Aida Arisya In D' House

Aida Arisya In D' House
Pada Yang Esa kupohon... agar apa saja yang kubicara, tidak menjadi racun untuk sesiapa, tetapi penawar hati dan budi. Pada Mu Tuhanku... kupohon kekuatan agar jejariku mampu untuk menghulurkan sesuatu, yang akan menjadi halwa minda buat yang membaca bisikan hatiku. Berbicara setulus kata. Berkata dari hearty yg indah berbahasa..~ Kata-kata bukan dusta tp, patah-patah yg puitis ikhlas dari jiwa yg ada!! BlOg ini memberi peluang insan yg kerdil menuturkan bicara seketika selagi ada dayanya!!~ SEUKIR SAYANG, SECANGKIR KASIH, & SEKELUMIT CHENTA!!~

Followers

CLICK ME!!!

There was an error in this gadget

~Hijab Fashionista..aDa sTyLe..aDa GaYa..~

on Saturday, April 23, 2011

Yeahh sekarang i ada hobi baru..hikhikhik..boleh masuk ketegori hobi ker ni??hahaha....whateverrrr...dulu malas bebeno nk blogwalking..now rajin lak sebab nak stalk fashion blogger...suka tau style diaorg..ada gayaaa..ada mutu..ada keunggulan..cewahh cam iklan lak :P bukan stakat suka stalk blog jer..suka tgk cerita yang cam ada fashion2 org pakai shawl ni..cam cerita Safiyya kat TV9....tgk tutorial shawl kat youtube laaa...hatta tengok orang lalu lalang klu pakai shawl pun i akan perhatikan lama2...nk tgk style diaorg belit2..hahaha..giler kn me ni....

Memang cunn laa gaya diaorg..ker diaorg memang dah CUN..pakai belit2 camne pun tetap cun..Sempoii but nice...i like the idea you all wearing hijab and i like how creative of u to think such way to wear a hijab :) n yup i pon curious as well as interest ngan ur hijab wrapping..ni laa wanita2 called 'gadis semasa' ..hehehe styleishhh habis..i adore you...

I ada jugak laa try pakai shawl ala2 camni..tapi cubaan semuanya gagal..hahaha..bila pakai cam peliks.blogspot jer muka i ni...klu menjadi pun skjp jer laa..tu pun amk masa yg agak lama tuk bersiap..tp bila dah berjalan ke sana ke mari..nak2 klu dah bukak balik tuk solat..bila nk pakai balik..ya rabbi..lama betul nk bersiap..tu yg kdng2 malas nk pakai camni..hahahha..Tengok diaorg pakai cam senang jer kn....tu semua memerlukan confident level yg agak tinggi tuk memakainya bab kata Maria Elena Zarul..hikhikhik...dia cakap you pakai jer camne pun....belit sana belit sini..dah jadi..senang jer...yg penting confident....huhh...awal2 kot u rasa susah..after that mesti terror...ok nanti i try lg..hahahha..cubaaa dan terus mencubaaa....hahaha

Hyeee gurlfrennnnnn u all my mentor laaa.....tunjuk ajarku sifu..ekekeke...i lurveee...so styleee so mucchh!! i rely adore u all...but i don have any confidence to be like u girls.. fashionable... spontaneous... and so cun! hihihi~ :)

So bila dapat jumpa & kenal ngan diaorang2 ni rasa cam excited sangat...so, from what i can see, u guys are fun, easy, cool and modern... oshemmm phosemmm ..

  • Yuna
1st jumpa masa tu dia x sepopular skrg..dulu2 dia baru nk masuk industri....now dah pemes..fhasion dia pun ramai org ikut now...
1st time jumpa Yuna Year 2009
At Bukit Bintang Year 2010
At Mont Kiara Year 2010
Konsert Gadis Semasa Sunsilk Year 2011
  • Maria Elena Zarul
Masa tgk blog & vlog dia ni terdetik gak laa..bestnya kalau oneday nanti dapat jmp & borak2 ngan si Peliks ni kn???alhamdulillah..ada jodoh antara kita..hahaha tiba2...dah duk borak2 kat FB..Blog..Chat..dpendekn cerita..dapat laa jmp & mengenali si pelik lg crazy ni...mmg funnehhh laa Maria ni..best knl dia ni...youre one of my inspiration to be more confident you know..I love u becoz of ur humble-Ness...Thanks for being a part of my life..i lebiuuu..& thanks for everything
Lurveee this at Istana Budaya
Suka ur dress time ni
Luncheon at Mimpi Muar
Ok dah start muka peliks.blogspot..haha
  • At TTDI..partyyyyyy
  • The Scarflets..Aishah Amin,Cik Epal,Shea,Fira,Yana,Lyna Kamal,Maria
1st time jmp diaorg semua ni (kecuali Maria laa..dah bkali2 jmp sblm ni hehehe) kat party private listening album Hunny Madu...diaorg masuk jer terus mata tertumpu kat diaorg..hahaha...stylo melooo diaorg ni...suka dress diaorg..ayu...anggun..mempersona...kejelitaan terserlah dengan Alaisyah...promote lg..hahaha

  • Nurul Cakap-Cakap
Chomellll gilerrr dia ni kn..jmp kat Jaya One masa ada Chip Market
  • Hana Tajima
ohh yg ni memang tak sangka & x mimpi pun akan jumpa..org kata "Luck" hehehe...cun dia ni kn??excited smpi kelu lidah xtau nk cakap apa..last2 i cakap..jmp kat twitter nanti..hahahah giiler x giler ku ni....

  • Jezmine Zaidan
Haa yg ni korang mesti kenal kan...Fashion Blogger..pemilik butik Old Blossom Box Store..Designer muda yang mereka fashion tuk artis2 muda zaman sekarang...Ari tu berpeluang singgah OBB tuk mencari barang...hee..

Antara Artis Yang Berhijab & Stylish...
Heliza Helmi
SalimaAF
SaLaM SeRiBu KeMaNiSaN DaRiKu....

6 comments:

ketawariang said...

ok....dtg blog ni sbb baca post ni...wuwuwuwuw T.T Jeles!

Aida Arisya said...

baca post ni??kat mana??hehehe jelesss..alaa jgn laa jeles...

ketawariang said...

awak linkkan dkt blog RR td kalau x silap.. tu yg bc tu...

jeles tau...dorang tu top people dkt Msia ni....huuuu

Aida Arisya said...

ohh blog kak eita..hehehe saje je nk suh kak eita baca sbb tau dia minat hana tajima :)

jgn laa jeles..oneday mesti dpt jmp..ni pun kbtulan jmp dia :)

ketawariang said...

hehehe... akak berjaya jeleskn sy juga... :p

insyallah...moga dia turun ke Johor ni... :)

ketawariang said...

hehehe... akak berjaya jeleskn sy juga... :p

insyallah...moga dia turun ke Johor ni... :)

© Copyright by Memori Tercipta | Template by BloggerTemplates | Blog Trick at Blog-HowToTricks