupohon kekuatan agar jejariku mampu untuk menghulurkan sesuatu, yang akan menjadi halwa minda buat yang membaca bisikan hatiku. Berbicara setulus kata. Berkata dari hearty yg indah berbahasa..~ Kata-kata bukan dusta tp, patah-patah yg puitis ikhlas dari jiwa yg ada!! BlOg ini memberi peluang insan yg kerdil menuturkan bicara seketika selagi ada dayanya!!~ SEUKIR SAYANG, SECANGKIR KASIH, & SEKELUMIT CHENTA!!~

Followers

CLICK ME!!!

There was an error in this gadget

~What is Life~

on Sunday, August 30, 2009

Aiii dear...

Saya menulis lagi…satu entry yang agak formal…but penuh makna…seumur hidup ni, tiada satu pun pengertian yg tepat tentang what's the real meaning of life. duno why. myb bcuz of different people have different definition of "what is life".

anda mungkin melihat seseorang yang anda kenal sbg ceria, happy-go-lucky and tiada masalah tapi hakikatnya, tiada siapa dapat meneka apa yg berada jauh di lubuk hatinya.

selama saya hidup, saya cukup yakin terhadap satu perkara. org yang anda lihat ceria itulah sebenarnya yg byk masalah. tetapi dipendam di dalam hati dan mencurahkan keceriaan pada zahirnya. telahan saya, baginya biarlah masalah itu dia selesaikan tanpa menyusahkan org lain atau mungkin sukar utk mencari seseorang yg benar2 dipercayai. mungkin... physically, seseorang itu mungkin kelihatan kebal tetapi di dalam dirinya, hancur dibaluti kesedihan dan masalah.

Tapi itu juga satu kurniaan bagi golongan ini. kerana, walaupun mereka kelihatan ceria tanpa sebarang masalah tapi hakikatnya mereka lebih berpengalaman dlm menjalani hidup. lebih matang perhaps. luarannya keanak-anakan tapi bagi saya yang penting mindanya mampu berfikir.

For years, i repeat, for years, i was always wondering. kita care for those we love, but do they will really appreciate it. not to say they don't, but dah byk kali, hati saya yg akan terluka akhirnya. u get what i mean?

But lately, after so many years, i found an answer for the question.
"anda baling seketul ais pada seseorang, tp org tu mengelak. dan ais tu akhirnya jatuh ke tmpt lain tanpa mengenai org yg anda nak baling".

Explaination; Anda cuba nak baling ais pada org yg anda syg, yg anda care, tp akhirnya, dia taknak kena and mengelak. tanpa kita sedari, sbnrnya ice cube tu mengenai 'someone' yg berada di blkg orang yg kita aim. and 'someone' tu sentiasa ada for us, sentiasa care and support us. its just that kita tak perasan kehadiran dia. cuz all dat 'someone' try nak do is not only to show dat he/she loves us, but in the same time, try nak protect and support us.

Hidup ini karma. kita syg and care for people tapi tak semestinya mereka akan buat the same thing to us. but believe in one thing, no matter what, there must be someone or few people who love and care for u. it's just that we duno who.

But for me, mana yg ada di dpn mata anda skrg, yg sygkan anda and care utk anda, hargai mereka sebaiknya. cuz u'll regret once anda kehilangan mereka satu hari nanti. trust me...

Appreciate setiap love and care yg anda dpt. tak kira semasa anda muda atau tua nanti. sbg seorang anak, friend, lover, or as a mum or dad one day nanti or bila2 pun.

And, it hurts when u care for someone, tapi orang tu tak appreciate anda. percayalah. it really hurts. saya dah mengalaminya byk kali. uncountable. sgt pedih dan menyedihkan...tp Alhamdulillah..setelah segala kepahitan yg kuterima sblm ni..akhirnya ada sinar bahgia di depan…hadirnya insan yg telah membahgiakanku…yg appreacite diri ini seadanya…yg love & care me everytime…u know who u are...and u know who u are 4 me right??skrg ni sedang bljar untuk menghargai insan2 yg menghargai diriku seadanya…thanks dear 4 ur care…4 ur love & 4 sharing everything…only God know how we need each other…I'm so so happy right now....

Melukai orang sgt memedihkan tapi, dilukai orang jauh lebih memedihkan dan memeritkan...so hargailah apa yang kita ada sekarang...

psst: Tengah2 duk taip blog ni tiba2 terdengar bunyi mercun...dlm hati duk mengamuk dah ni...sapa laa yg main mercun..raya lambat lagik...ahakss blh lak terlupa..detik 12mlm laa..org countdown merdeka..huhuhu..x sedar dah kul 12..huhuhu...btw Happy Merdeka...i'm proud to be malaysian....

0 comments:

© Copyright by Memori Tercipta | Template by BloggerTemplates | Blog Trick at Blog-HowToTricks