Aida Arisya In D' House

Aida Arisya In D' House
Pada Yang Esa kupohon... agar apa saja yang kubicara, tidak menjadi racun untuk sesiapa, tetapi penawar hati dan budi. Pada Mu Tuhanku... kupohon kekuatan agar jejariku mampu untuk menghulurkan sesuatu, yang akan menjadi halwa minda buat yang membaca bisikan hatiku. Berbicara setulus kata. Berkata dari hearty yg indah berbahasa..~ Kata-kata bukan dusta tp, patah-patah yg puitis ikhlas dari jiwa yg ada!! BlOg ini memberi peluang insan yg kerdil menuturkan bicara seketika selagi ada dayanya!!~ SEUKIR SAYANG, SECANGKIR KASIH, & SEKELUMIT CHENTA!!~

Followers

CLICK ME!!!

There was an error in this gadget

Ramadhan Datang Lagi!!!

on Wednesday, August 26, 2009

Semua orang dah sibuk bercerita pasal bulan puasa..ari tu konon2 nk update time 1st puasa tu trus upload kat blog...tp disebabkan ada someone ajak sambut 1st ramadhan sama2 tinggal laa laptop kat rumah..terlupa nk bawa...so tertangguh laa cerita2 ku tuk awal ramadhan smpi ke 5th ramadhan ni...

Ramadhan kali ini cukup indah bagiku...sambutan Ramadhan yg amat bermakna dlm diriku...pd awalnya sedih jugak coz x dapat sambut 1st Ramadhan kat kampung bersama-sama dengan famly disebabkn ari sabtu tu kerja...nasib baik laa ada ”famly” kat sini...bukan famly mertua tau...hahaha...i’m single lg okey..hahaha

Ari jumaat after kerja balik rmh...lps mgrb dapat call dr someone...ajak puasa sama2...saya pun ckp okey je..after kerja esk I pergi...dia ckp no no no...nk sambut 1st sahur sama2 skali...then dia ckp cam x leh g kerja dr sana..hahahaha...bijak2.. pandai ekk...huh x pe laa..sayang punya pasal g laa...lps isyak bru g sana 

1st Ramadhan
hari 1st ni biasalah..tahap xcited tu agak melampau sikit..hahaha......sebabnya.... 1st semestinya sbb teruja nk sambut Ramadhan & bersahur...ditambah lagik dengan dapat bersahur ngan org2 tersayang....ahakss...lg laa bertambah xcitednya... bangun sahur kul 4.30 am...tu pun ada org kejutkan..hikhikhik..awalnya..klu duk rmh ni kul5.15 bru bngun..sbb minum air je pun...makanan tuk sahur dah masak sblm tdo...pg just panaskn je.....awal lak siap mkn..duk borak2 dulu..last2 tertdo...kul 6.30 bangun balik solat & g kerja... Siap kna pesan lg after kerja dtg balik tau..kita buka puasa sama2...g kerja ngan bersemangat sekali  balik kerja trus ke sana...

Petang tu tolong2 masak apa yg patut...menu berbuka tuk ari ni speggeti..nasi + kari daging + sayur...best giler speggeti tu..yumm yummm..lain kali kita buat lg yek..hikhikhik

2nd Ramadhan
Sahur ari ni lmbat lak bangun..kul5 baru terjaga....semua terlajak tdo..cepat2 tolong panaskn apa yg patut...lps subuh cam biasa..tdo balik..hikhikhik...ari ni x kerja..so apa lg layan tdo je laa...kul10 baru bangun...lps tu duk lepak2 dpn tv..tghri kuar g pasar cari barang...

Balik rest jap...lps tu trus tolong masak....sronok lak masak2..cam duk kat kg je..pg g pasar ptg masak...ahaksss....kna masak awal sbb ptng ni kuar g bazar lak cari kuih...Menu ptg ni laksa johor...nasi+ikan goreng+sayur goreng+udang+asam pedas...kuih bli kat bazar roti jhon,tepung pelita,sri kaya,kuih kacang,air jagung&air tebu..

Lps berbuka & solat... masuk bilik kemas barang nk balik..last2 ada org tarik muka.. x kasi balik....huahuahuaa..dia suh balik esk je la...lps sahur trus g kerja dr rmh dia..dah la tak bawa baju nk g kerja..terbantut niat nk balik...kan nanti ada lak yg majuk..xpe laa kerana ku sayang kamu...apa2 pun blh 4 u my dear...  sementara tunggu bju siap basuh layan tv dulu ramai2 satu famly...ahakss dah jd famly dia dah..I Luv Them...

3rd ramadhan
Alamak diorg semua belum bangun lg...dah dkt kul5..ermm bangun laa dulu..buat cam rmh sendiri...g panaskan lauk2 dulu....smtara kejutkn yg lain....lps sahur iron baju...then baring jap...

Kul7 gerak g kerja dr sana...nasib baik dah terror jln shortcut dr sana ke opis..klu tak tempuh jem laa kat federal highway...smpi opis sblm kul8..wakaka awal giler.... agak mengantuk lak kerja bulan puasa ni...

Petang dah mula pikir menu apa tuk berbuka ni...ari ni terpaksa laa beli juadah kat bazar lak...huhuhuhu... almaklumlah...cam gini ar hidup orang duk uma sewa kan.... masak mmg tak la..mana sempat mak cik oiiii...dkt magrib bru smpi rmh...

4th Ramadhan
Sahur agak lmbt skit..5.15am..hahaha..tp mmg saja time alarm lmbt pun...sbb bkn mkn sgt sahur...mkn ala kadar je...lps sahur tak tdo pun...ahakss nmpknya ari ni x mengantuk kat opis...huhh bagus betul...so lps ni after sahur jgn tdo ye..bru leh jd pekerja yg produktif & aktif..kihkihkih...

Petang ni menu bukak puasa kurma & kuih apa ekk nama dia..hahaha..lupa daa...ari ni x nk mkn nasi...sbb dah gemuk..4 ari duk rmh ”famly” leh jd gemuk....ahaksss...lps terawikh sambung buat kerja opis...smpi la kul 2am...huhh tu dah terlalu ngantuk...terpaksa tdo dulu...

5th Ramadhan
Huhh dah 5th Ramadhan ekk...cepatnya masa berlalu...Sahur cam biasa kul5.15am bru bngun...ari ni agak malas nk bangun coz ngantuk tahap dewa 19...huhhh....tp ttp x nk tdo after sahur..takut kat opis nanti ngantuk lg....so layan kerja skit...

Petang ni buka puasa ngan kawan2...huhh smpi2 dah ngam2 org nk buka...adoyaiii ni kwn boss punya pasal...ingt nk balik kul5..alih2 kul6 bru dia siap buat kerja..x pasal2 kna tunggu dia...dah laa jln nk ke KL jem ptg2 ni..huhhh...

***Tiba2 terasa rindu...rindukan suasana itu..rindu masakannya..rindu saat2 gaduh kat dapur time nk tolong masak...rindukan saat2 g jalan2..g pasar..g bazar sama2...paling rindu ialah saat2 bersahur & berbuka sama2...kiranya RINDUKAN MEREKA SEMUA laa....yeayyy x sabar nk jmp lagi....overall..ari minggu bru ni adalah ari minggu yang paling best & bermakna..coz dapat spent time wif them...the great ramadhan 4 this year***

0 comments:

© Copyright by Memori Tercipta | Template by BloggerTemplates | Blog Trick at Blog-HowToTricks